Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב יוקרה מיד שניה -

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפי מה שאתה מתאר ,להחזיק וולוו זול יותר מלהחזיק גולף.

1 ל 11, בסדר.

תודה.

תרשה לי לומר לך כבעל גולף לשעבר(במשך 5 שנים) שטיפל בצמפיון כל התקופה וכאחד שמטפל ברכב של ההורים שלי (בעבר-מרצדס c שנת 1995 ובהווה מרצדס c קומפרסור שנת 2003) שהמחירים השוטפים של הגולף יקרים יותר מאשר הטיפולים השוטפים של המרצדס.

לדוגמה: טיפול קטן למרצדס (במורשה) עלה 500 ש"ח לעומת טיפול קטן בצמפיון(ירושלים) שעלה 650 ש"ח

טיפול גדול למרצדס (במורשה) עולה 1500 ש"ח לעומת טיפול גדול בצמפיון שעלה 1650 ש"ח.

דוגמה נוספת(הפעם עם האיביזה של אישתי):

עבור טיפול קטן +טיימינג בצמפיון דרשו ממני (כדאי לך לשבת לפני שאתה קורא) 3900 ש"ח לפני מע"מ! (כאשר הרכב שווה 25K) פשוט מטורפים - אל דאגה לא תיקנתי אצלם אלא אצל מוסך רון(במחיר שפוי).

במרצדס יש שרשרת במקום רצועה ולכן אין צורך לגעת בה ולא להחליפה.

לגביי חלקים:

ברכב של הוריי הלך לעולמו ה- MAF sensor ובחברה רצו על תחליפי של bosch (המקורי של סימנס) 3200 ש"ח לא כולל מע"מ יצרתי קשר עם חברה בגרמניה ששלחה לי את החלק המקורי (של סימנס) + אחריות לשנתיים בעלות של 1400 ש"ח.

חלק דומה של גולף עולה לא פחות מ-2000 ש"ח(לא בדקתי - אני מעריך) לכן עם קצת יוזמה אפשר לחסוך עלויות ובמידה ניכרת.

בנוסף, חלקים יד שניה אפשר להשיג גם בארץ במחירים סבירים יחסית מפני שיש צי שלם של מוניות עם אותם חלקים(מפירוק).

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אבקש את סליחת פותח השירשור אם כי אני מאמין ששאלת ה'התעלקות' שלי תעזור לו גם.

מסכים לגמרי עם הבחור שאומר שב-50K קונים משפחתית וב-130K אפשר לשקול רכב רציני יותר.

אבל,

מה קורה שנפגשים באמצע או קצת מעליו?

כבר זמן רב שאני בתור חובב אמריקאיות שמתי עין על קאדילק CTS (שנחשבת מכונית יוקרה, כמובן).

מחיר המחירון שלה לשנת 2006-2005 עומד על כ-100K-110K ולפעמים מעט יותר, תלוי במצב.

הכסף כבר שמור בצד ולא אשקר, אני כבר ממש 'מת' להשתמש בו.

דלק וביטוחים לא מפחידים אותי, רק טיפולים שוטפים ומפתיעים גורמים לי לחשוב פעמיים.

האם אני עתיד למצוא עצמי מרטיב בדמעות את חשבונית הקבלה שאקבל ממוסך UMI רק כי לא 'התפשרתי' על רכב זול יותר?

60K לטיפולים עתידיים? בפעם האחרונה שבדקתי לסיטרואן ופיג'ו אין רכבי יוקרה של ממש בטח לא ברמת מרצדס\קאדילק. מה הקשר?

כנראה לא הבהרתי עצמי נכון, ברור שהשארתי עוד סכום בצד לטיפולים עתידיים (בטח לא 60K).

מצד אחד, אני נורא 'מפחד' מההוצאות הללו - ומצד שני אני שומע לא מעט אנשים כמוך שטוענים שאחזקת רכב יוקרה לא תעלה לך הרבה יותר יקר מאחזקת מאזדה 6 כל עוד היא טופלה כהלכה ואתה בעל 'תכונת אופי' שנורא קשה לרכוש - מזל. הלוואי, להזכירך ברכב של אישתי הושקעו עד עתה כ 10K. אם היה לי מזל, הייתי מצליח לרכוש רכב נוסף המתוחזק היטב ולא יד 5 מערבי. להזכירך, אפילו שהרכב נרכש במצב גרוע (יחסית) והושקעו כ 10K בשנה וחצי האחרונות בתיקונים, עדיין כלכלית עלותו בתיקונים הלא צפויים זהה לירידת הערך של מזדה 3 חדשה לאותה תקופה. ומבחינת אישתי, הפאר, ההנאה והספק המנוע של המרצדס הופעים אותה לעדיפה על פני מזדה 3 חדשה.

