Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

206XS החדשה - תמונות, דעה ראשונית, ושאלות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה\בוקר טוב חברים!

אז עבר שבוע מאז שקניתי אותה, וכמו שהבטחתי מצורפות קצת תמונות של הפג'ו 206XS החדשה שלי.

בהשוואה ל206 שונות ומשונות שראיתי ברחוב (ולאחרונה, במפתיע, התחלתי לשים לב אליהן יותר!) נראה ששלי במצב לא רע בכלל לגילה :)

לא יצא לי לנהוג הרבה בשבוע שהיא אצלי (נכון לרגע זה 320 ק"מ מרגע העברת הבעלות) אבל מה שכן פשוט תענוג.

השדרוג בנוחות ענק, אין מה להשוות בין הפחית היפנית. מושבי הספורט עושים לי טוב לגב.

הקפיצה בפינוקים ובשכלולים אדירה, כל יום אני מגלה פטנט חדש שפשוט blows my mind, אולי זה ישמע לכם שטויות אבל דברים כמו: קוטב חיובי של מצבר ניתן לניתוק עם קליפס, כיוון גובה הגה, מושב ואלומת אור, החלפת נורות ללא כלי עבודה, כל מיני תאים וחריצים לדברים, אור קריאה נדלק עם כיבוי הרכב, התראה על מפתח בסוויץ', וכו' וכו'. פשוט כיף לי!

מעבר לזה הנהיגה עצמה, התרגלתי לכך שבפניה ב30 קמ"ש צריך לשתול את הרגל בקיר כי זווית הגלגול פשוט לא הגיונית, התרגלתי לחריקת הצמיגים ולתחושה שאתה מסובב את ההגה והרכב נשאר פחות או יותר באותו כיוון. לא עוד! אני מסובב את ההגה והפג'ו פשוט מצייתת והולכת לאן שאני מצביע, בלי לטלטל את ארוחת הצהריים שלי, בלי רעש, לא עושה בעיות. לצאת לעקיפה בכביש מהיר? מאה ועשר-עשרים-שלושים-ארבעים.."נו תלחץ עוד קצת אני מחכָּה! :twisted: " אפילו את הצליל אני אוהב...

בקיצור, בניגוד לכל מה שאי פעם דיימנתי וחשבתי ותכננתי אני מאוהב בצרפתייה :lol:

מבחינת שאלות שיש לשאול, את הטכני אני כבר אפנה לפורום הטכני אבל בנושאי רכב כללי:

1. כיוון גובה אלומת האור - מה ההנחיות, מתי לכוון לאן?

2. אורות ערפל - הבנתי שאסורים אלא בזמן נסיעה בערפל, אמת?

3. קניתי נורות של Osram מכל הסוגים השונים שהרכב צריך (100 ש"ח סה"כ על זוג מכל סוג + פיוזים). ראיתי שיש להם גם סטים של H4 מסוג silver משהו ו cool blue שנותנים יותר אור. זה חוקי? זה לא מסנוור?

4. מבחינת שמירה על הרכב יש כרגע רק מפתח מקורי אחד, עם אימובילייזר מקורי, בלי קודן בלי אזעקה. אין לי את הכרטיס קוד. מה כדאי לעשות כדי למגן את הרכב? להתקין קודן? לקודד מחדש מפתח? כדאי לעשות מפתח מקודד נוסף? שווה להתקין אזעקה, אולי הדו-כיוונית של רב-בריח?

5. איך אתם ממליצים לשמור בתא המטען את הציוד שצריך (כלים, כבלי התנעה, שמן\מים, דברים כאלה)? ברכב הקודם היה לי ארגז מרובע של קרטוני חלב, לדעתי זה לא אופטימלי. ראיתי משהו שמוכרים באוטו-דיפו ב100 עד 200 ש"ח אבל נראה לי מעפן. יש רעיונות מקוריים? אני טוב בלבנות דברים :wink:

תודה ואשמח לתגובות על התמונות!

DSCF8620.JPG

DSCF8623.JPG

DSCF8624.JPG

DSCF8635.JPG

DSCF8638.JPG

DSCF8639.JPG

DSCF8645.JPG

DSCF8628.JPG

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

ראשית, תתחדש על הרכש החדש. 206XS היא בין הצרפתיות האחרונות שגם מהנות לנהיגה. הרכב נראה יפה מאוד בתמונות.

