Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובכן היום הרכבתי את הסט, כאשר הוא מקבל ברידג' של 200 וואט ממגבר רוקפורד 400.4

המגבר היה פתוח שליש, כאשר הרדיו דיסק כוון בווליום נמוך ואחרי כן גבוהה.

אחרי אולי 2 דקות נשרף הרמקול הימני.

השאלה שנשאלת היא, איך הדבר יכול לקרות אם יש הגנה של הקרוס ? שהרי יש פיוז שאמור להגן עליו.

חוץ מזה, אני משער שזה דפק בייצור שהרי אין סיבה ממשית שהרמקול הנ"ל ישרף , ההספק ממש רחוק מ 200 וואט. אני יכול להעריך שבאיזור ה 100.

כמו כן נתוני הרמקול כפי הידוע או שלא הם 200\100 וואט.

מזל שהסוכן היה בעיר וישר נתתי לו את הרמקול להחלפה. שבוע הבא אני משער שאני יקבל את הרמקול החדש. :) חצי נחמה.

בכל אופן, חבל רציתי כבר להנות מהסט אני משער שאני ימתין עוד שבוע :(.

אם יש הערכות אני אודה לכם , אולי דברים שפיספסתי...

פורסם

בדרך כלל כשיש הגנה היא רק לטוויטר וגם היא לא מושלמת. אין ממש פיוז שנשרף ככה שעם הספק מוגזם אפשר לשרוף סט קומפוננט.

להגיד הGAIN היה על שליש לא אומר שום דבר. אם יש לך רדיו דיסק עם מתח סיגנל גבוה לרוב GAIN על שליש זה מצב שבו המגבר נכנס לCLIPPING ככה שנתת הספק די גבוה לרמקולים.

פורסם

מדבריך אני משער שהמגבר הוציא DC לרמקול,אני רק יכול להוסיף ולומר שרוקפורד זה לא מה שהיה פעם ואיכותם של המגברים הנ"ל מוטלת בספק.

פורסם

אם אני לא טועה (תקן אותי אם כן), הסט הנ"ל הוא בעל 50 RMS ו-100 MAX, כך שנדמה לי שנתת לו פי 2 הספק. :roll::roll::roll:

כך שאם תחבר עוד פעם בצורה הזאת, תישרוף שוב את הסט (ויש לך מזל שנתנו לך אחריות כי בד"כ לא נותנים על רמקולים).

זה שהורדת את ה-GAIN והווליום במכשיר לא עזר הרבה. :wink:

הרוקפורד מוציא 50 PER ערוץ (RMS) ב-4 אוהם, כך שאתה לא צריך בכלל לגשר את היציאות. פשוט חבר את הקומפוננט בצורה רגילה ל-2 ערוצים. את ה-2 הנוספות תשאיר לסאב (או לאחוריים).

פורסם

א. נתוני הרמקול הם 200\100 .

ב. היציאות ברדיו דיסק הינם 4 VOLT. ויש הגנה לרמקול ע"פ המפרט שקראתי. יש פיוז לטוויטר ופיוז למיד (ראיתי את זה גם בעצמי).

ג. אני לא חושב שהגעתי למצב של CLIPPING מאחר והיה עוד הרבה לתת, ובחנתי זאת בעדינות. לא רציתי להעמיס על הרמקולים על ההתחלה, עשיתי בדיקה בעוצמה דיי הגיונית לאוזן , שוב זה לא עוזר אוזן, אבל אחרי שנשרף המיד בדקתי והגבהתי את הרמקול השני, בלי שום בעיה למרות שהורדתי את הווליום חזרה, פשוט ביצעתי בדיקה קלה לראות עד מתי מתחילים העיוותים די לדעת את הגבול.

ד. אני ממש לא חושב שהמגבר הוציא DC לרמקול, זאת האופציה האחרונה שאני רואה כאן.

אני יכול רק לשער שזה דפקת ביצור - גם זה קורה , לצערי זה נפל עלי.

כמו כן הרמקול קיבל חיתוך ממש אבל ממש רציני ולא קיבל שום באס, אולי בצורה הכי מזערית שיש. ככה שהוא הוציא מיד ומעלה בלבד.

פורסם

אני יגיד לך למה אני חושב שכן.לאחרונה אני שומע על לא מעט מיקרים שהרמקולים נשרפים בכולם מכנה משותף אחד מגבר של רוקפורד.אם היה לך מגבר אחר לא הייתי כל כך נחרץ בדעתי הייתי חושב על סיבות אחרות.

פורסם

http://www.autohifi.net/shop2/p71.html

סליחה על הטעות, אבל זה עדיין 100 RMS ונתת להם 200 בגישור שעשית.

כנראה שהעוצמה מהמגבר הייתה עדיין חזקה.

אתה צריך להביא את העוצמה של הרדיודיסק כמה שיותר חזק עד שיגיע כמעט ל- CLIPPING, ורק אז לכוון את ה-GAIN של המגבר ל-CLIPPING.

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/10-12-2002-DIY-Setting-Gains.html

פורסם

יכול להיות שפה הטעות של הכיוון.

בכל אופן, אני משער שעד שבוע הבא אני יעזר בסבלנות רבה.. :(...

בכל אופן , תודה רבה לכל התשובות והעזרה.

alpine- אני ממש לא חושב שהמגבר אשם, זאת לא הפעם הראשונה שאני שם אותו על רמקול זה אולי הסט הרביעי שאני שומע באמצעות אותו המגבר. ואף אחד לא נשרף עד כה!.

ככה שלא, זה לא המגבר

עוד שאלה שעלתה לי.. .מה ההשפעה של היפוך הפלוס מינוס לרמקול ? (סתם שאלה שאני מוסיף לת'רד) ?

פורסם

התוצאה היא הפיכת פאזה.

מבחינת סאונד ברכב יש לשחק עם הפאזות בשל מיקומי הרמקול השונים (להפוך במידבאסים ביחס לטוויטרים, צד אחד ביחס לצד שני, מיד בצד אחד ביחס למיד השני וכו').

בבית אם למשל תהפוך פאזה באחד הרמקולים אתה תשמע שהסאונד לא בפוקוס, הבאס יכול להעלם וכו'. אם תהפוך את הפאזה בשני הרמקולים זה ישמע בסדר גמור.

הפיכת פאזה גורמת לעיכוב של משהו כמו 3 מילישניות ברמקול שבו הפאזה הפוכה ביחס לשני.

בקשר לפיוזים בקרוס, האמת זה מעניין, מה הערך של הפיוזים?

פורסם

אני לל יודע במדיוק, במגבר נתתי חיתוך של 80HZ ואחרי כן הורדתי עוד את הבאס במכשיר.. אני יכול רק לשער. אבל יותר מ 80HZ.

ככה שהיה חיתוך דיי גבוהה.

• תוכן חדש...