Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים...

לאחר שחפרתי בפורום בימים האחרונים אני חושב שיש לי כבר כיוון...(שזה כבר טוב)

אז להלן הדרישות מהרכב:

ידני\אוט' - לא משנה

1400\1600 סמ"ק לא משנה גם כן...לא מחפש חווית נהיגה-העיקר להגיע ליעד

לא משנה מספר דלתות

לא משנה מספר נוסעים - אני סטודנט,רווק..נסיעות של איש אחד עד שלושה גג...

צריכת דלק - גורם מאוד חשוב!

אחזקה נמוכה גם כן חשוב (חלפים זולים,פחות תקלות...)

אני יודע שזאת שאלה די נפוצה בפורום...אבל אני מבקש רק הכוונה.

הנסיעות ברכב עירוניות וקצרות, נסיעה רגועה, כמו שאמרתי לא משנה לי כוח מנוע וכל זה...העיקר שיסחוב את העליות של חיפה.

הגעתי לכמה מועמדים סופיים:

1.מאזדה 323 לנטיס דגמי 96-98

2.טויוטה קורולה דגמי 96

3.פונטו ספייס דגמי 02

משום מה בפורום פה אנשים מאוד אוהבים את הספייס...אבל כל מי שאני שואל אותו בסביבה שלי שמכיר\החזיק אומר שיש לה אינסוף בעיות בחשמל...לכן אני לא ממש בעד...אלא אם יש לה יתרונות אחרים שהמאזדה והקורולה לא מציעות.

מאוד חשובה לי עלות האחזקה - לא לעבור את ה1500 ש"ח בחודש (ללא חישוב פחת מחיר הרכב), נסיעה של 20 ק"מ גג ביום, יוצא 10,000 שנתי.

אני לא נחשב נהג חדש....עוד 4 חודשים בן 24 (אם זה משנה)

מקווה שלא חפרתי...

אבל חשוב לי לשמוע חוות דעת לגבי עלויות אחזקת הרכבים הנ"ל.

תודה רבה :-)

גיא.

פורסם

שלום.

תחילה, אל תשכח להכניס בחישוב התקציב גם עלות של ישור קו שעושים לרכב אחרי שקונים שיכול להגיע ל2K-3K ש"ח.

הלאנטיס והקורולה הם אכן רכבים אמינים אבל לא מביאים שום בשורה מצד צריכת הדלק - הם שייכים לקטגוריה של משפחתיות, ועפ"י התיאור שלך אין לך צורך בכזו. כלל נקוט בידך, משפחתומטית ממוצעת עם מנוע 1.6 צורכת כ 1:11.5-12 קמ"ל בנסיעה בין עירונית רגועה. נסיעה עירונית, מהירה יותר, או הררית תעלה את צריכת הדלק. נקודה נוספת, בקורולה/לאנטיס בתקציבך, שמירת הערך שלהם היא בעוכריך, ותצטרך להסתפק בשנתון נמוך יחסית, מה שאומר רמת בטיחות נמוכה יותר וקילומטרז' גבוה יותר שמערער את האמינות של כלים אלו.

בתציבך תוכל להשיג סיטרואן סקסו 01-02, חפש רכב שמור, בגרסת ה1.4 יד'. התאום הזהה של הסקסו הוא הפיג'ו 106.

המלצה נוספת היא הפונטו המוזכרת.

אפשרות נוספת היא רנו מגאן 1.4, 02-03, ידנית.

זכור כי בקניית רכב בגיל כזה יש משמעות נמוכה יותר למוצא הרכב ומשמעות גבוהה יותר לצורה בה טופל.

בהצלחה

פורסם

המאזדה והטויוטה שני רכבים מאוד אמינים ומוצלחים אם כי הלאנטיס לא כ"כ חסכונית בצריכת דלק 1 ל 10 במצב אופטימלי

כמובן שיותר חסכוני ומשמעותית גיר רגיל גם בגלל הפחתה בצרוכת הדלק וגם במקרה של תקלה גיר ידני זול יותר להחלפה וכניראה גם אמין יותר , אני לא חובב פיאט ספייס יש כזאת לחבר שלי והוא מבקר לעיתים קרובות במוסכים , היא עדינה ודורשת הרבה צומת לב ואחזקה קפדנית יותר משני המתמודדים הראשונים.

אוהב מוטוריקה וגם רטוריקה.

פורסם

תודה על התגובות...

חיפשתי קצת מידע על רנו מגאן...בהחלט נראה אוטו טוב,חסכוני בדלק וגם המחיר שלו לא יקר יחסית (בערך 12K לשנת 2000)

אבל בנוגע לתחזוקה וחלקים הדעות פה בפורום קצת שונות...

אשמח אם מישהו יעזור לי בדילמה הזאת....האם רנו מגאן זה האוטו שמתאים לי? בינתיים הוא נראה די טוב, אבל שוב, התקלות זה מה שמפחיד אותי...

תודה

פורסם

שלום שוב.

המגאן 1.4, ובכלל מומלצת משנת 2000 ומעלה.

