Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכבים רבים באים מהיצרן עם טורבו, לפעמים אפילו טורבו כפול.

כמובן שיש לטורבו יתרונות רבים, ומכוניות חזקות+טורבו=מכוניות חזקות אפילו יותר.

עכשיו, אני לא מדבר על אונו או איביזה- מכוניות על כמו פורשה מיצרות רכבים עם טורבו.

השאלה שלי- אם טורבו זה דבר כל כך טוב, למה לא כל מכוניות העל באות עם טורבו? אני בטוח שזה לא עניין של עלות, שכן המכוניות האלו גם ככה לא זולות במיוחד, אז מה הסיבה? מה החסרונות של הטורבו?

תודה

עריכה:

במחשבה שניה, ההודעה מתאימה לפורום כללי, לא טכני. תעבירו אותה בבקשה

פורסם

שהפקת הכח של המנוע עליו הוא מורכב, לרוב לא ליניארית לא החלטית ומפתיעה....אם זקן בעת עקיפה (ע"ע מרצדס ושימוש בסופר צ'ארג'רים) או בחור צעיר בסיבוב הדוק (ע"ע סיבוב : עץ : סל"ד נמוך שעולה : כניסת טורבו : תמונה מכוערת) לכן מנסים להמנע ממנה ע"י שימוש בסופר צ'ארג'ר או מנוע אטמוספרי ובכך להשיג רצועת כח אחידה וליניארית מסל"ד מאוד נמוך עד גבוה.....כמו גם תגובה טובה וגמישות בדוושה....

אולם מאז כניסתו של מנוע ה1.8 20VT של VW נקבעו סטנדרתים חדשים שבהחלט מציבים את מנועי הטורבו בזווית שונה ותחת צל מחמיא הרבה יותר, VW הוכיחה שאפשר להוציא מ225 כ"ס ממנוע קטן יחסית בלי לאבד גמישות לינייאריות ונוחות שימוש.....אז לכאורה במנוע טורבו כזה אין חסרונות (מלבד חסרונות אמינות לטווח המאוד ארוך של שחיקה....)

פורסם

נזק בשימוש לא נכון- זה ברור. אבל אני חושב שכל אחד שלא "ישתמש" נכון בפורשה\פרארי\כל מכונית על- יגמור עם נזק מאוד רציני.

לגבי האי לינאריות-אם ככה, אז למה לא משתמשים במגדש על? (משתמשים בו אפילו פחות מטורבו)

פורסם
שחיקה , חוסר אמינות , דלק דלק דלק , שימוש לא נכון יכול לגרום להמוןןןןן נזק......

דלק דלק דלק - לא !

דווקא בניגוד לנקודת המוצא של כולם...נקודה זאת היא טועה...

ניקח לדוגמא את דרת המנועים החזקה של וולבו

נבחר את הT5

המנוע מפיק עקומת מומנט שטוחה וחזקה שמתחילה בסל"ד מעט גבוה...אך יש לציין שגם בסל"ד נמוך יחסית למנוע יש מה לתרום לטובת סחיבת הרכב קדימה,

עכשיו תביא לי מנוע אטמוספרי שמפיק אותם כ"ס ואותו מומנט באותה סל"דים כמובן....מנוע כזה כנראה יהיה מעל 3.0 ואין מצב שהוא יצרוך פחות דלק מ1-8\9 ממוצע....אז כדי להוציא אותם נתונים צריך מנוע הרבה יותר עצבני (ולא נכנסו בכלל לנתונים של ה20VT ששם אתה תאכל הרבה "חרא" אם תנסה להשוות)

בקשר לשימוש לא נכון : זה כבר לא נכון

היום קיימות מספיק מערכות אלקטרוניות שמונעות ממך לעשות טעויות של "כלא" ומקנות לכח המתפרץ התקני ריסון והרגעה....

פורסם
שחיקה , חוסר אמינות , דלק דלק דלק , שימוש לא נכון יכול לגרום להמוןןןןן נזק......

דלק דלק דלק - לא !

דווקא בניגוד לנקודת המוצא של כולם...נקודה זאת היא טועה...

