Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום חצי שנה - טויוטה יאריס T-SPORT 2006

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחלה רכב.

בעבודה יש לנו מישהו עם אחת שמורה בטירוף.

בעל הרכב בן 50 בקושי נוסע.

מתי שיהיה למכירה אני אקנה אותו, או אפרסם פה

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
למרות שכנראה מיצה השירשור את עצמו, בשוליים העלית נקודה מענינת שאולי נדרשת להתיחסות קצרה. מה פשר האמירה אם אוטו לא מענין אותך באופן אישי, מה פתאום אתה מתייחס אליו ? האם מכאן ניתן למשל להסיק שיש לך ענין מחודש בטויוטה קורולה שלהגנתה אתה נזעק כל פעם ששמה עולה כאן, לעתים בהקשרים לא מחמיאים ? או שהיאריס הזו נועדה להחליף את הגולף שיש לך בחניה, שהרי מה הטעם לנהל עליה דיון תיאורתי ? או שמא ענין המחיר צריך לענין רק אם אתה הולך לקנות את האוטו הזה, שאז כל ההתיחסויות כאן, נניח למיני ומחירה אינן ממין הענין אלא אם היא ברשימת הקניות של המתייחס. בקיצור, תמיהה, ללא צורך בתשובה אגב.

יש הבדל בין להתייחס לסוגיית המחיר לבין להזדעק ולכעוס על גובה המחיר.

ולא -אני לא מעוניין להחליף את הרכב ב3-4 השנים הקרובות, בטוח לא ברכבים נחותים ממנו ובטוח לא מבית טויוטה שאין לה כיום מה להציע לחובב הרכב (היאריס TS היתה הבלחה קצרה וגם כאן רק לחובבי רכב "לייט" )

אגב, שלא תבינו אותי לא נכון - המחירון של היאריס TS באמת גבוה בצורה חריגה , זה הגיע למצב שאפשר להתלבט בין יאריס 2006 לגולף GTI 2004 שהמחירון שלהן זהה, מצב שלא היה אפשרי לפני שנתיים שלוש בגלל פערים עצומים במחירונים ובסכום הרכישה (GTI יותר יקרה).

המחירון של המיני, בניגוד ליאריס , הוא לא המחיר האמיתי בהן נסגרות העסקאות. הן נסחרות מתחת וככל שהן חדשות הן נסחרות חזק מאוד מתחת.

אני מבין שאתה מחפש הצדקה לקנייה במחיר המופקע של היאריס שלך, אבל יש גבול לשטויות שאפשר להוציא,

פאביה אפילו בגירסה הבסיסית ב86K עדיפה בהרבה הן באבזור ובנוחות והן בביצועים עם 17 קג"מ של מנוע 1.2TSI,

שלא לדבר על כ"ס, ספק אם נשארו 80 כ"ס ברכב אחרי תקופה של 6-8 שנים.

כולי פליאה מהפאנטיות שיש לחלק מהאנשים פה כלפי הרכב הזה, מי ישמע מדובר במינימום GTI עם המחירון ההזוי הזה.

מבחינת התנהגות כביש הפאביה לא ממש קרובה (לא בדקתי את החדשה המתוחת פנים אבל קשה לי להאמין שיש שינוי דרמטי).

גם יש לה זוג דלתות מיותרות אבל זה מילא :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
BEEKER, צר לי להגיד לך אבל אתה מדבר שטויות ואף עושה הכללות והשוואות שאינן ככורח המציאות.

זו דעתי, אתה לא חייב להסכים איתה.

בנוגע למחיר המחירון אתה מוזמן לפנות רק לאדם אחד, שמו לוי יצחק. אותו מר לוי (וגם מחירונים מקבילים) קבעו כי ערכה

של טויוטה, דגם היאריס, והיאריס TS בפרט גבוהים מן המקובל עקב שיקלול נתונים כזה או אחר.

אתה מודד את הרכב שלך לפי המחירון של יצחק לוי?

אני לא.

מחירון טויוטה יאריס (בשתי הגרסאות), גבוה מהמקובל בשוק.

אולי זה שריד לשנות ה-90 כשהטויוטות היו אמינות בצורה כמעט מוחלטת,

היום אין הצדקה לתמחור שכזה.

זה שעל אקסמפלר שמור יותר ובעל נתונים טובים משלמים יותר - זהו דבר שנהוג בכל דגם רכב מבוקש.

נכון לכל המכוניות.

