Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה היא ככה כאשר נוסעים במהירות 90-100 קמ"ש ונותנים ברקס להאטה הטורים עולים כלפי מעלה מ3-4 או מ2-3 כאילו יש קפיצה כזאת בטורים בזמן הורדת ההילוכים , מ2000 סל"ד סתם נגיד ואז ההילוך מורד יש קפיצה ל4000 אלף סל"ד ואז זה מתייצב וכך הלאה עד ההילוך הבא ויש מן השתמשות בכוח המנוע (אבל בעוצמה רבה למדי)

אז מה אתם אומרים לדעתם האם זה בסדר?

פורסם
חיבור למחשב הרכב יאמת את חששותיך.

ובכל זאת ?

אני יסביר את זה שוב , בזמן ההורדת הילוכים הסלד קופץ לגבוה ושוב יורד בכל הורדת הילוך ויש שימוש חזק בכוח המנוע

מה הבעיה?

פורסם

אתה מתכוון לזה שאתה לוחץ רק על דוושת הבלם הסל"ד מזנק?

אם כן אז כניראה שישנה בעיה במגבר הבלם (בוסטר) ודרכו המנוע מושך אוויר ומשגע את הסל"ד.

פורסם
אתה מתכוון לזה שאתה לוחץ רק על דוושת הבלם הסל"ד מזנק?

אם כן אז כניראה שישנה בעיה במגבר הבלם (בוסטר) ודרכו המנוע מושך אוויר ומשגע את הסל"ד.

כן לזה אני מתכוון , וחשוב לציין שזה קורה רק במהירויות גבוהות לדוגמא 90-100 , במהירות 50-40 זה לא קורה למשל .

אולי אני בכלל צריך להחליף ברקסים וזהו ?

ומה שאמרת כמה עולה לי הדבר הזה?

פורסם

יש לי סניק 2005, שאני מניח כי המערכות האלו דומות או זהות, ואין שום תופעה כזו.

אם מדובר בהרפייה פתאומית מהירה מדוושת התאוצה ובלימה קצרה לחלקיק שניה ואז המשך בלי שום לחיצה - כמו מצב שחתכו אותך או אתה רוצה לקלוט משהו מקדימה אבל לא לקראת עצירה - אז יש בלימה בעזרת מנוע והטורים עולים. זה בסדר.

אם יש בעיה - טפל בה, זה לא יסתדר מעצמו.

פנה למוסך או מכון גירים כדי לקבל חות דעת - ויש בפורום הרבה המלצות על כאלו.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

ציטוט מתוך מסמך יצרן :

- CHANGE DOWN

The ECU is totally responsible for changing down the gears as a function of

engine load, vehicle speed and driving conditions. The ECU authorises a

double change down (from 4th to 2nd and 3rd to 1st) or forces a single

change down.

Furthermore, the ECU provides a change down function in the event of

sustained braking in order to anticipate downward gear changes and so as to

provide the engine brake.

פורסם
יש לי סניק 2005, שאני מניח כי המערכות האלו דומות או זהות, ואין שום תופעה כזו.

אם מדובר בהרפייה פתאומית מהירה מדוושת התאוצה ובלימה קצרה לחלקיק שניה ואז המשך בלי שום לחיצה - כמו מצב שחתכו אותך או אתה רוצה לקלוט משהו מקדימה אבל לא לקראת עצירה - אז יש בלימה בעזרת מנוע והטורים עולים. זה בסדר.

אם יש בעיה - טפל בה, זה לא יסתדר מעצמו.

פנה למוסך או מכון גירים כדי לקבל חות דעת - ויש בפורום הרבה המלצות על כאלו.

הקפצההה..

אמ תראה זה ככה, כאשר אני רוצה לבלום יש מין קפיצה בסל"ד מ2 סיבובים ל3 ומרגישים את זה כמו בתאוצה קטנה של המנוע כמו שציינת , ויש מן קפיצה כזאת באוטו כמו למשל מישו שזורק קלאץ' כך אותו דבר בברקסים.

פורסם
הקפצההה..

