Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד פרט חשוב חסר האם בוטל חימום ברכב.

ביטול עם מעקף יכול לגנוב מהספיקה של המשאבה. יש רכבים עם טרמוסטט כפול שסוגר את הסיחרור העצמי, לא כך המצב בפיגו, שם יש טרמוסטט רגיל. הפתרון צמצום המעבר לחימום.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

רבותי, אני ממשיך לעדכן.

לרכב הוחלף הרדיאטור החליפי הפשוט, בעל המעברים העבים, לרדיאטור איכותי של אורדונז, בכל הרבה מעברים צרים.

כמו כן, הטרמוסטט הוא כזה שנפתח ב 80 מעלות.

אמה מה ?!

הרכב מתחמם עד ל 100 מעלות בזמן האצה, עליה או במהירות שיוט גבוהה (120 קמ"ש).

ברגע שאני עוזב את הגז, ומוריד לניוטרל, הרכב מתקרר ותוך 10 שניות יורד ל 80 מעלות.

אני מזכיר כי ללא טרמוסטט, הרכב לא עבר את ה 75 מעלות.

אני חושד כי הטרמוטסס לא מתאים לרכב, ז"א יכול להיות שהוא מתאים ל 206 או לסקסו אבל ל 306 שנת 2000 הוא לא מתאים - ולמה ?!

כאשר הוא פתוח, מעבר המים שלו לא מספיק רחב ונוצר מעין צוואר בקבוק בפלאנץ.

מזכיר מאוד את הבעיה של הבחור עם ה 206 ...

איך מתקדמים הלאה ?

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

אם לפני התקנת הטרמוסטט הרכב לא התחמם ומערכת הקירור לא איפשרה לו לעבור את ה 75 בשום מצב אז כניראה שמערכת הקירור טובה.

ובכל מקרה בטמפרטורה של 90 כבר אין משמעות לטרמוסטט והמים אמורים לנוע בחופשיות כך שעליית הטמפרטורה הייתה אמורה להיבלם עם מערכת הקירור הטובה שלך.

הייתי בודק שוב את ההשערה שלך האם שמת טרמוסטט מתאים מבחינת טמפרטורת פתיחה ומבנה פנימי.

פורסם

זה בדיוק מה שאני חושב גם.

אני תוהה מאיפה למצוא טרמוסטט מתאים.

הטרמוסטט שגאן מכר לי, לא התאים.

הוא אמר שזה מתאים גם ל 206 1400 ... אולי פה נעוצה הבעיה...

פורסם

יש לך בעיה במשאבת מים, כדאי שתחליף אותה.

הטרמוסטט של 89 או 83 מעלות מתאים לכל הסוגים ואין איתם שום בעיה מיוחדת. אם אתה מטיל ספק, תנסה להחליף באחד חדש.

כל התיאור שלך מוביל בצורה ברורה למסקנה שמשאבת מים תקולה.

בנסיעה בין-עירונית המחוג צריך להיות על האמצע (כ 90 מעלות) בהנחה ויש לך טרמוסטט 89 מעלות, או טיפה מתחת לאמצע (מתחת ל 90) בהנחה ויש לך טרמוסטט 83 מעלות. בפקקים הוא יגיע עד 97-98 מעלות - ואז המאווררים יכנסו לעבודה ויורידו את הטמפ' לאיזור ה 90-92 מעלות.

חבל על הזמן, תחליף משאבת מים.

איציק

נ.ב.

כמדומני בדגם זה אין מיכל התפשטות לנוזל קירור, לכן אל תמלא את הרדיאטור "עד הגרון" אלא עד סימן ה MAX שמוטבע על צידו של הדוד פלסטיק מתחת לפקק מילוי של הרידאטור.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, משאבת המים חדשה, בת שבוע בדיוק.

מצ"ב תמונה של 2 טרמוסטטים שהורכבו על הרכב.

שניהם לא ממש מתאימים.

הימני, הוא זה שבוטל והיה מורכב על הרכב עד לפני חודשיים.

השמאלי, נרכש בגאן, עומד בעיר על 90 ומחוץ לעיר האוטו מטפס מהר יותר לכיוון 105. בעל מהלך קפיץ קטן, ומעבר צר יחסית.

אז קניתי חדש שדומה בעיקרון לימני (שים לב שהוא מורכב כיחידה אחת), הוא עומד בעיר על 80 ומחוץ לעיר האוטו מטפס יחסית לאט לכיוון ה 100. בעל מהלך קפיץ גבוה, ומעבר רחב יחסית.

זו נבלה וזו טרפה.

