Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כתבה שמתפרסמת ב "וואלה רכב".

שאלה גדולה, מה נחשב לתיקון/עצמי מותר. פחחות? צבע? החלפת שמנים/פילטרים? חשמל?

תיקון בטיחותי, אסור גם עכשיו...

והאם רכבי אספנות, בשלב השיפוץ יהיו במסגרת החוק הזה או בנפרד....

באמת שאלה גדולה...

http://cars.walla.co.il/?w=/4714/1702346&m=1&mid=94738

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

באמת נראה לך שיש מוסך "מורשה" שיכול לטפל ברכב כמו ויני? (ויניאלה גאמין)

אני בכוונה נותן את הרכב הכי "הזוי" שיכולתי לחשוב עליו.

במקרים כמו רכבי אספנות אין מנוס ולעשות תיקונים "עצמאיים" או אצל "חאפרים".

חוץ מזה, אם תשלם על שיפוץ רכב אספנות מחיר של "מוסך מורשה", התחביב הזה יגווע מהר כי עלות שיפוץ תעלה באלפי אחוזים.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם
באמת נראה לך שיש מוסך "מורשה" שיכול לטפל ברכב כמו ויני? (ויניאלה גאמין)

אני בכוונה נותן את הרכב הכי "הזוי" שיכולתי לחשוב עליו.

במקרים כמו רכבי אספנות אין מנוס ולעשות תיקונים "עצמאיים" או אצל "חאפרים".

חוץ מזה, אם תשלם על שיפוץ רכב אספנות מחיר של "מוסך מורשה", התחביב הזה יגווע מהר כי עלות שיפוץ תעלה באלפי אחוזים.

כאן הטעות

עם תעשה תיקום בלמים אצל חאפר תגמור את החיים מהר

היום על החלפת מנוע אתה צריך אישור מוסך מורשה

תיקון רכב במערכות בטיחות חיבות להיות מטופלות ע"י אדם מוסמך לכך

שלו נדבר על עברה פלילית שעובר בעל הרכב

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

סיפור מהחיים:

אני נוהג בטנדר מאזדה מהעבודה ,

עקב תקלה נכנס הרכב למוסך ובצעו את התיקון - משולש עליון קדמי שמאלי .

ביקשתי מהמוסך שיבדוק גם את גלגל ימין ליתר ביטחון ויחליף בלמים כללי.

בזמן שהרכב היה על הליפט אינני יכול שלא להציץ מה קורה ברכב וראיתי כי לשני תפוחי הגה

הגומיה קרועה ולכן בקשתי ממנו להחליף אותם גם כן .

קיבלתי את הרכב אחרי החלפת רפיקות לפנים , מאחור בדיקה ונמצא תקין .

שני התפוחים לא הוחלפו , נאמר מהמוסך: "אבל אין להם חופש - בגלל גומי לא צריך להחליף תפוח "

בלם יד לא היה מכוון כלל , ולאחר שהרכב נכנס לכיוון פרונט נמצא חופש במשולש קדמי ימנני גם !!!

הרכב חזר למוסך ואז הוחלף גם המשולש הימני , במלא חוצפתו המכונאי מראה לי:

"תראה איזה חופש קטן, בגלל זה הוא (מכון הפרונט ) החזיר לי את האוטו " ?!

אז אני שואל אותכם , מוסך מורשה .... חה חה .

האם מישהו מעלה על דעתו כי אם אני הייתי מתקן לבד את הרכב הוא היה יוצא בצורה כזו לכביש ?!? !?!

ותאמינו לי שגם אחרי התיקון של המוסך אינני מרוצה לגמרי , אני הייתי עושה אחרת ויותר טוב !

האם המוריס שלי לא בטיחותי , שהרי הורכב כולו לבד , חה חה חה .... ומה עם כל המכוניות המפוארות שלנו ?

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
סיפור מהחיים:

אני נוהג בטנדר מאזדה מהעבודה ,

עקב תקלה נכנס הרכב למוסך ובצעו את התיקון - משולש עליון קדמי שמאלי .

ביקשתי מהמוסך שיבדוק גם את גלגל ימין ליתר ביטחון ויחליף בלמים כללי.