אמ תראה זה ככה, כאשר אני רוצה לבלום יש מין קפיצה בסל"ד מ2 סיבובים ל3 ומרגישים את זה כמו בתאוצה קטנה של המנוע כמו שציינת , ויש מן קפיצה כזאת באוטו כמו למשל מישו שזורק קלאץ' כך אותו דבר בברקסים.

סורי דיגי, קשה לפענח מהתיאור שלך מה קורה. תחושת מכה או הקפצה מקדימה בזמן בלימת מנוע (כמו הורדת הילוך ידני בסלד גבוה) או בזמן האצה היא לפי חוקי הפיזיקה, ביחוד במנוע קדמי.

אם זה קורה לך כמעט בכל בלימה - משהו לא בסדר. (גם סלד 3-4K למהירות 100 אינו סביר אלא אם זו עליה ארוכה ואתה בהילוך נמוך מהרגיל)

אני כיוונתי למצב של בלימה מיידית חדה-עזיבת בלם והמשך רגוע: כאשר מצב כזה קורה לי בגלל מי שחותך או חשש לבעיה בכביש - אני עסוק בהגה, מראות לקליטת מי מאחורי ומצדדי, בחירת אלטרנטיבה ומפספס את חלקיק השניה של שינוי הטורים. בשביל זה יש אוזן וההכרות עם הרכב. בסך הכל מצב הזה די טוב למרותהמוזרות שלו: אם המגמה בלימה - הרי שהאטה עם המנוע מסייעת להרויח כמה חלקיקי שניה וכמה מטרים. אם מאיצים - המנוע מוכן בסלד גבוה.

אגב, יש היום שרשור חדש על שנה עם מגאן ויש שם קצת על ההסגלות לגיר הזה. הוא שם ותלמד לחיות איתו בנועם. בגלל שאני, או הגיר, לא מבינים כנראה עברית, יש מצב ידני להשתמש בו מידי פעם היכן שצריך.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
סורי דיגי, קשה לפענח מהתיאור שלך מה קורה. תחושת מכה או הקפצה מקדימה בזמן בלימת מנוע (כמו הורדת הילוך ידני בסלד גבוה) או בזמן האצה היא לפי חוקי הפיזיקה, ביחוד במנוע קדמי.

אם זה קורה לך כמעט בכל בלימה - משהו לא בסדר. (גם סלד 3-4K למהירות 100 אינו סביר אלא אם זו עליה ארוכה ואתה בהילוך נמוך מהרגיל)

אני כיוונתי למצב של בלימה מיידית חדה-עזיבת בלם והמשך רגוע: כאשר מצב כזה קורה לי בגלל מי שחותך או חשש לבעיה בכביש - אני עסוק בהגה, מראות לקליטת מי מאחורי ומצדדי, בחירת אלטרנטיבה ומפספס את חלקיק השניה של שינוי הטורים. בשביל זה יש אוזן וההכרות עם הרכב. בסך הכל מצב הזה די טוב למרותהמוזרות שלו: אם המגמה בלימה - הרי שהאטה עם המנוע מסייעת להרויח כמה חלקיקי שניה וכמה מטרים. אם מאיצים - המנוע מוכן בסלד גבוה.

אגב, יש היום שרשור חדש על שנה עם מגאן ויש שם קצת על ההסגלות לגיר הזה. הוא שם ותלמד לחיות איתו בנועם. בגלל שאני, או הגיר, לא מבינים כנראה עברית, יש מצב ידני להשתמש בו מידי פעם היכן שצריך.

יש מצב ללינק לשרשור? כי פשוט חיפשתי ולא מצאתי גם בפורום רכב כללי..

פורסם

בוקר טוב ...

זהו רכב חכם שהגיר לומד את הנהג, מה שקורה ברכבך ע"פ תאורך תקין לחלוטין.

הגיר מזהה שאתה בולם ואז הוא מתחיל להאט את הרכב ע"י הורדת הילוך.

בכל מקרה כדי להסיר חשש שקיימת איזו שהיא תקלה, מומלץ לפנות למרכז שרות מורשה

רנו ולבדוק את הרכב ע"י סריקת מערכות במחשב.

אסי בורג.

• תוכן חדש...