קפוץ לפורום PSI להגיד שלום. :)

לגבי השאלות שלך:

1. בעיקרון אני כיוונתי את האלומה כך שאם אני עומד כ-15 מטר מאחורי רכב אחר, האלומה לא עוברת בגובה את הפנסים האחוריים שלו. אבל זה תלוי איזה רכב ויחס הגובה ביניכם. לדעתי אפשר לכוון אורות גם במוסך או במכון רישוי (כיוון אורות הוא בחינם בטסט). למה אתה חושב שאתה צריך לכוון את האורות?

2. צודק, לא חוקי לנסוע עם פנסי ערפל בתנאי ראות רגילה. אני עברתי טסט אחרי הכיוון שלי שעשיתי לפי התחושה, ללא צורך בכיוון נוסף במכון (אבל אל תשכח שהרכב שלי בבעלותי כבר 6 שנים אז יש לי מעט נסיון איתו).

3. המנע מכל ה cool blue ונורות כחולות למיניהן. לפעמים האור נראה יותר טוב, אבל בד"כ האלומה חלשה יותר. כמו כן מכוני טסטים ושוטרים לא אוהבים נורות מצופות בכחול. נורות מומלצות (גם אורסם בסדר, אגב) הם philips 50%+ או +80%. נסעתיעם ה + 50% כבר יותר משנה וחצי עד שהחלפתי את הבקליות חזרה למקוריות וגם עכשיו אני עם פיליפס +50%.

4. כמה שיותר מיגון שמותקן בצורה מקצועית, יותר טוב. הדו כיווניות של רב בריח סבבה.

5. יש אנשים ששמים רשת נמתחת שתופסת את הציוד.

בנוסף, הקפד לשים מי קירור ירוקים מקוריים או של פרסטון. חשוב במיוחד במנועים של צרפתיות.

כמו כן, הצבע רגיש לשמש. אם אתה חונה הרבה בשמש, שקול כיסוי יעודי.

הקפד על לחץ אויר ותקינות הצמיגים ותהנה ממנה גם בסיבובים. מומלץ לעשות ישור קו ולבדוק מצב הבלמים.

תתחדש!

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

קודם כל תתחדש ,

מבחינת רכות נהיגה,יציבות ונוחות הרכב פשוט מדהים [לי יש 206 שנת 2001 מנוע 1.4]

מבחינת תקלות וסטיגמה הרכב דווקא אמין ולא מראה תקלות יוצאות דופן או מופרזות.

גם מחירי הטיפולים והחלפים זולים.

כמו שקודמי כתב יש להקפיד על מים ירוקים שימנעו מקורוזיה בבלוק מנוע שעשוי מאלומיניום .

אני אוהב מאוד את ההגה של הרכב שגורם לי להאיץ בכניסה לסיבובים :oops:

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

מנצל את השרשור ,

האם כשבודקים מים ברדיאטור של 206XS , יכולים להכניס אוויר למערכת קירור ?

כמו כן באוטו שלי יש מים רגילים , האם אפשר פשוט להחליף או שצריך לעשות גם ניקוי רדיאטור?

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

תתחדש! אחרי שנתיים + עם 206XS אני בהחלט יכול להגיד לך - זאת אחלה בחירה! :wink:

1. אני מנחש שאתה מדבר על הבורר לכיוון גובה האלומה ולא על כיוון אורות שעושים בחשמליית רכב. בדרך כלל נוסעים כשהבורר במצב אפס. מעלים את המספרים ככל שהרכב עמוס יותר בחלקו האחורי. כשאתה נוסע עם שלושה נוסעים + מטען בתא המטען תעביר את הבורר עד הסוף למטה. אני כמעט ולא משחק עם זה.

2. עד כמה שאני זוכר החוק לא מזכיר את המילה ערפל אלא מציין "תנאי ראות לקויים". אני באופן אישי מפעיל אותם גם כאשר מזג האוויר גשום והרסס מהכביש פוגע בראות או כשאני נוסע בשבילים חשוכים ורוצה לאתר בקלות מכשולים בדרך (בכל זאת, הרכב מאוד נמוך...).

