Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ביום שישי הלכתי עם בת דודה לי לקנות רכב ממגרש מכוניות, הרכב הנבחר הוא יונדאי אקסנט שנת 2002 מנוע 1.5.

המנוע והגיר ברכב הוחלפו, במנוע ה"חדש" יש בוצה ועקב כך יש רעשים מהרימים.

בנוסף שמתי לב שהחיישן MAP מנותק, ובמקומו מחובר חיישן MAF, לטענת בעל המגרש זה משום שהמנוע שונה.

המנוע החדש לא רשום ברישיון הרכב, השטר מכר של המנוע החדש לא הוצג בפניי לטענת המוכר אני יקבל אותו ביום מסירת הרכב ושאין עם זה בעיה והמנוע מאושר ויש ברשות בעל הרכב את השטר מכר. (נכתב בזכרון דברים כך שאין דאגה)

השאלה שלי היא כיצד המנוע החדש פועל עם חיישן MAF ולא MAP כמו המקורי, איזה מנוע שתלו ברכב? היתכן שהחליפו גם מחשב ניהול?

או שיכול להיות שהמנוע החדש הגיע עם סעפת יניקה שמותקן בה MAP, ובמקור הרכב עובד עם MAF?

בדיוק בזמן בדיקת הרכב במכון הדוד רדיאטור העליון התפוצץ נוצר בור חריר קטן שדרכו הנוזל קירור יוצא, המוכר יחליף את הדוד רדיאטור ויבצע פלאשינג למנוע וביום מסירת הרכב(מחר) הכל יתוקן כולל מצבר חדש.

אם זה היה תלוי בי לא הייתי קונה את הרכב, אבל בת דודה שלי מאוד עקשנית ואין עם מי לדבר אז בכל זאת היא התעקשה לבדוק אותו ולקנות אותו.

בבדיקה חוץ מחור ברדיאטור, בוצה במנוע ועיקום בוו גרירה הקדמי(וו חילוץ)עקום כל השאר תקין ונראה טוב.

הרכב כבר 200אלף ק"מ.

מה אתם אומרים לגבי החיישן MAP, יכול להיות שהוא הגיע ככה עם המנוע החדש?

הנורת CHECK ENGINE מתכבה עם התנעת המנוע כך שאין בעיה והכל תקין.

תודה

פורסם

על הסעפת הניקה ישנו חיישן MAP שלא מחובר לכלום, והחיישן MAF שצמוד למסנן מחובר.

ביודנאי אלנטרה יש חיישן MAP, היתכן שהתקינו מנוע של אלנטרה?!

פורסם

דניאל תמונה מגוגל של מנוע אקסנט, שים לב שמיד לאחר המצערת על סעפת היניקה יש חיישן MAP, בדיוק כך הוא באקסנט שתגיע יום ראשון רק החיישן אצלינו מנותק לגמרי ואין קונקטור.

הסעפת ניראת בדיוק כך, אבל המנוע שונה ממה שמצולם בתמונה(הפקק של השמן נמצא בצד שמאל), ומכך אני מסיק שהסעפת לא שייכת למנוע

http://farm3.static.flickr.com/2260/2320650234_cbb6cd6da4.jpg

כך ניראה המנוע: (עם הסעפת יניקה שבתמונה למעלה)

http://static.howstuffworks.com/gif/vehicle-pictures/2000/hyundai/accent/0239-050-engine-480.jpg

פורסם

תנסה בכל תירוץ העולה לך למוח לשכנע אותה לרדת מהרכב הנ"ל.

מה זאת אומרת "אין דאגה, זה רשום בזכרן דברים" בקשר לשטר מכר (שלא הוצג) של המנוע החדש ולכך, שהמנוע החדש לא רשום ברשיון הרכב?

היא רוצה לרוץ כמה שנים אחרי אותו סוחר (דרך בתי משפט), או שוב להחליף מנוע על חשבונה, כדי שהרכב יצליח לעבור טסט?

בנוסף, הרכב עם המון בעיות, קילומטראז' גדול - מה מיוחד בו? ועוד אקסנט?

אני לא מצליח להבין את האנשים, שמנסים בכח להכנס לצרות..

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
תנסה בכל תירוץ העולה לך למוח לשכנע אותה לרדת מהרכב הנ"ל.

מה זאת אומרת "אין דאגה, זה רשום בזכרן דברים" בקשר לשטר מכר (שלא הוצג) של המנוע החדש ולכך, שהמנוע החדש לא רשום ברשיון הרכב?

היא רוצה לרוץ כמה שנים אחרי אותו סוחר (דרך בתי משפט), או שוב להחליף מנוע על חשבונה, כדי שהרכב יצליח לעבור טסט?