קשה לקרוא למה שאני מרגיש ספק, יותר התלבטות אחרונה לפני קנייה ורצון להתייעץ עם אדם שנמצא במצב כמו שלי או יותר נכון צעד אחד קדימה - לאחר הרכישה ואחזקת הרכב כמספר חודשים.

כנראה שלא הסברתי את עצמי מספיק טוב. מהתחלה: ישנם מספר פרמטרים הנוגעים לעלות שימוש ברכב לתקופה שנקבעה.

עלות קבועה לתקופה: משמעה, ההפרש בין מחיר הקניה למחיר המכירה לתקופה שנקבעה + הוצאות קבועות לתקופה שנקבעה (ביטוחים וטסט). שים לב לשני מאפיינים חשובים. 1. עלות זו היא כמעט קבועה לתקופה שנקבעה, יכול להיווצר שוני קטן במחיר המכירה כתוצאה מהנסועה. 2. חישוב העלות קבועה הינו מדויק למדי ברכבים חדשים ופחות ברכבים ישנים.

עלות משוערכת לתקופה: משמעה, עלות השימוש בתלות בנסועה הצפויה בתקופה שנקבעה. העלות כוללת דלק+טיפולים שוטפים.

עלות בלתי צפויה: משמעה, כל התקלות הלא צפויות. על פי ההנחה, העלות בלתי צפויה ולכן לא ניתנת לחישוב אך בניחוש ניתן להעריך את העלות. ברכב חדש מהיצרן (תחת אחריות) היא 0 בתקופת האחריות, לאחר מכן יש להעריך את התקלות הצפויות. לדוגמה, שיפוץ מנוע לאחר נסועה מסוימת, שיפוץ תיב"ה לאחר נסועה מסוימת, אורך החיים של חלקי האלקטרוניקה וכו'.

אצלך, עם קאדילק CTS (אני מניח שעם מנוע 2,800) אתה אמור לדעת את ההוצאות הצפויות והמשוערכות לתקופה שבה תחזיק את הרכב. איני יודע את העלות הבלתי צפויה אבל נראה לי חיפוש בפורומים של קאדילק יוכל לתת לך הערכה. בתור ניחוש בלבד ובהנחה שהקדילק דומה למרצדס שלי, בוא נגיד 20-30K ל 10 שנים הבאות. מכאן והלאה זה השיקול שלך, כמובן אל תשכח לשים כ 10K בצד לטיפול דחוף בתקלות.

*אם יש לך 130K ש"ח ואתה מתלבט בין משפחטומטית חדשה למכונית יוקרה מיושנת. לך על המכונית יוקרה. (וכאן הכוונה לרכישת מכונית יוקרה מיושנת ב 70K - 50K ש"ח והשארת הסכום הנותר לטיפולים)

אם נסתכל על מזדה 3 חדשה עם 0 ק"מ ומרצדס ישנה עם 200K ק"מ נבין את החישוב:

עלות קבועה לתקופה של 10 שנים.

מזדה 3 חדשה: ההפרש בין מחיר הקניה למחיר המכירה= 100K, ביטוחים וטסט 50K סה"כ 150K

מרצדס ישנה: ההפרש בין מחיר הקניה למחיר המכירה= 32K, ביטוחים וטסט 40K סה"כ 72K

עלות משוערכת לתקופה של 10 שנים (בהנחה כי נוסעים 15K לשנה).

מזדה 3 חדשה: טיפולים שוטפים = 11K, דלק (לפי 1 ל 13 אופטימי מאוד) 75K סה"כ 86K

מרצדס ישנה: טיפולים שוטפים = 9K, דלק (לפי 1 ל 13 מדוד) 75K סה"כ 84K

עלות בלתי צפויה:

מזדה 3 חדשה: ניחוש לפי הלאנטיס 2001 שהייתה לי במשך 8 שנים 0-5K

מרצדס ישנה: ניחוש המתבסס על ראש מנוע+שיפוץ תיבה+אלקטרוניקה שונה 30K

סה"כ מזדה 3 חדשה לתקופה של 10 שנים: 236-240K

סה"כ מרצדס ישנה לתקופה של 10 שנים: 186K

בגדול, ניתן לראות כי העלויות הבולטות ביותר הן ירידת הערך של הרכב החדש והעלות הבלתי צפויה של הרכב הישן. אם שתיהם מתאזנות אז הבחירה היא חופשית, אם לא, אז הבחירה היא כלכלית (לדעתי).

יש מבין?

