Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שהנושא עלה כאן בעבר(דוגמת נסיוני האישי עם אלפא מיטו QV, שבכבישי הרי ירושלים לגמה כ-5 ק"מ לליטר ובסיכום הכולל עמדה על 7 ומשהו, רחוק מאוד מנתוני היצרן), בחנו הגרמנים של ה-AMS לא פחות מ-40 מכוניות, השוו את צריכת הדלק המקסימלית שלהן לממוצע לפי תקני ה-ECE - ובדקו סטיה באחוזים. לא שאנחנו נוהגים כל הזמן ברמת רזיאל או בעליות בית אורן, אלא שמעניין לדעת למה ניתן לצפות מהרכב באותם ימים מהנים, של פדאל טו דה מטאל. הפרטים נמצאים בצמוד לתמונות בגלריה.

http://www.auto-motor-und-sport.de/eco/maximaler-testverbrauch-darf-es-ein-wenig-mehr-sein-1928295.html

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

מצטער, אני עדיין לא קורא גרמנית. אפשר פירוט טוב יותר של התוצאות, מבלי שאפנה לשירותי התרגום של גוגל? לא כל כך הבנתי איך התבצעה הבדיקה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אין צורך בשרותי התרגום הצולעים של גוגל ושות'. במבחני הדרך שלו, המגזין בוחן צריכת דלק בנהיגה מנהלתית וגם בנהיגה ספורטיבית במסלול(בדומה לאוטוקאר), שם כמובן נקבל את התוצאה המקסימלית המדוברת.

ניקח לדוגמה את ה-RS מגאן:

Maximale Verbrauchsabweichung: Renault Mégane TCe250, ECE-Verbrauch: 8,4 Liter, Max-Verbrauch: 17,0 Liter, Abweichung: +102,4 Prozent

צריכה ממוצעת לפי ECE(תקן איחוד אירופי): 8.4 ליטר ל-100 ק"מ(11.9 ק"מ/ליטר)

צריכה מקסימלית במבחן: 17 ליטר ל-100 ק"מ(5.88 ק"מ/ליטר)

שעור הסטייה:102.4%

אותם מינוחים מופיעים לכל המכוניות.

פורסם

אוקיי, זה גם מה שחשבתי שכתוב שם. השאלה היא - מה זה שווה? הרי ברור שצריכה במבחן בנהיגה ספורטיבית על מסלול תגרור הפרשי-ענק ביחס לצריכה הממוצעת על פי היצרן. המטרה היא לבחון את ההפרש בין הצהרת היצרן לצריכה בפועל בתמהיל דומה לממוצע (אני חושב שזה 40% עירוני, 60% בינעירוני, אבל אולי אני טועה).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אוקיי, זה גם מה שחשבתי שכתוב שם. השאלה היא - מה זה שווה? הרי ברור שצריכה במבחן בנהיגה ספורטיבית על מסלול תגרור הפרשי-ענק ביחס לצריכה הממוצעת על פי היצרן. המטרה היא לבחון את ההפרש בין הצהרת היצרן לצריכה בפועל בתמהיל דומה לממוצע (אני חושב שזה 40% עירוני, 60% בינעירוני, אבל אולי אני טועה).

את הנתון הזה(צריכה נורמלית, כהגדרתם), הם מציינים בכל מבחן - ואכן חבל שאינו מופיע כאן. אך הנקודה המעניינת היא מהי התצרוכת הגרועה ביותר שניתן לקבל מרכב נתון. למישהו שסגנון נהיגתו אינו חסכוני, בלשון המעטה(כמוני, למשל), יש לנתון זה חשיבות רבה.

פורסם

גם מי שסגנון נהיגתו לא חסכוני, נהיגתו היומיומית עדיין לא סביר שתתקרב לנתון שהובא במבחן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני לא חושב שיש חשיבות רבה מעבר לעניין אקדמי. מהנתונים שיצאו אצלם אפשר להבין שהם נסעו במכוניות הללו מאוד חזק והתוצאות בהתאם. אתה הרי לא נוסע ככה על מיכל שלם ממילא, אז הנתון הזה גם הוא לא מאוד רלוונטי עבורך. אפשר גם לראות שההפרשים נעים סביב כפול מהצריכה המוצהרת, שזה לא באמת מפתיע...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
Verbrauchsabweichung: .

האם אדוני יואיל לבטא את המילה הקצרה הזו בעברית לא תרגום אלא פונטיקה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני כרגע מתנייד עם סוזוקי ספלאש מהשכרה עד שארכוש רכב.

לפי אתר סוזוקי הישראלי,הם מצהירים לפי היצרן על צריכת של 4.9ליטר ל100 ק"מ (טיפה מעל 20ק"מ לליטר).

גמעתי כבר 2 מיכלים והצריכה יצאה 1:12.5 עם מזגן :( (אופי נהיגה - רגוע,אי אפשר אחרת,מנוע צנום 1250סמ"ק עם תיבת 4הילוכים אוטומטית ארורה,רכב עגלה חבלז :p,ועוד חשבתי שיהיה חסכוני בגלל שהוא קטן..)

