Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

sundown sax4.50

sagi.m
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

האם המגבר הנ"ל הוא אנדררייטד או שאני צריך משהו יותר חזק על מנת להגביר קומפוננט +סאב קדנס ULTRADRIVE UD12-4 (סליל 1 4אום) שלפי הנתונים מספק 300W?

או שיש המלצה למשהו אחר?

אני מחפש יד2 וכרגע זה מה שיש לשוק להציע.. מה דעתכם?

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אלמוג,

איך אתה יכול לומר שהוא יגביר את הקומפוננט בלי בעיות? איזה קומפוננט זה בדיוק?

בגישור המגבר מספק 180 RMS, לא מאמין שיגביר את הסאב בצורה יעילה, למרות שהסאב הזה נציל הוא עדיין דורש 350 וואט RMS לא 300 כמו שכתבת.

מה בדיוק התקציב שלך?

אלי

פורסם

המגברים שסאן דאון מייצרים הם סה"כ מגברים טובים מאוד, יש להם גופי קירור מאסיביים, תכנון מאוד מסודר ונקי שזה מתחיל בלוח PCB דו שכבתי מאיכות טובה והלחמות נקיות ויפות עד מחברים מאסיביים עם ציפוי עבה ועוד ועוד

המגבר הוא אנדרייטד אבל בין אם הוא מגיע ל60 וואט או אפילו 65 וואט לערוץ זה עדיין זניח כי מה שאתה רוצה להגביר עליו זה סאב וסט קומפוננט במקביל.

בוא נאמר שהוא יצליח להוציא הספק של עד 200 RMS בגישור לסאב ולדעתי זה יותר ממספיק (לא רוצה להכנס להסבר למה כרגע) מבחינה של נתוני הספק לסאב של 350 RMS

המגבר הזה עדיין יצטרך להרים גם סט קומפוננט בנוסף לסאב

זה כבר עומס שהוא לדעתי כבד ולא בריא לאף מגבר בהספקים האלו, הרצוי:

או מגבר 4 ערוצים חזק שיכול לסחוב את שניהם ועדיין תהיה לו רזרבה של הספק.

או מונובלוק לסאב + מגבר שני ערוצים לסט הקדמי.

בכל מקרה זה מגבר קטן וטוב, אתה יכול לרכוש אותו כהתחלה למערכת ואח"כ להוסיף מונובלוק ולנצל את המגבר הנוכחי להרמה של הסט הקדמי בצורה אקטיבית או להרים עליו רמקולים אחוריים בגיין אפסי במידה ויש לך שימוש ברמקולים אחוריים (אני כמובן, לא אוהב רמקולים אחוריים אבל כן הייתי שומר את האופציה להגברה אקטיבית).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

lanosforce, תודה רבה על התגובה המפורטת.

את הקומפוננט הוא ירים בלי בעיה בגלל שמדובר בGTO6507 שהוא 2 אום.

שכחתי לציין, אבל הסאב בתיבה אטומה יש על זה איזה השפעה כל שהיא?

מדובר במגבר של אלמוג ובכל מקרה אני כנראה אקפוץ אליו עם הסאב ואראה מה התוצאה המתקבלת לפני הקניה.

פורסם

מה התקציב שלך ליד2 ?

אם אתה פתוח לתקציב של 1000-2000 ש"ח הנה כמה אופציות מעניינות

מגבר חזק מאוד.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=328239

זה לדעתי גניבה במחיר הזה, אין אף מגבר איכותי יד2 שמתקרב אליו במחירים האלו

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=325372

מגבר הקלאריון של אופיר

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=312633

עוד מגבר קלאריון 4 ערוצים

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=310504

ואם תמשיך לחפש אני בטוח שיש עוד הרבה מגברים טובים ביד2, הכל זה פונקציה של זמן וסבלנות ביד2, חוץ מזה לא רשמת איזה סט יש לך שאתה רוצה להגביר ולא רשמת מה יש לך כרגע ככה שקצת קצת קצת קשה לעזור לך.

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

ה1.400 והLRX 4 ערוצים ללא ספק יהיו בחירה טובה מאוד.

הAPX של קלריון חזק אמנם אך יש לסאן דאון יתרון אחד אדיר עליו בהגברת הסאב והוא הסאב סוניק פילטר שבתיבה אטומה יש לו משמעות של הגנה על הסאב מפני תדר התהודה שלו... אם כי לקלריון יתרון ברור של הספק במקרה הזה - אם יש לך HU שמסוגל לבצע את החיתוכים הנכונים, הצעה טובה.

