Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שימו לב לציטוט הבא:

זוהי ההוכחה שכבר ניתנה מחשבה לנושא.

טוב שאתה מזכיר לי! בכלל שכחתי שהוספנו את התוסף הזה לצבע היסוד. הרי זו הסיבה שהוא קיבל את הצבע לבן שנהב הזה.

אז יש הגנה נגד גמלים...

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

צחוק בצד, אבל צריך גם להתקדם.

על הפרק, הפעם: הרכבת מנגנון הנעילה של מכסה המנוע. לא קשור לדברים האחרים, אבל עוד אחד מהדברים שצריך להרכיב, לפני ששמים את יחידת המיזוג הפנימית.

אז הנה:

1. אלו הם הברגים/גוז'ונים המקוריים שתופסים במקומו את מנגנון הנעילה, ביחד עם הספייסרים הממקמים את המנגנון במקום ביחס לזיז על מכסה המנוע.

2. המנגנון הזה יורכב על קיר האש, מעל התופסן של מיכל ההתזה לשמשה.

3. וזה מהצד הפנימי, של תא הנוסעים. ניתן לראות את ארבעת החורים אשר דרכם יעברו הגוז'ונים.

4. הנה, ככה. באופן זה ניתן לפתוח ולשנות את מיקום המנגנון בתא המנוע - אם נדרש - מבלי שעוד אדם צריך להיות בתוך תא הנוסעים בכדי לתת "קונטרה" לראשי הברגים. מי אמר שמחלקת ההנדסה של רום כרמל לא חשבה עד הסוף...

5. וזה שוב מצד קיר האש בצד המנוע. ניתן לראות את ארבעת הגוז'ונים.

6. על הגוז'ונים הללו מורכבים הספייסרים.

7. ובמעבר חד - כי חייבים - לכבל פתיחה. ככה הוא נראה כשהורדתי אותו מהאוטו.

8. וככה אותו כבל נראה היום. נקי, משומן, צבוע ומוכן להרכבה!

כבר ממשיכים!

04122011619.jpg

04122011620.jpg

04122011621.jpg

04122011622.jpg

04122011623.jpg

04122011624.jpg

04122011625.jpg

05122011626.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

ממשיכים עם מנגנון נעילת מכסה המנוע:

1. בחלק הזה של קיר האש, עובר כבל פתיחת מכסה המנוע.

2. וזו אותה נקודה - מהצד של תא הנוסעים.

3. והנה הוא מורכב.

4. עכשיו אפשר להכניס את הכבל לתוך המנגנון ולסגור אותו עם אום אבטחה.

5. ולהרכיב את המנגנון למקומו על קיר האש.

6. וככה זה נראה מצד אחד.

7. והחבק הזה, הוא כבר תוספת שלי. בכדי שהכבל לא יהיה סתם מונח ככה בתא המנוע.

8. ומזווית אחרת.

עוד סימון V לרשימה!

שלב הבא? חוזרים למערכת הקירור.

05122011627.jpg

05122011628.jpg

05122011629.jpg

05122011630.jpg

05122011631.jpg

05122011632.jpg

05122011633.jpg

05122011634.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

בסוף השבוע האחרון המרתי את סרבל העבודה למוסך בסרבל המירוצים למסלול וירדתי לאילת בשביל לעשות משהו אחר לגמרי, עבור הנשמה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3210744#post3210744

אז קצת תמונות משם, ממש לפני שחוזרים אל קרקע המציאות וגם: לעידכונים!

attach_walla_co_il.jpg

אילת.jpg

אילת 2.jpg

אילת 3.jpg

אילת 4.jpg

אילת 7.jpg

אילת 5.jpg

אילת 6.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אחרי התלבטויות רבות, ניסוי ותהיה, ו"שופינג", נראה שנמצא הפיתרון עבור הטריו: מצנן/מעבה/מניפה.

1. המצנן: של פולקסוואגן גולף 1.3 ליטר, עד שנת 1992. מדוע? כי הוא תואם בממדיו לזה המקורי והרקוב שנמצא שם. ואין הרבה מקום להגדיל למעלה ולמטה, או לצדדים וגם בגלל שיש בו יציאה מובנת לטרמוסטט.

