Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב ברשותי כחודשיים. בזמן הזה אני עוקב אחר צריכת הדלק הן ע"י מחשב הרכב (שדי מדוייק-חייב לציין) והן בדיקה רגילה (חלוקת מרחק נסיעה בדלק שנצרך מהמילוי האחרון). לצערי, ומקריאה בפורום זה ובפורומים בחו"ל, הגעתי למסקנה שריכבי צורך מעל הנורמה. אציין שאופי הנהיגה שלי הוא רגוע,הנסיעות 50% בעיר בד"כ עם מזגן. הצריכה נעה בסביבות ה7.5 עד 8 ק"מ לליטר. כשגם בנסיעות בין עירוניות לא הצלחתי להגיע לתוצאה טובה מ9.5 ק"מ לליטר.

בנוסף, למי שיש רכב דומה עם מחשב צריכת דלק: האם בזמן לחיצה, לא חזקה במיוחד, כחצי מהלך דוושה, על הגז , לצורך האצה מעמידה במצב של "צריכת דלק רגעית" מגיעים לערכים של 4 ק"מ לליטר!:shock: האם כך זה בכל הרכבים ?

פרטים משלימים: עד לא מזמן דלקה לי נורית service ברכב , אך הסיבה הייתה סליל כרית אוויר שתוקן. בוצע איפוס למחשב. לא נראו תקלות נוספות.

תודה מראש לעונים

פורסם

מניסיוני עם רנו מגאן II נפח 1600 אוטומט מודל 2004 :

נתוני צריכת דלק בנסיעה עירונית , נסיעות קצרות עם מזגן כ - 9 ק"מ / ליטר. אולם , חייבים לזכור כי קשה להשוות נתוני צריכה עירונית שמאוד מושפעים מתנאי הדרך וסגנון הנהיגה ושונים מנהג לנהג.

נתוני צריכת הדלק בבינעירוני מהירות 90-100 : כ - 14/15 ק"מ / ליטר.

אין להלחץ מנתונים גבוהים רגעיים בזמן האצה , הם לא משקפים בד"כ.

על פניו נראה שנתוני הצריכה שלך גרועים ומן הסתם קיית תקלה כלשהי.

כדי לאמת זאת בצע את הבדיקה הבאה : בכביש בינעירוני פנוי וישר ללא עליות סע במהירות קבועה של 90 קמ"ש ובדוק את

נתון צריכת הדלק הרגעית : אם הנתון קטן או שווה ל 7 ליטר ל- 100 ק"מ - אין כנראה בעייה .

אם הנתון כ 8 - המצב מרמז על בעייה אפשרית.

נתון 9 ומעלה - בעייה וודאית. מעל 10 - בעייה גדולה....

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

עדכון לגבי צריכת הדלק. מאז שפירסמתי את הנתונים הקודמים ביצעתי טיפול שכלל החלפת שני סלילי הצתה ששבקו והחלפת פלאגים למקוריים של רנו. בעיר לא נראה לי שחל שינוי בצריכת הדלק. אבל לגבי נסיעה בינעירונית חל שינוי עצום. אמנם נסעתי נסיעה חסכונית במהירות 90 עד 100 קמ"ש . רוב הדרך ללא מזגן. שלושה אנשים ברכב. מהקריות לנתניה וחזור לנהריה. הרכב צרך 6.2 ליטר ל100 ק"מ כלומר 1 ל 16. מבחינתי שינוי מדהים. הבדיקה נעשתה לפי מחשב הרכב שמבחינתי הוא אמין מאוד ברמת סטיה של מקסימום 3 אחוז . וזה לפי בדיקות רבות והשוואה לחישוב הצריכה בפועל למספר הק"מ.

פורסם

יש לי רכב זהה , היום נסעתי מהקריות לחמת גדר וחזרה , איפסתי את המחשב קיבלתי נתון של ממוצע 7.5 ליטר ל 100 ק"מ

ונסעתי 130 כל הדרך , אם 3 אנשים.

אצלי למשל אם אני נוסע ריק צריכת הדלת נמוכה באופן משמעותי בעיר,לא יודע אם זה מרמז על משהו אבל לרכב ממש קשה לנסוע מלא .

• תוכן חדש...