תוכל לבצע חיפוש באינטרנט, רב התקלות במגאן בשנים אלו מתייחסות לתיבה האוטומטית הבעייתית, אך לא שמעתי על תקלות סדרתיות בגרסאות הידניות. כפי שכתבתי קודם, ברכב בגיל הזה השאלה היא לא "האם רנו אמינה מספיק", אלא "האם הרכב טופל מספיק טוב".

כמובן שלמגאן יש גם את יתרון הבטיחות והמרווח.

כמו כן, המלצתי לעיל על סיטרואן סקסו. מחירי החלקים של הסקסו מאד נמוכים, הסקסו חולקת מכלולים מכאניים אם אחיותיה מבית פיג'ו וסיטרואן כגון: 106,206,205,306,וקסארה כך שחלקי חילוף, לא חסר.

פורסם

כבעל קורולה 1998 אני יכול לבשר לך על אמינות גבוהה והוצאות אחזקה יחסית נמוכות, אם כי צריך להביא בחשבון שאני מקפיד על טיפולים תקופתיים שחלקם לא זולים (מה לעשות - החלפת רצועות כל 5 שנים וטיפולים תקופתיים בבלמים שסובלים מהירידות של חיפה). מצד שני - צריכת הדלק אצלי סביב 9 ק"מ לליטר בשימוש משולב בחיפה ובמפרץ חיפה, עד עכו.

במחיר שציינת אפשר להביא בחשבון גם סוזוקי באלנו משנת 1998-9. אני החזקתי באלנו עד שהגיעה לגיל 10 וכ-120000 ק"מ, שהיתה אמינה חוץ מבעיית בסטארטר, שהצריך תיקון\החלפה כפעם בשנתיים, ומדובר במכונית שעברה תאונה די משמעותית לפני הגיעה לידי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המגאן רכב לא רע בכלל , היא לא חסכונית בדלק ואני יכול להעיד על חבר שלי שנוסע נסיעות רק בינעירוניות - עכו - צפת, והצריכה הינה 1 ל 10.

מבחינת תחזוקה - התחזוקה שלו לא זולה , ידוע לי שאם נכנכסים למורשה רנו אי אפשר לצאת מזה בפחות מ 1400 שח לטיפול שגרתי כמו כן כמו כל אירופאית יש לרכב הרבה בלאי על מלחות לא שמעתי

מחירון יד2 של הרכב מגאן 2001 1.6 אוטומט EX הינו 19K אך היא משתכרת ב 14K -15K לכל היותר.

מציע רמת בטיחות של 4 כוכבים ו 4 כריות אויר ומשקלה כ 1.6 טון כך שהיא לא חסכונית

הנסיע בה רכה ונעימה אך הסלון ממש צפוף אני 1.9 מטר אבל מה שמצחיק בשדייהטסו שלי הרבה יותר מרווח לי וזה חסרון מבחינתי.

בכל זאת לתפרנים כמוני הייתי ממליץ בחום רק רכבים יפניים

פורסם

קודם כל תודה על התשובות שוב,

ככל שאני קורא יותר ויותר אני מבין שזאת משימה בלתי אפשרית למצוא רכב מתאים...

עכשיו בדיוק יצא לי לדבר עם מישהו בעל רנו מגאן...בהחלט לא שיא החסכון בדלק...שזה אחד המאפיינים העיקריים שאני מחפש ברכב.

על אילו יפניות חסכוניות ניתן להמליץ?

הבנתי ש323 גם לא חסכונית...

פורסם

היו לי כמה חברים עם בלנו וכולם מרוצים מצריכת הדלק שלה במצב אופטימלי היא מגיע ל 1:12.5

דייהטסו שרייד שלי מגיע לתצרוכת לא רעה בבינעירוני (יחסית לאוטומוט) 1:13.5

אבל בעליות היא בכלל לא סוחברת בקושי 50 קמ"ש

פורסם

אם מדברים על תפרן, אז איזו סיבה נראית לעין יש לקנות רכב אוטומטי?! עולה יותר=שנתון נמוך יותר, צריכת דלק גבוהה יותר, עלות תיקונים גבוהה יותר ואמינות טובה פחות, אז למה?

קודם כל אתם עושים סלט מדגמי המגאן, דגמי ה1.6 אוטומט אכן לא חסכוניים (אם כי גם לא בזבזניים מצורה מיוחדת). לעומת זאת ה1.4 עושה כ 1:15 קמ"ל בנסיעה אופטימלית, שזה הרבה יותר טוב מכל לאנטיס/קורולה. חוץ מזה למי שנוסע 10K ק"מ בשנה ההבדלים בצריכה לא כ"כ משמעותיים.

למען ההגינות, מוסכים מורשים גובים מחירים גבוהים יותר עבור חלקים וכן עבור שעות עבודה. קביע השרירותית שאומרת "ידוע לי שאם נכנכסים למורשה רנו אי אפשר לצאת מזה בפחות מ 1400" לא תהיה שונה בכל מוסך מורשה אחר (אם כי אני חולק על האמירה הנ"ל. וחוץ מזה, כבר כתבתי שבשנים האלו יותר חשוב איך הרכב טופל. ולא, מגאן לא שוקלת 1.6 טון אלא כ 1.25).

