Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקנתי מערכת בפריוס איכותית וחזקה והנה קצת חוות דעת על הרכיבים הרכב ומה שבניהם 8)

אז כך:

רמקולים קדמיים מרל טמפו 5*7 קומפוננט

רמקולים אחוריים מרל טמפו 6.5 קומפוננט

סאב MB QUART DISCOUS

מגבר NIPPON 100.4

רכב טויוטה פריוס 2010 שחורה :twisted:

פאנל דאבל דין DX8022BT

אז כך מהטמפו הקדמיים אני יכל להגיד שבתור אחד שהיה לו JBL הרכות של הטווטרים מעוררת הערכה,

חזקים וטובים ולא יביישו שום קונצרת או מסיבת שטח(היה ונוסה בהצלחה).

הטמפו האחוריים למרות שהם לא מוגברים הם איכותיים לא פחות מהקדמיים,וקרה כבר שהסט הקדמי הפסיק לפעול בגלל

באג בפאנל(כיבוי והדלקה פתרו תבעיה) הם תפסו את הבמה ברכב בלי בושה :-D

הסאב יחסית למישהו שהיה לו את הסאב הזול והטוב של KICKER 12' הסאב הזה הרבא יותר מדוייק וחזק מהקיקר,

כמעט ולא שומעים אותו אבל בהחלט מרגישים אותו!לא מאמינים תשאלו את המספר של הרכב מאחורה שלא מפסיק לחרחר בבאסים :roll:

המגבר הנוכחי הוא בחצי מה JBL 1004 שהיה לי אבל הם באותם הספקים,תאמינו או לא וממש לא נופל ממנו!

איכותי ומדוייק ולא מאבד מתח גם בבאסים חזקים.

הרכב8) כמו כל הרכבים החדשים והירוקים שיש בהם פלסטיקים,הרכב הזה לא איכזב והפלסטיקים נשארו שקטים בבאסים ושרדו

את ההתקנה בגבורה!

ובכל הקשור לחשמל,היה לי מאזדה MPV וכיאה לרכב בעל 2 מזגנים ו7 מושבים היה לו אלטרנטור גדול,אבל המתח עדיין היה

נופל בבאסים והיה אפשר לראות את זה בתאורה הקדמית (היה מותקן הסאב של KICKER שהוא 200RMS פחות מהנוכחי).

ולמרות שהפריוס קטנה בשני מושבים ומזגן אחד פחות,יש לה מנוע יותר ועוד אחד חשמלי8) מה שאומר שיש לרכב אלטרנטור של

שלא היה מבייש תחנת כח קטנה,וביחד עם מצבר של 220V המתח באוטו נשאר יציב כמו בטון:twisted:

פאנל שמכיל אפשרויות לכוון חיתוך מיקום ועוד!הפאנל הכי טוב שנתקלתי בו מהיר ויציב ותומך כמעט בהכל! יאמר לזכותו

הדיבורית בלוטוט המעולה שלו.

ההתקנה מעולה חוץ מטווטרים שרואים על הקורות האחורייות של הרכב אין שום זכר לכך שהוחלפו הרמקולים,

המגבר נמצא מתחת לפאנל בבאג' ובלתי נראה לעין, גם אין זכר לחיווט של הסאב.

ועכשיו תמונות :-D

25092010061.jpg

25092010055.jpg

25092010054.jpg

25092010053.jpg

פורסם

נראה נחמד.

הכי חשוב שאתה מרוצה, תתחדש.

את המגבר אני לא מכיר ולא שמעתי מעולם על החברה.

אגב איזו חברה הדאבל דין. (ואיפה התקנת את הכל אם אפשר לדעת?)

תתחדש

רותם.

פורסם

הכל הותקן בקלאס איי.

הפאנל של KENWOOD והמגבר זה OEM של ROKFORD.

ותודה :)

עוד תמונות:

הטוויטר האחורי

25092010060.jpg

עוד צד למגבר25092010058.jpg

פורסם

הניפון הוא מגבר מדבקה טהור של... ניפון אירופה ישראל .

אני בספק שמדובר ביצרן המגברים של רוקפורד. ככל הידוע לי תכנון וייצור המגברים עדיין מתבצע בצורה עצמאית, הם עוד לא הגיעו לשלב של "מדבקות".

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ההתקנה נראית יפה ונקיה מאוד.

את הסדנה קלאס A אני מכיר כבר שנים רבות.

הסטים הפשוטים של מוראל יכולים לתת תוצאות נהדרות כשעובדים איתם נכון וביחד עם סאב שאני באמת זוכר אותו כמדוייק ולא חסר עוצמה - בחירת רכיבים נאה.

יחידות דאבל דין הן דבר שמאוד מעניין אותי בתקופה הזו ולמצוא אחת שיש לה גם יציאה אופטית וגם יכולת לקרוא מHD נייד חיצוני זה כבר בר מציאות (שוקל תחליפים אפשריים לCARPC).

מה שמדאיג באותי ברכבים היברידיים ובעתיד - חשמליים זה האם יש השפעה ניכרת על כמות המרחק שהמנוע החשמלי יכול לעבור בעקבות התקנת מערכת או שזה זניח?

