Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה היום בבוקר הייתי בתל אביב (גר בנתניה)כדי לראות 2 רכבים מסוג מאזדה לנטיס שנת 2002.

לגבי הרכב הראשון נאמר לי בטלפון שהוא יד ראשונה מפרטי עם 137 אלף קילומטר נשמע מאוד משכנע בטלפון. כאשר הגעתי לראות את הרכב התברר לי שהאדם שאיתו דיברתי בטלפון הוא המוסכניק של הרכב. הוא הראה לי את הרכב וששאלתי איפה הבעלים שלו הוא אמר לי שהרכב בהוראת בית משפט נמצא אצלו כי בעלי הרכב בתהליך גירושים וכאשר הרכב ימכר הם יקבלו חצי חצי. כבר עורר את חשדי ובכל מקרה יש מכות פח מסביב לרכב בעיות במזגן ושאר ירקות .המוסכנית אמר לי שיש תיקונים בשווי של 6000 שקל ומחיר המחירון של הרכב הוא 31500 אז אני אמור לקנות אותו ב 25000 כך שאני אקבל את הרכב הוא יהיה מסודר פיקס (לפי דבריו של המוסכניק)מה אתם אומרים? האם הייתם קונים את הרכב בידיעה שיש 6000 שקל תיקונים ומוכנים להוריד לכם במחיר עבור זה?

בנוסף הוא הראה לי טופס בדיקה של הרכב מלפני 4 חודשים (יש לציין כי הרכב יושב במוסך חודשיים) . שהיו סימני איקס על המנוע גיר ושילדה, לדברי המוסכניק בכל בכל בדיקה מופיעות ההערות הללו. בכל מקרה קצת מחשיד.

לאחר מכן הלכתי לראות עוד רכב שאחרי הרכב הקודם היה נראה מעולה לא היו פגיעות בפח הצבע של האוטו יפה מאוד פנים הרכב בסדר גמור, נהגתי קצת על הרכב והייתה משיכה ימינה (יכול להיות סתם כיוון או צמיגים אבל לא יודע)בכל מקרה הבעלים רצה על הרכב 36000 שהמחירון הוא 32500 לפי מה שראיתי אין על מה לתת מעל המחירון פרטי הרכב הם: 157000 קילומטר יד שניה שנת 2002 מאזדה לאנטיס GLX טסט עד דצמבר. לאחר ויכוח קל הסכים בעל הרכב להוריד ל 34000 שזה 1500 מעל המחירון ביקשתי לבצע בדיקה במכון מבדק בהרצליה והוא די כיוון אותי למכון בתל אביב אבל לא הסכמתי . לבסוף הסכים לגשת איתי מחר בבוקר להרצליה.

האם אתם חושבים שכדאי חוץ מהמכון ללכת גם למוסכניק שלי בנתניה כדי לבדוק את הרכב(למרות שהבעלים מתנגד להגיע לנתניה) או שמספיק להסתפק בבדיקה של מכון מבדק בהרצליה. אני שואל זאת מכיוון שזו הפעם הראשונה שאני קונה רכב ואני לא רוצה ליפול ומבחינתי כל מוכרי הרכב אינם אמינים(סליחה שזו הנחתי).

בנוסף על מה הוא צריך להתחייב בבדיקה? כולם אומרים מנוע גיר שילדה אבל הבנתי שתמיד יוצא איקס בבדיקה מכיון שהמכון רוצה להגן על עצמו אז באיזה מצב מגדירים את הבדיקה כלא עברה?

פורסם

א. יש פורום לייעוץ ברכישת רכב, פרסמת את שאלתך במקום הלא נכון.

ב. אל תתקרב לרכב הראשון ! זו אינה קנייה טובה למי שאינו מנוסה ומומחה בקניית רכב.

ג. מכון הבדיקה יסביר לך מה חומרת התקלות. אתה יכול גם להעלות את תוצאות הבדיקה בפורום ותקבל התייחסות ספציפית.

ד. מה הסיבה שהרכב נמכר מעל המחירון?

ה. האם כתבת זכרון דברים עם המוכר בו אתה מסכים למחיר הקנייה?

