Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, ברשות משפחתי יונדאי אקסנט 1997 אוטומטית מנוע 1400.

אני לוחם בצבא לכן אני לא מרבה לסוע ברכב אך אמי שנוסעת הרבה טוענת שהרכב התחמם לה כמה פעמים (כבר טעות שהמשיכה לסוע אני יודע). לטענתה כל פעם שהרכב עומד היא צריכה למלא מים מחדש. בדקתי את זה וזה נכון המים מתרוקנים כל הזמן.

פירקתי את מיכל המים מהרכב, ניקיתי טוב טוב עם מים וסבון ושפכתי מים בפנים. לא זוהתה שום נזילה מהמיכל.

השאלה שלי, מה זה יכול להיות? נזילה מהצינורות, מהרדיאטור? מישהו אמר לי אולי אפילו ראש מנוע , אך עד כמה שאני יודע אם הולך ראש מנוע אז במדיד השמן אני אזהה עיסה צהובה של מים-שמן, מה שלא זיהיתי.

בשביל העזרה אני מעלה 3 תמונות, אחת ממתחת לרכב באיזור שממנו ראיתי נזילה ועוד 2 של המכסה מנוע (2 חצאים של המכסה מנוע..) תודה לכולם !

תמונה מלמטה:

tmzgxjnjzjni.jpg

חצי מכסה מנוע 1:

wt3zcjyzmctk.jpg

חצי מכסה מנוע 2:

nhnowtwdmdih.jpg

Hyundai I20 Inspire 2010

• ספונסר פורום
פורסם

התחממות מנוע ואיבוד נוזל קירור צריך לבדוק במהרה ולא להזניח,שכן הנזק מההתחממות יכול להיות בלתי הפיך,ראשית יש לוודא אם ישנה נזילת מים,ובעקבות חוסר בנוזל קי'ו' המנוע מתחמם,או שהמנוע מתחמם מסיבה אחרת ובגלל ההתחממות יש חוסר מים.

אורן

פורסם

אין חובה שתראה עיסה בשמן או במים, אם אטם הראש נפרץ נוזל הקירור חודר לתאי השריפה ומשם הוא מתאדה החוצה.

תוכל לזהות זאת ע"י עשן לבן סמיך שיוצא מהאגזוז שהוא בעצם נוזל הקירור שלך.

בתמונה נראה חומר לבן שפוך על המנוע האם אתה יודע מהו? האם הייתה פריצה של נוזל הקירור על פני המנוע?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

המנוע לא מתחמם כשיש מים, פעם אחרונה שזה קרה (ופעם אחרונה שהאוטו הונע) נסעתי מת"א לחדרה, באמצע הדרך ( הרצליה )

הרכב התחמם ואז גיליתי שאין מים. מילאתי והרכב לא התחמם.

אני שוב שואל, הייתכן שזו בעיה ברדיאטור \ נזילה מהצנרת ?

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם
התחממות מנוע ואיבוד נוזל קירור צריך לבדוק במהרה ולא להזניח,שכן הנזק מההתחממות יכול להיות בלתי הפיך,ראשית יש לוודא אם ישנה נזילת מים,ובעקבות חוסר בנוזל קי'ו' המנוע מתחמם,או שהמנוע מתחמם מסיבה אחרת ובגלל ההתחממות יש חוסר מים.

אורן

כן, לאמא שלי התחמם הרכב פעם אחת והיא לא ידעה מה לעשות, אז היא שפכה מים על המנוע כסוג של דרך לקרר אותו. אני מאמין שזה סימנים מאותם מים..

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

כדי לדעת מה הסיבה לאיבוד המים יש להכנס למוסך ולבצע בדיקות מתאימות, ייתכן שיש צינור קרוע חלקית שמתרחב בחום ואז יש נזילה, ייתכן שמכסה הרדיטור/ מיכל עיבוי לא תקין ומשם נוזלים מים, ייתכן והרדיאטור פרוץ ויש נזילה.

האם כאשר הרכב עובד אתה רואה עשן לבן יוצא מהאגזוז באופן קבוע ולא רק בבוקר?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
כדי לדעת מה הסיבה לאיבוד המים יש להכנס למוסך ולבצע בדיקות מתאימות, ייתכן שיש צינור קרוע חלקית שמתרחב בחום ואז יש נזילה, ייתכן שמכסה הרדיטור/ מיכל עיבוי לא תקין ומשם נוזלים מים, ייתכן והרדיאטור פרוץ ויש נזילה.

האם כאשר הרכב עובד אתה רואה עשן לבן יוצא מהאגזוז באופן קבוע ולא רק בבוקר?

אין עשן לבן מהאגזוז גם לא בבוקר. מיכל העיבוי הכוונה למיכל המים ? אם כן פירקתי אותו לגמרי מהרכב ושללתי אפשרות של נזילה.