בזמן שהרכב היה על הליפט אינני יכול שלא להציץ מה קורה ברכב וראיתי כי לשני תפוחי הגה

הגומיה קרועה ולכן בקשתי ממנו להחליף אותם גם כן .

קיבלתי את הרכב אחרי החלפת רפיקות לפנים , מאחור בדיקה ונמצא תקין .

שני התפוחים לא הוחלפו , נאמר מהמוסך: "אבל אין להם חופש - בגלל גומי לא צריך להחליף תפוח "

בלם יד לא היה מכוון כלל , ולאחר שהרכב נכנס לכיוון פרונט נמצא חופש במשולש קדמי ימנני גם !!!

הרכב חזר למוסך ואז הוחלף גם המשולש הימני , במלא חוצפתו המכונאי מראה לי:

"תראה איזה חופש קטן, בגלל זה הוא (מכון הפרונט ) החזיר לי את האוטו " ?!

אז אני שואל אותכם , מוסך מורשה .... חה חה .

האם מישהו מעלה על דעתו כי אם אני הייתי מתקן לבד את הרכב הוא היה יוצא בצורה כזו לכביש ?!? !?!

ותאמינו לי שגם אחרי התיקון של המוסך אינני מרוצה לגמרי , אני הייתי עושה אחרת ויותר טוב !

האם המוריס שלי לא בטיחותי , שהרי הורכב כולו לבד , חה חה חה .... ומה עם כל המכוניות המפוארות שלנו ?

דרור .

תתלונן לאיגוד המוסכים

ואז נראה אותו

פורסם

אריה,

כאשר כתבתי "חאפר" לא התכוונתי "חאפר" במלוא מובן המילה (הייתי צריך לציין זאת אבל שכחתי).

הכוונה במילה "חאפר" הייתה לאדם שיש לו ידע טכני עשיר ברכבי אספנות, מכיר את רכב האספנות מכף רגל ועד ראש אבל הוא לא מאושר ע"י משרד התחבורה כמוסך מורשה לדוגמא: בני באג (תקנו אותי אם אני טועה), האדם מכיר VW כמו שאני מכיר את אמא שלי בערך, אבל הוא לא "מוסך מורשה" (שוב פעם תקנו אותי אם אני טועה).

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

הנושא של מוסכים לא מורשים נמצא כבר לא מעט זמן על סדר היום במשרד התחבורה, ובעידוד איגוד המוסכים - ועכשיו גם מציעים חוק. בכל הזדמנות איגוד המוסכים מדברר את העניין.

אבל זה מיועד להילחם במוסכים לא מורשים - כלומר מישהו שלוקח ממך כסף כדי לתקן או לטפל ברכב. לאף אחד עדיין אין כוונה להתחיל לבדוק את מי שמטפל לבד במכוניתו שלו. לא ריאלי, ולו לא כוונת המחוקק.

אסף.

פורסם

חצי מהכתבה תופס דובר איגוד המוסכים. עללק דואגים לבטיחות, לגניבות כלי רכב,

בעיקר הם דואגים לעצמם. לאיגוד המוסכים יש כניראה לובי חזק שפועל בכנסת.

בואו ונודה על האמת, כולנו ניצרכים להמציא אישור מוסך מורשה במיבחן השנתי. למה? בעצם למה נידרש האישור הזה? הרי ממילא עובר הרכב בדיקה במכון. אז לשם מה הבדיקה? התירוץ הוא שבגלל מערכות בילום מיושנות יש לבדוק. וכאשר אתה מגיע למוסך, איזה בדיקה באמת עושים שם?

בשורה הסופית מישהוא העניק לבעלי המוסכים לגבות כסף.

רכב שניכשל במיבחן על תקלה בטיחותית נידרש בעבר להמציא אישור על התיקון ממוסך מורשה. או עושה הגיון. אבל בשנים האחרונות יש צורך להמציא גם חשבונית על התיקון. למה??

בסופו של דבר זהו ישראבלוף. הכל נישאר אותו דבר, רק עולה יותר.

סיפור קצר-

לפני שנים ניגשתי לבדיקה לפני מיבחן במוסך לצרך אישור. שם ביקשו שאשאיר את הרכב. הורידו גלגל, נתנו אישור, ועברתי את הטסט. באותו היום נסעתי למיפגש של המועדון. כשחזרתי עף הגלגל הקידמי.