יישור קו?! בהתאם לאקסמפלר. כך גם משלמים בהתאם. זה דיי בולשיט, כי בכל רכב ניתן להכניס את הסעיף המדובר.

לצערי וצערך לא מדובר באיזו יונדאי לנטרה או דייהו עם חלקים בעשות שקלים.

חלפים אינם זולים, ולכן זו עדיין הוצאה שצריך לשקלל,

בוודאי מול מכוניות חדשות (הכוללות אחריות ותנאי תשלום נוחים ומחירים סבירים).

.

כאן למעשה אתה משווה בין פאביה (סקודה בכל זאת... למרות שזה בתכלס פולקסוואגן) עם מנוע של קרטינג

לא הייתי קורא למערכת הנעה של פביה "מנוע של קרטינג".

תשאל את אוראל על מנועי הפביה, הוא יוכל לתת לך מידע מדוייק.

לזכרוני, היאריס ספורט מגיע עם מנוע 1,500 סמ"ק ו-105 כ"ס?

זה לא מנוע עוקר הרים :).

אתה יכול לתת לי כדוגמא גם את דגמי הפולו והאיביזה SC האחרונים שנמכרו, אך זה לא רלוונטי מ-2 סיבות:

1) רמות האיבזור השונות שמשנות את רמות המחיר בעשרות אלפי שקלים.

2) הסיכון של קונצרן צ'מפיון הישראלי שהיה מוכן "להפסיד" כסף על מכירות עשרות דגמים ראשונים על מנת לשווק את חברת הייצור

ואת הדגם עצמו. זה משהו שאפשר להבין בכלכלה פשוטה ע"י ציור של גרף השקעה אל מול רווח עתידי.

אני צרכן שקונה מכוניות, אני לא יבואן של טויוטה ולא קונצרן צ'מפיון.

צ'מפיון מוכן "להפסיד" כסף?

זה לא מענייננו, למרות שקשה לי להאמין שהם מפסידים כסף.

יכול להיות שהם מרוויחים פחות.

אך אתה חייב להבין שמבצעים כאלו משפיעים על שוק הרכב המשומש,

ועל מחירון היאריס בפרט.

דוגמא: מבצע סוזוקי אלטו שמשפיע על שוק המיני בטווח מחיר של 50 אש"ח.

אני יכול להמשיך עוד ועוד, אך אני מאמין שהמסר הובן.

אתה לא חייב להצטדק, בחרת רכב שמתאים לך.

אם מצאת את הרכב מתאים לך, תהנה. בעבר שקלתי רכישה של רכב כזה, אך לא התלהבתי מהחבילה שהוא נותן (לבסוף רכשתי פולו ידנית באותו תקציב).

שבת שלום.

אייל הגדיר את הנקודה שניסיתי להעביר (סליחה על הציטוט מהודעה קודמת):

יש הבדל בין להתייחס לסוגיית המחיר לבין להזדעק ולכעוס על גובה המחיר.

המחיר הוא לא "בלתי מושג", אלא החבילה שהרכב נותן לא שווה את מחירה.

נהגתי ביאריס המדוברת, ואני מצטער לומר שלא מצאתי ייחודיות (למעט נדירות הדגם).

המחירון גבוה בצורה חריגה.

התנהגות-אני לא כתב רכב, אך מנסיוני הרכב נוסע בצורה סבירה, לא יותר מזה.

תא הנהג-אפרורי, מאוד ספרטני, לא הייתי משווה אותו ל-VAG.

לוח השעונים-לא נוח לצפייה.

עיצוב חיצוני-לא לטעמי, כבר ראיתי מכוניות יפות יותר.

המשך יום נעים.

-

פורסם
(...) (היאריס TS היתה הבלחה קצרה וגם כאן רק לחובבי רכב "לייט" )

(...)

אם ככה, רוכשי GTI דור 4 הם חובבי רכב מאיזה דרגה?

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

תא הנהג-אפרורי, מאוד ספרטני, לא הייתי משווה אותו ל-VAG.

לוח השעונים-לא נוח לצפייה.

עיצוב חיצוני-לא לטעמי, כבר ראיתי מכוניות יפות יותר.

המשך יום נעים.

אלו לא שיקולים של חובב רכב.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

חיים, אף רכב הוא לא השקעה כלכלית נבונה. כל רכב עולה כסף ברכישה, גוזל כסף באחזקה וביום המכירה לעולם לא תקבל סכום גבוה יותר ממה ששילמת.

לרכב יש מטרה אחת בלבד: להסיע אותך ממקום א' ל ב'. זהו, בזאת תם הטקס.

