Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

3. דבר שני ששכחו להגיד כאן, הרכב הזה לא היה נמכר במחיר מחירון כי זה רכב בלי שוק רכב בינוני , רכב שבשנת 2008 , הוא מציע חבילה בינונית מינוס מול המתחרים, והדבר הכי חשוב, כאשר השוק מוצף ויש רכבים משנת 2008 שהם יד 1 או 2 מליסניג בעבר עם 50 או 70K ק"מ , במחיר של מחירון מינוס 30%, אז מה לעשות שאין קופצים בשוק על הרכב שבעינך מיוחד ושמור אבל מנגד אותו אדם יכול לחסוך 20 אלף שקל בשביל עוד קצת ק"מ,( ו20K שקל ממחיר של רכב כזה זה מאד משמעותי).

הטרייד אין של יונדאי מוכר את המכונית הזו, לאחר טיפול קוסמטי מקיף, במחיר מחירון מלא.

ותתפלא כמה אנשים מוכנים לשלם מחיר מלא עבור מכונית מיד ראשונה פרטית עם נסועה נמוכה יחסית.

ככלל, גם מכוניות אחרות שכיכבו בציי הרכב כמו פורד פוקוס או מאזדה 3 קל מאד למכור מיד ראשונה פרטית, והרבה יותר קשה למכור יוצאת ציי רכב.

נכון שהגטס מכונית בינונית, אבל יצא לה מוניטין של מכונית אמינה מאד בעלת תחזוקה בסיסית זולה מאד (ביטוח, חלפים ותיקונים) וזה די משחק לטובתה.

שני הגטסים שהיו לנו הושארו בטרייד אין של היבואן ושניהן נימכרו לאחר יומיים בדיוק, ובמחיר מחירון מלא.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש לי כמה דברים להגיד:

*ועוד סתם דבר מעצבן, כל (טוב לא כל אלא רק חלק) ישראלי אוהב לשבת בארוחת שישי או במפגש ולספר לכולם איך הוא ,ואיך רק לו בלבד נתנו עוד הטבה,ואוהב ללטף את הקרס והאגו,קנה רכב ב100K שקל וגירד עוד וילון וחיישני רברס ב300 שקל.

אני רק אבהיר שללטף קרס זה מסוכן, כי האצבע יכולה להיתפס לך.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אבל זה לא העניין.

העניין הוא שמציעים ללקוח מחירון והוא לא מקבל מה שהובטח. הרי זה לא בגלל מצב הרכב. רכב בן שנתיים או 3 שהריג'קט היחיד בו זה צמיגים יבשים וכיוון פרונט זה רכב במצב מושלם.

אז שיפרסמו : טרייד אין במחיר השוק. או טרייד אין במחיר הוגן.

שנינו לא ראינו את הפרסום, לפיכך - מה הייתה עמדתך בדיון אם בפרסום היה כתוב (מדגיש שוב לא ראיתי, רק טיעון לצורך הדיון) "טרייד אין במחיר מחירון (ולמטה בקטן) בכפוף לבדיקה".

נכון שהתמונה משתנה? אגב תהייה בטוח שישנה הסתייגות כלשהי בפרסום, אף אחד לא ייתחייב לרכוש ממך רכב במחיר מחירון ללא בדיקה.

אם אין הסתייגות כזו, אז לו אני המנכ"ל - היועץ המשפטי של החברה היה עף הביתה ומיד.

פורסם
לא אמרתי שהמחיר בצורה ריאלית זו אחיזת עיניים. למרות שאני דיי בטוח שאפשר למכור רכב כזה במחירון משוקלל למי שמחפש ספציפית כזה רכב.

אמרתי שהיבואן לא עומד מאחורי ההתחייבות שלו למחיר מחירון.

המטרה היא למשוך בצורה כלשהי את הלקוח לרכוש רכב חדש, לא לעשות לו טובה שהוא לוקח ממנו את הרכב במחיר נמוך מהמחירון.

מבחינתי אם היבואן מבטיח טרייד אין במחיר מחירון ,שיספוג את ההפרש במכירה של הטרייד אין, זה לא צריך לעניין את הלקוח.