שתי נקודות חשובות:

1. החישוב נעשה לפי המכוניות שאני מכיר, ברכבים אחרים יש לבצע את החישוב עם הנתונים שלהם.

2. הסטייה בחישוב יכולה להיות דיי גדולה, יש להתייחס אילו קצת בחשדנות.

באופן אישי. לפני כשנתיים השתחררה לי קרן השתלמות ושקלתי להחליף הרכב שהיה לנו (לאנטיס 2001) ברכב חדש. קרן ההשתלמות ומכירת הרכב הישן נתנה בערך כ 120K ש"ח והדילמה היתה מה לקנות. לאחר בדיקה מקיפה, החלטתי לא לקנות רכב חדש מהנילונים ובמקום זאת לקנות רכב טוב שמהנה לנהיגה. בסופו של דבר הבחירה נפלה על מרצדס C240 משנת 98 עם 125K, מטופלת היטב ןעם תיעוד טיפולים מלא מרגע העלייה לכביש.

בשבילי זו הבחירה הטובה ביותר. במחיר של מזדה 3 חדשה (ראו את החישובים למעלה) קבלתי הרבה יותר רכב. המרצדס מפוארת יותר, גדולה ונוחה יותר, וחשוב יותר, הרבה יותר מהנה על הכביש מאשר מזדה 3 ("זום-זום") חדשה. במחיר של מזדה 3 חדשה מהיבואן אני נוסע ברכב עם שלדה קשיחה, מנוע גדול (167 כ"ס) והנעה אחורית שגם בנסיעה רגועה מראה אגזוז לרוב המישפחתמטיות. ובנסיעה לא ממש רגועה מדגיש שהוא אפילו לא באותו סגמנט של המישפחתמטיות (0-100 ב 9.5 שניות סתם לדוגמה). בשבילי החסרון העיקרי של הרכב הוא בכך שהוא מצויד ב 4 כריות אוויר בלבד אבל חוץ מזה, אני פשוט נהנה ממנו.

פורסם

חיים

אכבר תחשיב.

רק במקום עלות משוערכת = עלות ליום מסויים נגיד 1.1.200 מחושבת ליום אחר נגיד ליום 1.1.2010

תכתוב עלויות משתנות.

ההבדל הגדול בין רכב חדש לבין רכב בן 12 הוא בדרך כלל בכל האותיות הללו ABS ESP ודומיהן שמתווספים חדשות לבקרים.

לא ציינתי עם ההבדל הוא לטובת הישן או החדש איש איש ואהבותיו איש איש ושגיונותיו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מתנצל, צודק.

בעלות משוערכת הכוונה היא לעלויות משתנות (בתלות בנסועה).

ההבדל הגדול בין רכב חדש לבין רכב בן 12 הוא בדרך כלל בכל האותיות הללו ABS ESP ודומיהן שמתווספים חדשות לבקרים.

נכון, אבל בדרך כלל רכבי פאר ישנים (כ 10 שנים) מכילים את רוב המערכות המופיעות ברכבים מישפחתים חדשים. (אאל"ט, מערכת ה ABS הראשונה שהותקנה ביצור סידרתי הייתה בדגמי הפאר של מרצדס בשנות ה 90)

:lol:הרכב בן ה 12 שלי מכיל את רוב צירופי 3 האותיות ( ABS ESP הגברת בלימה לא לינארית ואני בטוח שפיספסתי עוד כמה)

פורסם

חיים, ראשית כל - תודה על ההקדשה מזמנך ועל ההודעות המפורטות.

שנית, אני מעוניין בדגם ה-3.6 ולא ב-2.8.

קרא לי דביל, אבל אם וכאשר אבצע קנייה, אבצע אותה דרך מוסך הטרייד אין של UMI שהיה לי איתם ניסיון מעולה עם הביואיק של אבי.

הזכרת את מושג 'היסטוריית הטיפולים'. אני מתכוון לרכוש רק רכב בעל היסטוריית טיפולים מפורטת שבוצעו במוסך UMI המורשה (כאשר מדובר על קאדילק, רובם כאלה ממש לא קשה למצא אחת כזו) ויתרה מזו רק אם האוטו יד ראשונה מקסימום שנייה (אני שלישית) עם מד אוץ נמוך יהיה על מה לדבר.

במכוניות כאלו צריך להיזהר שבעתיים ואני עד עכשיו מנסה להבין איך קנית מרצדס יד 5 מבן-דוד.

כבר הרבה זמן אני מחכה לחישוב מפורט כפי שהראית בהודעה המפורטת שלך בה אתה מראה יחס עלות אחזקה של רכב יוקרה 'ישן' אל מול משפחתומטית מהניילון, ואני יכול להגיד שדי שמחתי לקרוא את זה.