רכבי ספורט ידועים בעלויות הרכישה הגבוהות שלהם באופן די אבסורדי ביחס למה שהם מציעים כרכב, 3 דלתות במקום 5, גיר ידני (גוועלד!!!) ועליות אחזקה גבוהות בעשרות אחוזים מהגרסאות הרגילות.

אני חיפשתי רכב שיתן קצת פלפל בנהיגה, לא מפלצת מפלחת אספלט שדורשת תדלוק 98 באופן קבוע וצריכת דלק דרקונית, מה שבעצם פסל 99% מהרכבים הספורטיביים בשוק. כמו כן בהיותי גרופי של טויוטה כבר מזה זמן רב זממתי לשים את ידי על T SPORT מלוקקת, מה שלבסוף קרה.

כמו שרשמתי בסיכום, ל T SPORT יש ביצועים מצויינים ולא בזכות מנוע עתיר כוחות סוס ומומנט אלא בעיקר בגלל משקל עצמי נמוך של 960 ק"ג, 200 ומשהו קילו פחות ממי שהציע לי פאביה (ואם כבר אז למה פאביה? מה רע בסוזוקי אלטו??? גם חדש מהחברה וגם חסכון של 10K ש"ח, כמעט שכ"ל לשנה שלמה! :roll:)

במילים אחרות, ל TS יש יחס של 110 כ"ס לטון, מה שמציב אותה עם רף ביצועים דומה לרכבים משפחתיים בעלי הספק הנע סביב ה 150 כ"ס ובו זמנית שומרת על עלויות אחזקה נמוכות (אני עושה טיפולים לבד תוך שימוש בחלקים מקוריים שמוזמנים מארה"ב) וצריכת דלק מצויינת.

גם בסעיף ההתנהגות לא מצאתי בה כל פסול ואני דווקא חושב שהעיצוב שלה מוצלח ביותר. אני לא יודע למה הכוונה "תא נוסעים אפרורי" כי כמעט כל המכוניות שאני מכיר הן בעלות תא נוסעים בגווני השחור והאפור ודווקא היאריס מציעה תא נוסעים קצת אחר עם לוח מחוונים פוזל וייחודי.

למעט הפז'ו 206XS, יונדאי גטס 1,600 "ספורט" ואיגניס ספורט אין ליאריס עוד מתחרות באותה הקטגורייה. שאר הרכבים הספורטיביים (קליאו, פונטו, איביזה FR) מציעים נפח מנוע גדול וביצועים טובים יותר ועל זה אין ויכוח.

בשביל אחד שהיה בידו הממון לרכוש את היאריס אין לי שום חרטות שלא רכשתי רכב אחר. כאחד שמגדיר עצמו כחובב מכונאות אני מאוד מעריך את המכניקה של רכבי טויוטה, את פשטות גילוי התקלות, האבחון והתיקון שלהן. עם מחירי חלפים מגוחכים (בארה"ב), צריכת דלק מופתית ובעיקר התנהגות, גיר ידני, הגה ושלדה מתקשרים לא יכלתי לרכוש רכב שיותר אהנה ממנו גם בנהיגה וגם בתחזוקה. למעט עלות הרכישה (אך יש לזכור שגם ביום המכירה היא תימכר במחיר גבוה) לא מצאתי עוד חסרונות ברכב הזה כל עוד זוכרים במה נוהגים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אלו לא שיקולים של חובב רכב.
למה אלו לא שיקולים של חובב רכב?

אני חובב רכבים עוד מהתקופה שנסעתי על בינבות, ותמיד בדקתי מחיר מול ביצועים :).

לדעתי, היאריס TS היא לא גרסת מירוץ חמה.

לרכב הנ"ל אין מנוע חזק או שלדה מדהימה,

ואני לא הייתי מוכן להתפשר על רכב ב-70 אש"ח על תא נהג אפרורי (עם לוח שעונים מוזר).

אני מסכים עם איתמר שישנם שיקולים נוספים בקניית רכב (והם לא בהכרח הגיוניים),

אך לדעתי האישית, המחירון גבוה בצורה חריגה.

-

פורסם
אם ככה, רוכשי GTI דור 4 הם חובבי רכב מאיזה דרגה?