לגרום לעסקה להיות אטרקטיבית יותר על הנייר עבור הלקוח, ובסופו של דבר לעקוץ אותו אחרי שכבר , זה כן בושה!

דווקא בשוק כמו של היום שמוצף ברכבים פליטי ליסינג והשכרה,רכבים פופולאריים מיד פרטית נהנים מדרישה עצומה.

(עם כל הכבוד : הרכבים שכלמביל מביאים הם לא אלה ששומרים הכי טוב על הערך ולא אלה זוכים לדרישה הכי גבוהה בשוק יד השניה)

אתה חייב לברור ולבחור את המילים של בקפידה כי בנתיים אתה עושה צחוק מעצמך.

עוקץ?

מישהו גנב משהו ממישהו?

מישהו שיקר?

הרכב חזר מבדיקה וההצעה השתנתה לפי תוצאות הבדיקה, לגיטימי בכל עסקת רכב.

הלקוח יכל בו במקום לבטל את העסקה ולא למכור את הרכב לטרייד אין (ולשלם רק את עלות הבדיקה וכמובן לקבל אותה).

ברגע שהלקוח הסכים לעסקה זה אומר שזה התאים לו.

טרייד אין חוסך זמן במכירה, חוסך התעסקות עם אנשים שבאים לראות את הרכב (יש אנשים שנרתעים מכך), לא משאיר אותך ללא רכב אפילו לא לדקה וחוסך ממך צורך לקחת הלוואות גישור וכו'. כל סל היתרונות האלו מתגמד ברגע שמורידים מאות בודדות של שקלים מהמחירון שגם ככה קשה לקבל במצב השוק.

אז אדון אייל, כנראה אתה רואה יותר מדי רפי גינת ואמנון לוי...אבל את העוקצים שלך תשמור למקום אחר.

אבל זה לא העניין.

העניין הוא שמציעים ללקוח מחירון והוא לא מקבל מה שהובטח. הרי זה לא בגלל מצב הרכב. רכב בן שנתיים או 3 שהריג'קט היחיד בו זה צמיגים יבשים וכיוון פרונט זה רכב במצב מושלם.

אז שיפרסמו : טרייד אין במחיר השוק. או טרייד אין במחיר הוגן.

נסה לפרסם מודעה פקטיבית של גטס עם נתונים כאלו, נראה כמה טלפונים תקבל ואיזה הצעות מחיר.

אני מכרתי לפני חודש את הגטס של אח של אישתי...תאמין לי שזה לא היה פשוט וההתפשרות היתה גדולה.

שנינו לא ראינו את הפרסום, לפיכך - מה הייתה עמדתך בדיון אם בפרסום היה כתוב (מדגיש שוב לא ראיתי, רק טיעון לצורך הדיון) "טרייד אין במחיר מחירון (ולמטה בקטן) בכפוף לבדיקה".

נכון שהתמונה משתנה? אגב תהייה בטוח שישנה הסתייגות כלשהי בפרסום, אף אחד לא ייתחייב לרכוש ממך רכב במחיר מחירון ללא בדיקה.

אם אין הסתייגות כזו, אז לו אני המנכ"ל - היועץ המשפטי של החברה היה עף הביתה ומיד.

בפרסום כתוב שהטרייד אין הוא בהתאם לתקנון.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

casper, היה ברור לי שישנה הסתייגות בפרסום, לא יתכן אחרת.

בקיצור, שירשור מלא אוויר חם, להבנתי יונדאי נהגו בלקוח בצורה הוגנת.

אם הייתי שוקל רכישת יונדאי - לא זה השרשור שהיה משנה את דעתי, להפך.

פורסם

הוגן זה ממש לא.

ולראיה שהתפשרו על 900 ש"ח במקום 2000. אולי לגישתך 1100 ש"ח זה לא הרבה, אבל האמת היא שזה כן.

ועדיין, אני מוכן להתערב שהצמיגים הקדמיים (שניים, כן?) שהם החליפו - אם בכלל החליפו - לא היו מישלין או דנלופ טריים מהתנור.