ניקח לדוגמא את דרת המנועים החזקה של וולבו

נבחר את הT5

המנוע מפיק עקומת מומנט שטוחה וחזקה שמתחילה בסל"ד מעט גבוה...אך יש לציין שגם בסל"ד נמוך יחסית למנוע יש מה לתרום לטובת סחיבת הרכב קדימה,

עכשיו תביא לי מנוע אטמוספרי שמפיק אותם כ"ס ואותו מומנט באותה סל"דים כמובן....מנוע כזה כנראה יהיה מעל 3.0 ואין מצב שהוא יצרוך פחות דלק מ1-8\9 ממוצע....אז כדי להוציא אותם נתונים צריך מנוע הרבה יותר עצבני (ולא נכנסו בכלל לנתונים של ה20VT ששם אתה תאכל הרבה "חרא" אם תנסה להשוות)

בקשר לשימוש לא נכון : זה כבר לא נכון

היום קיימות מספיק מערכות אלקטרוניות שמונעות ממך לעשות טעויות של "כלא" ומקנות לכח המתפרץ התקני ריסון והרגעה....

נראה לי שהתכוונת לטעויות של "קבר" ולא כלא.......

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

היא שהוא לא יודע לבצע חיפוש בפורום בעצמו.

חייבים לעשות את זה באופן יזום.

*****השרשור ננעל ************

לבקשתו של שחר , השרשור נפתח מחדש.

שחר ,אנא נסח את עצמך מחדש (לפי הה"פ) וציין מה אתה מבקש לדעת.

שימו לב שיש די והותר חומר טכני על הטורבו והסופרצ'רג'ר בפורום , כך שאני מבקש להתרכז בשאלה אותה עתיד ידידנו להעלות.

תודה

שמר.

פורסם

תודה. (באמת שחיפשתי לפני שפתחתי את השרשור, ולא מצאתי את התשובה למה שחיפשתי)

אני אנסח את השאלה מחדש-

למה יצרנים כמו למבורגיני, פרארי ודומיהם, בוחרים לא לשים ברכבים שלהם מגדשי טורבו או מגדשי על?

פורסם

הסיבה העיקרית לכך שיצרניי מכוניות העל לא משתמשים בהגדשה כלשהיא די פשוטה:בניגוד למכוניות משפחתיות למשל,הם לא מוגבלים בנפח המנוע,כך שהם יכולים להשתמש במנועים גדולים יותר על מנת לקבל יותר הספק.הגדשת טורבו הוא אמצעי מצויין להעלאת הספק(בייחוד בדיזלים,שם הוא נולד,במנועי משאיות)ומומנט,ועם התקדמות הטכנולוגייה נעלמו חלק לא מבוטל מחסרונותיו(השהייה ארוכה,חוסר לינאריות)וצרנים רבים מציעים מנועי טורבו בגדישה נמוכה,שמשפרים מאד את המומנט,אבל עדיין ישנם כמה חסרונות אופיינים;צריכת הדלק גבוהה יותר מבמנועים אטמוספריים,הם בדרך כלל פחות לינאריים בפעולתם.מגדשי על הם פטנט ישן שנוסה במכוניות מירוץ בשנות ה 40 וה 50,ואמץ על ידי כמה יצרנים שניסו להחיותו כמו לנצייה(טרווי ובטא קופה ווליומקס)ובשנים האחרונות מרצדס.מגדש העל,בניגוד לטורבו שפועל על ידי ניצול גזי הפליטה,מופעל על ידי רצועה ישירות מהמנוע.השיפור העיקרי במנועים המשתמשים במגדשי על הוא בעיקר במומנט בטורים נמוכים ובינוניים,ולא כל כך בהספק המירבי.החיסרון העיקרי שלהם הוא הרעש הרב שהם מייצרים,וצריכת הדלק הגבוהה,מאחר והם "שואבים" כוח ישירות מהמנוע.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

למה רק במכוניות על ?? שישיממו בכל המכוניות אפילו עם גדישות מצחיקות ..

מי אמר שרכב עם גדישה מצחיקה אוכל יותר דלק מאוטו רכב בלי מגדש...להיפך יש יותר ניצול אנרגיה

חוצמזה יהיה גם יורת פוטנציאל שיפורים

וחומזזמזה זה לא מוריד ממש באמינות כי הכל אפשר ליבנות באמינות ולא ניראה שזה יעלה ממש את מחירי הרכב

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
למה רק במכוניות על ?? שישיממו בכל המכוניות אפילו עם גדישות מצחיקות ..