חובבי רכב מאסכולת היותר כוח, יותר שימושיות, יותר איבזור ואיכות , פחות התנהגות של קארטינג. (למרות שזה ניתן לשיפור)

רכב מצויין שהייתי רוכש שוב אם היה בידי תקציב של עד 70 אלף ש"ח.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

BEEKER, אתה בודק מחיר מול ביצועים בהשוואה לרכבים עם אופי ספורטיבי ונותן כדוגמא סקודה פאביה? :shock:

כמה נהגת על ה-TS? סיבוב סביב הכיכר בשכונה? נסעת אי פעם על המסלול? היה לך ניסיון מתמשך עם הרכב?

אין שלדה מדהימה ביחס למה? ל-911 או ביחס לסקודה פאביה?

שוב, היאריס היא לא קליאו ספורט ולא 911, ולא נועדה להיות כזאת.

המחירון, גבוה עד גיחוך או נמוך עד גיחוך (כמו זה של הקליאו למשל) זה עניין של היצע וביקוש.

אם לא היה ביקוש, המחיר לא היה עומד בסכומים האלו.

בדיוק כמו שיש ביקוש לטויטה לאנד קרוזר והמחיר עומד על 190K לשנת2007, גבוה בכל קנה מידה.

בינתיים מדברים ומקשקשים כל אלו שמכירים את היאריס רק על גבי המחירון שלה בלוי יצחק.

אותם אלו לא רכשו או החזיקו כזה רכב, ספק אם בכלל החזיקו כל רכב שיש לו זיקה למסלול, אך זה לא מונע מהם להחליט שיש רכבים טובים יותר, זולים יותר וכדאים יותר (ועדיין לא ציינו את החלופות).

המחיר רכישה של היאריס נשכח במהרה ברגע שלמדתי לנצל את הרכב במסלול או ידעתי לקחת את היכולות שלו ביום יום.

בכלל הפך הדבר למשהו שולי, כשנכנסתי למוסך לטיפול או יישור קו ואפילו בהסתכלות על עלויות האחזקה והדלק לאורך כל השנה האחרונה שהרכב ברשותי.

פאביה אפילו בגירסה הבסיסית ב86K עדיפה בהרבה הן באבזור ובנוחות והן בביצועים עם 17 קג"מ של מנוע 1.2TSI,

שלא לדבר על כ"ס, ספק אם נשארו 80 כ"ס ברכב אחרי תקופה של 6-8 שנים.

אמר הבחור בלאנסר!

במה מסתכם הניסיון שלך עם היאריס TS ו/מול הפאביה?

טוב לדעת ש-105 כ"ס הופכים ל-80 ב-6 שנים.

אם ככה, פרארי משנת 1986 היא בעלת 40 כ"ס?

פחות התנהגות של קארטינג.

אייל, מה הקטע של הקארטינג ולמה מוזכר בחסרון?

התנהגות של קארטינג על המסלול זה דבר רצוי בעוד שהתנהגות של משפחתית חזקה על המסלול זה החלק הלא רצוי אצל מי שרוכש רכב למטרות האלה (בין היתר).

פורסם

רכב הוא תמיד פשרה בין מחיר לבין ביצועים.

לפביה יש מחיר דומה (פחות ספורטיבית), אך זהו רכב חדש עם שנתיים אחריות,

מנגד, רכב משומש מ-2006.

היאריס הוצגה כרכב ל"סטודנט התפרן וחובב הנהיגה",

אך לרכב יש עלות רכישה גבוהה יחסית, ביטוח יקר, וטיפולים יקרים במוסך יבואן.

לסיכום:

סה"כ לסטודנט התפרן וחובב הנהיגה היאריס מתאימה כמו כפפה ליד ולמעט עלות הרכישה הגבוהה יחסית,

הביטוח היקר (4,500 ₪ לחובה + מקיף, למה מי מת? :sad:) והטיפולים היקרים במוסכי היבואן – היאריס נותנת תמורה נהדרת - גם אם לא הכי משתלמת - לכסף.

זו פשרה לא מובנת בין מחיר לבין ביצועים.

אתה רוצה לחסוך-תקנה אלטו.

אתה חובב נהיגה-יש מכוניות חזקות יותר, מאובזרות יותר עם התנהגות כביש פחות "קופצנית".

לדעתי יש אופציות אחרות לחובבי הרכב:

חובבי רכב מאסכולת היותר כוח, יותר שימושיות, יותר איבזור ואיכות , פחות התנהגות של קארטינג. (למרות שזה ניתן לשיפור)רכב מצויין שהייתי רוכש שוב אם היה בידי תקציב של עד 70 אלף ש"ח.

-

פורסם
רכב הוא תמיד פשרה בין מחיר לבין ביצועים.

