Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאז שקניתי את רכבי אני עוקב באדיקות אחרי צריכת הדלק, ממוצע צריכת הדלק עמד אצלי על 1:13.7.

הטלורנס היה הגיוני ונע בדר"כ בין 1:12.80 ל 1:14.50.

אך לאחרונה שמתי לב שצריכת הדלק הממוצעת של רכבי מדרדרת פלאים ועומדת על 1:11.65. חודש ראשון הבלגתי, חשבתי לעצמי אולי יותר פקקים וכו', אך לאחר ארבע חודשים נוצר דפוס קבוע ומדאיג.

עכשיו, הנהג נשאר אותו נהג, מירב הנסיעה נשאר באותו מבנה (פקקים, עירוני, מס' נוסעים ברכב וכו'), מזגן גם לפני שנה עבד וגם עכשיו עבד.

השוני היחידי הוא שעד עכשיו במשך שנה פלוס תדלקתי בתחנה XXX של חברת XXX1 ובארבע חודשים האחרונים אני מתדלק בתחנת דלק של חברת YYYY2 (יש לי שם כרטיס מועדון שמקנה מספר אגורות הנחה)

אז האם המסקנה שלי הגיונית ובאמת חברת הדלק משפיע ב 15% על צריכת הדלק.

(בכוונה לא ציינתי את שמות תחנות הדלק כדי שלא יווצר מצב שבו אני מאשים חברה מסויימת במכירת בנזין נחות יותר בטיבו)

פורסם

זה ידוע שהבנזין והסולר של סונול ודלק איכותי יותר מהאחרים

מי שמחפש זול בסופו של דבר משלם ביוקר, ומי שחושב שאין איכות לדלקים טועה בגדול !!!

ברגע שהדלק לא איכותי המנוע שותה יותר ורועש יותר וזה מתבטא בזמן תגובה של הרכב ובסחיבה

אז שלא יעבדו עליכם.

דרך אגב, הנה שני אנשים שהגיעו לאותה מסקנה כמוך

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=336533

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=336716

פורסם

גש חזרה לתחנה שבה מילית פעם, מלא שם עוד חודשיים, ותחזור לבדוק את צריכת הדלק.

יכול מאוד להיות שיש צירוף מקרים והרכב שלך שותה דלק יותר מאלף סיבות אחרות,

תוכל לגלות אם אתה צודק רק אם תחזור לתחנה הקודמת ותמלא שם עוד חודש.

אם הצריכה חזרה לסביבות ה13.7 הממוצע שלך, אז אתה צודק, אם היא נשארה אותו דבר,

כנראה שהמנוע שלך קצת התעייף.. :)

מה גם שהעניין הזה הגיוני לגמרי, לכל דבר יש איכות טובה ופחות טובה,

תשלם פחות, תקבל פחות, ככה זה בעולם שלנו.

שבת שלום

רותם.

פורסם

שמעתי פעם ממישהו טענה כזאת לגבי אחת התחנות המוזלות! (אני עדיין לא בטוח לגבי נכונותה)

באופן עקרוני זה יתכן (חוץ מהאפשרות כמובן שמד המשאבה "מזייף", כלומר מרמה) חברות הדלק השונות מתהדרות בתוספים שונים לדלק.

בדוק לחצי ניפוח, והסתכל בשעון מה המצב עם תחילת הניפוח, יתכן שבורח אויר מהצמיגים!

חזור על הבדיקה אחרי שבועיים.

התקופה של ארבעה חודשים בדיוק מתאימה לתקופת השימוש במזגן.

אני במקומך הייתי חוזר לתחנה הקודמת לתדלוק 2-3 מכלים כדי לשלול בעיה במערכות הרכב (הזרקה/מנוע/הצתה וכו') שיכול להיות שבמקרה התחילה עם המעבר.

חוץ מזה נראה לי שההפרש בתצרוכת יותר משמעותי מההנחה!

פורסם
אם אני מתדלק בתחנת דלק Ten - אתה אומר שזה לא טוב? כלומר, צריכת הדלק שלי גדלה כתוצאה מכך?

מניסיון עם תחנה של טן באיזור מגורי, כן, נסה בתחנה של סונול או דלק ותראה תהבדל בצריכה

פורסם

כל כמה חודשים עולה שרשור דומה ובכל כמה חודשים נכנסת נהגת השודים ל' ומסבירה למה אין שום הבדל בין הדלקים השונים.

הדלק של כל החברות הוא אותו הדלק בדיוק. למי שעדיין לא הפנים, אני חוזר על אותו ההסבר במילים אחרות. בתי הזיקוק מייצרים את אותו הדלק לכל החברות.

