Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי מאזדה ספורט ספיריט שנת 2008 , 2000 סמ"ק .

1. בעמידה ב D הטורים עומדים על 500 סל"ד , בהפעלת מזגן הטורים עומדים על 750 סלד .

מה יכולה להיות הבעיה ?

2. בפרוק צלחות בלימה קידמיות , האם צריך חולץ או שבדפיקות קלות ניתן לפרקם לצורך החלפה ?

תודה מראש .

ניצן

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

הכוונה לא הייתה לעליית הטורים בהפעלת מזגן. השאלה היתה על טורים נמוכים מהנורמלי במצב D בלי מזגן.

פורסם

יש לי רכב כמו שלך, אותו שנתון גם, הייתה לי גם את הבעיה הזו של סל"ד נמוך בזמן עמידה,

אתה צריך לבצע ניקוי בית מצערת גז וזה יפתור לך את כל הרעידות.

אם הם יחברו אותו למחשב ויגידו שאין תקלות והכל בסדר ו"ככה הרכב אמור להתנהג" - זה לא נכון!

תתעקש שיעשו לך ניקוי, עלה לי 80 ש"ח במוסך מורשה.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

לא חושב שזה כלול באחריות כי זה לא תקלה לא טבעית של חלק כמו גיר או תושבת או מנוע חס וחלילה,

אלא זה בלאי טבעי, כמו שנשחקים לך הבלמים לאט לאט, אבל במקרה הזה, זה פיח שהצטבר בבית המצערת

שגורם להפרעות ל"פרפר" ביניקת האוויר.

הכי מצחיק שבמוסך אחר טענו שמחשב הרכב מתוכנת לתת את תערובת הדלק הענייה ביותר שניתן כדי למנוע זיהום אוויר

בזמן עמידת הרכב בסרק ואולי זה נכון, אבל לא במקרה הזה של רעידות בסל"ד.

בקיצור, עכשיו אני יודע כיצד לעשות זאת לבד (זו לא בעיה לפרק את המצערת והחיישן שמתחבר אליה), אבל עדיף שבפעם

הראשונה תבקש שיראו לך כיצד לעשות זאת.

פורסם

זה החלק שאתה אמור לנקות - צריך לפרק את פילטר האוויר ואז לפרק את צינור האוויר והאטם

ובתוך החלק הכסוף אתה תראה שיש "פרפר" שמווסת את כמות האוויר שנכנסת למנוע.

לגבי התרסיס, אני לא יודע אם תרסיס לקרברטורים יתאים, אבל אני יודע שיש תרסיס מיוחד לבתי מצערת,

נראה לי של חברת STP

mazda320engine.jpg

פורסם

פרקתי את צינור האויר המתחבר לבית המצערת והשפרצתי ספרי STP לקרבורטורים ולמגעים, כשפותחים את הפרפר יש חריץ מצד שמאל גם לשם השפרצתי חומר, המתנתי מספר דקות, הנעתי את הרכב והטורים עלו ל 700 סל"ד.

הרכיב החשמלי היחידי שניתן לפרק, נימצא מצד ימין של בית המצערת, על צינור האויר וגם אותו ניקיתי , לא מצאתי שם עוד רכיב חשמלי שניתן לפרק לנקות או חריר של חיישן בבית המצערת שניתן לראות מיבחוץ, גם כשהפרפר פתוח.

מקווה שה 700 סל"ד יחזיק לאורך זמן.

תודה לך SEMI-T על העזרה. :wink:

ניצן

פורסם

א. אסור להשתמש בספריי קרבורטור לרכבים בעלי הזרקה אתה גורם נזק לחיישן החמצן (למדה) וברגע שהוא לא יתפקד באמת תיהיה לך בעיית טורים

ב. צלחות הבלימה שלך אינם מקובעות עם בורג אלה נשלפות לאחר פירוק הקליפר , מה שמקבע אותם לנאבה אלו ברגי הגלגל .

יום טוב מקווה שלא גרמת נזק מיותר

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לפני כשבוע הייתי במוסך מורשה בדקו את הרכב ולא מצאו תקלה , היתעקשתי ועשו ניקוי לחיישן זרימת אויר ולבית המצערת.

וזאת לאחר שהטורים עלו ב D ל700 סל"ד בעמידה במקום , במצב זה הרכב קצת רועד , בנוסף בהנעה בבוקר הטורים עולים ל 1700 סל"ד הרכב רועד מאוד בשניות הראשונות לאחר מספר שניות מפסיקים הרעידות והתורים מתחילים לרדת כשהרכב מיתחמם.

דבר נוסף כשמניעים את הרכב גם שהמנוע חם לאחר עצירה של מיספר דקות , הטורים עולים ל 1700 סל"ד ויורדים חזרה ל 700 סל"ד.

היום חזרתי למוסך המורשה הם בדקו שוב את הרכב ולא מצאו תקלה , לדיברהם כך זה במאזדה 3 גם במנוע 1600 .

יש לנו רכב נוסף מאזדה 3 1600 שנת 2008 , וברכבי הקודם מאזדה 3 שנת 2004 1600 לא היו תופעות כאלה.

הרכב בימים הקרובים מסיים אחריות אולי זו הסיבה לכך שלא מתקנים אותו ?

מה לדעתכם הבעיה ואיך פותרים את הבעיה ?

ניצן

פורסם

לאחר תיאום מול מוסך עד רעננה, נאמר לי שביום חמישי יגיע מומחה מטעם החברה ליבדוק את רכבי. וזאת לאחר שאמרו לי במוסך כי "הרכב בסדר וככה זה ברכבים האלה". ולאחר שהיתעקשתי שיש בעיה בטורים והם לא טיפלו בה .