לפביה יש מחיר דומה (פחות ספורטיבית), אך זהו רכב חדש עם שנתיים אחריות,

מנגד, רכב משומש מ-2006.

היאריס הוצגה כרכב ל"סטודנט התפרן וחובב הנהיגה",

אך לרכב יש עלות רכישה גבוהה יחסית, ביטוח יקר, וטיפולים יקרים במוסך יבואן.

זו פשרה לא מובנת בין מחיר לבין ביצועים.

אתה רוצה לחסוך-תקנה אלטו.

אתה חובב נהיגה-יש מכוניות חזקות יותר, מאובזרות יותר עם התנהגות כביש פחות "קופצנית". ומה מחירן של אלו?

לדעתי יש אופציות אחרות לחובבי הרכב:

אתה רק מאשש את מה שכבר כתבתי.

אם אתה או חבריך לשרשור נהנים לרשום בכל פעם ש"יש חזקות יותר, מאובזרות יותר עם התנהגות כביש טובה יותר ופבחות כסף עם יחס תועלת-מחיר טוב יותר"..תציינו את הרכבים האלו! אולי זה יגרום לי למכור את היאריס.

אתם ממשיכים לזרוק הצהרות בלי ביסוס ובלי מושג קלוש של מידע וניסיון על מה שיוצא לכם מהפה- כל עוד זה לא מגיע עם דוגמאות ממשיות.

לגבי המחיר היקר של היאריס בטיפולים במוסך ומחירי הביטוח- מה אתה מקשקש!? הלכת פעם לקבל הצעת מחיר לטיפול ביאריס שאין לך?

לי יש! כמעט שנה, ואני (להבדיל ממך שטוען על מחירי ביטוח וטיפולים מבלי שבכלל התעסקת עם הרכב הזה בבעלות אישית) מטפל במוסכים ואני גם משלם ביטוחים. הטענות שלך על ביטוח יקר וטיפולים יקרים לא רק שתלוש מהמציאות אלא גם מראה על בורות כלשהי.

פורסם

במחשבה שנייה - "אסכולת הרכבים שמתנהגים בטוח, ללא שמץ היגוי יתר ועם הרבה תת היגוי, רכים ורופסים, אך עם מנוע חזק ורמת גימור גבוהה"

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

זורע,

תזכיר לי על מה אתה נוהג עכשיו? או על איזו מפלצות ספורטיביות נהגת בעבר ?

לפי מה שאני זוכר הדבר הכי חזק ו/או ספורטיבי שהיה לך היתה יאריס TS מליסינג, לא ?

כלומר: אסכולת הדיבורים על רכבי על אבל נהיגה בהנעה אחורית פרימיטיבית של ברנדה משנות ה70 :)

,

אייל, מה הקטע של הקארטינג ולמה מוזכר בחסרון?

התנהגות של קארטינג על המסלול זה דבר רצוי בעוד שהתנהגות של משפחתית חזקה על המסלול זה החלק הלא רצוי אצל מי שרוכש רכב למטרות האלה (בין היתר).

ההפך, זה לא חסרון , הצגתי את זה כסוג של פשרה למי שלוקח רכב גדול יותר ...

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לגבי המחיר היקר של היאריס בטיפולים במוסך ומחירי הביטוח- מה אתה מקשקש!? הלכת פעם לקבל הצעת מחיר לטיפול ביאריס שאין לך?

לי יש! כמעט שנה, ואני (להבדיל ממך שטוען על מחירי ביטוח וטיפולים מבלי שבכלל התעסקת עם הרכב הזה בבעלות אישית) מטפל במוסכים ואני גם משלם ביטוחים. הטענות שלך על ביטוח יקר וטיפולים יקרים לא רק שתלוש מהמציאות אלא גם מראה על בורות כלשהי.

תשים לב למה שכתב איתמר.

הוא התייחס לעלויות הטיפולים והביטוחים הגבוהות בתחילת השרשור:

ולמעט עלות הרכישה הגבוהה יחסית, הביטוח היקר (4,500 ₪ לחובה + מקיף, למה מי מת? :sad:) והטיפולים היקרים במוסכי היבואן – היאריס נותנת תמורה נהדרת - גם אם לא הכי משתלמת - לכסף.

אני קראתי שוב והבנתי את אותו הדבר.

אני מבין את הדחף להגן על המכונית שברשותך, אך אפשר לשמור על רמה סבירה של ויכוח (לא "קשקוש" וכו')

המשך יום נעים.

-

• תוכן חדש...