יכול להיות שיש בעיה נקודתית באיכות הדלק בתחנה שבה אתה מתדלק (לא סביר), יכול להיות שיש זיוף במשאבת הדלק באותה תחנה שגורם לך לחשוב שצריכת הדלק גבוהה יותר (גם כן לא סביר), אבל הרבה יותר סביר להניח שצריכת הדלק של הרכב שלך עלתה בגלל שארבעת החודשים האחרונים היו חמים במיוחד, מה שמקלקל את תצרוכת הדלק.

כבר הרבה זמן שאני מתדלק בתחנות מוזלות (ואפילו מאוד מוזלות) וברוב המוחלט של המיקרים אין שום בעיות ואין שום הבדל בצריכת הדלק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בTEN באשדוד יש 35 אג' הנחה לליטר

ואיכות הדלק שלהם היא הגבוהה שראיתי באיזור.

יש לי חברים בכמעט כל תחנת דלק באשדוד,

ואני רואה את תוצאות הבדיקות באופן קבוע.

אגב, בTEN בודקים על בסיס יומי את איכות הדלק.

בשאר התחנות על בסיס שבועי או דו שבועי.

אוקטן הדלק בטן נע בממוצע בין 95.9 ל95.6

שזה מעולה.

מה שכן יכול מאוד להיות שהמשאבה בתחנות מזייפת.

מה שצביקה רשם זה ההסבר הנכון לדעתי.

הטמפרטורות בחודשים האחרונים היו מהגבוהות שנרשמו ,

דבר שמשפיע על ביצועי המנוע משמעותית.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

אאל"ט, הטמפרטורות הגבוהות משפיעות בעיקר על ביצועי האצבע שנשלחת מהר מתמיד למתג המזגן, וזה משפיע על התצרוכת. ולא "פעילות היתר" של מערכת ויסות הטמפרטורה של המנוע, שלא צורכת דלק.

ל' טוענת שכל הדלקים בארץ מגיעים מאותו מקור. עדיין יש תוסף שחברה מסויימת מתהדרת בהוספתו, בשתי חברות שהוזכרו כבר בשרשור. לא ברור לי אם התוסף נחוץ או לא, ואם הוא נחוץ אם זה תמיד, או לעיתים, ואני גם מתדלק בחברה אחרת. אבל עדיין יש שוני מסוים.

פורסם

נכון שהחודשים האחרונים היו חמים, לכן ההשוואה שלי התבצעה לא רק מול סטטיסטיקה שנתית אלה גם מול השוואה לעומת חודשי הקיץ של השנה שעברה ( יש לי דו"ח אקסל מסודר).

כנראה שכן יש חשיבות לתוספים שחברות מסוימות מתהדרות בהם ואולי לא, אולי באמת יש בעיה ברכבי שבמקרה צצה בזמן החלפת תחנת הדלק.

כרגע החלטתי לחזור לתדלק בתחנה הקבועה שלי, עדיין תתכן בעיתיות בהשואה מכיון שאנו עומדים להכנס לחודשים קרירים יותר אך בכל אופן גם כשאני משווה נתונים בשנה שעברה של חודשי הקיץ מול חודשי החורף אינני רואה הבדל משמעותי עד כדי כך.

פורסם
אאל"ט, הטמפרטורות הגבוהות משפיעות בעיקר על ביצועי האצבע שנשלחת מהר מתמיד למתג המזגן, וזה משפיע על התצרוכת. ולא "פעילות היתר" של מערכת ויסות הטמפרטורה של המנוע, שלא צורכת דלק.

ל' טוענת שכל הדלקים בארץ מגיעים מאותו מקור. עדיין יש תוסף שחברה מסויימת מתהדרת בהוספתו, בשתי חברות שהוזכרו כבר בשרשור. לא ברור לי אם התוסף נחוץ או לא, ואם הוא נחוץ אם זה תמיד, או לעיתים, ואני גם מתדלק בחברה אחרת. אבל עדיין יש שוני מסוים.

מילת המפתח בהודעה שלך היא אאל"ט.

טמפרטורת הסביבה משפיעה על ביצועי המנוע, בלי קשר למזגן. במזג אוויר חם, מלבד הקושי המובן בקירור המנוע, יש גם ירידה בצפיפות מולקולות החמצן באוויר, מה שמוריד את יעילותו של המנוע.

חברות הדלק לא מוסיפות שום תוסף לדלק באופן עצמאי. מרגע שהמשאית יוצאת מבית הזיקוק ועד הגעתה לתחנה היא נסגרת בפלומבה שתפקידה למנוע זיופי ומהילות דלק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

. . .

השוני היחידי הוא שעד עכשיו במשך שנה פלוס תדלקתי בתחנה XXX של חברת XXX1 ובארבע חודשים האחרונים אני מתדלק בתחנת דלק של חברת YYYY2 (יש לי שם כרטיס מועדון שמקנה מספר אגורות הנחה)

אז האם המסקנה שלי הגיונית ובאמת חברת הדלק משפיע ב 15% על צריכת הדלק.