2. מניפה. של... קיה קלארוס. מדוע? כי היא מתאימה בממדיה לגודל המצנן. ולמה לא לקחת מניפה מקורית של גולף? כי במודל הזה, כך נאמר (לא בדקתי), יש מניפה מיכנית.

3. מעבה אוניברסלי. מדוע? כי שוב, הוא מתאים בממדיו למצנן.

אז מה עכשיו? על פניו הסידור הזה של הטריו מתאים בדיוק במרווח הצר שבין גוף הפיבר לפולי משאבת המים. אז צריך לחשוב על האופן בו הטריו הזה ייתחבר לנקודות העיגון המקוריות של המצנן המקורי על השלדה, וזה לא מסובך, או לחשוב על משהו אחר לגמרי.

אז מה הכיוון? שילוב בין נקודות העיגון המקוריות והארכאיות למשהו אחר לגמרי, המשלב את נקודות העיגון המקוריות של המצנן החדש דווקא.

המשך יבוא.

04122011615.jpg

04122011616.jpg

04122011617.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

היי.

כנראה וזו פעם ראשונה שאני מגיב בשרשור הזה, לרוב, כשאתה מעדכן המילים פשוט לא יוצאות לי מהפה...

השיפוץ הזה מדהים ברמה שלו ובהתייחסות לפרטים הקטנים !

בחרתי להגיב דווקא פה, כשראיתי את הרדיאטור הזה.

ב 306 שהייתה לי, היה מותקן רדיאטור חליפי ודומה לזה שלך, אני כותב דומה ביחס לצורת מעברי המים העגולים והרחבים.

אצלי, זה לא סיפק את הסחורה והחום מנוע היה עולה כאשר הרכב היה תחת מאמץ.

לאחר התקנת רדיאטור חליפי איכותי יותר (הקודם היה סיני אני חושב) של אורדונז, השיפור ביכולת הקירור היה מדהים !

קח זאת לתשומת ליבך, אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם
היי.

כנראה וזו פעם ראשונה שאני מגיב בשרשור הזה, לרוב, כשאתה מעדכן המילים פשוט לא יוצאות לי מהפה...

השיפוץ הזה מדהים ברמה שלו ובהתייחסות לפרטים הקטנים !

בחרתי להגיב דווקא פה, כשראיתי את הרדיאטור הזה.

ב 306 שהייתה לי, היה מותקן רדיאטור חליפי ודומה לזה שלך, אני כותב דומה ביחס לצורת מעברי המים העגולים והרחבים.

אצלי, זה לא סיפק את הסחורה והחום מנוע היה עולה כאשר הרכב היה תחת מאמץ.

לאחר התקנת רדיאטור חליפי איכותי יותר (הקודם היה סיני אני חושב) של אורדונז, השיפור ביכולת הקירור היה מדהים !

קח זאת לתשומת ליבך, אריאל.

הי אריאל, תודה על התמיכה ועל העצה.

האם אתה מתכוון לכך שהותקן על המכונית מצנן חלופי (המתאים אחד לאחד במקום המקורי) מתוצרת סינית שלא סיפק את הסחורה והוא הוחלף לחלופי אחר תואם מקורי מתוצרת טובה יותר? בעצם, אתה מנסה לומר שיתכן שהמצנן שלי, החלופי, פשוט לא באיכות טובה מספיק?

גם אם כן, בכל מקרה, רק ימים יגידו. זה לא מנוע שעומד לעמוד בעומסים ומאמצים גדולים מדי, אבל מאחר שכל מערכת הקירור משתנה (מצנן/מניפה ואפילו יחידת חימום פנימית), אין לי מושג איך השאטנז' הזה יעבוד, עד שלא ננסה.

מבטיח לעדכן, בבוא היום!

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

המצנן חדש וזה העיקר,נראה לי שזה הפתרון האידיאלי ,להתקנה אפשר גם לשנות את מיקום תושבת הפרופיל המרובע,או לחבר עם בולמי גומי ישירות לפיבר.