אכן צריכת הדלק של בלנו טובה יחסית לשאר המשפחתומטיות אבל מדובר ברכב פשוט בהרבה מכל בחינה. אני יודע שדיבורים על בטיחות לא ישכנעו אף תפרן-רווק-צעיר אלא אם הוא התנסה כבר בתאונת דרכים משמעותית/עבד בבית לווינשטיין. לכן רק אזכיר בקצרה את הפרטים הידועים. למגאן בשנים אלו 4 כריות אוויר, ABS וציון ריסוק של 4 כוכבים, לסקסו שהזכרתי 2 כריות אוויר ו3 כוכבי בטיחות ואילו לבלנו כרית אוויר אחת בשנתונים המתקדמים יותר וציון ריסוק של 1.5 כוכבים.

גם אם המגאן נפסלת, איני חושב שנכון לחפש רכב אוטומטי בתקציב הנל.

פורסם

על אילו יפניות חסכוניות ניתן להמליץ?

הבנתי ש323 גם לא חסכונית...

חיסכון בדלק היא לא התכונה החזקה של המשפחתיות 1600 סמ"ק אוטומטיות מהמודלים הרלוונטים אליך. זאת אחת מהסיבות העיקריות בגללן אינני נוהג להמליץ על רכבים כאלו לסטודנטים תפרנים ורווקים. אתה זה שהחליט להידבק לרכבים שלא מתאימים לדרישות שלך, רק בגלל שמועות שאספת מאנשים כאלו ואחרים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא אמרתי שאני מחפש אוטומט...ההפך..נראה לי שהילוכים באמת עדיפים(לפי מה שעמיחי אמר)

אז עכשיו שאנחנו מדברים על הילוכים...

רנו מגאן - בהילוכים, האם יש חסכון בדלק והאם עלות הטיפולים יורדת פלאים ?

וגם לגבי-

פונטו ספייס - כל הבעיות שמדברים עליהם בפורום זהבגלל שהרכב אוט' , או שגם בידני יש בעיות של אלק' למיניהם?

אני עדיין לא סגור על עצמי...בכל מקרה נראה לי שיש לי עכשיו כיוון.

שוב תודה!

פורסם

פג'ו 306 שנת 2000 1600 ידני או אוטומט אחלה של רכב חלקים יחסית זולים אוטומט פחות חסכוני אבל בגיר רגיל אני וטיפול נכון אני מאמין שאפשר להגיע ל1:13 14.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם

פיג'ו זה קצת מעל התקציב שלי, חשבתי לכיוון הזה אבל ירדתי מזה.

חשבתי על רנו מגאן 2000-2001 ידנית, 1.4 - נראית חסכונית בדלק והמחירים בערך 15K , ז"א שכולל יישור קו אחרי הקניה זה כולל בערך עוד 2000 ש"ח.

מה דעתכם?

יש פחות סיכוי לתקלות ב1.4 ידני נכון?

ועוד שאלה- כמה יעלו הוצאות שנתיות על האוטו הנ"ל?

ביטוח חובה + ג'

טסט

טיפול 10K

תודה רבה!!

פורסם

לגבי אחת ההמלצות פה, אכן גם הפיג'ו 306 (שדווקא כן בתקציב) בגרסה הידנית עולה על הדרישוץ. שים לב שמנוע ה 1.4 של פיג'ו חלש משמעותית מזה של רנו (20 כ"ס), ולכן הוא גם לא חסכוני יותר מה 1.6, הוא פשוט צריל להתאמץ יותר. פיג'ו 306 מומלץ עם מנוע 1.6.

לשאלתך בהודעה האחרונה, אני חוזר בפעם השלישית: הסיכוי לתקלות ברכב בגיל כזה תלוי ברמת התחזוקה שלו, ופחות בסוג הרכב!

האזר בסבלנות! חפש רכב שיש לו היסטורית טיפולים מתועדת, ממוסך מכובד, ולא מוסך מדרכה אבאל'ה ובניו וכו', קילומטרז' נמוך ומצב טוב.

ביטוח חובה + צד ג' לנהג שאינו צעיר/חדש אמורים לעלות כ 2600-3100, טסט (אגרת רישוי) כמדומני שכ 960 ש"ח.

טיפול 10K הוא שם קוד לטיפול לא מוגדר. במצב שמחליפים רק שמן, פילטר שמן ואויר, ופלגים יכולה עלות הטיפול להסתכם בכ 300-400 ש"ח. לעומת זאת בטיפול שבו הוחלפו שמן + פילטרים, צלחות ורפידות בלמים, שמן גיר, נוזל בלמים ונוזל קירור, הסכום יכול להגיע לסכום 4 סיפרתי ויותר.

נקודה חשובה: לבדוק האם יש סימני קורוזיה בחיבורי הראדיאטור, צנרת נוזל קירור ומשאבת מים, המעידים על שימוש במים רגילים במקום נוזל קירור, דבר שעלול להיות לקצר משמעותי את חיי המנוע ומערכת הקירור.

• תוכן חדש...