כן...אותו הגלגל שהורידו לצרך ה"בדיקה". ובכלל, מהלכים עלינו אימים בנושא הבטיחות. מענין היה לבדוק כמה תאונות ניגרמות בשל לקויי בטיחות, ובכמה מתוך אלה מעורבות מכוניות אספנות.

אריה

פורסם

חברה, נו מה אתה מתרגשים- הרי זה שקוף, שזה פופוליזם ונועד להגן על המוסכים ה"מורשים", כמובן שללא כל קשר לאיכותם!:evil: זה מפתיע אותכם? אגב, גם היום בעיקרון אסור לאף אחד לעשות תיקונים בתשלום, אם הוא לא "מורשה", ואסור לך בעצמך לתקן דברים כמו בלמים- אז?:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

יש בעיה קשה מאד בהסברה לפי דעתי.

הרעיון הכללי של למנוע ממוסכים לא מורשים להתקיים הגיוני מאד,כן דווקא בגלל נושא הבטיחות.

הרשו לי להשוות בין בעלים של מוסך לבין רופא,היית הולך לרופא בלי הסמכה? לפני שאתם קופצים ואומרים מה הקשר אז אני רואה את הקשר בדבר הבא,הרופא עבודתו נאמנה ליעץ ולעזור לשמור על בריאותכם להציל את חייכם בשעת הצורך ולרפא מחלות וכו ,אותו מוסך אחראי לתחזק את הבלמים המתלים ההיגוי ומערכות הבטיחות ברכב,אותם מערכות מצילות ומשמשות אותנו על בסיס יומי,קרה שרופא בעל תארים פישל לא? מה עושים? מטפלים בדרכים המקובלות.

למה שעם מוסך זה יהיה שונה?

מוסך מורשה פישל? יש אופציה לתבוע יש למי לפנות, ויש למי לבוא בטענות.

אותם מוסכים מורשים הם גם תחת העין של משרד התחבורה וכו.

אותם מוסכים לא יעבדו בלי ביטוח ובלי תעודה מיקצועית וכתב הסמכה.

היום מרימים המון קשיים על ציבור מכונאי הרכב,הלימודים שלהם קשים מאד, ולהוציא כתב הסמכה כיום זה תהליך שמרוכב מהרבה לימודים ברמה גבוה,והמבחנים קשים ורלוונטים לתקופה שאנו חיים בה.

אני אומר תנו צאנס בסופו של הרעיון והכוונה מעולים.

וכמו שנאמר אין פה בפגיעה בחובב שמשחק עם האוטו בבית.

למרות ששוב,גם פה יש דברים לא "תקינים"

וערה עוקצנית אחרונה..

אצל רופא אנשים משלמים במייטב כספם

למה במוסך הם תמיד ינסו לגלח.. ?

שאלה למחשבה

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

בכללי אני מסכים איתך אבל לשאלתך מה עושים במוסך בבדיקה לפני טסט:

אז אני ניגש כמה פעמים בשנה למוסך שמכיר אותי ואת הרכבים , והוא ,

מוריד גלגלים - 4 , כן את כולם ,

בודק את המשאבות , שהן לא תפוסות ולא נוזלות

רפידות ,

מנקה כבר באותה ההזדמנות עם אוויר את התופים והסביבה ...

בודק חופש בהגה ותפוחים ואם הכל בסדר נותן אישור !

ו, ככה צריך לבדוק .

אז , אולי יש כאלה שמחפפים , אבל במקרה שלי וזה לא המוסך היחידי שהלכתי אליו עם המכוניות שלי

הם באמת בודקים .

עכשיו בנינו ,

אם עובי הרפידה ברכב דקה מידי , על מתקן הבדיקה זה לא יראה בעיה במהירות אפס .

אולם במהירות גבוהה הרפירדות הללו לא יחזיקו מעמד ואת זה לא רואים בטסט עצמו .

כמו כן משאבות הבלם , אם הן מזיעות מעט , בקושי יורגש בטסט והמרחק עד לנזילה כבר לא גדול .