ו. אם התשובה לסעיף ה' שלילית, ובהנחה שאתה קונה את הרכב מעל המחירון (במצבו על סמך הבדיקה) אל תמהר לסגור את העסקה אם יש לך ספקות לגבי תוצאות הבדיקה.

פורסם

עדכון חם.

בדקתי עוד מודעות באתר יד 2 וגיליתי לתדהמתי כי הרכב שאני אמור לבדוק מחר מפורסם גם במודעות שבתשלום ורשום תחת מגרש מכוניות. כלומר יש גם מודעה של פרטי וגם מודעה של מגרש על אותו הרכב אני פשוט בשוק!!!!!

הבן אדם שפגשתי היום פשוט שקרן , הוא טען שהוא אח של בעלת הרכב אבל עכשיו אני יודע שאין בין השניים קשר.

פשוט בזבזתי את הבוקר שלי סתם!! אבל אני שמח שגיליתי את זה ולא נפלתי בפח!

פורסם

רכב קונים מבעל הרכב או לחלופין מאישתו. בכל מקרה תבדוק תמיד את הפרטים המזהים באמצעות השוואה של רישיונות הרכב ורשיון הנהיגה\ת.ז של המוכר.

בכל אופן ,אח שלו, גיסי, דודה מאמריקה, בודקים בכל אמצעי אפשרי ובלי פשרות (ת.ז\רישיון\כתובת וכל דבר שיוכיח מעל לכל ספק את הקירבה) ומבקשים להפגש עם בעל הרכב כתנאי לפני הבדיקה, ולהעביר בעלות רק איתו. אם נתקלת בסרוב או בכל מיני סיפורים, המשך לרכב הבא.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

מחר אני הולך לבצע בדיקה לרכב מאזדה לאנטיס שאני מעוניין לקנות .

השאלה שלי היא למה אני צריך לייחס חשיבות בתוצאות הבדיקה ?

המוכר מתחייב על מנוע גיר ושילדה אבל תמיד יש סיכוי של 90 אחוז שיהיה רשום איקס בשורה של המנוע עם כל מיני תקלות לפעמים קלות ולפעמים קשות איך אני יודע מתי להגדיר את הבדיקה כנכשלה?

אני לא בטוח שהמוכר ימהר להחזיר לי את כספי הבדיקה (הוא תמיד יכול לטעון "שתמיד המכון ירשום משהו כדי לכסתח את עצמו ולכן אני לא מחזיר לך את הכסף על הבדיקה")ץ

ועל מה בכלל הם נותנים אחריות? אם כתוב איקס על המנוע וכתוב לבדוק שמן אז זה אומר שהבדיקה נכשלה ואין אחריות?

אשמח לקצת פרטים תודה.

פורסם

בבדיקת מאזדה לאנטיס תן דגש לבדיקת הגיר האוטומטי , הגירים של הלאנטיס לא אמינים במיוחד .

לגבי X במנוע , גם אם תכניס רכב שנת 2010 לבדיקה לפני קניה בשורת המנוע יופיע X .

פורסם

אם אתה הולך לראות רכב ומישהו כבר מציג את הבדיקה שנעשתה לפני כן - דע לך פשוט תתרחק מהרכב ולא משנה מה מצבו !!!

למה מישהו חושב שהוא יקבל מעל המחירון על מאזדה לאנטיס ?! זה רכב שנמכר תמיד מתחת למחירון וחוץ מזה אין שום הצדקה למה לתת יותר !

פורסם

ועל מה בכלל הם נותנים אחריות? אם כתוב איקס על המנוע וכתוב לבדוק שמן אז זה אומר שהבדיקה נכשלה ואין אחריות?

במכון הבדיקה נותנים אחריות על כל המכלולים שהיו תקינים בבדיקה. תסמוך עליהם, לא מדובר בעסק שפועל מאתמול וגם לא משבוע שעבר, הם יודעים לכסת"ח יפה-יפה את טפסי הבדיקה ואם יש חשש, אפילו הקטן ביותר, שמכלול מסוים לא במצב מיטבי - ירשמו לך הערות כללית לגביו כך שהאחריות לא תיהיה תקפה.

לא מזמן העלאנו לאתר מדריך בנושא זה ממש. הנה קישור בשבילך - מה מבינים מבדיקת הרכב במכון?