אבל אני עדיין מאמין שבנוסף לכל, הגורם המכריע בכאלה עסקאות הוא המזל שמהווה 51% מהצלחת העסקה. כל מה שאתה יכול לברר ולחקור במצב טרום קנייה שווה בדיוק את ה-49% הנותרים.

בברכה,

יונתן.

[email protected]

פורסם

אבל אני עדיין מאמין שבנוסף לכל, הגורם המכריע בכאלה עסקאות הוא המזל שמהווה 51% מהצלחת העסקה. כל מה שאתה יכול לברר ולחקור במצב טרום קנייה שווה בדיוק את ה-49% הנותרים.

המזל הוא 100%

תאונה רצינית עם רכב חדש או רכב פחות חדש והרכב הבדוק או הרכב החדש = טוטל לוס

ולגבי המשפט שלך 80% לדעתי הם היסטורית טיפולים והבדיקה המקצועית ( לא רק מכון ) אלא גם מוסך שמבין ברכב ויש לו אפשרות חיבור למחשב ברכב והשאר באמת מזל

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מכר שלי רכש s-class שנת 2003, הכל טוב ויפה עד התקלות.

לוח בקרה של כסא חשמלי (כולל זכרונות) 6000 ש"ח ללא מעמ ועבודה.

פיקוד גיר (יש למוט הילוכים מוח משלו, כאשר זה הולך המוט ננעל וצריך להחליף את כל היחידה שהיא מעיין "כספת") ניתן להשיג רק חדש מקורי - עלות בארץ מעל 10000 ש"ח ללא מעמ ועבודה.

אלו רק שתי דוגמאות.

בנוסף:

מרצדס ישנה תמיד יראה רכב לעניים (לדעתי), כלומר כאלו שהיו רוצים את הדבר האמיתי אבל אין להם כסף (wonabe).

רכב שנת 98 זה רכב ישן ולא משנה מאיזו חברה הוא, לא ניתן להשוות אותו לרכב חדש (שוב לדעתי וכבעל ניסיון).

C-class זה לא רכב מפואר, זהו רכב משפחתי גדול שבתקופתו היה פרימיום.. לעומת זאת C-class שנת 2010 זה רכב מפואר יחסית.

לאחרונה יצא לי לנהוג במרצדס הנ"ל (2009) ועלתה בי השאלה: "למה, מה כל כך מיוחד ברכב הזה אשר מצדיק את הסכום?" התשובה: כלום, בדיוק כמו ששעון של רולקס לא מצדיק את המחיר שלו.

פורסם

ננסה להחזיר את השרשור לייעודו המקורי :)

שיטוט בגלובס העלה את הכתבה הבאה:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000574190

כאילו נכתבה בשביל פותח השרשור...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

חוץ ממרצדס C וE קלאסס וכל מיני סוגים של אוודיA4 A3, עם אתה לא בעל ידיים טובות אל תקנה שום רכב כזה משומש.

למרצדס יש הרבה יבואניי חלקים מקבילים שמייבאים חלפים תחליפיים למוניות במחירי ריצפה.

לחלק מדגמי האוודי יש הרבה חלקים משותפים לVAG שגם הם מיובאיים למוניות במחירי ריצפה.

בשאר המכוניות אם אתה לא מקצועי בתחום החלפים אתה בד"כ תקבל את ה "לקרדה" של חייך מניסיון!

אני לדוגמא מחזיק בBMW 07,מכיוון שיש לי הבנה טובה בשוק החלפים OEM אני מסוגל לאחזק אותה בגרושים. אך עם הייתי צריך לטפל בקמור סביר להניח שהייתי מדבר אחרת.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

סליחה אבל לא הבנתי כלל את התחשיב שלך.

דבר ראשון , לבדוק אחזקה ל10 שנים? מי עושה את זה?

בלי קשר, אין בכלל ספק שיותר כיף ונעים להתנייד ברכב פאר (עם כל הכבוד שיש בעולם - לקרוא ל C240 רכב פאר....נו מילא)

אבל ללא ספק לא בר השוואה למשפחתית 1.6.

עכשיו, מי שיש לו כסף ויש לו חשבון הוצאות פתוח, אני מסכים לחלוטין שמשפחתומטית 1.6 ל' לא באה בחשבון בכלל משיקולי יוקרה וסטטוס.

המצב פה הוא שיש אדם ש"גירד" 120 אש"ח (לצורך הדוגמא) על מנת להגשים חלום ולעבור לרכב חדש. רכב חדש אומר גם, לצד ירידת ערך דרמטית, יד ראשונה שלך, רכב מהניילונים, שקט נפשי, אחריות יצרן, וכ' וכו'.