אני אישית מסכים מאוד לבדיקה לפני טסט , לפחות של מערכות בלמים .

דרור .

חצי מהכתבה תופס דובר איגוד המוסכים. עללק דואגים לבטיחות, לגניבות כלי רכב,

בעיקר הם דואגים לעצמם. לאיגוד המוסכים יש כניראה לובי חזק שפועל בכנסת.

בואו ונודה על האמת, כולנו ניצרכים להמציא אישור מוסך מורשה במיבחן השנתי. למה? בעצם למה נידרש האישור הזה? הרי ממילא עובר הרכב בדיקה במכון. אז לשם מה הבדיקה? התירוץ הוא שבגלל מערכות בילום מיושנות יש לבדוק. וכאשר אתה מגיע למוסך, איזה בדיקה באמת עושים שם?

בשורה הסופית מישהוא העניק לבעלי המוסכים לגבות כסף.

רכב שניכשל במיבחן על תקלה בטיחותית נידרש בעבר להמציא אישור על התיקון ממוסך מורשה. או עושה הגיון. אבל בשנים האחרונות יש צורך להמציא גם חשבונית על התיקון. למה??

בסופו של דבר זהו ישראבלוף. הכל נישאר אותו דבר, רק עולה יותר.

סיפור קצר-

לפני שנים ניגשתי לבדיקה לפני מיבחן במוסך לצרך אישור. שם ביקשו שאשאיר את הרכב. הורידו גלגל, נתנו אישור, ועברתי את הטסט. באותו היום נסעתי למיפגש של המועדון. כשחזרתי עף הגלגל הקידמי.

כן...אותו הגלגל שהורידו לצרך ה"בדיקה". ובכלל, מהלכים עלינו אימים בנושא הבטיחות. מענין היה לבדוק כמה תאונות ניגרמות בשל לקויי בטיחות, ובכמה מתוך אלה מעורבות מכוניות אספנות.

אריה

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
בכללי אני מסכים איתך אבל לשאלתך מה עושים במוסך בבדיקה לפני טסט:

אז אני ניגש כמה פעמים בשנה למוסך שמכיר אותי ואת הרכבים , והוא ,

מוריד גלגלים - 4 , כן את כולם ,

בודק את המשאבות , שהן לא תפוסות ולא נוזלות

רפידות ,

מנקה כבר באותה ההזדמנות עם אוויר את התופים והסביבה ...

בודק חופש בהגה ותפוחים ואם הכל בסדר נותן אישור !

ו, ככה צריך לבדוק .

אז , אולי יש כאלה שמחפפים , אבל במקרה שלי וזה לא המוסך היחידי שהלכתי אליו עם המכוניות שלי

הם באמת בודקים .

עכשיו בנינו ,

אם עובי הרפידה ברכב דקה מידי , על מתקן הבדיקה זה לא יראה בעיה במהירות אפס .

אולם במהירות גבוהה הרפירדות הללו לא יחזיקו מעמד ואת זה לא רואים בטסט עצמו .

כמו כן משאבות הבלם , אם הן מזיעות מעט , בקושי יורגש בטסט והמרחק עד לנזילה כבר לא גדול .

אני אישית מסכים מאוד לבדיקה לפני טסט , לפחות של מערכות בלמים .

דרור .

דרור ידיד

לטסט אנחנו ניגשים עם אישור רכב מיושן

שבעל המוסך חותם עליו

שנבדק מ"ע ההיגוי והבלמים

זה כיסוי תחת למכון טסט

ולכן לא סתם גובים 150 שח לבדיקה בלי חלקים ותיקון

פורסם

לדעתי החוק לא נוגע לנו. מי שמתקן לבד ימשיך לתקן לבד וכל עוד הוא לא מקבל לקוחות וגובה כסף אין שום סיכוי שיסתבך.

דבר נוסף, בגלל שאנו מתקנים לבד גם מערכות בטיחותיות, ישנה חשיבות שפעם בשנה לפחות יביט על האוטו מישהו מיקצועי ואני מודע לכך שכל אחד מאיתנו מרגיש שהוא יותר מיקצועי ממכונאי ממוצע בכל הנוגע לרכבו הספציפי.

• תוכן חדש...