Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף דור 4 או פוקוס דור 1?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נהג חדש יחיד שעומד לרכוש את הרכב הראשון שלי, חשוב לי שיהיה קומפקטי, אוטומטי,בעל עיצוב צעיר ולא אבהי או משפחתי.. בטיחותי ואמין ואם אפשר גם נוח ומפנק.. התקציב שלי הוא 40 אלף שח, (אגב למה מתכוונים פה שרושמים K ? )

אני מוותר על ביצועים, ומוכן לשלם קצת יותר על דלק (קצת, לא הרבה..)

חשבתי על פוקוס דור 1 או גולף 4 , מה היתם ממליצים? איזה רכב מהם יותר בטיחותי? (לגבי נפח מנוע עדיין לא החלטתי)

מה היתרונות והחסרונות של כל רכב, כדי שאדע אם מתאים לי?

פורסם

לא יודע לגבי הפוקוס, אז אמליץ על גולף 1.6 שיש לי ניסיון טוב עם מכלולים שלו מאוקטביה וגם ניסיון טוב עם גולף רק עם מנוע קצת יותר חזק (הייתי ממליץ על ידני שהוא אמין וחסכוני יותר, אבל אתה דורש אוטומטי). מדובר על מנוע אמין, חסכוני באופן הגיוני, ביצועים לא מי יודע מה (אבל כפי שאני מבין זה לא בראש סדרי עדיפויות), אבל בהחלט המנוע עושה את עבודתו.

סה"כ גולף רכב טוב. וודא שאוטומוט במצב טוב! לאוטומטית האלה יש נטיות לההרס בגלל סתימת קולר גיר (מחליף חום מקורי) ומכות בהעברת הילוכים, במיוחד 2~3.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מניסיון ארוך מאוד עם השתיים (בגזרה של הפולקסווגן זה אומנם היה עם בורה, אבל עדיין אני מתייחס אליה כאל גולף), הגולף יוצאת כשידה על העליונה.

הפוקוס אומנם נהנית מהגה עדיף ומרחב גדול יותר ליושבים מאחור, אבל אלו הם שני הקלפים היחידים שיש לה מול הגולף. לעומתה, הגולף איכותית יותר, מאובזרת יותר ולדעתי גם נראית "נכון" יותר.

צריכת הדלק בשתיהן די דומה, עם יתרון קל לטובת הגולף. ביצועים מסמרי שיער או אפילו חמימים לא תמצא באף אחת מהשתיים, אם כי בהאצה ל-100 הפוקוס תהיה מעט יותר מהירה מהגולף.

אומנם הגיר האוטומטי של הגולף נחשב לבעייתי ורגיש וההילוך הרביעי שלו קצר מאוד, אבל מבחינת תפקוד הוא נעים יותר, ואישית היה לי נעים יותר לנהוג איתו מאשר עם הגיר הפשוט והלא ממש מתקדם שבפוקוס.

נקודה אחרונה: דגמי פוקוס לא מעטים הינם יוצאי ליסינג, בניגוד לגולף שהיו בידיים פרטיות. Do the math.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לא היתה לי גולף, אבל לגבי הפוקוס.

למה הכוונה דור 1 ? איזה שנתון? 2003-2005 הם הבציר הטוב ביותר של ה"דור הראשון". מחלות הילדות המעטות טופלו, ומדובר על רכב איכותי ובשל.

רכב מרווח מאד, נוח מאד, עם אמינות מצויינת (אפרופו מדוע יש הרבה יוצאות ליסינג), ביצועים סבירים אך רחוקים מלהיות זריזים

או מהירים במיוחד. תא נוסעים פשוט יחסית (בטח ביחס לגוף מקבילה), מזגן מצויין.

אני לא יודע מה המחירונים של השנתונים השונים, אבל אני משער שהגולף יקרה יותר, ככה שבאותו מחיר יתכן ואפשר לקבל שנתון גבוה יותר בפוקוס. טיפולים סבירים לחלוטין גם במורשים בד"כ.