יש גם לאלתר נקודת מילוי למצנן

אריק

פורסם
המצנן חדש וזה העיקר,נראה לי שזה הפתרון האידיאלי ,להתקנה אפשר גם לשנות את מיקום תושבת הפרופיל המרובע,או לחבר עם בולמי גומי ישירות לפיבר.

יש גם לאלתר נקודת מילוי למצנן

אריק

המחשבה שלך היא כמעט הכיוון בו בחרנו. ההבדל הוא שלפיבר לא יחובר שום מכלול מיכני. שני החלקים הללו, הבודי והשלדה - לשניהם "חיים" משלהם וגמישות שלא בהכרח תתרום לאורך החיים של צינורות המים.

אעלה תמונות הערב.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
אחרי התלבטויות רבות, ניסוי ותהיה, ו"שופינג", נראה שנמצא הפיתרון עבור הטריו: מצנן/מעבה/מניפה.

1. המצנן: של פולקסוואגן גולף 1.3 ליטר, עד שנת 1992. מדוע? כי הוא תואם בממדיו לזה המקורי והרקוב שנמצא שם. ואין הרבה מקום להגדיל למעלה ולמטה, או לצדדים וגם בגלל שיש בו יציאה מובנת לטרמוסטט.

2. מניפה. של... קיה קלארוס. מדוע? כי היא מתאימה בממדיה לגודל המצנן. ולמה לא לקחת מניפה מקורית של גולף? כי במודל הזה, כך נאמר (לא בדקתי), יש מניפה מיכנית.

3. מעבה אוניברסלי. מדוע? כי שוב, הוא מתאים בממדיו למצנן.

אז מה עכשיו? על פניו הסידור הזה של הטריו מתאים בדיוק במרווח הצר שבין גוף הפיבר לפולי משאבת המים. אז צריך לחשוב על האופן בו הטריו הזה ייתחבר לנקודות העיגון המקוריות של המצנן המקורי על השלדה, וזה לא מסובך, או לחשוב על משהו אחר לגמרי.

אז מה הכיוון? שילוב בין נקודות העיגון המקוריות והארכאיות למשהו אחר לגמרי, המשלב את נקודות העיגון המקוריות של המצנן החדש דווקא.

המשך יבוא.

המניפה היא חשמלית רגילה אבל אני לא בטוח שהיא הייתה מתאימה לך..

מחכה לעידכונים!

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

הי אריאל, תודה על התמיכה ועל העצה.

האם אתה מתכוון לכך שהותקן על המכונית מצנן חלופי (המתאים אחד לאחד במקום המקורי) מתוצרת סינית שלא סיפק את הסחורה והוא הוחלף לחלופי אחר תואם מקורי מתוצרת טובה יותר? בעצם, אתה מנסה לומר שיתכן שהמצנן שלי, החלופי, פשוט לא באיכות טובה מספיק?

בדיוק, המצנן הסיני, הורכב במשך כשנה על הרכב (המקורי של וולאו החזיק 9 שנים), היה זהה אחד לאחד במחברי המים ובגודל הפיזי - רק שהתכנון של מעברי המים ברדיאטור היה כושל כפי שפירטתי.

כמו שכתבת, ימים יגידו, אין לדעת איך יתנהג החום מנוע עם תוספת המזגן שביצעת (שאפו !).

אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

במקור, המצנן מתחבר למקומו על ידי ברגים לשני מוטות מתכת אשר יוצאים מקורות השלדה והוא מקובע למקומו באמצעות עוד שני מוטות דקים יותר שמורכבים באופן אלכסוני. השאיפה הייתה להשתמש במידת האפשר בסידור המקורי. זה אומר לייצר מעין תושבות שיצאו מהחיבורים המקוריים של המצנן החדש, ואשר עליהן יתחברו המוטות. אלא שרעיון חדש ויותר טוב עלה. מדוע לא להשתמש בפיני העיגון המקוריים של המצנן החדש? ברוב המצננים המודרניים, המצנן פשוט מונח במקומו ונשאר שם, זאת בזכות פיני פלסטיק אשר בחלקו התחתון שנכנסים למקומם היעודי במרכב ורק החלק העליון של המצנן נתמך שלא יזוז קדימה ואחורה. למראית עין נראה שהסידור הזה יכול לעבוד גם בשלדת הרום. כל שצריך הוא קורת רוחב קטנה שתחבר בין שני מתלי המצנן המקורי.