כמה סטייה זה באחוזים?

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

גולף TSI 122

היצרן טוען ל7 ליטר ל100 קילומטר בעיר

ורק אני לא מצליח לרדת מ10 ליטר ל100 קילומטר

וכל זה בנסיעה מאוד מאוד רגועה, סבתא סטייל.

הנתון הזה ע"פ מחשב הדרך, שהוא איך נגיד את זה, אופטימי מאוד.

בפועל, עם מדידה אמיתית, הצריכה תהיה באזור ה8 קילומטר לליטר, שזה רחוק שנות אור מ13 קילומטר לליטר שהיצרן מבטיח.

פורסם
אני כרגע מתנייד עם סוזוקי ספלאש מהשכרה עד שארכוש רכב.

לפי אתר סוזוקי הישראלי,הם מצהירים לפי היצרן על צריכת של 4.9ליטר ל100 ק"מ (טיפה מעל 20ק"מ לליטר).

גמעתי כבר 2 מיכלים והצריכה יצאה 1:12.5 עם מזגן :( (אופי נהיגה - רגוע,אי אפשר אחרת,מנוע צנום 1250סמ"ק עם תיבת 4הילוכים אוטומטית ארורה,רכב עגלה חבלז :p,ועוד חשבתי שיהיה חסכוני בגלל שהוא קטן..)

כמה סטייה זה באחוזים?

הצריכה שלך היא 8 ליטר ל-100 ק"ם, מה שאומר שהסטייה היא 63%. :-)

פורסם
האם אדוני יואיל לבטא את המילה הקצרה הזו בעברית לא תרגום אלא פונטיקה

פארבראוכאבוויישונג :wink:

פורסם
אני לא חושב שיש חשיבות רבה מעבר לעניין אקדמי. מהנתונים שיצאו אצלם אפשר להבין שהם נסעו במכוניות הללו מאוד חזק והתוצאות בהתאם. אתה הרי לא נוסע ככה על מיכל שלם ממילא, אז הנתון הזה גם הוא לא מאוד רלוונטי עבורך. אפשר גם לראות שההפרשים נעים סביב כפול מהצריכה המוצהרת, שזה לא באמת מפתיע...

ההפרשים נעים סביב כפול מינוס, כפול ועד כפול פלוס 30%. זה אולי נושא לפלפול אקדמי, או להטחת עגבניות בתפלצת הנקראת פנמרה...

אני דווקא מוצא בנתון כמה נקודות מענינות למחשבה;

-היכן עובר הקו בין הביצועים שיספקו אותי לצריכת דלק גבוהה שאני מוכן לספוג.

-רף תחתון, ממנו הצריכה יכולה רק להשתפר.

-אפשרות לחישוב טווח(ריינג') ריאלי בטיול נהיגה מהיר בכבישי הדרום או הגולן, בהם אין יותר מדי תחנות דלק.

-התרשמות ממספר מנועים, בהם הצריכה נסבלת יחסית להספק(מנועי הבנזין המוגדשים של רנו ופולקסווגן, מנוע 2 הליטר(170 כ"ס) בב.מ.וו 120i, שנמנע מאתנו ע"י קמור(למנוע המיובא לארץ 156 כ"ס).

כפי שציינתי בתחילת השרשור, איני נוסע ככה על מיכל שלם, אך מעניין אותי לדעת היכן אני עומד ומה מחיר הלחיצה, כפי שאני מודד צריכת דלק מפעם לפעם.

פורסם

אני חושב שבמקרים כאלה מספיקים כללי אצבע. למשל:

1. מנועי טורבו קטנים חסכוניים יותר ממנועים אטמוספריים בהספקים דומים בעת נסיעה עדינה (למשל 1.2 TSI ביחס ל-1.6), אבל בזבזניים יותר, לרוב, בנסיעה לא עדינה.

2. בנסיעה עירונית תקבלו לרוב נתונים גרועים ב-30-50 אחוזים מנתוני היצרן, כשההפרש גדול יותר ככל שהמנוע חסכוני יותר. הסיבה לכך היא שנסיעה עירונית ממוצעת היא הרבה יותר תובענית מנסיעת המבחן שמבצע היצרן - יש המון רמזורים, יש המון עצירות, המנוע הרבה פעמים עוד לא הספיק להתחמם, יש הרבה האצות חזקות וכולי.

3. בנסיעה בינעירונית תקבלו לרוב נתונים גרועים ב-10-30 אחוזים מנתוני היצרן - מסיבות דומות (אך עם קורלציה גבוהה יותר, לכן האחוזים הנמוכים יותר).

4. בנסיעה משולבת תקבלו לרוב נתון גרוע ב-20-30 אחוזים מנתוני היצרן - נובע ישירות משני הסעיפים הקודמים.

5. בנסיעה אגרסיבית יש להתכונן לנתון בערך כפול מנתון הצריכה הממוצעת המוצהר - את זה אני מבסס מניסיון של עשרות ומאות מבחני דרכים למכוניות.

בטח יש עוד כללים...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...