Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הדובלו והקונקט יותר גדולות, חזקות וזולות לאחזקה אבל פחות נוחות.

לגבי "יותר זולות לאחזקה" אף פעם לא הבנתי, איך אנשים קובעים את זה.

האם הכוונה לטיפולים זולים יותר או לזה שהן אמינות יותר ומתקלקלות פחות ?

בכל מקרה, ברלינגו וקנגו אמורות לבצע טיפולים כל 20000 ק"מ, קונקט - כל 15000, דובלו - לא יודע.

בברלינגו 1.6 HDI אמורים להחליף טיימינג כל 240 אלף קילומטר או כל 10 שנים, אני לא חושב, שיש עוד רכב עם מרווח החלפה כזה.

פורסם

בכל מקרה, ברלינגו וקנגו אמורות לבצע טיפולים כל 20000 ק"מ, קונקט - כל 15000

קונקט - 25,000 ק''מ

בברלינגו 1.6 HDI אמורים להחליף טיימינג כל 240 אלף קילומטר או כל 10 שנים, אני לא חושב, שיש עוד רכב עם מרווח החלפה כזה.

בקונקט יש שרשרת ולא מחליפים אותה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

תודה על התיקון,

אבל אני רואה באוטודטה, שיש רצועת טיימינג, ורשום אפילו מרווח החלפה - 100 אלף מייל.

פורסם

בארץ ההנחייה להחליף רצועת תזמון בקונקט כל 125,000 ש''ח (ללא מותחנים - רק במקרה של תקלה).

אומנם אינני בטוח שההגדרה של "טיימינג" היא נכונה ומדובר על אותו הדבר כמו שאתה מתאר בברלינגו.

מבחינה המכאנית בקונקט מדובר על רצועה (גומי) שמניעה את משאבת הסולר. במקרה ולא מחליפיםאותה והיא נקרעת הרכב פשוט נכבע כי המשאבה מפסיקה לעבוד. מרכיבים רצועה חדשה ומתניעים את הרכב. זהו.

לגבי התזמון, אינני מומחה גדול, ואני לא בטוח כיצד הענין עובד ברכב דיזל. אם זה כמו ברכב בנזין, אז הרצועה הזאת איננה רצועת "טיימינג" ויש שרשרת שאין לגביה הנחיית החלפה.

בכל מקרה, כמו שתיארתי, הרצועה הזאת שנקראת "טייימינג" בקונקט מניעה רק את משאבת הסולר.

עלות הרצועה כ-250 ש''ח למקורית ופחות מזה לחלופית של כל חברה (Delphi, Goodyear, Continental)

ההחלפה גם פשוטה וכל מכונאי יסתדר איתה. רוב העבודה זה לפרק את הפלסטיקים ומכסים כדי להגיע אליה.

על הדרך מחליפים גם את חגורת האביזרים שעולה כ-100 ש''ח.

פורסם

טוב, סורי, אתה צודק, לקחתי משקפיים חזקות יותר :oops: והסתכלתי בשרטוט כמו שצריך.

הרצועה הולכת מפולי קאמשאפט לפולי משאבת הזרקה וזהו. ויש מותחן אחד בדרך.

כלומר תזמון שסתומים הוא אכן עם שרשרת.

וכמובן שאין כל הבדל מהבחינה הזאת בין דיזל לבנזין.

פורסם

מבחינת הברלינגו (שניהם טורבו עם מסילה משותפת):

לאורך זמן ה 2.0HDI הוא עמיד ואמין יותר. ה 1.6HDI יותר שקט ובעל פחות ויברציות.

כשאני אומר "עמיד ואמין יותר" זה אומר שההוצאות לאורך זמן על דגם ה 2.0HDI קטנות יותר + העובדה שהמכלולים המתכלים החשובים (מצמד למשל) מחזיקים יותר טוב ב 2.0HDI. הטיפולים ב 2.0 גם נוחים יותר (עניין של מיקום רכיבים וצורת המנוע).

אם מדברים על "ניו-ברלינגו" (שעדיין לא בתקציב שלך כמשומש) אז שם האופציה היחידה היא רק 1.6HDI וברמת התחזוקה הוא לא נופל מה- 2.0HDI לאורך זמן.

חפש אחת ממודל 2007, היא תיכנס לך בתקציב של 55K ש"ח.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לגבי "יותר זולות לאחזקה" אף פעם לא הבנתי, איך אנשים קובעים את זה.

האם הכוונה לטיפולים זולים יותר או לזה שהן אמינות יותר ומתקלקלות פחות ?

בכל מקרה, ברלינגו וקנגו אמורות לבצע טיפולים כל 20000 ק"מ, קונקט - כל 15000, דובלו - לא יודע.

אני מדבר מניסיון ומעקב עלויות (רכבי חברות נהנים מרישום כל הוצאה).

