Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טמפ' רתיחה g12

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחיפושים באינטרנט הבנתי שהטמפ' רתיחה של הנוזל קירור G12++ היא בסביבות ה 109°C.

האם הטמפ' נוזל קירור במונעים מודרניים לא מגיעה לטמפ' הזאת ולפעמים עוברת אותה?

פורסם

טמפ' הרתיחה של נוזל הקירור G12++ ללא מהילה הינו 165 מעלות צלזיוס.

לאחר מהילת הנוזל במי-ברז ביחס של 50/50 טמפ' הרתיחה יורדת ל-130-135 מעלות צלזיוס.

קיימים מנועים בקונצרן VAG שטמפ' העבודה התקינה בתנאים מסויימים עשוייה להגיע ל-110 מעלות צלזיוס וזה תקין.

ברוב מנועי VAG הטמפ' התקינה בדרך כלל נעה בין 90-100 מעלות צלזיוס כמובן הכול תלוי בטמפ' החיצונית והעומס על המנוע ותיכנון מערכת הקירור.

מה שקראת באינטרנט אינו נכון/מדוייק מחק את המיותר :shock:

איזה כייף לי :)

פורסם

אני אנסה לחדד את הדברים.

טמפ' הרתיחה של הנוזל תלוייה ביחס הדילול של הנוזל במים כלומר, ביחס של 50/50 טמפ' הרתיחה היא בסביבות 107-110 מעלות צלזיוס.

ביחס דילול של 70/30 (70 אחוז נוזל קירור) טמפ' הרתיחה היא בסביבות 115 מעלות צלזיוס.

אז איפה הקאצ' ? הכול באופן הצגת הנתונים של הייצרן בדפי המידע או לפי איזה תקן נעשתה הבדיקה, תקן DIN או ASTM וכמובן יש לקרוא את האותיות הקטנות :roll:

טמפ' הרתיחה של מ-135 מעלות צלזיוס מתייחסת לייחס דילול של 70/30 כאשר נוזל הקירור זורם במערכת במערכת הקירור של הרכב עם פקק ששומר על לחץ של 15 PSI (די סטנדרטי) במערכת הקירור שגורם להעלאת טמפ' הרתיחה ל-130 מעלות צלזיוס.

לכן חשוב תמיד גם לבדוק האם הפקק של הרדיאטור/מיכל עיבוי תקין.

ברכבי קונצרן VAG נהוג לדלל את נוזל הקירור ביחס של 50/50 לכן טמפ' הרתיחה של הנוזל ברכב היא בערך 128 מעלות צלזיוס.

איזה כייף לי :)

פורסם

אהלן מרק

לפי מה שהבנתי, במידה ויש איזה נזילה במערכת הקרור המשמעות היא שנק' הרתיחה יורדת?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...