ואתה בטוח שזה 220V? כי זה נשמע מתאים למתח AC... איך בדיוק אתה מפעיל את המערכת? - יש סיכוי שלאלטרנטור שלך יש זרם מוצא של 220 אמפר???

הייתי מעוניין לדעת מה באמת קורה שם עם נתוני הזרמים :?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הHU שלי מחובר לIPOD שקבוע באוטו,יש בו 30GB כך שיש בו כל מה שצריך גם אם זה לסרטים.

ועכשיו לקצת מספרים:

המערכת ההיברידית מורכבת מ מצבר 12V שנטען ממצבר בניים 220V שנטען מהמנוע החשמלי שטוען מהבנזין או מתנועת הגלגלים,

כך שהטעינה של ה12V היא ממצבר שהזרם שלו קבוע בניגוד לאלטרנטור שתלוי בסל"ד של המנוע.

אז התשובה לשאלתך אם טעינה של המצבר שהיא גג120W או10A ב12V שזה שווה ערך ל0.6A ב220V מתוך 120A שהמצבר יכל לספק.

האלטרנטור(שהוא המנוע החשמלי) מספק 20A מהמנוע בנזין ויכל להגיע ל120A מאגירת אנרגיה מהברקסים(ב220V כמובן).

חישוב פשוט המצבר של ה220 יכל להטעין את המצבר של ה12V במשך 200 שעות שזה 8 ימים 8)

אז התשובה אם המערכת תגרע ממרחק הנסיע על חשמל ,התשובה היא לא.

ואל תשכח שרכב היברידי הוא רכב בנזין עם חשמל ולא ההפך (עדיין),והמרחק נסיעה על חשמל בפריוס לא עולה על 5 ק"מ ובדרך

כלל גם לא עובר את הק"מ הבודד,אבל הוא בכל זאת עושה 22ק"מ לליטר שזה פי3 יותר חסכוני מהMPV לשעבר:wink:

והמערכת כמו הפנסים ושאר רכיבים פועלים כמו בכל רכב מהמצבר של ה12V שהוא קטן יחסית, אבל לגודל אין

משמעות כי הוא בטעינה מתמדת.

פורסם

תשובה מלאה :)

דוז פוואה

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מה? :shock:

מעולם לא התעמקתי במערכת החשמל בפריוס ובמתחים שלה, אבל מנוע חשמלי הוא ההפך המוחלט מאלטרנטור, ואם כבר אז הוא צורך זרם לא מייצר או מספק זרם. מנוע חשמלי מסוגל לייצר חשמל רק אם משהו מפעיל אותו, כמו למשל תהליך הבלימה או הורדת הרגל מהגז.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר הפריוס מסוגל לנטב את החשמל כך שהמנוע גם יפעל וגם שעודפי החשמל יפעלו לטובת הטעינה.(גם וגם)

ויש פעמים שבאמצע הנסיעה אתה יכל לראות שהוא מעביר זרם לבטרייה,ואז מנווט חזרה לצריכה וכל זה לא מורגש ואוטומטי.

בגלל שמצבר הרכב נטען ממצבר הבניים כל הזמן אז המנוע פתור מלהטעין באופן קבוע(כמו אלטרנטור),

מה שגם הפריוס שומר שמצבר הבניים לא ירד מ20% גם עם זה אומר להניעה את מנוע הבנזין על סרק.

כך שלא הייתי אומר ההפך המוחלט אבל בכל זאת שניהם יכולים לספק חשמל :)

פורסם

לי יש בעייה עם ניסוח המשפט הזה:

האלטרנטור(שהוא המנוע החשמלי) מספק 20A מהמנוע בנזין ויכל להגיע ל120A מאגירת אנרגיה מהברקסים(ב220V כמובן).

חישוב פשוט המצבר של ה220 יכל להטעין את המצבר של ה12V במשך 200 שעות שזה 8 ימים 8)

אני גם לא ממש בטוח במה שאתה כותב, זה נשמע די מסובך והפוך על הפוך, מאוד לא אופייני לטויוטה.

אגב, מי אמר לך על ה 220V? נשמע לי מאוד לא סביר.

איתמר.

פורסם

סליחה על הטעות הנגררת.

המצבר בניים מורכב מ28 של מודלים(מצברים של 6 תאים כל אחד,שכל תא מתח של 1.2V :) ) לתוך מצבר אחד גדול.

מתח העבודה של המצבר הוא V201.6 ומתח העבודה של המנוע החשמלי הוא 650V שזה 82 כ"ס.

אלה הנתונים היותר מדוייקים.

הנתונים שנתתי למעלה מדוייקים גם הם,חוץ ממתח העבודה של המצבר שתקנתי פה.

נתוני הצריכה והטעינה נמדדים בכל זמן נתון בנסיעה ע"י הSCANGAGE II שמתוקן מעל המערכת,תוכל לראות

את זה כמסך ירקרק מלבני בתמונה הראשונה למעלה.

• תוכן חדש...