בנוסף, הרכב עם המון בעיות, קילומטראז' גדול - מה מיוחד בו? ועוד אקסנט?

אני לא מצליח להבין את האנשים, שמנסים בכח להכנס לצרות..

הלוואי שהייתי מצליח לשכנע אותה, ואתה יודע מה אני אפילו מקווה מאוד שבעל המגרש יביא לה תירוץ שאין שטר מכר ומצידי שתאכל אותה כי נמאס לי היא לא לומדת כלום, ושזה יהיה השיעור לחיים!

לא התרשמתי מהמגרש הזה ולא מריח לי טוב כל העסקה הזו, אני מנסה לעזור לה אבל היא בשלה..

פורסם

לדעתי, העזרה היחידה מצדך - הפחדה.

בתור ההתחלה, תן לה לקרוא כמה מקרים של הנפילות במגרשים, מתוך מה שיש כאן בפורום.

האמת, אולי כל אחד צריך לשלם שכר לימוד בעצמו, כדי לקבל קצת שכל.

רק שבסוף לא תמצא את עצמך אשם בכל הצרות (בתור היועץ\ עוזר).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
דניאל תמונה מגוגל של מנוע אקסנט, שים לב שמיד לאחר המצערת על סעפת היניקה יש חיישן MAP, בדיוק כך הוא באקסנט שתגיע יום ראשון רק החיישן אצלינו מנותק לגמרי ואין קונקטור.

הסעפת ניראת בדיוק כך, אבל המנוע שונה ממה שמצולם בתמונה(הפקק של השמן נמצא בצד שמאל), ומכך אני מסיק שהסעפת לא שייכת למנוע

http://farm3.static.flickr.com/2260/2320650234_cbb6cd6da4.jpg

כך ניראה המנוע: (עם הסעפת יניקה שבתמונה למעלה)

http://static.howstuffworks.com/gif/vehicle-pictures/2000/hyundai/accent/0239-050-engine-480.jpg

אם חיישן ה MAF מחובר אז מה שהיה מקורי ברכב, אחרת היו צריכים גם להחליף יחידת בקרה, צמת חשמל ועוד. אני גם בעד לרדת מהרכב הזה, אם זו הקומבינציה שבוצעה, הרי מה הבעיה להעביר את הסעפת המקורית למנוע שהוחלף?

פורסם

היא לא תאשים אותי כי היא כבר יודעת שאני לא בעד הרכב הזה, גם הסברתי לאבא שלה וגם לו היא לא מקשיבה, הייתה לה הזדמנות ללכת במגרש נורמלי אחר על לאנטיס 2001 רכב שמור מאוד, אבל התקציב שלה לא עמד ברכב הזה.

עצבן אותי דבר חשוב נוסף והוא שרשום בזכרון דברים של בעל המגרש משהו בסגנון "המוכר אינו אחראי לאמינות מד הק"מ" משהו כזה.

בכללי האקסנט הזו לא כבשה שחורה, היא נוסעת מצויין בבדיקה אין משהו חריג למעט השטר מכר שיום ראשון יגיע יחד עם הרכב.

רק עניין אותי החיישן הMAP, פשוט הסעפת לא מקורית של המנוע הזה היא כניראה של אלנטרה.

פורסם
דניאל, הנושא הוא בעניין החיישנים.

אין צורך כבר לייעץ לגבי קניית הרכב כי כבר מאוחר.

במודל 2000 עד 2002 קיים באקסנט חיישן MAF

במודל משנת 2002 קיים חיישן MAP סעפת דומה לאלנטרה ולגטס.

כמו כן בקשר למנורת תקלות לסוחרי רכב יש היום הרבה קומבינות מתוחכמות

פעם הם היו מוציאים את המנורה של התקלות החוצה שלא תדע שיש בעיות, אחרי שהקליינטים למדו הם התחילו לשרשר את המנורת תקלות למנורת לחץ שמן. כמו כן הם עשוים זאת גם לABS ולAIRBAG שזו כבר עבירה פלילית.

פורסם
אם חיישן ה MAF מחובר אז מה שהיה מקורי ברכב, אחרת היו צריכים גם להחליף יחידת בקרה, צמת חשמל ועוד. אני גם בעד לרדת מהרכב הזה, אם זו הקומבינציה שבוצעה, הרי מה הבעיה להעביר את הסעפת המקורית למנוע שהוחלף?

שלום רב

בתמונה העליונה למנוע יש 16 שסתומים ולמנוע בתמונה התחתונה יש 12 שסתומים

• תוכן חדש...