מי אמר שרכב עם גדישה מצחיקה אוכל יותר דלק מאוטו רכב בלי מגדש...להיפך יש יותר ניצול אנרגיה

חוצמזה יהיה גם יורת פוטנציאל שיפורים

וחומזזמזה זה לא מוריד ממש באמינות כי הכל אפשר ליבנות באמינות ולא ניראה שזה יעלה ממש את מחירי הרכב

השאלה הייתה לגבי מכוניות על כי הן אלה שנבנו במיוחד למהירויות וצריכות כמה שיותר כח. מכוניות משפחתיות לא צריכות כל כך הרבה כח ומגדשים יהיו מיותרים.

בכל מקרה, החסרון היחיד שהבנתי מהשרשור הזה- זה צריכת דלק גבוהה מדי (לאחר שהבנו שאי לינאריות היא בעייה שאפשר לפתור). אז זאת הסיבה שלא שמים מגדשים? אני בספק :?

פורסם

תגיד ב 940 יש יותר מידי כח..ב 850 LPT יש יותר מידי כח..אפילו ב T5 אין יותר מידי כח (ויש המון..) ואני לא רואה בעיה של האנשים הלא יודעים לינהוג להיסתובב עם המכוניות האלו ולישמור על רמת הבטיחוות הגבוהה של וולוו

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אחת הסיבות העיקריות.

פוזה / עיקרון.

פרארי ייצרו מנוע טורבו (אפילו טווין טורבו). זה לא שאי-אפשר, או לא כדאי.

לייצר מנוע 5 ליטר עם 600 כ"ס עם טורבו, זה קשה? לא.

לייצר מנוע 5 ליטר עם 600 כ"ס ללא טורבו, זה קשה? מאוד.

לייצר רכב בסגנון האנזו או הדיאבלו, זה קשה? מאוד.

זה העיקרון.

מנועי טורבו זה לפשוטי העם. *אנחנו* יכולים להוציא אותו הספק גם ללא טורבו.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

יצרני הרכב, גם רכבי השרירים, ירדו מעניין הטורבו מסיבה עקרית פשוטה:

תקנות זיהום אויר!

למנועים מוגדשים קשה יותר לשמור על פליטה נקייה שתעמוד בדרישות ההולכות ומחמירות של זיהום האויר והרעש.

זה לא שאי אפשר, פשוט מסובך יותר, וכל מה שיותר מסובך - יותר יקר.

יצרני הרכב הגיעו למסקנה שניתן לשפר הספק מנועים ע"י שיטות שונות מאשר מגדשי טורבו, שמספקות תוצאות טובות וגם עומדות בתקנות זיהום האויר. כגון תזמון שסתומים משתנה, סעפות יניקה ופליטה בעלות גיאומטריה משתנה, שיטות הזרקת בנזין בלחץ גבוה, מנועים ללא מצערת(!), ותכנון יעיל יותר של מערכות ניהול מנוע.

גורם העלות והבלאי של מגדשי הטורבו במנועי בנזין גם בא לידי חישוב ע"י היצרנים בהחלטותם, אך הוא זניח מול הסיבות שציינתי בהתחלה.

פורסם

אתה שם לב למה שאתה אומר?

אני בטוח שיש בזה משהו (הרבה יותר ממשהו). אבל...

כשפרארי ייצרו את האנזו, היתה להם בעיה להוסף עוד 2 ממירים ולהוריד טיפה את ההספק?

במקום זה הם לקחו מנוע שעלה להם בפיתוח כמה מיליוני דולרים (כמה עשרות אם לא יותר), בשביל גם להוציא הרבה הספק (ללא טורבו) + לעמוד בתקן זיהום?

באופן עקרוני, לא יהיה להם יותר קל לקחת מנוע של ה-360 למשל, להוסיף לו טורבו או שניים (כמו שאאודי עושים עם דגמי ה-RS, או מרצדס ו-AMG), להגיע לאותו ההספק ואז לטפל בעניין הזיהום (להזכיר לך, הם כמעט ולא הוציאו כסף על פיתוח מנוע חדש).

זה הרבה יותר זול.

אבל אתה רואה מישהו שקונה אנזו, והשכן שלו עם ה-360 צוחק ואומר שיש להם כמעט אותו מנוע?

סתם יצא פראייר (כולנו ישראלים).

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

• תוכן חדש...