Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עדיין יותר זול. תעשה את החישוב. לקחתי בחשבון. שלי אצלי כבר שבועיים.

תוכל לשלוח קישור לחנות שממנה קנית את המכשיר?

ושתי שאלות נוספות:

1. דרך מי אתה מממש את האחריות בארץ במידה וקורה משהו, ומה היא מכסה? (ומה היא לא מכסה בהשוואה לאחריות שיש בחנויות בארץ).

2. גיליתי שקיימות דרכים לקבל זיכוי עבור המכשיר - דרך חברות הסלולר. כלומר לקבל החזרים בדיוק כמו אם הייתי רוכש את המכשיר דרך אורנג'/סלקום/פלאפון.

האם העניין הזה תקף גם על קניות מאיביי??

בברכה!

יונתן.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני קניתי דרך מוכר פרטי.

תשובות לשאלות לגבי אחריות ניתן למצוא בפורום http://iandroid.co.il

אני לא ממש מצליח להבין איך הגעת לחישוב שבו באמת משתלם לקנות מאיביי??

מבדיקה זריזה באיביי (גם UK וגם USA), המכשיר עולה כ340 פאונד + משלוח 30-40 פאונד.

כלומר כ2250 שקל לפני מעמ ומכס

עוד 16.5% מעמ = 2650.

וזה לפני התקנת עברית (נניח ואני לא רוצה להתקין לבד בבית). = 2850 שקל...

המחיר היום בVMOBILE = 2850 שקל.

אין לי מושג אם לוקחים גם מכס על פלאפונים, אבל אני דיי בקלות הגעתי לאותו המחיר כאן בארץ... אז אלא אם כן מצאת איזה דיל מטורף ברשת, אני לא רואה סיבה להזמין מחול ולהתעסק עם בעיות מכס/משלוח/מעמ וכו'... במיוחד שאני רוצה לקנות שניים.

ושאלה נוספת - האם קיים איזה אתר של חולי HTC - בדגש על DESIRE, שיש בו סקירות וחדשות, והשוואות מחירים וכו'...

אם יש כזה גם בארץ - אז בכלל יהיה טוב!

בברכה!

יונתן.

פורסם

למגיב מעליי.

מנסיון ערך החבילה נקבע לפי המחירון בארץ ולא בערך הרכישה בחו"ל.

לכן תיקח 16.5% מ2800 ש"ח או 3000 כמו שהמכס נוהג לעשות ולהפריז בעיגול למעלה.

לקנות בחו"ל משתלם רק אם אתה מביא משם וחוסך את עניין המכס.

אחרת תקנה בארץ.

פורסם
למגיב מעליי.

מנסיון ערך החבילה נקבע לפי המחירון בארץ ולא בערך הרכישה בחו"ל.

לכן תיקח 16.5% מ2800 ש"ח או 3000 כמו שהמכס נוהג לעשות ולהפריז בעיגול למעלה.

לקנות בחו"ל משתלם רק אם אתה מביא משם וחוסך את עניין המכס.

אחרת תקנה בארץ.

תציג להם חשבונית קניה והם יחשבו לך לפי המחיר ששילמת ולא לפי המחירון שלהם.

אני לא רואה כל הצדקה לשלם מס לפי איך שמתחשק להם. לצורך העניין לפי מה שאתה אומר, אתה יכול לקנות מוצר בלמשל 2 דולר, והם יחליטו בארץ שהמחירון שלו זה 20 דולר ואתה תשלם מס לפי 20 דולר, זה נראה לי לא הגיוני ולא חוקי.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
תציג להם חשבונית קניה והם יחשבו לך לפי המחיר ששילמת ולא לפי המחירון שלהם.

אני לא רואה כל הצדקה לשלם מס לפי איך שמתחשק להם. לצורך העניין לפי מה שאתה אומר, אתה יכול לקנות מוצר בלמשל 2 דולר, והם יחליטו בארץ שהמחירון שלו זה 20 דולר ואתה תשלם מס לפי 20 דולר, זה נראה לי לא הגיוני ולא חוקי.

אם החבילה קטנה ולא דורשת אישורים היא לא נעצרת במכס אלא רק עוברת ביקורת ונשלחת הלאה ומגיע לסניף הדואר.

על הפתקית קבלה כבר רשום חייב במס XXX שקלים. אין לך עם מי לדבר, אבל אתה תמיד יכול תמיד להגיש טופס ערעור.

במידה והבעלים מערער החבילה חוזרת למכס ואז ההמתנה לבדיקה נשנית לוקחת כמה חודשים טובים כמובן שכאשר הבדיקה מיוחלת תגיע הבעלים יכול להגיע למכס להראות קבלות ולנסות להשפיע על גבוה המס הנגבה.

אני הייתי בדיוק במקרה הזה עם הזמנה מאיביי ההתבלטות שלי הייתה אם לשלם מכס של 160 ש"ח או 90 ש"ח כמו שהייתי אמור לשלם במקור, החלטתי לוותר ולא להתעקב עם בירוקרטיה שהייתה לוקחת כמה חודשים.

פורסם

לא מדויק בכלל!

אתה מקבל לסניף הדואר טפסים של המכס. אתה שולח פקס עם קבלה מקורית של המוצר + כל הפרטים בטפסים ולאחר מס' ימים מקיגע המוצר לסניף הדואר עצמו + שובר תשלום של המס ע"פ ערך המוצר.

פורסם

טוב אז כנראה מה שתיארתי לעיל עובד רק בסניף דואר בעיר מגוריי בצפון (עשו עליי קובמינה)!

אני חוזר שוב המוצר חיכה לי בסניף הדואר ולא נעצר במכס.

בעבר ב2005 פריט גדול שהזמנתי מחו"ל אכן נעצר במכס ואני הלכתי לשחרר אותו בסניף הדואר המרכזי בחיפה ושם הייתה לי את האפשרות להציג קבלה.

פורסם
יצאה מערכת ההפעלה אנדרויד 2.2 (Froyo) שתומכת ומראה עברית, אין יותר צורך לשלם להתקנה...:-)

לא לבצע את העידכון הנ"ל על מכשירים חדשים שלא עברו רוט !

נכון לעכשיו אין דרך לפרוץ את המכשיר (לתת הרשאת רוט והכנסת רומים לא רשמיים) אחרי ביצוע העידכון.

לשאר, ערך החבילה מחושב ע"פ הקבלה שמוצגת עליה. אם אין קבלה, יחשבו איך שבא להם, אבל אם יש, מחשבים לפי הקבלה.

Veni Vidi Vici

פורסם
לא לבצע את העידכון הנ"ל על מכשירים חדשים שלא עברו רוט !

נכון לעכשיו אין דרך לפרוץ את המכשיר (לתת הרשאת רוט והכנסת רומים לא רשמיים) אחרי ביצוע העידכון.

עדכון - אפשר לעשות Downgrade ו- ROOT אחרי שמעדכנים את מערכת ההפעלה ל- Froyo.

מי שמעוניין - ראה פורום XDA developers.

51 קג"מ :shock::lol:

• תוכן חדש...