(בכוונה לא ציינתי את שמות תחנות הדלק כדי שלא יווצר מצב שבו אני מאשים חברה מסויימת במכירת בנזין נחות יותר בטיבו)

לא כל מילה ברשת הופכת לכתב אישום. הללללו, אם זה היה ככה היו יותר האשמות על פוסטים ברשת מאשר ממצלמת מהירות.

אם אתה כותב חוות דעת בסגנון "לדעתי הדלק של חברת ...(שם החברה) עדיף על ...(שם )" או "אני מעדיף לתדלק ב... במקום ...) - אי אפשר לטעון נגדך. מילת המפתח היא "לדעתי" "נראה לי" "אני חושב ש". מאותו רגע אין עילה נגדך !

עצה שלמדתי ממשפטנים.

גמני מתדלק ב"טן" (גיסין,פ"ת) לפחות פעם בחודש, ולו בגלל שאני משלם מכיסי והם זולים משמעותית. אין שום בעיה בביצועים. מצב התצוגה הקבוע אצלי הוא על צריכה שוטפת ואם היה שינוי בצריכה נוכחית או ממוצעת הייתי רואה אחרי 100 או 200 ק"מ. ואין.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אני מתדלק בתחנת דלק טן מסויימת כבר מעל שנה.

בנסיעה מהצפון למרכז תידלקתי במחלף אולגה בתחנה של סונול. לאחר התדלוק ולקראת אמצע מיכל הרכב התחיל לגמגם ולעשות בעיות בהנעות אחרי שהרכב כבוי מס' שעות. כמובן שצריכת הדלק גם ירדה ל1-12 במקום כמו שצריכה להיות 1-15.

לאחר שני תדלוקים בטן התופעה נעלמה.

דלק מהול?

או תחנה שונה?

פורסם

אחזק מה שכבר נרשם ואוסיף:

1. כל הדלקים לכל התחנות מגיעים מאותם מסופי דלק ונחתמים בפלומבות לפני יציאתם לדרך, המשאיות מצויידות GPS והן במעקב ע"י המשלוחים, כל עצירה בדרך מתעדכנת בזמן אמת והנהג מקבל טלפון מיידי לפשר מעשיו. במסופים יש תמיד תור של משאיות מכל חברות הדלק בארץ(סונול, פז, דלק וכ"ו).

2. החברה שמתהדרת בתוסף עושה צחוק מעצמה ומהדיוטות, התוסף אכן קיים אך הוא מתווסף לדלק עוד במסוף ומסופק ע"פ חוק לכל חברות ותחנות הדלק בארץ, כלומר התוסף קיים גם בחברות אחרות.

3. דלק 99=98 אין הבדל!

4. כיום אין כבר מהילות לא של דלק ולא של סולר, לגבי בנזין אף בעל תחנה בר דעת לא ימהול את הבנזין כי כמות המכוניות שתתקע וכמות הנזק הכספי והתדמיתי עצומות לעומת הרווח השולי שיוכל להרוויח ממהילה.

לגבי סולר, מאז שהעלו את המס על המזוט (לפני מס' שנים) לא שווה יותר למהול(פעם המזוט היה זול, כיום מחירו כמעט שווה לסולר).

5. אין מהילה במים!! כאשר חודרים מים למיכלי התחנה זה בעקבות תקלה חמורה וחדירת מי תהום, מנהל התחנה מקבל התראה וצריך מייד לסגור את המיכל הבעייתי, הוא גם רוצה לעשות זאת מהר מאד כי אם לא הוא ישלם בנזק כספי ותדמיתי, בלה בלה(ראה סעיף 4).

המלצות:

א. תדלק עד כמה שניתן בתחנה קבועה, עדיף של חברה גדולה והכי עדיף שיש בה מנהל שכיר או קבלן משנה(בעלים פרטיים שמפעילים את התחנה הם בעלי האינטרס והיכולת הגדולים ביותר "לעבוד עליכם").

ב. תדלק בשרות עצמי ככל הניתן.

ג. השתדל מאד לא לתת למתדלק את כרטיס האשראי, ואם אין ברירה שים לב לאן הוא הולך ומה הוא עושה בכרטיס שלך.

ד. שמנים/נוזלים למיניהם קונים רק במקרים דחופים, לרוב עדיף לקנות במקום אחר.

משער ששכחתי מס' דברים אבל זה דיי מקיף.

ממליץ למנהלים פשוט להעתיק את התוכן הנ"ל לכל שרשור שנפתח בנושא פעם בשבוע בערך.

הנ"ל נכתב על סמך ניסיון כמנהל תחנות דלק מהגדולות בארץ במשך שנים רבות.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

• תוכן חדש...