Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נפלה לי ההזדמנות לרכוש רכב שנת 1984 (אלפא GTV6).

חיפשתי כאן ולא מצאתי תקדים לשאלה הבאה:

האם אני יכול להחזיק את הרכב רשום בבעלותי בחו"ל עד שימלאו לו 30 ואז ליבא אותו (יש לי מקום לאכסן אותו עד אז)?

אם כן מה יהיה הבסיס לשוויו במכס, חשבונית קניה בת 4 או ערך מחירוני עדכני?

תודה

פורסם

אין בעיה - אני מכיר אנשים שעשו את זה (רכשו וייבאו לאחד מס' שנים)

לגבי הערך למכס - קשה לדעת, כמו תמיד זה תלוי בכושר המיקוח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

התשובה היא לא פשוטה אבל..

את הצד הטכני של האיכסון פתרת. האם האכסון יעלה לך כסף?

המכס קובע את המחיר לפי חשבונית + כל ההוצאות להבאת הרכב לארץ הקודש כמו הובלה ימית יבשתית בטוח וכו' . אולי בתוך הכו' יכללו את הוצאות האיחסון.

ובתנאי שאין לו חשד שהחשבונית ושאר העלויות לא כשרים . ובמקרה שכזה הוא קובע לפי מחירון ביום השחרור או על פי הערכת שמאי שלו, שעליה כמובן אתה רשאי להשיג ( לערער ).

לך על זה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לא, האכסון לא עולה לי.

נראה לי שאני אשמור את חשבונית הקניה אתעד כל דבר אפשרי בתמונות ואקווה לטוב.

אם אתה שואל לפי החוק , חשבונית קניה,

אם אתה שואל מה קורה בפועל כרגע במכס. אז גובים ממך לפי חשבונית קניה / הערכת שמאי הגבוה מבין השניים

למה , כמו בבדיחה עם הכלב , כי הם יכולים.

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אני גם רציתי\רוצה לעשות את זה אבל אין לי איפה לאכסן.

מישהו יודע כמה עלולה לעלות אכסנה? בהנחה ומדובר בחברה מסודרת עם דיל לתקופה ארוכה?

אפשר לקבל הפניות?

תודה...

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם

לפני 3 שנים הגעתי ארצה עם רכב שהיה בבעלותי במשך השנתיים שלפני.

המכס התחשב בחשבונית הקנייה המקורית מאי ביי (כאמור - בת שנתיים) אבל גם נעשתה הערכה פיזית לרכב שערכו אכן תואם.

היחס היה הוגן בהחלט, אבל זה היה כאמור לפני 3 שנים.

בהצלחה.

פורסם
אם אתה שואל לפי החוק , חשבונית קניה,

אם אתה שואל מה קורה בפועל כרגע במכס. אז גובים ממך לפי חשבונית קניה / הערכת שמאי הגבוה מבין השניים

למה , כמו בבדיחה עם הכלב , כי הם יכולים.

ירון

המכס גובה רק על פי החוק. חשבונית זו רק אחת מהאפשרויות העומדות לרשות המכס כדי להעריך את הטובין.

שמאות זו דרך נוספת גם היא על פי החוק. אתה יכול לומר שהשמאות לא מוצאת חן בעיניך ולהתמודד מולה באמצעות שמאות נגדית אבל עדיין הכל נשאר במסגרת החוק.

אם תרצה אביא את פירוט החוק הוא פשוט מסובך וארוך

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
המכס גובה רק על פי החוק. חשבונית זו רק אחת מהאפשרויות העומדות לרשות המכס כדי להעריך את הטובין.

שמאות זו דרך נוספת גם היא על פי החוק. אתה יכול לומר שהשמאות לא מוצאת חן בעיניך ולהתמודד מולה באמצעות שמאות נגדית אבל עדיין הכל נשאר במסגרת החוק.

אם תרצה אביא את פירוט החוק הוא פשוט מסובך וארוך

אשמח אם תביא לי את החוק , ובבקשה את החוק העדכני ולא זה מלפני 2007 שאז מה שאתה אומר נכון

אתה יכול מעל גבי הפורום או בה"פ כרצונך

ירון

פורסם
המכס גובה רק על פי החוק.

"הם לא גונבים הם לוקחים ברישיון"

כמאמר השיר של אתי אנקרי [בערך]

חשוב להיות בשמחה!!!:-D:lol:

אך אין להיות עצוב- אם לא מצליחים.

יש הרבה אנשים בעולם- אבל, בני אדם הרבה פחות.

פורסם
האתר עם החוק עצמו יש בו כרגע תקלה אז..