חוץ מהמדריך הזה, אם יש לך ספקות לאחר הבדיקה אתה מוזמן להעלות את טופס הבדיקה לפורום כדי לקבל חוות דעת מחברי הפורום השונים, וכמובן גם לגשת למוסך כדי לקבל חוות דעת מקצועית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני לא מתמצא גדול, אבל לפי מה שאמרו לי תמיד -

תדבר ותבקש לקבל את כל הפרטים על האוטו, אם המוכר לא אומר לך משהו וזה מתגלה בבדיקה - אזי הבדיקה עליו.

אם הוא לא אומר לך שהיתה תאונה והתגלתה תאונה, אם הוא לא אומר לך שראש מנוע הלך ומתגלה שצריך לעשות שיפוץ וכ"ו

כל עוד הוא אומר לך את הפרטים לפני הבדיקה ואתה מחליט לקחת את הרכב לבדיקה בכל זאת אזי זה עליך.

אבל תגיד לו שהוא חייב להודיע לך את כל הדברים על הרכב ואם משהו קריטי כמו תאונה או משהו בסגנון יתגלה - העסקה מבוטלת והבדיקה עליו (ואם הוא ינסה להגיד משהו בסגנון שהוא לא ידע שהרכב עבר תאונה - עדיין אשמתו לדעתי)

ונגיד והוא לא הודיע לך על דברים חריגים ולקחת לבדיקה בכל זאת והתגלו בעיות והוא לא מוכן לשלם או שמנסה לערבב אותך בצורה כלשהי - אם אני לא טועה במילא בבדיקות כמו במוסכים התשלום בסוף - פשוט תקום ותלך, הרכב עדיין רשום על שמו, המוסך ידרוש ממנו תשלום. נכון שזה לא נחמד ולא מוסרי - אבל מה לעשות, רוב הישראלים גם לא.

אבל אל תסתמך עלי ב100%, תמתין שמישהו יותר מנוסה יענה גם :)

פורסם

תודה רבה לכולכם!!!

ויתרתי על שתי הרכבים הנ"ל ואני ממשיך לחפש.

הבעיה היא שאנשים במדינה התחילו לחשב מחירון לפי יד 2!! זה כמובן נוח להם כי שם הרכב מתומחר יותר גבוהה.

אבל נראה לי פשוט שצריך להמתין עד שאני יפול על משהו טוב.

פורסם

החיים מלאים בהפתעות, לא כל הרכבים עולים למכירה מהסיבות הידועות.

גירושים זה דבר שכיח, לא עלינו גם מקרה של מוות של בעלים וקרבות ירושה קשים.

אני טוען שלעיתים, ישנם יוצאים מן הכלל.

בסופו של דבר אתה קונה את הרכב, ולא את מי שמכר לך אותו, ככה שלא משנה אם זה אדם פרטי, סוחר או מישהו אחר.

אתה צריך לבדוק ב 7 עניים את הרכב - ואם הוא ימצא כתקין, אז תשקול לקנות ע"פ מחירי השוק.

אני יכול להעיד על עצמי:

לפני שבועיים וקצת, קניתי 306 שנת 2000 מאדם מבוגר שאינו דובר עברית טוב (עלה מרוסיה בסוף שנות ה 90).

בגלל קשיים בשפה, ובהתנהלות סיזיפית מול קונה ישראלי טיפוסי, הוא מינה, תקשיבו טוב:

את האח של המחותנת שלו (האישה שנשואה לבן שלו) שימכור עבורו את הרכב.

הרכב נרכש בשעה טובה, נקי משעבודים, נקי מתאונות.

הרכב טופל תמיד אצל בעל מקצוע שגר בסמיכות למוכר (גם הוא יוצא חבר העמים) - אך ללא היסטוריה ותיעוד כלל!

ובכן, למה קניתי ?

לקחתי את הרכב לבדיקה במוסך ימית בת"א, הרכב הועלה על הליפט, ונמצא שאין תקלות.

בהתייעצות עם חבר הפורום יוגב, ועם האדם שבדק את הרכב במוסך, החלטתי שאני קונה.

יוגב, זו ההזדמנות להגיד לך תודה רבה.

לא שכחתי, אני אקפוץ לביקור באורנית בקרוב.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

• תוכן חדש...