שיקולים אחרים של סחירות וכו' - לא רלבנטיים כשמציעים טרייד אין במחיר מחירון. זה סיכון שאתה לוקח (בטח ובטח על רכבים של עצמך). והרי ממילא הרווח על כל רכב חדש הוא עשרות אלפי ש"ח, אז כשעושים טרייד ומפסידים כמה K, הרווח מצטמצם קצת, אבל עדיין קיים - ובגדול.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
הוגן זה ממש לא.

ולראיה שהתפשרו על 900 ש"ח במקום 2000. אולי לגישתך 1100 ש"ח זה לא הרבה, אבל האמת היא שזה כן.

ועדיין, אני מוכן להתערב שהצמיגים הקדמיים (שניים, כן?) שהם החליפו - אם בכלל החליפו - לא היו מישלין או דנלופ טריים מהתנור.

שיקולים אחרים של סחירות וכו' - לא רלבנטיים כשמציעים טרייד אין במחיר מחירון. זה סיכון שאתה לוקח (בטח ובטח על רכבים של עצמך). והרי ממילא הרווח על כל רכב חדש הוא עשרות אלפי ש"ח, אז כשעושים טרייד ומפסידים כמה K, הרווח מצטמצם קצת, אבל עדיין קיים - ובגדול.

תגיד, כשאתה נכנס לסופר מרקט שקרוב למחלבה של תנובה אתה מתחיל לחשב לסופר בכמה אתה מוכן שהוא ימכור לך את החלב כי עלויות ההובלה שלו נמוכות יותר מעלויות ההובלה לסופר מרקט בת"א?

יש כאן איזשהו בילבול ואנשים חושבים שיבואנים (ויבואני הרכב בכלל זה) הינם גוף פילונטרופי שמטרתו יבוא מוצרים לישראל ומכירתם במחיר הזול ביותר תוך כדי רווח מינימלי המספיק להתנהלות השוטפת שלהם.

אז זהו ש...לא. להרוויח אינה מילת גנאי. כמה להרוויח? לפי מה שתנאי השוק מאפשרים.

בעסקה של 70K ש"ח למשל לא מתעכבים על 900 ש"ח כאשר על הדרך אתה מקבל נוחות ושקט נפשי. כל מי שחושב אחרת זאת זכותו, אבל שלא יחשוב שעסקית זה נבון או לפחות שלא ינסה לשכנע אחרים שזה נבון.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
טרייד אין הוא נושא מאוד בעייתי מכיוון שהוא חברת בת של היבואן וחייבת להציג רווח

ביום שהורי הזמינו פולו היה בחור שרצה לקנות גולף חדשה והייתה לו גולף V5 יד ראשונה 2001 עם 110K ק"מ.

הוא מאוד היה מעוניין לעשות טרייד אין ולא להתעסק במכירה אלא מה, הסוכן היה מאוד הוגן ואמר לו שאוטודיל בכל מקרה יכסחו לו במחיר.

דווקא כאן התרשמתי בההוגנות שלו, הוא הציע לו לנסות למכור לבד וברגע שהרכב החדש יגיע אם לא יצליח למכור יוכל להעביר לאוטודיל את הרכב.

סתם בשביל הפואנטה באוטודיל הציעו על הרכב הנוכחי של הורי 10K מתחת למחירון (קורולה 2003 GLI יד ראשונה) :lol: :lol:

כן אבל הוא רק לא סיפר לו שיגיע הרכב החדש, הוא יצטרך לתת את הרכב שלו, המחיר יקבע לפי מחירון הרכב של החודש הנוכחי

בוא ילקח הרכב בין אם ירד 1000 ש"ח או 5000 ש"ח (הלקוח יצטרך לספוג את הירידת ערך)

שנית, אוטודיל כבר מזמן לא הטרייד-אין של יונדאי.

* טעמה המר של איכות ירודה נשאר זמן רב לאחר שפג טעמו המתוק של המחיר הנמוך.

* ההתפשרויות של היום, הם הנורמה של המחר

פורסם
בפרסום כתוב שהטרייד אין הוא בהתאם לתקנון.