מאתר רשות המיסים

http://ozar.mof.gov.il/customs/rechev.htm

איזה כיף להביא אתר מיושן עם תקנות שלא בתוקף ולטעון שהן נכונות,

ועוד בהתחלה האתר אומר שיכול להיות שהוא לא נכון והוא לא מחייב

(למשל אחוזי המכס הם רק בערך ולא בדיוק )

הטענה לפסילה בסעיף 4א הוא מדבר על שנת 2006 וכפי שאמרתי ישראל חתמה על אמנות מחייבות ב2007

והמצב השתנה

הנה מאמר שתומך בטענה שלי

http://www.articles.co.il/article/23520/%D7%99%D7%91%D7%95%D7%90%20%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%99%20%D7%A9%D7%9C%20%D7%A8%D7%9B%D7%91%20%20%20-%20%D7%97%D7%99%D7%93%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%9D%20%D7%95%D7%94%D7%92%D7%91%D7%9C%D7%95%D7%AA

ירון

פורסם
איזה כיף להביא אתר מיושן עם תקנות שלא בתוקף ולטעון שהן נכונות,

ועוד בהתחלה האתר אומר שיכול להיות שהוא לא נכון והוא לא מחייב

(למשל אחוזי המכס הם רק בערך ולא בדיוק )

הטענה לפסילה בסעיף 4א הוא מדבר על שנת 2006 וכפי שאמרתי ישראל חתמה על אמנות מחייבות ב2007

והמצב השתנה

הנה מאמר שתומך בטענה שלי

http://www.articles.co.il/article/23520/%D7%99%D7%91%D7%95%D7%90%20%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%99%20%D7%A9%D7%9C%20%D7%A8%D7%9B%D7%91%20%20%20-%20%D7%97%D7%99%D7%93%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%9D%20%D7%95%D7%94%D7%92%D7%91%D7%9C%D7%95%D7%AA

ירון

האתר שהבאתי לפניך מעודכן ליום 4.1.2010 ראה בסופו.

המאמר שהבאת מציין כי התקנות שנכנסו לתוקף בשנת 2007 נכון .אבל אלה הם התקנות שהובאו בסעיף 4 א' שנחקקו בשנת 2006 ואין סתירה בין השניים. מדובר בדיוק באותם תקנות.

ואם היית קורא את המאמר שהבאת כראוי היית קורא שגם המחבר כותב על האפשרות של אי קבלת נתוניך והערכה על ידי המכס.

אז איזה כיף לכתוב קשקושים ולהביא סימוכין שבהם טענותיך שלך, נסתרות באותו מאמר.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
האתר שהבאתי לפניך מעודכן ליום 4.1.2010 ראה בסופו.

המאמר שהבאת מציין כי התקנות שנכנסו לתוקף בשנת 2007 נכון .אבל אלה הם התקנות שהובאו בסעיף 4 א' שנחקקו בשנת 2006 ואין סתירה בין השניים. מדובר בדיוק באותם תקנות.

ואם היית קורא את המאמר שהבאת כראוי היית קורא שגם המחבר כותב על האפשרות של אי קבלת נתוניך והערכה על ידי המכס.

אז איזה כיף לכתוב קשקושים ולהביא סימוכין שבהם טענותיך שלך, נסתרות באותו מאמר.

בניגוד למצב הקיים כיום שהמכס לוקח את הערכת שמאי או חשבונית קניה הגבוה מבין השנים באופן אוטומטי ,

התקנות וגם הכתבה ששלחתי טוענות במפורש (וזה מגובה גם במספר פסקי דין ) שעל רשות המיסים לקבל את חשבונית המס שלך

וזה גם נובע מההסכמים שנחתמו על ידי ישראל.

הטענה שלי היא שאתה זכאי אלא אם המכס מוכיח אחרת ,

ואילו המכס מתנהג שאתה אשם עד שתוכיח אחרת וכאן הפעולה הלא חוקית

זה כמו שבמשפט פלילי במקום שהתביעה תצטרך להוכיח שאתה ביצעת את העברה , אתה תצטרך להוכיח שאתה זכאי.

זה המצב כיום וכל מי שייבא רכב לאחרונה יכול לאשר את המצב

אז טול קורה מבין עיניך ואל תסתכל רק על החוק אלא גם על מה שקורה בפועל.

ירון

פורסם

ירון

אין המשל דומה כלל לנמשל.

המכס ראשית מקבל את החומר שלך

רק אם הוא חושב שמה שהבאת בפניו אינו נכון הוא מעריך את שוויו. והכל בהתאם לחוק. הרואה עצמו נפגע , יש ועדת ערר ולאחריה יש בית משפט. המכס לא פועל בווקום גם אם נפתח שרשור מעניין על זלטין הרשע.

כי אם כך הרי המכס לא היה צריך להשתמש במחירון קראוס או דומיו ובדרגת מצב הרכב . יש חשבונית כזה ראה וקדש.

וכולנו יודעים כמה קל להביא חשבונית לא אמיתית.

האם יש לך סטטיטיסטיקה המוכיחה את טענתך.

התקנות של 2006 מבוססות על האמנות שחתמה ישראל .

ואני אעביר אותך רגע ליבוא מסחרי שדומה מאוד מבחינת הכללים בקשר להערכת מחיר. ושם ברוב המקרים מתקבלים מסמכי היבואן ולא מבוצעת הערכה.

למה כי כאן מדובר בספקים /חברות מסחריות שקצת יותר קשה לקבל מהם חשבונית מפוברקת.

ולגבי מיסוי מקרקעין מאות משפטים נוהלו עם אנשים ששלטונות המס לא קיבלו את השויי המוצהר.

העברתי את הקורה אליך. ראבאק הייתה כבדה והפריעה לי לכתוב את תגובתי

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...