דובלו עושה טיפול כל 30,000 וחלפים זולים יותר. מבחינת עמידות הוא גם עמיד מאוד (אצלי הוא זוכה לחיים קשים מאוד ושורד יפה עם 0 תקלות).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
העובדה שהמכלולים המתכלים החשובים (מצמד למשל) מחזיקים יותר טוב ב 2.0HDI

לדעתי זו אשליה, שנובעת מהסיבה הבאה -

דגם 2.0 שווק לאורך כל התקופה במקביל ל 1.9, והיה משמעותית יקר ממנו, ובחלק גדול מהמקרים, מי שנוהג על ה 2.0 הוא הבעלים של הרכב בעצמו, שנוהג בעדינות יחסית, ופחות שורף את הקלאץ. זה נכון גם ליד הראשונה וגם לידיים הבאות.

יחסית מעט דגמי 2.0 הגיע לצי רכב של חברות גדולות.

במקרה של ה 1.6 - בשנים האחרוניות זה הדגם היחיד שקיים, והוא כמובן גם מגיע לחבורת עם הנהגים הלא מתחשבים.

ולכן אתה רואה במוסך, שיש יותר דגמי 1.6, שמגיעים להחלפת קלאץ'.

פורסם

בהחלט העשרתם את הידע שלי שנוגע לרכבים האלו ... אתם יכולים להמשיך ולעשות זאת .. :wink:

בנתיים , קבעתי לראות קנגו 2007 עם 67000 ק"מ יד 1 מליסינג , דורשים עליה 50000.

תודה:-)

תן לרומני בירה , הוא ישתה 5 דקות , תראה לו מאיפה הבאת את הבירה , הוא ישתה כל היום.

פורסם

מישהו יודע פרטים אודות פיאט FIORINO החדשה?

אני מתכוון השבוע להזמין פורד קונקט 2010 או פיאט דובלו 2010 חדשות, ופתאום ראיתי פיאט פיאורינו שנראת נחמד.

אומנם מנוע בנזין 1.4, אבל נראת די גדולה.

מישהו יודע להגיד משהו עליה?

פורסם
מישהו יודע פרטים אודות פיאט FIORINO החדשה?

אני מתכוון השבוע להזמין פורד קונקט 2010 או פיאט דובלו 2010 חדשות, ופתאום ראיתי פיאט פיאורינו שנראת נחמד.

אומנם מנוע בנזין 1.4, אבל נראת די גדולה.

מישהו יודע להגיד משהו עליה?

אומנם לא נהגתי, אבל בחנתי את הרכב בתצוגה מכל הכיוונים.

יושב על שילדה של פונטו, כלומר קטן יותר מברלינגו, והרבה יותר קטן מדובלו. ארגז גם כן יחסית קטן.

גם לוח שעונים דומה לשל גרנדה פונטו.

ברכב שאני ראיתי היו רק שתי חגורות בטיחות מאחורה - כלומר מורשה ל 4 נוסעים, לא ל 5. לא יודע אם גם באחרות זה ככה.

המנוע הוא מנוע וותיק, עוד מתקופת פיזו 205.

אמורה בקרוב להגיע גם גירסת טורבו דיזל 1.2, עם גיר רובוטי, במחיר גבוה באיזה 10-15 אלף שקל מגירסת הבנזין.

פורסם
לדעתי זו אשליה, שנובעת מהסיבה הבאה -

דגם 2.0 שווק לאורך כל התקופה במקביל ל 1.9, והיה משמעותית יקר ממנו, ובחלק גדול מהמקרים, מי שנוהג על ה 2.0 הוא הבעלים של הרכב בעצמו, שנוהג בעדינות יחסית, ופחות שורף את הקלאץ. זה נכון גם ליד הראשונה וגם לידיים הבאות.

יחסית מעט דגמי 2.0 הגיע לצי רכב של חברות גדולות.

במקרה של ה 1.6 - בשנים האחרוניות זה הדגם היחיד שקיים, והוא כמובן גם מגיע לחבורת עם הנהגים הלא מתחשבים.

ולכן אתה רואה במוסך, שיש יותר דגמי 1.6, שמגיעים להחלפת קלאץ'.

ממש לא אשליה.

ראשית, התאוריה שלך בנוגע לנהגים על ה 2.0HDI לבין ה 1.9 היא מופרכת לחלוטין. תשכח ממנה...

שנית, אני בכלל לא מדבר על כמות הרכבים שנכנסים להחלפת קלאץ' אלא כמה מחזיק הקלאץ' ב 1.6HDI לעומת ה 2.0HDI. עובדתית, ה 2.0HDI שורד ב 99% מהמקרים הרבה יותר קילומטרים ביחס ל 1.6. ב "ניו ברלינגו" המצמד מחזיק מעולה (למרות שמדובר בדיוק באותו מצמד) מהסיבה הפשוטה שרכבים שיש להם דוושת מצמד הידראולית פחות חשופים לתקלות של כבלי מצמד שנתקעים וגורמים לנזק בלתי הפיך למיסב לחץ ולפלטת-לחץ של המצמד.

ובעניין המכירות והדגמים: ה 2.0HDI וגם ה 1.9 נמכרו עד שנת 2007 במקביל ל 1.6 שיצא לאויר העולם כבר ב 2006.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...