רוב האנשים גם לא יודעים /רוצים/יכולים להתעסק עם הזמנת חלפים מחו"ל, או חיפוש חלפים זולים בפירוקיות ובכלל התעסקות עם הרכב. הרבה פעמים מה יודע הבן אדם? להכנס למורשה כלשהו לטיפול. אז בואו לא נשווה פירוקיות.

ההשוואה צריכה להיות מורשה מול מורשה. עלויות מול עלויות. ועם כל הכבוד רכב שנת 98 או אפילו 01-02 עם ק"מ מכובד, יש לו בלאי לא קטן. וגם רכבי פרימיום מתקלקלים.

לא יודע מה להגיד לך, תיארת פה מחירי טיפולים וביטוחים, שכל אחד מחר היה עובר לאיזה מרצדס. חצי מחיר מאחזקת הפוקוס 1.6 שלי....

רכבי יוקרה ישנים "נקרעים" במחיר בדיוק מהסיבה שמי שיכול, קונה חדש, ומי שלא לא בטוח שיוכל להחזיק אחת.

זאת בדיוק הסיבה שאתה מחזיק עשיריה "בצד" לכל מקרה. בכלל לא בטוח ששכיר שיש לו 100+ אש"ח לרכב מחזיק עוד עשיריה כזאת בצד.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
קרא לי דביל, אבל אם וכאשר אבצע קנייה, אבצע אותה דרך מוסך הטרייד אין של UMI שהיה לי איתם ניסיון מעולה עם הביואיק של אבי. לאו דווקא, אם מוסך הטרייד אין מחזיק את היסטוריית הטיפולים מפורטת ונותן אחריות על תיב"ה/מנוע אז לטעמי זו בחירה חכמה.

הזכרת את מושג 'היסטוריית הטיפולים'. אני מתכוון לרכוש רק רכב בעל היסטוריית טיפולים מפורטת שבוצעו במוסך UMI המורשה (כאשר מדובר על קאדילק, רובם כאלה ממש לא קשה למצא אחת כזו) ויתרה מזו רק אם האוטו יד ראשונה מקסימום שנייה (אני שלישית) עם מד אוץ נמוך יהיה על מה לדבר. שיהיה במזל. ואם לא אז זה לא אסון כל כך גדול, פשוט תהנה מרכב פאר בסקלה אחרת ותשלם קצת יותר. אם תסתכל שוב על העלות הכוללת האדירה של רכב ל 10 שנים אז תראה שרכב "לימון" עולה עוד מספר אחוזים בעלות הכוללת.

במכוניות כאלו צריך להיזהר שבעתיים ואני עד עכשיו מנסה להבין איך קנית מרצדס יד 5 מבן-דוד. איך? פשוט מאוד. רציתי רכב נוסף לאישתי שיהיה זהה לחלוטין לרכב שלי. להבנתי, נמכרו פחות מ 100 רכבי C240 ב 98 כך שקשה היה להשיג אותו. בדקתי מספר רכבים (4) וב 3 התגלו תקלות אקוטיות והם נפסלו מייד. הרכב שנקנה אמנם עבר את הבדיקה בהצלחה (למעט ההגה) אולם כשנה לאחר מכן התגלתה הבעייה במנוע.

מכר שלי רכש s-class שנת 2003, הכל טוב ויפה עד התקלות.

לוח בקרה של כסא חשמלי (כולל זכרונות) 6000 ש"ח ללא מעמ ועבודה.

פיקוד גיר (יש למוט הילוכים מוח משלו, כאשר זה הולך המוט ננעל וצריך להחליף את כל היחידה שהיא מעיין "כספת") ניתן להשיג רק חדש מקורי - עלות בארץ מעל 10000 ש"ח ללא מעמ ועבודה.

אלו רק שתי דוגמאות.

alonjp אני מקווה שקראת את כל השירשור ושמת לב לפרטים, הרי הדוגמה שהבאת מחזקת את מה שכתבתי מספר פעמים. חוק האצבע שלי: מי שקונה רכב יוקרה ישן ישלם בממוצע במשך X השנים הבאות כמחצית ממחיר הרכב ברכישה על עלויות נילוות ותיקונים.