4. במקור הרכב הגיע עם מפתח אחד "פשוט" ומפתח אחד "חכם" שכולל שלט לפתיחה מרחוק של הדלתות. כנראה שבמקרה שלך אחד מהם אבד לאורך הדרך. בכל מקרה אני ממליץ לך לשכפל מפתח נוסף כדי שתמיד יהיה לך מפתח ספייר. פשוט או חכם - בחירה שלך בהתחשב במחיר. ממליץ לך להתיעץ עם פאר המנעולים בנושא ולברר מולו עלויות וכו'.

5. אצלי יש מיכל קטן של נוזל קירור וקופסאת כלים קטנה שמעוגנת לדופן של תא המטען עם הרצועה המקורית של הרכב. חוץ מזה השאר זרוק בתא המטען ומעוגן בלחץ :lol:

פיתרון פשוט יכול להיות ארגז פלסטיק פשוט שתפוס עם דבק דו-צדדי לריצפת הרכב. פיתרון קצת יותר מהודר יכול להיות רשת של אופנועים שמחוברת למושב האחורי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
...

1. אני מנחש שאתה מדבר על הבורר לכיוון גובה האלומה ולא על כיוון אורות שעושים בחשמליית רכב. בדרך כלל נוסעים כשהבורר במצב אפס. מעלים את המספרים ככל שהרכב עמוס יותר בחלקו האחורי. כשאתה נוסע עם שלושה נוסעים + מטען בתא המטען תעביר את הבורר עד הסוף למטה. אני כמעט ולא משחק עם זה.

...

4. במקור הרכב הגיע עם מפתח אחד "פשוט" ומפתח אחד "חכם" שכולל שלט לפתיחה מרחוק של הדלתות. כנראה שבמקרה שלך אחד מהם אבד לאורך הדרך. בכל מקרה אני ממליץ לך לשכפל מפתח נוסף כדי שתמיד יהיה לך מפתח ספייר. פשוט או חכם - בחירה שלך בהתחשב במחיר. ממליץ לך להתיעץ עם פאר המנעולים בנושא ולברר מולו עלויות וכו'.

5. אצלי יש מיכל קטן של נוזל קירור וקופסאת כלים קטנה שמעוגנת לדופן של תא המטען עם הרצועה המקורית של הרכב. חוץ מזה השאר זרוק בתא המטען ומעוגן בלחץ :lol:

פיתרון פשוט יכול להיות ארגז פלסטיק פשוט שתפוס עם דבק דו-צדדי לריצפת הרכב. פיתרון קצת יותר מהודר יכול להיות רשת של אופנועים שמחוברת למושב האחורי.

1. אכן על זה דיברתי, עכשיו חידשת לי! זמן רב תהיתי למה זה משמש, ולא נפל לי האסימון שעומס בחלק האחורי גורם לאלומת האור לעלות.. תודה!

4. כן גם אני קיבלתי מפתח אחד "חכם" עם הכפתור ואחד "פשוט" שרק פותח דלתות ואת הדלק. אני מניח שאני יכול להסתדר עם זה, השאלה היא יותר מה אפשר לעשות אם אין לי את הכרטיס קוד? איך אני יכול לשכפל מפתח בלעדיו? האם ניתן לקודד מפתח מחדש כדי שלא יהיה מצב שמישהו מהבעלים הקודמים שהשאיר לעצמו מפתח יוכל להניע את הרכב שלי?

5. כרגע יש לי משולש אזהרה, כבלים, וסט מלא של כל הנורות. מתכנן להחזיק גם מי קירור, מי מגבים (בקבוק קטן), כלים וקצת מטליות וכאלה. שוקל אפילו לעשות איזה בניה custom לעסק, אני די טוב עם עץ וכל זה. אם אתם מכירים פה בפורום פרויקט דומה אשמח לרפרנס.

מעבר לזה אני עדיין אשמח לקבל המלצות בנוגע למיגון שכדאי ולא כדאי לעשות לרכב, וכל דבר אחר שקשור אליו.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• תוכן חדש...