אגב, בטח ובטח לנהג צעיר יותר עדיפה גרסת החמש דלתות. גם צעירה יותר ונאה יותר, וגם כבונוס אם תמצא, רובן היו פרטיות בניגוד לדגם הסדאן.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

רק שים לב שהרבה מהפוקסים היו מצויידות בכרית אוויר אחת ויחידה (!) לעמות הגולף שיש בה 4, ובחלק מהדגמים יש אפילו ESP.

לפי דעתי גם אין בכלל השוואה בין שתי המכוניות, הגולף בליגה אחרת לגמרי, רק יש לקחת בחשבון תקלות עם הגיר.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

כן, אבל רק בדגמי LX שלפני המתיחת פנים (02 ומטה)

התקציב שלו גבוה ואין סיבה שיסתכל על שנתונים נמוכים כ"כ. בLX של שנתוני 02+ יש כבר 2 כ"א.

בGHIA כבר יש 4 אם זכור לי נכון.

V5

פורסם
רק שים לב שהרבה מהפוקסים היו מצויידות בכרית אוויר אחת ויחידה (!) לעמות הגולף שיש בה 4, ובחלק מהדגמים יש אפילו ESP.

לפי דעתי גם אין בכלל השוואה בין שתי המכוניות, הגולף בליגה אחרת לגמרי, רק יש לקחת בחשבון תקלות עם הגיר.

אפשר לדעת למה "אין בכלל השוואה בין שתי המכוניות"? לפי המשפט שלך מדובר על S CLASS מול דאצ'יה.

האם הגולף מרווחת יותר - לא.

נוחה יותר - לא.

מוניטין אמינות טוב יותר מפורד - לא.

ביצועים טובים יותר? היא עגלתית יותר מהפורד (שהיא איטית לעצמה).

בטוחה יותר? לא מול דגם מקביל (giha או lx בדגמים מתקדמים).

התנהגות כביש טובה יותר - לא ולא.

תא נוסעים קצת מפואר יותר - זה נכון.

ו.. סמל של VW בחזית (יש כאלו שהתבלבלו וחושבים ש VW מסמל סוג של יוקרה כלשהיא.. נו שויין....)

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

קודם כל, הגולף הרבה אבל הרבה יותר איכותית מהפוקוס. היא גם כן נוחה יותר. לגבי מרווחת, פותח השרשור כתב שהוא נהג יחיד.

מוניטין אמינות - יש סיכוי הרבה יותר גדול למצוא גולף שמורה ומטופלת מאשר פוקוס.

ביצועים - הפוקוס מרגישה קליקה יותר אבל הגולף פשוט יותר נעימה לנהיגה ומקרקשת פחות.

בטיחות - אם אתה משווה את הגרסאות היקרות אז בגולף יש כבר 4 כריות אוויר + ESP (!!).

כמובן לטובת הגולף עומדת השכירות שלה, במיוחד מול הפוקוס.

אני לא אומר שהפוקוס היא מכונית לא טובה - פשוט תנסה למצוא אחת פרטית שמאובזרת כמו שצריך.

*כל מה שנכתב לעיל מהווה את הנסיון האישי שלי עם שתי המכוניות: פוקוס 2001 של אחותי ושתי גולפים אחת 2001 ואחת 2002.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

לא בכל גולף יש ESP. אפילו ברמות גימור גבוהות כמו HIGHLINE של V5, מערכת ESP הייתה זמינה רק החל מ-2002 בדגמי 170 סוסים. אולי החל מ-2002 שיש לך איתה ניסיון באמת קיימת ESP בכל הדגמים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לא בכל גולף יש ESP. אפילו ברמות גימור גבוהות כמו HIGHLINE של V5, מערכת ESP הייתה זמינה רק החל מ-2002 בדגמי 170 סוסים. אולי החל מ-2002 שיש לך איתה ניסיון באמת קיימת ESP בכל הדגמים.

לא נכון!!

לא רק הסדרות החזקות של VW עם ESP

יצא לי לראות לא מעט גולפים TDI עם המערכת הזו.

ואני אישית בעל גולף ומול הפוקוס אין מה להשוות,הפוקוס אוטו נחות לעומת הגולף.

חוץ מיזה שהוא מרווח יותר בשום דבר הפוקוס לא מתעלהמעל הגולף.

נא ליישר קו עם כללי החתימה באתר

• תוכן חדש...