בתאום מול המוסך, נאמר לי כי הם לא יודעים באיזה שעה יגיע, אבל לאחר שהמומחה דיבר איתם ובטוח הוא יגיע ביום חמישי. אמרתי לזו שדיברתי איתה במוסך שאני לוקח יום חופש בשביל שאוכל להגיע, כי אני עובד רחוק מהמוסך ובמידה והוא לא יגיע שיודיעו לי , התשובה היתה "אין בעיה ברגע שהוא מגיע אנחנו מיתקשרים אליך ותגיע תוך שעה ".

ביום חמישי בשעה 11:30 היתקשרתי למוסך, לבדוק מה קורה ודיברתי עם זו שתאמתי מולה לפני כמה ימים והיא הפנתה אותי לאיש שרות במוסך, שדיבר איתי ועם עוד מספר אנשים מסביב ולא היה לו מושג על מה אני מדבר. בצורה מבולבלת אמר לי שהמומחה מהחברה לא הגיע והוא יבדוק מה קורה ויחזור אלי תוך חצי שעה.

עד שעה 15:00 לא חזרו אלי , נסעתי למוסך ופניתי למנהל המוסך, באופן אישי, סיפרתי לו את מעללי עובדיו במוסך והודעתי לו כי אני לא אחזור למוסך שלו וחבל שהפסיד קליינט.

עכשיו שימו לב, חצי יום חופש הלך לפני שבועים במוסך.

חצי יום שישי הלך לפני שבוע במוסך.

היום יום חופש ללא מענה ופיתרון לבעיה במוסך.

בצהריים הרכב הוכנס למוסך מורשה אחר והפלא ופלא, יש הוראת תיקון להגה מהחברה. מעניין, שהרכב הוכנס לטיפול בעד רעננה, לא ראו את הוראת התיקון במחשב (מעניין הרכב עדיין באחריות ).

חייב לציין, כי הבעיה בטורים החלה לאחר שיצא מטיפול 45000 ממוסך עד והדבר היחיד שבוצע ברכב ע"י המוסך לאחר מיכן, הוא ניקוי בית מצערת בלבד לניסיון ליפתור את הבעיה.

בעבר המלצתי על מוסך עד רעננה. נכון להיום, כל אחד לשיקולו האישי עם לטפל שם או לא.

מיתנצל מראש על אורך הכתיבה .

הרכב יצא ממוסך מורשה מרכזי בניר צבי, לא מצאו בעיות ברכב, בוצע עידכון תוכנת מחשב מנוע וגיר , הוחלפה משאבת הגה וצנרת משאבה ע"פ הוראת תיקון היצרן .

700 סל"ד ב D בעמידה במקום יש קצת רעידות פחות מיקודם , הנעת בוקר מגיע ל 1700 סל"ד , הנעה לאחר עצירה וכיבוי כשמנוע חם ירד ל 1500 סל"ד לא כמו שהיה 1700 סל"ד.

בעיטות בהעברת הילוכים מהגיר לאחר נסיעה בעומס גז ובימים חמים הפסיקו והעברת הילוכים הרבה יותר עדינה.

לפחות לא סיפרו לי שגם במאזדה 3 1600 זה כך , ביצעו עידכוני מחשבים , היתיחסו להוראת תיקון להגה של היצרן (בטיחות נטו) ויש שיפור בהיתנהגות הגיר , קצת פחות רעידות בעמידה במקום ואפילו בנסיעה הרכב נוסע יותר טוב.

לא כמו במוסך עד רעננה שאמרו כך זה ברכב הזה, לא ביצעו כלום, לא היתיחסו להוראת תיקון יצרן להגה (בטיחות נטו), אפילו שהרכב היה בטיפול אצלם. ונתנו לי לישרוף יום וחצי עבודה ויום שישי, הכולל יחס מזלזל וחוסר התיחסות .

פורסם

האם בדקת מול המוסך המורשה מהו הסל"ד התקין כפי שהייצרן תכנן את הרכב ?

בכול ספרות מקצועית כתוב שחור על גבי לבן מהו הסל"ד סרק במצב N/P לאחר שהמנוע הגיע לטמפ' עבודה.

לי נראה שסל"ד הסרק אצלך במצב D הינו תקין.

סל"ד סרק יש לבדוק לפי הנחיות הייצרן קרי עם/בלי מזגן ובאיזה מצב נמצא הבורר של הטמפ' ומהו העומס על האלטרנטור בזמן הבדיקה.

לדגמא הסל"ד עשוי לעלות ב-50 סיבובים לדקה כאשר צריכת הזרם היא מעבר ל-45 אמפר.

בזמן התנעת בוקר ייתכן מאוד שהסל"ד קופץ לערכים גבוהים למספר שניות וזה תקין.

ההשוואה שלך מול מזדה משנתון אחר או/גם נפח מנוע אחר היא לא במקומה מכיוון שלכול דגם יש מערכת ניהול מנוע שונה.

לדוגמא אצלי ברכב גולף דור 5 מנוע 1.6L FSI סל"ד סרק בשניות הראשונות לאחר ההתנעה קופץ ל-1200-1400 סיבובים לדקה וזה תקין ואכן הרכב מעט רועש ומורגש בתא הנוסעים שהרכב עובד בסל"ד גבוה.

שכחתי לכתוב שגם למד הסל"ד קיימת סטייה מסויימת שעלולה להגיע לפלוס/מינוס של 100 סיבובים לדקה.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...