Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה לנקות את בית המצערת ברכב שלי ויש לי שאלה: האם אפשר לעשות את הניקוי ע"י פתיחת המכסה שהברגים שלו מסומנים באיור או שחובה לעשות את זה ע"י פירוק בית המסנן כמו שכתוב ברוב המדריכים?

תודה לעונים.

TB.jpg

Daihatsu Charade 1.5i Classic

♦♦♦○○○♦♦♦○○○○○♦♦♦○○○♦♦♦

פורסם

אל תיגע בברגים שסמנת. פתח את צינור הגמיש של היניקה ורסס את לוע המצערת ואת המצערת עצמה עם ספריי קרבורטורים. פרק את הבורג כוון סרק ונקה אותו ואת מעבר האויר שלו. בסיום כוון את סל"ד הסרק.

פורסם

אל תכוון את הסל"ד בשביל זה יש מחשב,לא נוגעים בבורג של הכיוון ,לעולם לא תצליח לכוון את זה כמו במפעל.

תפרק את הקופסא של הפילטר אוויר,תתניע את המנוע,תן קצת גז ותשפריץ לתוך הבית מצערת.

אל תשגע עם הספריי כי יותר מידי ספריי והמנוע עלול להיתפס.

יש לי גם שרייד,אני פירקתי את המצערת לחלוטין,וניקיתי אותה שהיא בחוץ,ככה הניקוי הכי אפקטיבי,וגם אחרי זה הלכלוך לא מגיע אל השמן מנוע.

מה שלא יהיה רק אל תגע בבורג כיוון סל"ד אחרכך יהיה לך צרות איתו.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

פירוק נכון של בורג כיוון סל"ד סרק:

במצב עכשיו, לסגור את הבורג פנימה עד הסוף, לזכור בדיוק כמה סיבובים נדרשו לשם כך ולהבריגו החוצה.

בזמן ההרכבה חזרה, להבריגו עד הסוף ואז פתיחתו בדיוק לפי מספר הסיבובים שנמדדו בפירוק.

פורסם

לגבי הברגים שסימנתי - תודה שחסכתם לי הרפתקאה מיותרת (אשמח גם לקבל הסבר למה זה לא רעיון טוב).

ArickC -

למה בדיוק לא להתעסק עם הבורג? בשביל זה הוא שם, לא? יש נוהל מפורש של היצרן שמגדיר כיצד לכוון בעזרתו את הסל"ד בסרק.

♦♦♦○○○♦♦♦○○○○○♦♦♦○○○♦♦♦

פורסם

זה לא בדיוק לספור סיבובים.

לא משנה מה תעשה בחיים לא תוכל להחזיר אותו למצב שהוא יצא מהמפעל,זה יגזול לך סתם זמן לכוון אותו,וכאב ראש מיותר.

אין סיבה לגעת בבורג הזה כאשר יש לך מחשב ברכב, שלומד את המצערת לאחר ניקוי ומכוון את הסל"ד אוטומטית.

ואם תפתח את הברגים שסימנת אתה פשוט תראה את הסעפת יניקה מבפנים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

קשקוש. בדגם הזה אין מנוע צעדים ולכן הכוון סלד סרק הוא עם הבורג הזה למעלה. אין טעם לספור סיבובים כי לאחר הניקוי מיקום הבורג ישתנה.

פורסם
ואם תפתח את הברגים שסימנת אתה פשוט תראה את הסעפת יניקה מבפנים.
זו הייתה הכוונה שלי, לא עדיף לרסס את הספריי משם כדי שהוא יכסה שטח יותר גדול של פנים המצערת (אני מניח שאם מורידים את המכסה רואים את המצערת מהצד השני)? גם הגישה אל הברגים היא מאוד קלה יחסית לבית המסנן.

♦♦♦○○○♦♦♦○○○○○♦♦♦○○○♦♦♦

פורסם

אל תפתח את הברגים שם, כבר אמרתי לך זאת. אחרת תפגע באטימות של סעפת היניקה. תקשיב למיקצוענים ובעלי הניסיון!

פורסם

אין בעיה, סה"כ רציתי להבין למה אמרת שאסור לפתוח את המכסה.

♦♦♦○○○♦♦♦○○○○○♦♦♦○○○♦♦♦

פורסם
קשקוש. בדגם הזה אין מנוע צעדים ולכן הכוון סלד סרק הוא עם הבורג הזה למעלה. אין טעם לספור סיבובים כי לאחר הניקוי מיקום הבורג ישתנה.

אתה כנראה מתקשה להבין,שאין צורך לכוון סל"ד!

לא נוגעים בבורג הזה נקודה!

יש חיישן במצערת,זה לא מנוע צעדים.

והוא כן יכול לפתוח את הברגים איפה שהוא סימן,לא יקרה כלום,אפילו אטם אין מסביב.

לא יפגע באטימות ולא נעליים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

ArikC - נראה לי שאתה טועה. יש נוהל של היצרן לכיוון הסל"ד בסרק (אז כנראה שכן צריך לכוון אותו מפעם לפעם...) והוא אומר במפורש שצריך לכוון את הבורג הזה כדי להגיע לסל"ד הרצוי.

♦♦♦○○○♦♦♦○○○○○♦♦♦○○○♦♦♦

פורסם

אין נוהל כזה של היצרן.

אסור בתכלית האיסור לגעת בבורג הזה.

זה שמוסכים נוגעים בו כי זו הדרך הכי קלה לכוון את הסל"ד זה לא אומר שזה נכון,זה קיצור דרך שלא פותר בעיה.

בשרייד אין מנוע צעדים אבל יש שסתום ויש עוד חיישן על הבית מצערת,שנשלט ע"י מחשב.

תקרא את הנושא הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=107136

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...