Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם 400k ק"מ זה מוגזם לגולף TDI מ2002

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם 400 אלף קילומטר זה קילומטרז שצריך להדליק נורה לגביי נושאים מסויימים ברכב או שבמידה ועושים בדיקה והטורבו והמנוע תקינים אין סיבה לחשוש ולקנות את הרכב רק בגלל הקילומטרז?

מדובר בגולף 2002 TDI 1900

תודה.

פורסם

קילומטרז' זה לא רק מנוע. יש גם מכלולים אחרים שמתבלים, כמו מדחס מזגן, אלטרנטור, בולמי זעזועים, חלקים של המתלים, סאלון, מושבים, פךסטיקים, מנגנונים של דלתות. בעיקרון ראיתי הרבה שקודות שעברו חצי מיליון ועדיין נוסעות.

אני מכיר איזה מקום שראיתי בו למכירה גולף TDI, אני חושב שהיא שנת 2000 ואם אני זוכר נכון יש לה כ-200,000ק"מ.

מבחוץ האקזמפלר ניראה שמור, המנוע ניראה נקי וכד'. אין לי מושג מה מצבו המכני ושלדה שלו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני חושב שאפילו יצרן הרכב לא חשב שהרכב יגיע לנסועה כזאת גבוהה, לכן יתכן שיופיעו תקלות במכללים נוספים שפשוט לא תוכננו לעמוד בעומס כמו שהרכב הזה עבר.

אני הייתי מוותר

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כל רכיב באוטו מתוכנן להחזיק X זמן.

אני מניח שבנסועה כזו, כל הרכיבים עברו את תאריך פג התוקף שלהם וזה עניין של זמן עד שכל אחד ואחד מהם יקרוס.

הייתי לוקח רק אם היה מדובר ברכב זול במיוחד במצב פנימי ומכני מצוין.

כמה זול? 50% פחות מהמחירון המשוקלל לפחות.

פורסם

דווקא במקרה הספציפי הזה לא הייתי מתעלף בגלל הק"מ. זה רכב טוב באופן כללי ומנוע שהוא סוס עבודה.

כבר יצא לי לראות מונית אוקטביה (אחותה של הגולף) עם 600K ומנוע מקורי, וכבר יצא לי לשמוע סיפורים הזויים במקצת על רכבים כאלה ששרדו 800 וגם מיליון ק"מ :roll:

מה שכן, צריך לזכור שטורבו ומנוע זה לא הכל. ושיש עוד הרבה דברים שיכולים להתבלות ולהתקלקל.

לדעתי: אם המחיר מספיק אטרקטיבי - לבדוק את הרכב בקפדנות יתרה ולשקול קנייה.

V5

פורסם

נסעתי אתמול במונית סיאט טולדו בת 3.5 שנים עם 400K קילומטר. האמת היא שהמונית נסעה טוב והיתה דיי שמורה וכששאלתי את הנהג הוא אמר שהוא עושה את כל הטיפולים בזמן כמו שצריך ושומר על האוטו. הוא אמר שהוא רצה למכור אותו ואיזה סוחר הציע לו 15 אז הוא חושב להפוך את זה לפרייבט ולמכור ב-30-35 כשהמחירון הוא 80 בערך (לטענתו)

פורסם

אנשים שנבהלים מ-400K ק"מ הם סתם כאלה שלא מכירים מנועי דיזל, ונבהלים מתוך בורות.

לא פעם ולא פעמיים ראיתי מנועי דיזל מכל הסוגים והמינים (מוניות בעיקר, VW ומרצדס) עם 500K + על השעון, שעובדים כמו מלכים.

הבורה שנת 2000 שלי עומדת על 350K ק"מ ויש לה עוד חיים ארוכים טפו טפו.

אעלק 50% מהמחירון.. באיזה סרט אתה חיי? נכון, יש הורדת מחיר על ק"מ גבוה. אבל אפילו לא קרוב ל-50% (ועוד "לפחות"), גם לא בחלום.

זה לא רכב מושבת אחרי תאונה אתה יודע, כולה מספר.

פורסם

לא פעם ולא פעמיים ראיתי מנועי דיזל מכל הסוגים והמינים (מוניות בעיקר, VW ומרצדס) עם 500K + על השעון, שעובדים כמו מלכים.

אולי מנועי הדיזל עובדים כמו שעון, אבל בדרך כלל שאר החלקים ברכב לא שונים מהותית בין גרסת הדיזל לגרסת הבנזין, והם לא מתוכנננים לקילומטראז' שכזה.

קח לדוגמא את הגיר האוטומטי של הגולף TDI. גם אם המנוע יחזיק מעמד 400K קילומטרים, עדיין לאורך הדרך תצטרך לשפץ לפחות פעם אחת (אם לא פעמיים) את תיבת ההילוכים והטורבו. שניהם ביחד מגיעים לסכום של מעל 4 ספרות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הבורה שנת 2000 שלי עומדת על 350K ק"מ ויש לה עוד חיים ארוכים טפו טפו.

אעלק 50% מהמחירון.. באיזה סרט אתה חיי? נכון, יש הורדת מחיר על ק"מ גבוה. אבל אפילו לא קרוב ל-50% (ועוד "לפחות"), גם לא בחלום.

זה לא רכב מושבת אחרי תאונה אתה יודע, כולה מספר.

גם הספידומטר מתוכנן לעבוד 400K? אין שום צ'אנס שיישבר שם גלגל שיניים, שיהיה קצר בנורות LED שישבית לך חצי ספידומטר בלילה?

גם המושבים מתוכננים לעבוד 400K? הם לא יהיו שקועים בטירוף?

ידיות הדלתות, גם מתוכנתות ל-400K? אין סיכוי שיישברו בעת פתיחת דלת, מבפנים או מבחוץ?

גלגל ההגה? ידית ההילוכים? הריפודים? החיישנים? צמות החשמל?

הסטארטר והסוויץ' - כמה פעמים השתמשו בהם במהלך 400K?

הגומיות שבדלתות, השמשה הקדמית השרוטה, הרדיאטור, הטורבו, הגיר, האגזוז, הממיר הקטליטי, החיישנים

וכו' וכו' וכו'...

אז כן - מכיוון שבעל הרכב שחק את הרכב הרבה מעבר לטווח הנורמלי ובעצם אתה נוסע ברכב שהוא בסיכון ש*כל* חלקיו ימותו תוך כדי נסיעה, אמינים ככל שיהיו - אתה חייב לגלם במחיר הרכישה את הסיכון הנ"ל. זה הכל.

50% מהמחירון זה אופטימי לאללה.

• תוכן חדש...