אם החבר שלך היה חושב מעט לפני רכישת רכב יוקרה משומש ב 150K הוא היה מגלה שרצוי לשים סכום בריא בצד כדי לטפל בתקלות כאלה. נסה להסתכל על זה מפרספקטיבה אחרת, קנית משפחטומטית משומשת בת 7 ב 40K (דוגמה בלבד) ולאחר זמן מה צריך לתקן מדחס מזגן/ח"ח/נ"מ/משהו אחר בעלות של 4K ש"ח (10% מסכום הרכישה). במקרה כזה היית מרגיש כל כך רע כמו חברך? נותן דוגמאות לעלויות המטורפות? אני מניח (ומקווה) שלא. חברך אמור לשלם 10% מסכום הרכישה על תיקונים, אז מה? אם זה מה שגורם לו לבעייה אז הוא רכש רכב שגדול עליוו

בנוסף:

מרצדס ישנה תמיד יראה רכב לעניים (לדעתי), כלומר כאלו שהיו רוצים את הדבר האמיתי אבל אין להם כסף (wonabe).

:?צפרה טבה הר פרויד! ניתוח פסיכולוגי מדהים אך מה הקשר? כן, מן הסתם חלק מהרוכשים הם כאלה שלדעתך יוגדרו כ wannabe, אז זה אוסר עליהם לרכוש רכב כזה? אני מניח שאתה אינך כזה אלא אדם רציונלי ומחושב. שקול כלכלי קר יראה כי עדיף לך לרכוש סובארו DL בת 15. רכב זול מאוד, קל וזול לתחזוקה ואינו נושא כמעט שום עלויות. אכפת לך לספר על הרכב שלך ולשתף אותי בשקולי הרכישה?

לטעמי wannabe הם אלה הלוקחים רכבי ליסינג יקרים שחונקים להם את המשכורת אבל ה"שופוני" חיוני להם, או יוצאי סדיר חובבי נהיגה עם הרכב הפרטי הראשון (בדרך כלל איזו יפנית עתיקה עם מדבקות "No Fear" ומערכות סאונד היקרות מהרכב). משיחה עם מספר בעלי מרצדס (בנזין, לא מוניות לשעבר) מהאזור שלי עולה תמונה הפוכה לחלוטין. רובם מבוגרים, לא עשירים במיוחד, מחזיקים ברכבים המון שנים ומשתמשים בהם בשוטף. הם טוענים שהיתרון הגדול ביותר הוא לא רמת הפאר אלא שהרכבים הם סוסי עבודה נוחים ואמינים.

רכב שנת 98 זה רכב ישן ולא משנה מאיזו חברה הוא, לא ניתן להשוות אותו לרכב חדש (שוב לדעתי וכבעל ניסיון).

הצחקתני, ואיזה ניסיון אם אפשר לשאול? מנסיוני שלי (ונסעתי פה ושם על מספר רכבים בתנאים שונים) אתה שוגה בגדול. אשמח אם תוכל למצוא רכב משפחתי חדש (כולל ריפוד עור וגג שמש) במחיר של עד 130K בעל הנעה אחורית ו 170 כ"ס. בענתיקה שנת 98 יש את כל ה- ABS ESP EBD וכו'. וכפי שכתבתי, החסרון העיקרי של הרכב בהשוואה לרכב חדש הוא בכך שהוא מצויד ב 4 כריות אוויר בלבד.

C-class זה לא רכב מפואר, זהו רכב משפחתי גדול שבתקופתו היה פרימיום.. כבר כתבתי את זה,ה- C-class מוגדר כרכב מנהלים ולא כרכב מפואר. וה-C240 Elegance אומנם נחשב למפואר מבינהם, אך עדיין הוא רכב מנהלים. דירוג הרכב שלי אינו קשור לדיון מכוון שבמדינתנו כל אחד מהרכבים בסיגמנטים האלה נחשב כרכב יוקרה מפואר למרבה הצער. לעומת זאת C-class שנת 2010 זה רכב מפואר יחסית.

לאחרונה יצא לי לנהוג במרצדס הנ"ל (2009) ועלתה בי השאלה: "למה, מה כל כך מיוחד ברכב הזה אשר מצדיק את הסכום?" התשובה: כלום, בדיוק כמו ששעון של רולקס לא מצדיק את המחיר שלו. אולי זה עיניין של הרגשה סובייקטיבית אצלך אבל בשבילי אין תחליף למנוע חזק עם הנעה אחורית (עם יכולת ביטול ה EPS כמובן). מיכוון שאני לא מגדיר את עצמי כ wannabe (אלא ההיפך, תימני8)) גם אני לא הייתי רוכש רכב כזה חדש מתוך עיקרון.

alonjp החמצת את הנקודה העיקרית של הדיון. זה לא אם רכב שנת 98 הוא רכב ישן, כן או לא. זה לא האם רוכשי רכבים כאלה הם wannabe או סתם אנשים פיקחים. הנקודה העיקרית של הדיון היא: האם כדאי כלכלית לרכוש רכב פאר ישן.