אני צריך טרמוסטט שיעמיד על 80/90 ויהיה בעל מהלך קפיץ ארוך ובעל מעבר רחב מאוד (שיהיה דומה למצב ללא טרמוסטט).

איך מתקדמים הלאה ?!

עזרת התותחים בבקשה, מישהו יכול לקרוא לבני.ל ?

אריאל.

תמונה 076.jpg

פורסם

כמו שאתה מבין, הטרמוסטט הוא לא הבעיה פה.

איזה משאבת מים הרכבת ? האם האימפלר זהה למקורי ? (אותו גודל\עומק ?) ישנן משאבות תחליפיות שהאימפלר קטן יותר וספיקת המים של המשאבה חלשה כאשר הטורים עולים.

האם המשאבה שפירקת היתה מקורית או תחליפית שכבר החליפו בעבר ?

האם החיווי בלוח שעונים תקין לחלוטין ? ז"א שאפשר לסמוך על השעון ?

האם ניסית "לחמם" את הרכב בעמידה ולראות מה קורה ? האם המאווררים עובדים בזמן ? האם גם הם "מרגישים" שהמנוע חם ? (כמדומני מעל 102 מעלות אמורה להיכנס מהירות שניה לעבודה, האם היא נכנסת ושני המאווררים עובדים חזק ?)

הבעיה התחילה רק מאז שהורכב טרמוסטט ? אם כן, זה בהחלט יכול לאשש את החשדות בדבר משאבת מים שאולי לא מתאימה או בעיה אחרת.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איזה משאבת מים הרכבת ? האם האימפלר זהה למקורי ? (אותו גודל\עומק ?)

האם החיווי בלוח שעונים תקין לחלוטין ? ז"א שאפשר לסמוך על השעון ?

האם ניסית "לחמם" את הרכב בעמידה ולראות מה קורה ? האם המאווררים עובדים בזמן ? האם גם הם "מרגישים" שהמנוע חם ? (כמדומני מעל 102 מעלות אמורה להיכנס מהירות שניה לעבודה, האם היא נכנסת ושני המאווררים עובדים חזק ?)

הבעיה התחילה רק מאז שהורכב טרמוסטט ? אם כן, זה בהחלט יכול לאשש את החשדות בדבר משאבת מים שאולי לא מתאימה או בעיה אחרת.

המשאבה הנוכחית היא מתוצרת אירופאית כל שהיא.

הקודמת הייתה מתוצרת סין, אבל בשניהם הסימפטום זהה - התחחממות בנסיעה תחת מאמץ.

החווי בלוח שעונים לדעתי תקין, חיממתי את הרכב בעמידה בסל"ד 4000 למשך מספר דקות, המאווררים אצלי עובדים ב 92 על מהירות גבוהה. (אצלי מותקן מזגן לא מקורי של אלכס, ולכן החיווט קצת שונה - אין לי ביטרון).

כאשר מגיע ל 92 מעלות, הם עובדים ל 20 שניות עד שמנוע יורד ל 89.

אני קובע כי הבעיה התחילה כאשר הרכבתי טרמוסטט לרכב.

רציתי להתייעץ לגבי דיאגנוסטיקה במוסך מורשה, האם לא מיותר ?

הפכתי כל אבן באוטו הזה, רדיאטור חדש, טיימינג ומשאבה חדשים, טרמוסטט חדש, פקק לרדיאטור חדש.

מה יוכלו לחדש לי עוד במוסך מורשה ?

פורסם

באותו סירה אחי בדיוק בדיוק בדיוק כמוך!!!!

לא יודע מה לעשות..

אבל מה שכן בדקתי בספר רכב של היבואן ושמה מסמנים את החום מנוע ב2 חלקים חלק A מתחילת המחוג עד הנקודה של הקו האדום וחלק B מהקו האדום ועולה עד כולו שזה ממש קצת..ושמה רשום שכל מה שמופיע בתחום A תקין ורק שזה מגיע לקו האדום אז זה לא תקין..

והיה פה בחור מהפורום שגם אמר את זה לאחר חיפושים רבים שזה מה שצריך להיות וזה תקין..

אני כבר שוקל להשלים עם זה וזהו...מה שיהיה יהיה

פורסם

האם אתה שומע את פעולת המאווררים בזמן נסיעה כאשר המחוג מטפס לכיוון ה 100 מעלות ?

איציק

לא איני שומע, אני גם חושב כי הדבר אינו אפשרי לשמוע אותם.

חשבתי בתור פרוייקט להתקין נורית חיווי לעבודה המאווררים, יכול להיות רעיון טוב דווקא...

פורסם

אין ספק כי מישהו הוריד את הטרמוסטט כי יש כאן בעיה שהוא לא הצליח לפתור, או שמה בעיה שהוא ניסה להתחמק ממנה (אולי במנוע או ברכיב אחר שגורם להתחממות).

