Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רנו קליאו אליזה 98

ישר כשקניתי את האוטו הלכתי למוסך לבצע טיפולים שהיו דרושים

כשהאוטו יצא מהמוסך הספידומטר לא עבד

האשמתי את המוסכניק אבל הוא התחמק מאחריות

ואחרי "בדיקה" שהוא עשה הוא אמר לי

שצריך להחליף גלגלי שיניים בתוך הגיר...יש בזה משהו?

מה עוד יכולה להיות הסיבה שהספידומטר לא עובד?

פורסם

חיישן בתיבת ההילוכים. משהו כמו 400 ש"ח במכון ספידומטר. זאת יכולה להיות עוד סיבה לתופעה.

מה שכן שים לב, לפחות אצלי ברכב בזמן שהמד מהירות לא עבד, גם ספירת הקילומטרים לא זזה!

יואב

יואב :arrow:

פורסם

בפיג'ו 206 של אשתי הספידומטר הפסיק להגיב, שיחק בצורה מוזרה,

ברמזור הוא הראה שאנחנו על 160 קמש. :shock: .

לאחר בדיקה אמרו לנו שהבעיה יכולה לנבוע או מחיישן בגיר או בדשבורד.

הספידומטר ברכב שלנו בעצם דיגיטאלי שמקבל אות חשמלי משני החיישנים ומתרגם את זה להזזת המחוג.

אני חושב שאצלך אותו התכנון.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

דבר ראשון תודה על התגובות

אז ככה מבחינת הלוח שעונים הכל תקין זה בדוק (וכן גם הקילומטראז' לא עובד)

המוסכניק אמר לי שזה משהו בגיר כמו שברמונדו אמר

אבל הוא אמר לי שזה גלגלי שיניים ואמר שעם מחיר התיקון כבר עדיף להביא גיר חדש

אני רק מציין שהגיר שלי תקין לחלוטין

שווה לעזוב את זה ולבדוק במכון ספידומטר?

פורסם

לי זה נשמע כמו הסימפטומים שהיו לי ממש, אז במקום להיכנס לשיפוצי גיר :shock: גש למכון ספידומטר ושיבדקו לך - הם מומחים לדברים האלה בדיוק. בכל מקרה רצוי לקבל חוות דעת שנייה לפני שעושים דברים כבדים. לי החוות דעת של המוסכניק נשמעת לא אמינה המיוחד.

לא יודע מאיפה אתה, חפש מכון מומלץ באזור שלך וגש לשם.

הנה אחד מומלץ ע"י רפי לין ואני בטוח שיש עוד הרבה כאלה.

"המחוון ספידומטרים" שברח' הפלד 25 א.ת חולון

יואב

יואב :arrow:

פורסם

יש בגיר חיישן VSS (מהירות רכב) כניראה שהוא תקול, ניתן לבודד את הבעיה ע"י בדיקת המתח שהחיישן מוציא, בנסיעה החיישן צריך לשדר מתח בפולסים 0-5V אם הוא לא משדר מתח הוא תקול.

פורסם

לפעמים חיישן המהירות לא יוציא נתונים (פולסים) והוא עדיין תקין כי גלגלי השיניים בתיבת ההילוכים (גיר) שבורים ואז גם החיישן מהירות לא מסתובב.

יש מכוניות שבהן יש מתאם בין גלגלי השיניים בתיבת ההילוכים לבין חיישן המהירות, שניתן להחליפו חיצונית.

בברכה - רפי לין

פורסם

האם לפני שנכנסת למוסך הספידומטר עבד?

אם כן אז תתעקש עם בעל המוסך שיסדר, אם לא או שאתה לא בטוח אז אינך יכול לבוא אליו בטענות,

כמו שנאמר גש למכון ספידומטרים שם יהיו מקצועיים יותר באבחון הבעיה.

פורסם
לפעמים חיישן המהירות לא יוציא נתונים (פולסים) והוא עדיין תקין כי גלגלי השיניים בתיבת ההילוכים (גיר) שבורים ואז גם החיישן מהירות לא מסתובב.

יש מכוניות שבהן יש מתאם בין גלגלי השיניים בתיבת ההילוכים לבין חיישן המהירות, שניתן להחליפו חיצונית.

בברכה - רפי לין

דווקא החיישן עשוי פלסטיק והוא שנשחק ולכן לא מסתובב.

פורסם

עזרתם לי מאוד!

למרות שבסוף תיקנתי אצל אותו המוסכניק

התוצאות היו שנשחקו הגלגלי שיניים ואחרי בירור במוסך רנו מורשה

העדיפות מבחינת מחיר הייתה להחליף גיר והאוטו חזר לחיים :)

תודה!

• תוכן חדש...