לטעמי כן, והבהרתי זאת בשיעורי הקצר קודם ("כיצד לרכוש כלי שעושה 0 ל 100 ב 9.5 שניות ועוד מספר תכונות שימושיות בעלות של מזדה 3 חדשה"). אם אתה חושב שאני טועה, אשמח אם תתקן אותי, אך אל תקרא לי wannabe. קאפיש?

פורסם

eransh1- זאת בדיוק הנקודה שאליה התייחסתי בתשובה.

מי שלא מבין כלום במכוניות, חלקי חילוף וכו' שלא יעיז להתעסק עם הרכבים האלה.

מי שכן יש לו ידיים טובות, הבנה טובה בחלקי חילוף ופתוח ללמידה מפורמים בחו"ל שזה בד"כ חובבי הג'אנר יכול בהחלט להסתדר עם רכב פרמיום.

בגלל שמחירי המכוניות הנ"ל בריצפה, קל לקנות אחת במחיר מאוד נמוך שלא קרוב אפילו למחירון (ומי שמבין ידע גם לקנות אחת כזאת מטופלת ושמורה). ולאחר מכן להחזיקה בתקציב סביר +-

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
סליחה אבל לא הבנתי כלל את התחשיב שלך.

דבר ראשון , לבדוק אחזקה ל10 שנים? מי עושה את זה?

אני. ולמה לא? אם אתה מתכנן להחזיק רכב לתקופה יותר קצרה בצע את החישובים בהתאם לתקופה הנדרשת, זה לא ישנה את נכונות החישובים.

בלי קשר, אין בכלל ספק שיותר כיף ונעים להתנייד ברכב פאר (עם כל הכבוד שיש בעולם - לקרוא ל C240 רכב פאר....נו מילא) ה- C-class מוגדר כרכב מנהלים בעיקרון ולא כרכב מפואר אבל בישראל הפלופלור מקדימה הופך אותו לרכב יוקרה מפואר:roll:

אבל ללא ספק לא בר השוואה למשפחתית 1.6.

עכשיו, מי שיש לו כסף ויש לו חשבון הוצאות פתוח, אני מסכים לחלוטין שמשפחתומטית 1.6 ל' לא באה בחשבון בכלל משיקולי יוקרה וסטטוס.

המצב פה הוא שיש אדם ש"גירד" 120 אש"ח (לצורך הדוגמא) על מנת להגשים חלום ולעבור לרכב חדש. רכב חדש אומר גם, לצד ירידת ערך דרמטית, יד ראשונה שלך, רכב מהניילונים, שקט נפשי, אחריות יצרן, וכ' וכו'.

רוב האנשים גם לא יודעים /רוצים/יכולים להתעסק עם הזמנת חלפים מחו"ל, או חיפוש חלפים זולים בפירוקיות ובכלל התעסקות עם הרכב. הרבה פעמים מה יודע הבן אדם? להכנס למורשה כלשהו לטיפול. אז בואו לא נשווה פירוקיות.

ההשוואה צריכה להיות מורשה מול מורשה. עלויות מול עלויות. לא נכון, כשאני נכנס למוסך מורשה משרד התחבורה לתיקון תקלה המוסכניק שואל איך אני מעונין לתקן אותה. הבחירה בין חלפים זולים בפירוקיות או חלפים תחליפיים זולים או חלפים מקוריים היא שלי, הכאב ראש של הבאתם היא של המוסכניק. ועם כל הכבוד רכב שנת 98 או אפילו 01-02 עם ק"מ מכובד, יש לו בלאי לא קטן. וגם רכבי פרימיום מתקלקלים.

אז מה הנקודה שלך? הנקודה שלי היא שעלות טיפול בתקלות ברכבי יוקרה (וקשה להגדיר מה הם, אז נקבע בהסכמה שאילו רכבים שמחירם 300K+ כחדשים) משתווה או נמוכה מירידת הערך של רכבים משפחתיים רגילים (ובוא נקבע שאילו רכבים שמחירם 130K-150K כחדשים).

לא יודע מה להגיד לך, תיארת פה מחירי טיפולים וביטוחים, שכל אחד מחר היה עובר לאיזה מרצדס. אם אתה כזה אופטימי בנוגע למספר הרב של רכבי יוקרה משומשים בארץ, נסה למצוא לך איזה מרצדס שתתאים כלכלית ונהיגתית. חצי מחיר מאחזקת הפוקוס 1.6 שלי....

כנראה שלא הבנת:

-שווי המרצדס בת ה 12 נמוך יותר מפוקוס 1.6 בת שנתיים. הטסט אצלי הוא כ 1200 ש"ח (ובשנה הבאה 900 ש"ח), אצלך זה יקר יותר מן הסתם.