קצת סיעור מוחות עם ניר, קצת ניסוי ותהיה ו... כן! זה הכיוו בו נלך.

אז קדימה לעבודה.

1. המצנן התחליפי. שימו לב לסימון של שני הפינים המדוברים.

2. ברזל פרופיל מלבני נבחר למשימת קורת הרוחב החדשה.

3. אחרי סימון המקומות המדוייקים, הגיע הזמן לקידוחים. תחילה, עם מקדח קטן.

4. כאשר שני החורים נקדחו, אפשר לבדוק האם אכן הם ממורכזים. מצוין. אפשר להמשיך. למה לא להשאיר כך? הנה זה בא:

5. בתצורת חיבור המצנן הזו, תמיד יש איזו תנודה/חופש של המערכת ואם היא לא תשב על תושבות גומי, הפלסטיק של המצנן יאכל על ידי המתכת. אז הנה כאן בתמונה, תושבות הגומי ותושבת הברזל שנועדה להגביה את הגומיות, כך שלא יווצר מגע בין המצנן למוט הרוחבי. כן, טבעת המתכת גדולה מדי - יטופל בהמשך.

6. והנה הורחב החור, לממדי הגומיה.

7. ניסוי ראשוני של ההתאמה. מתאים, רק שבלי שייבת המתכת, המצנן צמוד מדי למוט המתכת.

8. והנה כל המצנן, על קורת הרוחב החדשה. יושב באמצעות הפינים כמו שצריך - אבל עדיין נמוך מדי ונוגע בקורה

אז בשלב הבא: להתאים את הגבהות המתכת למקומם וייעודם.

05122011635.jpg

05122011636.jpg

05122011637.jpg

05122011638.jpg

05122011639.jpg

05122011640.jpg

05122011641.jpg

05122011642.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

רעיון טוב להשתמש בגומיות לבולמים ,לדעתי עדיף להשתמש בגומיות יותר גבוהות ולהושיב את המצנן ישירות על הגומי ללא דיסקית הברזל .יש אצל שאשא ארגז עם סטים של גומיות לבולמים במידות שונות ,אפשר גם לחתוך פרוסה מצינור מזגן לרכב.

אריק

פורסם

אותו רעיון לעטוף את הקורת מתכת עם פנימית של אופניים גם מגן מקורוזיה וגם נותן הגנה למצנן .

נ.ב. לאחרונה אתה מדי מתקדם :lol: תתחיל לחשוב על הפרוייקט הבא כי איך אתה חושב שכולנו נרדם בלי הסיפור בהמשכים היומי :angel:.

פורסם
אותו רעיון לעטוף את הקורת מתכת עם פנימית של אופניים גם מגן מקורוזיה וגם נותן הגנה למצנן .

נ.ב. לאחרונה אתה מדי מתקדם :lol: תתחיל לחשוב על הפרוייקט הבא כי איך אתה חושב שכולנו נרדם בלי הסיפור בהמשכים היומי :angel:.

1. אין פחד מקורוזיה. הקורה תעבור ניקוי וצביעה בצבע יסוד וכן צבע עליון מגן. לעניות דעתי, דווקא לעטוף את הקורה עשוי לגרום להיווצרות לחות בין הקורה למעטפת וזה מה שעשוי לגרום לחלודה. ההגנה על המצנן תעשה בזכות הגומיות - שימנעו מגע בין המצנן לקורה.

2. מבטיח שלא ישעמם לך: להזכירך, במקביל, יש את פרוייקט הלוטוס סופר 7, פיאט 500, לוטוס אירופה של עודד (שמשתפצת לעת עתה ללא עזרתי, וללא עידכונים בפורום, כי הבעלים שלה מחפף בהעברת תמונות), אולי עוד לוטוס אירופה אחת ולך תדע מה יילד יום. וחוץ מזה, ייקח עוד לא מעט זמן עד שאשלים את פרוייקט הטנדר הזה. העבודה עוד ארוכה...

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...