Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מקור הפסים הזוהרים הוא בשנות הששים. אם מישהו רואה רכב בן 40 שנה ויותר - כדאי שיבחן את מחזירי האור הזעירים שהיו מקובלים אז. כניום יחידות התאורה ומחזירי האור הרבה יותר גדולים.

תראה, אני לא יודע בן כמה אתה, אבל אני גדלתי בתקופה הזו וזוכר את טכס ההדבקה של הפסים הזוהרים הראשונים (שהיו, דרך אגב, אדומים לא פספוס) על הפגושים האחוריים של הפיאט 600 של אבא שלי. שטח מחזירי האור היה אולי 4 סמ"ר בכל צד. בחיפושית הם היו אפילו יותר קטנים ורק בדגמים המאוחרים יותר הם הוגדלו קצת.

אתה מפספס נקודה חשובה, יצרן רכב הוא לא גוף שתלוש מהמציאות ומייצר מה שבראש שלו, יש תקנות בין לאומיות לבטיחות רכבים אשר מחייבות את כל היצרנים בעולם ומקובלות על כל מדינות/ ממשלות העולם.

זאת הסיבה שאתה לא רואה שום מכונית שמיוצרת בלי וינקרים, או בלי מראות, או בלי חלונות צד, או בלי טמבונים.

לא מעניין אותי בכלל אם הוינקר של הטופולינו הם 4 סמ"ר, 4 מטר קוב או 0.02 מיקרון מרובע, מה שמשנה הוא שהם עומדים בסטנדרט העולמי של יצור רכב וכל מדינות העולם מקבלות את הרכב הזה כרכב בטיחותי.. אהההמ..אהההמ, טעות קטנה שלי...כמעט כל מדינות העולם, יש אחת שתמיד צריכה להיות יוצאת דופן! :x

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בגירה, אתן לך מס' דוגמות לכך שלא כל יצרני הרכב מייצרים לפי תקנים שווים של בטיחות:

1. איתות צד - אין ברכבים אמריקאים, וגם לא בכל הדגמים האירופים.

2. פנס ערפל אח' - לא קיים ברבים מרכבי המזרח ואף בחלק מהאמריקאי.

3. פנס בלימה נוסף - לא היה קיים בכל הרכבים האירופים בתחילת דרכו(94').

למרות זאת, התקינה בארץ דרשה זאת והיבואנים חוייבו בהתקנתם.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

בכל מה שקשור לבטיחות העסק עובד בכלל שונה.

וולוו הייתה החלוצה בהתקנה של חגורות בטיחות. לא היו חוקים בנדון. היא עשתה זאת להגברת הבטיחות , אבל כפלוס נוסף , כדי שירכשו את מכוניותיה.

רק אח"כ הפך הדבר לחוק מחייב במדינות העולם

כך גם המצאות כמו ABS כריות אוויר ועוד.

היצרנים הקדימו את החקיקה ולא להיפך, עד שיצרנים שלא הלכו בתלם מצאו עצמם מחוץ לתמונה, או שיפרו את רכביהם בהתאם לחקיקה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

סליחה על ההקפצה של השרשור הישן, אבל אני פשוט לא מוצא מקום שאפשר לרכוש בו את הפסים הזוהרים האלו,

לא מצאתי בחנות אוטו דיפו, הום סנטר, או אפילו חנות הטמבור הקרובה, גם בתחנת הדלק לא היה להם, איפה אפשר למצוא את הפסים הארורים הללו?

פורסם

שימו לב שהתקן שונה והפסים החדשים אמורים להיות בצבע אדום-צהוב ולא אדום-לבן כמו מקודם.

קראתי שמשנת 2012 פסים בצבע אדום- לבן לא יהיו תקנים יותר וכולם (הכוונה למי שחייב להדביק פסים) יצטרכו להחליף לאדום-צהוב.

אל תקנו את האדום-לבן, גם אם הם עדיין מוצעים למכירה.

פורסם

היה כבר דיון ארוך על הנושא הזה ואני לא יכול להתאפק ולומר שוב שמדובר בחרטוט אחד גדול (אחד מיני רבים במדינתנו) ,בין אם מדובר באדום/לבן או צהוב/לבן .אין ספק שיש אנשים שעושים קופה לא קטנה מהנושא הזה.

זה מכוער ואין שום הבדל בין מחזיר אור (בבקליט אחורית) של רכב משנת 1991 ל- 1995 .

פורסם

זכור לי טיעון נוסף להפסקת השימוש בפסים זוהרים משנת 1996 והוא היה המעבר ללוחיות רישוי מחזירות אור.

הפסים מיותרים היום לחלוטין, אז ההחלטה להחליף לצבעים שונים מיותרת עוד יותר...

Mazda Miata NB

Honda CBR500R

פורסם
חשבתי שאדום צהוב הוא לרכב מסחרי בלבד, ואילו אדום לבן הוא לרכב פרטי, לא?

השינוי הוא לכולם.

רכבים "גדולים" מחויבים במדבקות רחבות וגדולות יותר .

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

אני לא מבין למה רכבים מסחריים צריכים פסים זוהרים ורכבים פרטיים לא צריכים.

ואם חלק מהרכבים היו עם מחזירי אור חסרים או לא תקניים למה לחייב את כולם ולא רק אותם.

דרך אגב לגבי צבע צהוב אדום, כנראה שזה לא נכנס לתוקף בטסט שהיה לי לא מזמן קניתי אדום לבן.

הדבר העיקרי לשמו אני מגיב פה הוא לשאול על פסים זוהרים במדינות אחרות, משום מה הרכבים הרגילים שם לא מחוייבים לשים אותם, אבל למה רכבי החירום מכוסים בפסים זוהרים אדום צהוב בכל החלק האחורי שלהם? מפחדים שרכבים יתנגשו בהם כאשר הם עוצרים באמצע הכביש? ואם כן, אז דווקא זה לא נחוץ אצלנו?

Chevron_Back.jpg

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שמת לב שההודעה האחרונה היא מ2010?

לכל הסובלים מבעיית הפסים הזוהרים בטסט מצורף הפתרון בתמונה.

409026_3132789554596_677062623_n.jpg

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...