בהנחה ואתה מחזיק את המנוע על 4000 סלד כל הזמן (בזמן עמידה במקום), כאשר המאווררים מתחילים לעבוד ב 92 מעלות הם מצליחים לקרר את המנוע ? או שמה המנוע ממשיך להתחמם לכיוון ה 100 מעלות ?

ד"א, האם המאווררים מסתובבים לכיוון הנכון ? לאיזה כיוון "יוצא" אויר חם ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אין ספק כי מישהו הוריד את הטרמוסטט כי יש כאן בעיה שהוא לא הצליח לפתור, או שמה בעיה שהוא ניסה להתחמק ממנה (אולי במנוע או ברכיב אחר שגורם להתחממות).

בהנחה ואתה מחזיק את המנוע על 4000 סלד כל הזמן (בזמן עמידה במקום), כאשר המאווררים מתחילים לעבוד ב 92 מעלות הם מצליחים לקרר את המנוע ? או שמה המנוע ממשיך להתחמם לכיוון ה 100 מעלות ?

ד"א, האם המאווררים מסתובבים לכיוון הנכון ? לאיזה כיוון "יוצא" אויר חם ?

איציק

לדעתי, הטרמוסטט בוטל עקב החלפת רדיאטור לחליפי מסוג ז' - ואני אסביר למה.

הרדיאטור החליפי היה בעל מעברים עגולעם עבים מאוד (קוטר 4 מ"מ), דבר שלא איפשר קירור איכותי.

לפני חודש הרכבתי רדיאטור של אורדונז, אני מרגיש את השינוי בקירור, אבל עדיין ישנה בעיה.

כאשר אני מחזיק את המנוע על 4000 סלד כל הזמן (בזמן עמידה במקום), המאווררים מתחילים לעבוד ב 92 מעלות הם מצליחים לקרר את המנוע.

עליה לכיוון ה 100 מעלות היא הרבה יותר איטית אם בכלל.

לגבי המאווררים מכניסים אוויר למנוע מבחוץ אל תוך תא המנוע.

חוץ מזה, ראיתי פה שרשור של 206 עם בעיה כמו שלי, שים לב לתגובה של הבחור האחרון:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=352013&page=2

מה אתה אומר על זה ?

פורסם

אחי רציתה עדכון.

הלכתי בבוקר למוסך באשקלון בעיר שלי ושמה המוסכניק טען שהוא 99 אחוז חושב שזה ראש מנוע.

וזה אחרי שעשיתי תרמוסטט,משאבת מים,ניקוי רדיאטור,וכו'.

אמרתי שאני לא מוותר אם כבר אז כבר,קיבלתי כתובת של בחור עם מוסך בחולון שמתמחה בפג'ו,מי שירצה בפרטי.

הוא בדק לי קומפרסיה במנוע וגילה שאין ראש מנוע בעזרת מכשיר שמשנה את הצבע שלו מכחול לבהיר במידה ויש במיכל עיבוי גזים.

שללנו ראש מנוע,הוא היה נעול על זה אחרי בדיקה כמובן שמשהו ברדיאטור לא בסדר למרות שעשיתי ניקוי רדיאטור אצל מישהו מאשקלון!

שלחנו אותו לניקוי רדיאטור ותוך כדי עשינו משהו ממש חכם,אולי קצת קומבינה שהיא לא טובה וזה חור קטן קטן בטרמוסטט שיתן גיבוי,וגם יעזור למנוע להתחמם רגיל כשהוא סגור.

בסופו של דבר הסתבר שהדוד העליון שלי ברדיאטור שבור ביציאה שלו ובכלל שבניקוי רדיאטור שעשו לי לא פתחו את הדוד עצמו מפנים אלא פירקו אותו ניקו מפנים עם החוטר וסגרו,בלי לפתוח אותו.

בקיצור הבעיה בנתיים נראית כהסתדרה אחרי כל ההשקעה,המהירות מחוץ לעיר עמדה לי על 80 בערך בלי מזגן בלי כלום.

ובתוך העיר לפי מה שראיתי בנתיים כמובן שצריך עדיין לבדוק את הנושא כמה ימים אבל בנתיים זה 90 בול לא משחק יותר מידי אולי 91-92.

זה כמובן מה שראיתי בבדיקה ממש קטנה.

מקווה שעזרתי לך אחי אם תרצה את הכתובת של המוסך תגיד לי אני ממליץ על הבן אדם בעיניים עצומות.

בן אדם ממש ממש אמין ויסביר לך כל דבר ויעשה עבודה יסודית.

• תוכן חדש...