זה מותיר אותנו רק עם בעיה אפשרית ברדיאטור \ אחד הצינורות ?

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

אתה לא יכול לשלול בעיה בפקק ע"י נזילה מכיוון שהפקק צריך לעמוד בלחצים שאתה לא מצליח לייצר לבד אלא ע"י מכשיר מיוחד במוסך שמכניס לחץ למערכת.

עדיין לא ניתן לדעת מהו הגורם לאיבוד המים בוודאי לא דרך מסך מחשב, הכנס את הרכב למוסך, ובקש שיבדקו את מערכת המים ע"י הכנסת לחץ למערכת מה שיראה לך אם יש פיצוצים בצנרת, אם הבעיה לא שם יש להמשיך לבדוק היכן הבעיה ולטפל בה.

בכל כמה זמן עליך למלא מים?

פורסם
אתה לא יכול לשלול בעיה בפקק ע"י נזילה מכיוון שהפקק צריך לעמוד בלחצים שאתה לא מצליח לייצר לבד אלא ע"י מכשיר מיוחד במוסך שמכניס לחץ למערכת.

עדיין לא ניתן לדעת מהו הגורם לאיבוד המים בוודאי לא דרך מסך מחשב, הכנס את הרכב למוסך, ובקש שיבדקו את מערכת המים ע"י הכנסת לחץ למערכת מה שיראה לך אם יש פיצוצים בצנרת, אם הבעיה לא שם יש להמשיך לבדוק היכן הבעיה ולטפל בה.

בכל כמה זמן עליך למלא מים?

אם נסעתי והרכב ישב מעל שעתיים +-, המיכל כבר ריק... הרכב מחר ייכנס למוסך, אבל אני לא רוצה שימציאו לי סיפורים לכן אני שואל פה להכוונה ..

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם
אם נסעתי והרכב ישב מעל שעתיים +-, המיכל כבר ריק... הרכב מחר ייכנס למוסך, אבל אני לא רוצה שימציאו לי סיפורים לכן אני שואל פה להכוונה ..

תבדוק את פקק הרדיאטור, שים לב אם הגומי שאוטם נמצא במצב טוב. אם יש לך ספק תקנה אחר - עולה בסביבות 30 שקל.

בנוסף,

רוב הסיכויים שאחד הצינורות מים הישנים ניסדק ומים יוצאים ממנו כשאר מתגבר הלחץ במערכת המים. הצינור העליון ברדיאטור הוא המועד ביותר לפורענות כיוון שהוא מוביל את המיים המאד חמים מהמנוע לרדיאטור, ובעיקר בחיבורים שלו ב 2 הקצוות.

מלא מים ברדיאטור הרם מכסה מנוע ותניע את הרכב.

עכשיו תעקוב אחרי מה שקורה תוך כדי שהרכב מתחמם, תעקוב אחרי 2 הצינורות שיוצאים לך מהרדיאטור לאורך כל הדרך למנוע וכל ההסתעפויות שלהם (בד"כ יש 4 הסתעפויות 2 לרדיאטור פנימי ו2 לצוק)

אחרי שהרכב מגיע לטמפרטורת עבודה תמשיך להסתכל ולחפש נזילותגם בצינורות עצמם וברדיאטור, וגם מתחת לרכב תציץ לראות אם משהו נוזל.

אין לי ספק שתגלה מאד מהר מאיפה נעלמים לך המים

פורסם

קודם כל עליכם להפסיק לנסוע עם הרכב - נסיעה במנוע שמתחםם יכולה לגרום לנזק שיכאיב לכם בכיס,

אתה אומר שיש נזלה רצינית כבר כמה זמן?חפש אולי סימנים של אבנית שנוצרים לעיתים במקומות שבהם יש נזילה.

תמלא מים ותבדוק אם יש נזילה כאשר הרכב כבוי,לא נוזל?תניע את הרכב חכה להתחממות תוך כדי מבט על הצינורות,רדיאטור,מנוע

אם עדיין אתה לא רואה כלום,גש למוסך שם הם יכולים להכניס לחץ למערכת ולזהות את הנזילה.

• ספונסר פורום
פורסם
כן, לאמא שלי התחמם הרכב פעם אחת והיא לא ידעה מה לעשות, אז היא שפכה מים על המנוע כסוג של דרך לקרר אותו. אני מאמין שזה סימנים מאותם מים..

וזו הדרך הכי מהירה לגרימת סדק בראש\בלוק המנוע,לעולם לא שופכים או מתיזים מים על מנוע חם.

אורן

פורסם

לפי התגובה הראשונית שלך הבנתי שאתם ממלאים מים במיכל העודפים שזה כבר לא בסדר, צריך לבדוק אם הנזק הוא לא מהכיוון הזה.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

אז מאיפה אתה רוצה שהוא ימלא מים?

• תוכן חדש...