הקלריון של אופיר מגבר טוב במחיר קורץ מאוד לעין - תיקח בחשבון שזה מגבר ישן ואתה לא יכול לצפות מה יהיה אורך החיים שלו בייחוד כשתעמיס עליו גם סאב וגם סט קומפוננט.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הקלריון הישן נמכר, השאר יקרים לי מידי פרט ל APX שנראה לי אופציה מעולה!

הבעיה היא שכרגע אני עם רדיו מאד פשוט שאין בו אפשרות לבצע חיתוכים וזה ישאר המצב לתקופה הקרובה.

השאלה היא האם באמת הסאבסוניק כ"כ נחוץ?

מה אתה אומר על קרוס פסיבי בניה עצמית בתור סאבסוניק? במקרה של חיתוך דרגה ראשונה צריך רק קבל שעולה כמה עשרות שקלים.

עריכה: הקלריון נמכר

עריכה2: מה גובה המס על מגברים? אני שוקל אופציה של לקנות בEBAY (או שיש אתרים מומלצים אחרים?)

פורסם

הסאב סוניק לא ממש נחוץ אבל הוא מגן על סאב בתוך תיבה פורטד (סליחה - זו היתה טעות שלי) מתדר התהודה של הסאב עצמו.

מעבר לכך פילטר סאב סוניק הוא בעצם פילטר HPF בתדרים מאוד נמוכים.

מהנסיון שלי עם עבודה עם סאב סוניק פילטר - יש סאבים שנשמעים טוב יותר כאשר נותנים להם לנגן חופשי בגבול התחתון ויש כאלה שזה ממש מרסן אותם ומוציא מהם תוצאה נהדרת ואיכות הצליל בתחום הבאס משתפרת פלאים.

Pioneer TS-X150

פורסם
אני מחזק את דבריו של אלעד . למה להיות סגור על חברה אחת , מה יתרון של זה ? בשוק יש כל כך הרבה מגברים בעלי עוצמה של 50 וואט , ואפילו יותר . לפי דעתי חיפוש קצר פה בפורום אפשר למצוא מציאות מטורפות כמו דוגמואות למעלה או :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=321455

צריך לרדת מהשלאיה של SUNDOWN , בסה"כ עוד מגבר סיני בעל יכולת מומוצעת ביותר.

או קיי -

תמצא לי מגבר חדש ב1100 שקל עם הנתונים הבאים בקרוס אובר:

לכל זוג ערוצים יש סאב סוניק פילטר משלו.

לכל זוג ערוצים יש גם HPF וגם LPF

א-ב-ל

לזוג ערוצים אחד יש HPF שיכול גם להגיע עד 5K הרץ.

לזוג ערוצים נוסף יש LPF שיכול גם להגיע עד 5K הרץ.

וזה רק הקרוס, איכות בניה, גודל של גוף הקירור, איכות המחברים, איכות הPCB, ספק הכוח ועוד ועוד - נכון, אתה יכול למצוא כמה וכמה מגברים טובים במחירים האלו אבל לא בטוח שכולם יהיו חדשים, לא בטוח שכולם יהיו פרקטיים עד כדי כך ולא בטוח שכולם יעמדו באותו נקיון צליל.

זה שהמגבר מיוצר בסין או בקוריאה זה כמעט סטנדרט היום בכל חברה וזה לא משהו שאתה צריך להתרגש ממנו - התכנון הוא אמריקאי לחלוטין, הבעלות היא אמריקאית וכך גם האחריות היפה מאוד שהם לוקחים ונותנים על המגבר הזה.

אפרופו - היה לי קלריון APX 60*4 ויש לי איתו הרבה נסיון - הוא לא מדגדג את הסאן דאון, אפילו לא קרוב.

Pioneer TS-X150

פורסם

אליקו בתור היבואן של שני המגברים שהזכרת אתה חייב להודות שאין שום קשר בין TRU ל SUNDOWN, לא באיכות החומרים ולא ברמת המחירים, ככה שלהשוות בינהם זה לא ממש עסק.

חוץ מזה רוב החברות בעולם העבירו את פסי היצור שלהם לסין, מפה להסיק שכל המוצרים הסינים דפוקים זה לא נכון - הכל זה פיקוח ואיכות רכיבים.

אדי - ב1100 אל תצפה שתקבל מגבר שהוא פסגת הטכנולוגיה עם רכיבים שיהיו כאלו, נכון הכל נהיה זול יותר בימינו עם המעבר ליצור בסין אבל ככה זה גם נראה ונשמע ועשיתי את החשבון בתרד שלך מבחינת תמחורים, ככה שאישית לא הייתי בונה שמגבר בטווח מחיר הזה יהיה כמו שאתה מתאר אותו, שים גם לב שכל חברות ה"בוטיק" האמיתיות ממשיכות לייצר מגברים שהם HIGH END אצלהם בחצר האחורית ולא העבירו את פסי היצור לסין וזה לא בכדי!, בשביל איכות הם לא מוכנים להתפשר.