הוגן זה ממש לא.

קראת את התקנון? איך אתה יודע שהציעו טרייד במחיר מחירון? אני בטוח שעיון מהיר בתקנון היה מעלה שורת סעיפי כסת"ח, סעיפים שפותח השירשור לא היה מודע לקיומם או שלא טרח לספר עליהם.

900 ש"ח הם לא הרבה כסף כשמדברים על עיסקה בסדר גודל כזה, מספיק שהם חסכו את הצורך למצוא קונה, לנהל איתו מו"מ, ללכת איתו לבדיקה, להישאר כמה ימים ללא רכב - כדי שהטרייד יהיה שווה לי הרבה יותר.

פורסם

וואו חברים, לא הייתי פה לאורך היום ואני רואה שהדיון פה קצת התארך, אז תנו לי לשפוך עוד קצת פרטים ותשובות:

א. הרכב בדיוק 3 שנים וש3 חודשים על הכביש, עליה לכביש מרץ 07, שנתון 08.

ב. לכל אותם אנשים שמלמדים אותי איך עסק עובד וש"גם הוא צריך להרוויח":

המחירון היבש של הגטס הינו 68 אלף ש"ח ביצחק לוי. אחרי שקלול נתוני יד וק"מ אנחנו מדברים על כמעט 70 אלף ש"ח.

אני לא דרשתי את המחירון המשוקלל, סך הכל 68 אלף ש"ח.

ה2000 שקל אותם נדרשתי להוסיף היו כי הטרייד אין לא הסכים לתת על הרכב יותר מ66 אלף ש"ח, אחרי ריבים עם נציג המכירות של יונדאי כמובן.

ושלא תבינו לא נכון, אחרי שעשיתי קצת רעש, הפער שגושר (כאמור כמעט 1100 ש"ח) נסגר על ידי הוזלה של יונדאי במחיר הרכב ולא על ידי סחיטת מגרש הטרייד אין.

תהיו בטוחים שהגטס הזו תמכר ב70 אלף ש"ח בקרוב מאוד. ובזה אני מתקשר לנקודה הבאה...

ג. לכל אותם אנשים שטוענים שאי אפשר למכור גטס: זו הייתה הגטס השניה של סבי, את הקודמת, מכרתי לו ביד 2 תוך 6 שעות מרגע פרסום המודעה, הראשון שבא פשוט חטף, והאוטו ההוא היה במצב פחות טוב.

אני מכיר עוד 2 חברים שקנו גטס לאחרונה ואני יכול לומר לכם בודאות, גטס פרטית במצב טוב נמכרת במחירון בשניה.

ד. עם כל הכבוד ליונדאי, I20 ב101 אלף שקל?!

יונדאי היקרים, אם לא הייתם נותנים מחירון (לפחות מבטיחים) על הרכב הנוכחי, לא הייתי נותן לסבי לרכוש ממכם גם לא אופניים.

נכון להיום (במסגרת מבצע לחברי מועדון שופרסל) ניתן לקנות סקודה פאביה 1.6 "אמבינטה" (המקבילה לדגם של יונדאי שרכשנו) אוטומטית ב91 אלף ש"ח על הכביש!

את הדגמים המאובזרים יותר כגון "ספורט" ו"אלגאנס" אשר מגיעים עם הגג הלבן, חישוקי מגנזיום וכ"ו אפשר לרכוש ב98-100 אלף ש"ח (גם כן 1.6 אוטומטיות).

אז.... עם כל הכבוד ליונדאי, הפאביה, גם בלי הTSI והDSG טובה יותר מהI20, ובמחיר שלה היום? אין מקום להשוואה בכלל!

רק פאביה? לא, גם בסיאט יש מבצעים דומים על האיביזה.

וזה בלי בכלל להכנס ולבדוק על רכבים מעולים אחרים כמו הפיאסטה והסוויפט.

אז למה לקחנו יונדאי?

א. הם נתנו מחירון, ולאדם בגילו עסקת טרייד אין שווה המון (הוא לא היה מוכן להתקע שניה בלי רכב, וכל פרוצדורה אחרת מקשה על אדם בגילו)

ב. כי עם אדם בילו לא מתווכחים, זה מה שהוא רצה (יונדאי I20) ואני ניסיתי להוציא מזה את המקסימום.