-ביטוח מקיף עולה לי 1800 ש"ח לשנה (שני נהגים מעל 40 ללא עבר ביטוחי) והוא זול כי שווי הרכב נמוך וסוכן הביטוח מצא לי ביטוח מתאים. אצלך, משיקולי שווי רכב, גיל וחברת ביטוח זה יקר יותר.

-ביטוח חובה עולה לי 1200 ש"ח לשנה. אני מניח כי אתה משלם סכום דומה.

-טיפולים שוטפים: קרא מספר הודעות אחורה בנוגע לעלות טיפולים שוטפים ברכבים משפחתיים רגילים וברכבי יוקרה. אצלי, 15K עולה כ 500 ש"ח 60K עולה כ 900 ש"ח ו 150K (טיפול 15K והחלפת מצתים) עולה כ 1500 ש"ח.

רכבי יוקרה ישנים "נקרעים" במחיר בדיוק מהסיבה שמי שיכול, קונה חדש, ומי שלא לא בטוח שיוכל להחזיק אחת.

זאת בדיוק הסיבה שאתה מחזיק עשיריה "בצד" לכל מקרה. בכלל לא בטוח ששכיר שיש לו 100+ אש"ח לרכב מחזיק עוד עשיריה כזאת בצד.

סליחה אבל לא הבנתי כלל את התחשיב שלך. שכיר שיש לו 100+ אש"ח לרכב (ממש תיארת אותי) יכול לקנות רכב מהנילונים במלוא הסכום או רכב יוקרה משומש בחלק מהסכום ואת השאר להשאיר בצד לטיפולים. בכל מקרה מדובר על אותו סכום, כך שניתן להשאיר הרבה יותר כסף בצד. אז מה אתה מנסה להגיד?

להגשים חלום ולעבור לרכב חדש? לי באופן אישי זה נראה יותר כחלום לא נעים במיוחד. אני לא יודע איך זה אצלך אבל בשבילי לשלם 1000 ש"ח כל חודש עבור יד ראשונה +רכב מהניילונים+ שקט נפשי+ אחריות יצרן+ וכדומה נראה פשוט סכום מטורף, למי אכפת היד ראשונה ורכב מניילונים? תשקיע מספר מאות שקלים ויום אחד, לך לדיטלינג והרכב יראה וירגיש כרכב מהניילונים.

עזוב, תחשוב על האנלוגייה: אתה משלם כל שנה 12K מראש ל"ביטוח" ומקבל שקט נפשי ואחריות, האם זה יראה לך שווה? לי, (בתור תמני:-)) זה נראה מוגזם ביותר.

הנקודה שמרבים להתעלם ממנה בדיון הזה היא ההנאה הנוספת מרכבים כאלה. נכון, זה לא מתאים לכל אחד, הישראלי הממוצע שנוסע בית-עבודה-בית יעדיף את הפוקוס 1.6 עם השיכלולים שלה (שליטה מההגה, לדוגמה) מאשר רכב יוקרתי ישן בעל ביצועי כביש עדיפים. הנחתי שרוב גולשי הפורום יעדיפו לשלם את אותו סכום על רכב מהנה לנהיגה מאשר על פני שמשפחתומטית 1.6 אבל נראה לי שלא.

פורסם

דווקא היום יצא לי לנהוג במכונית כמעט חדשה אבל בלי ניילונים, נעזוב עכשיו איזה סוג.

מה אגיד לכם, גם אם היו משלמים לי 1000 שקל בנוסף כל חודש לא הייתי מוכן לנהוג בדבר הזה ולא בשתי המכוניות הישנות שלי שאחת בת 14 והשנייה בת שבע, שתיהן ידניות ושתיהן נותנות, כמעט בכל פרמטר (חוץ מדיבורית BT אולי...), הרבה יותר (ממש, אבל ממש הרבה) מהרכב החדש הזה.

חוץ מהבראבו שמאוד הרשימה אותי (ושאפשר לקבל אחת בידני), אני לא רואה שום רכב משפחתי קומפקטי 120K חדש שהייתי רוצה לעצמי במקום אחת המכוניות שלי.

ותאמינו לי, עלות האחזקה הכוללת של שתי הרכבים שלי יחד נמוכה יותר מהעלות של משפחתומטית ממוצעת (בהתחשב בירידת ערך וכל שאר הפרמטרים).

פורסם

אני יש לי הצעה לנעול את השרשור :shock: למה?

כדי שלא לשנות את מצב השוק , כדי שלא להעלות את המחיר של היוקרתיות השחוטות, למען כל אלה שבשבילם רכב זה קודם הנאה ורק אח"כ הנעה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...