פורסם

אלעד, רומאריק - תענו לי על השאלה שלי בבקשה.

לא אמרתי פסגת הטכנולוגיה.

ההשוואה היחידה שהיתה בין מגברים של סאן דאון לTRU בכלל לא קשורה לאיכות של שני המגברים - פשוט לא קראת את מה שמנסים לאמר.

עכשיו - בבקשה, תמצא לי מגבר בטווח מחירים דומה אם נתונים ויכולות דומים.

ואל תתפתה ליד 2 כי הסאן דאון נמכר כאן בפורום ביד שתיים בכמעט מחצי מחירו כחדש... אז בכלל.

תענו לי על השאלה בבקשה.

עריכה - אתם יודעים מה? בואו נעשה את זה מעניין - חבר פורום מאוד מוערך בשים ניר (גרין מונסטר) לדעתי אולי אחד מהאנשים היחידים שיוכלו לענות על שאלה שכזו היטב.

קחו בחשבון שגם אם הוא ימצא תשובה יפה מאוד לשאלה שלי - האם יהיה מדובר בציוד שניתן לקנות כאן בארץ???

Pioneer TS-X150

פורסם

בתור אדם נייטרלי שמתעניין בסאונד נטו ולא מקורב לאף יבואן/מתקין,אני קורא את הדעות משתי הצדדים על המגבר המדובר והייתי מעוניין בהתייחסות לטענות שמועלות לכך שהSAX 4.50 הוא מגבר שהוא discontinued (כלומר הייצור שלו הופסק), ושהוא מוציא בדיוק כמו שהוא מוצהר 50 וואט לערוץ.

ובמה הוא מתעלה על JBL 1004 למשל, שמוצהר על הספק כפול ומומלץ פה כמעט בכל ת'רד שני.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

הבנתי מה שאליקו אמר, שנייהם מיוצרים בסין אבל אל תשווה בכלל את בקרת האיכות של שני המגברים האלו או את הרכיבים שמשתמשים כדי לייצר את שני המגברים, ככה שלהשליך שהמגבר שמיוצר בסין הוא טוב כי השני טוב הוא שגוי בדיוק כמו ההנחה שכל מה שמיוצר בסין הוא לא טוב - הכל עניין של מחיר ובקרת איכות.

בקשר למחיר - אם הוא נובח כמו כלב, רץ כמו כלב ומתנהג כמו כלב זה כנראה כלב, רק תלוי איזה סוג של כלב, המגבר הזה נמצא כרגע +- בטווח המחירים שהוא אמור להיות בו לא מעל ולא מתחת זה שהוא בעל אופציות משוכללות זה הסיבה שהוא נמכר במחיר הזה אל תשכח שהוא חלש יותר מה1004, אישית לא הייתי משתמש במגבר כזה בטח בעוצמות האלו להגביר סט שצריך הגברה בריאה ולא משנה איזה קרוס יש לו שבטל בשישים כשיש לך HU כמו שצריך.

הויכוח הזה עקר וממש לא בא לי להכנס אליו, אני רק יכול להגיד שביד2 יש אופציות מצוינות וחבל להפסיד הזדמנויות שיש שם במחירים שיש שם.

פורסם

כבר רשמתי - חבל שאתה לא קורא...

וזה שאני מקורב כחבר בחיים הפרטיים לאליקו לא קשור בקמצוץ לנתונים של המגבר הזה - לא אני, לא אליקו ולא הפורום ייצרו אותו.

והדיעות שלי לגבי מגברי JBL רשומות פה, ויש לי הרבה מאוד נסיון עם מגברי JBL ואני יכול לאמר לך שכבר רשמתי עשרות פעמים על גבי דפי הפורום שלא הייתי משתמש במגברים הפשוטים של JBL בשביל להגביר טוויטרים... קצה עליון צורם באופן מוחשי.

אם היית רוצה שאני אעשה השוואה כלשהיא בין הסאן דאון למגבר ברמה דומה הייתי משווה את ה4.50 לקיקר ZX350.4 למשל

הZX חזק יותר

הסאן דאון פרקטי יותר

איכות צליל בין שני המגברים דומה אם נטיה כלפי הסאן דאון לנקיון צליל.

Pioneer TS-X150

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...