-----

פורסם

עם כל הכבוד להשוואות שאתה עושה עם הפאביה אתה שוכח שגם ליונדאי יש את היתרונות שלה והן מתבטאות בעיקר בשמירת ערך טובה-עובדה שרכב בינוני ומטה כמו הגטס שווה לאחר 3 שנים קרוב ל70K,שרות יוצא מהכלל שכמעט ולא שומעים עליו תלונות ומכוניות אולי לא הכי טובות אבל כל סידרת הI טובה ומאוזנת ובהחלט מספקת את הסחורה.

פורסם
עם כל הכבוד להשוואות שאתה עושה עם הפאביה אתה שוכח שגם ליונדאי יש את היתרונות שלה והן מתבטאות בעיקר בשמירת ערך טובה-עובדה שרכב בינוני ומטה כמו הגטס שווה לאחר 3 שנים קרוב ל70K,שרות יוצא מהכלל שכמעט ולא שומעים עליו תלונות ומכוניות אולי לא הכי טובות אבל כל סידרת הI טובה ומאוזנת ובהחלט מספקת את הסחורה.

כנס ליד 2 רגע, תשווה גטס 2008 לפאביה 2008 ותחזור אלי עם תשובה מי בעלת היתרון באמת?

שירות? סבא שלי נוסע מחולון ליפו כדי לבצע טיפול כי הוא ברח כבר מ2 מוסכים של יונדאי.

עריכה:

עזוב, החלטתי לעזור לך:

פאביה "אמביאנטה" 1.6 אוטמטית, כלומר הזולה ביותר מבציר 2008 שווה כיום 70500 ש"ח.

גטס GLS/GLX 1.4 אוטומטית, כלומר היקרה יותר בגרסאת ה1.4, שווה כיום 66500 ש"ח.

(הנתונים ביצחק לוי כמובן אינם זהים, אך איני מתכוון לשלם לנבלה ולבדוק מה קורה אצלו)

-----

פורסם
הרכב בדיוק 3 שנים וש3 חודשים על הכביש, עליה לכביש מרץ 07, שנתון 08.

זה לא נכון. בעבר - עד ל-ו לינואר 2008 - שנת דגם התחילה במאי של אותה שנה, ולא בחודש מרץ. לפיכך, רכב שעלה על הכביש במרץ 2007 נחשב עדיין מודל 2007, ולא מודל 2008.

או שאולי התכוונת שהוא עלה על הכביש במרץ 2008?

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

נכנסתי לאחרונה לסכנות יונדאי בירושלים מתוך כוונה לרכוש i10 לעובד. התיישבתי ב"רכב" הזה ושאלתי את הנציג מה המחיר. הוא אמר לי 79 על הכביש (כולל תוספות). שאלתי אותו "בלי תוספות" (למה ישר דוחפים את כל התוספות בשווי 3 אלף במחיר של הרכב?). הוא אמר 76. אמרתי לו שאני רוצה הנחה ומוכן להזמין עכשיו. מה שהוא אמר מאוד הצחיק אותי: "אנחנו לא עושים הנחות ביונדאי". אמרתי תודה, יצאתי והלכתי להזמין קאיה. ככה הם מתנהגים כאשר הם בראש טבלת המכירות. פעם הם היו כמו קאיה היום - מתחננים שיקנו אותם.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
זה לא נכון. בעבר - עד ל-ו לינואר 2008 - שנת דגם התחילה במאי של אותה שנה, ולא בחודש מרץ. לפיכך, רכב שעלה על הכביש במרץ 2007 נחשב עדיין מודל 2007, ולא מודל 2008.

או שאולי התכוונת שהוא עלה על הכביש במרץ 2008?

אתה צודק! האוטו עלה במאי 2007, לא יודע למה רשמתי מרץ, כנראה השעה.

מאי 2007 עליה לכביש, אם כן, 3 שנים ו 3 חודשים.

-----

• תוכן חדש...