Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נהג חדש לגמרי, בן 17, והבעיה היא שמסתבר שאין לי רכב לנסוע עליו.

לאמא שלי אין רכב, לאבא שלי יש רכב אבל אנחנו לא גרים באותו בית,

לאח שלי יש רכב ( שנת 98 ), אבל הוא טוען שהוא ישן מדי ואני אהרוס לו את הגיר, בגלל שתיבת ההילוכים קצת בעייתית וצריך ללמוד אותה, ועד שאני אלמד אותה אני אהרוס אותה בשווי של כמה אלפי שקלים.

כמובן שאם הוא היה מביא לי את הרכב אני הייתי משלם לעצמי על הביטוח, הייתי מתחלק איתו 50-50 בכל הטיפולים, וגם בדלק.

אבל הוא טוען שזה לא משתלם לו, כי אני אהרוס את האוטו (שוב, הוא טוען שאני לא אצליח להעביר הילוכים כמו שצריך. אני אשרוף לו את הקלאץ' ועוד כמה שטויות שאין להן ביסוס, הוא עוד לא ראה אותי נוהג על האוטו שלו), והעלויות יהיו גבוהות.

חבר שלי אמר לי שיש לי אופציה לקנות פ'גו 205 או אוטו מהסוג הזה, שנת 96-98, בסביבות ה3-4 אלף שקל.

אמנם המחיר זול, אך האוטו ישן וכנראה יתקלקל מאוד מהר. אני אשקיע על האוטו 4 אלף שקל, אבל במשך השנה עוד 6 אלף על הטיפולים.

הוא אמר לי שאני טועה, והאוטו בכלל לא יראה מוסך. השאלה היא, האם אפשר לקנות אוטו שנת 96-98 ב4 אלף שקל שהוא במצב טוב? האם זה ישתלם?

תודה מראש :wink:

פורסם

לרכב ישן יש בלאי עצום. רוב האנשים בכלל לא מודעים לבלאי ומבחינתם כל עוד הרכב מתניע ונוסע זה רכב "שלא רואה מוסך". אתה יכול לקנות רכב ב-4 אלף במצב נסיעה. השאלה איך אתה מגדיר מצב נסיעה.

פורסם

לי לקח בידיוק יום אחד להתרגל לקלאץ' של רכב שנת 90, יום אחד אתה קצת שורף קלאץ', אבל מה זה יום אחד לעומת כל התקופה שהרכב ישרת אותך? נכון שעם כל יום "תשרוף" הקלאץ' ייהרס מהר אבל יום אחד של למידה זה לא משפיע משמעותית.

לדעתי היתרון של רכב ישן (במיוחד לנהג חדש) הוא בעיקר מגבלת הכוח (ראינו כבר מה צעירים עושים עם מכוניות גדולות נפח של הורים שלהם) ביטוח זול יחסית (כי במילא הביטוח גם ככה יקר) ותיקונים זולים, עדיף שתשרוף קלאץ' באוטו ישן ולא חדש.

פורסם

רק ביטוח,טסט,ישור קו יגיעו ל5 אלף וזה לא כול כך משנה אם הרכב חדש יחסית או ישן, לזה כבר תוסיף את מחיר הדלק,תיקונים עתידים.

לשאלה שלך אכן אפשר למצוא רכב ב4K שמצבו יהיה סביר פלוס, תשים לב שגם רכב במצב מושלם דורש הוצאות לא קטנות, לכן שאתה קונה רכב תהיה מוכן להשקעות אלו.

אודי A4

דימה.

פורסם

תודה רבה לכם על התגובות :)

מישהו יכול להמליץ לי על אוטו אמין סביבות שנת 96, שלא עובר את ה5 אלף ש"ח? :x

פורסם

אני מכיר בחור שקנה ב2003 205 שנת 89(!) יד ראשונה מזקן ששמר עליה יותר מעל אשתו.האוטו נסע כמו גדול עד שנה שעברה. כשהוא עמד ברמזור מגנום נכנס בו מאחורה והשבית אותה.אם לא עד היום היא היתה פה.

כשאני הייתי בן 18 (לפני יותר מעשר שנים) היתה לנו ב.מ.וו שאבא שלי בקושי הסכים שאני אגע בה. במקום זה ליום יום

הוא קנה לי פיאט אונו 93' אדומה יפהפיה עם מנוע 1000.למעט קלאצ' וניקוי קרבורטור האוטו נסע כמו חדש ונהניתי אתו מאוד תקופה לא קצרה.

אחר כך החלפתי אותה על אונו 96' שמיררה לי את החיים עד שפשוט נתתי אותה לחבר עם יפוי כח חתום וביקשתי שמיכור את האוטו בכל מחיר.

לסיכום:אם תמצא רכב ישן שמור - קח בלי להתבלבל.לא תתחרט

חבר,אתה חופר

פורסם

איך אני יכול לדעת שהרכב שמור לפי המודעות ביד2 ? :S

ורכב שמור לא ידפק? כי אני רוצה משהו אמין שיהיה לי עד לגיוס, שלא יזלול דלק ולא יהיה הרבה במוסך.

פורסם

כמו כולם.

רוצה משהו שמור? תעשה חיפוש ביד 2 על רכבים ישנים עד יד 2, ז"א רכבים שהבעלים הנוכחי מחזיק אותם כבר כמה שנים טובות.

אפשר למצוא ככה כל מיני דברים מעניינים, רכבים שנת 89 יד 1 וכך הלאה.

• תוכן חדש...