Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פעולת הABS ברכב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

רציתי לדעת, בבלימת חירום, אם לוחצים על דוושת הברקס חזק ומרגישים תקתוקים כאלה, האם זה הABS?

האם באמת ABS מאריך את מרחק הבלימה?

אשמח לתשובה, תודה מראש :-D

(עשיתי חיפוש, לא מצאתי תוצאות רלוונטיות).

פורסם

כשהABS פועל הדוושה נכנסת עוד טיפה פנימה וזה רועד, מרגיש קצת כאילו משהו שם נהרס, כאילו הברקסים נשברים או משהו.

Auto Emoción

פורסם

מטרת ה-ABS היא לשחרר את הגלגל מנעילה על-מנת לשמור על יכולת היגוי. מן הסתם, ברור לך שהבלימה חזקה יותר כאשר הגלגל נעול לגמרי לעומת מצב שבו הוא מסתובב, לכן - כן, ABS מאריך את מרחק הבלימה.

יחד עם זאת, יש שני דברים שחשוב לזכור:

1. הבלימה הקצרה ביותר מתרחשת על סף נעילת הגלגלים. מעטים מאוד הם הנהגים שיכולים להגיע לרמת רגישות שכזאת, לכן הכלל הוא פשוט ללחוץ על הדוושה כמה שיותר חזק ולקוות לטוב. עם התפתחות ה-ABS, המערכת נעשתה יותר ויותר יעילה, מה שאומר שהיא שומרת את הבלימה במצב הקרוב ביותר האפשרי לכמעט נעילה, כך שבמכוניות מסויימות, ABS אכן מקצר את מרחק הבלימה.
  2. החסרון של הגידול במרחק הבלימה בטל בשישים לעומת היתרון של שמירת יכולת ההיגוי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מה קורה באמת כשיש רעידות בדוושה?

המערכת לוחצת ומשחררת את הברקסים? תוכלו להסביר לי מה קורה שם בדיוק?

אתה יודע אולי איך המערכת בהונדה סיוויק08 ? האם היא מקצרת את מרחק הבלימה או מאריכה?

פורסם

בדיוק מה שכתבת. אתה כנהג פשוט צריך להמשיך ללחוץ על הדוושה ולתת למערכת לעשות את העבודה שלה.

לגבי סיויק 08' - מצטער, אין לי מושג. בכל אופן, אתה מתעלם מהמטרה העיקרית של המערכת, שהיא שמירה על יכולת היגוי, ולא קיצור מרחק הבלימה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מרחק הבלימה תלוי גם בטיב הצמיגים, צמיגים פשוטים יגרמו לABS להכנס מהר מידי, וצמיגים איכותיים יאפשרו אחיזה חזקה יותר כך שהABS יכנס פחות לפעולה.

פורסם

תודה רבה על התשובות!

יש לי עוד שאלה, על כמה קמ"ש צריך לסוע על פס האטה כדי למעזר נזקים לרכב?

פורסם
תודה רבה על התשובות!

יש לי עוד שאלה, על כמה קמ"ש צריך לסוע על פס האטה כדי למעזר נזקים לרכב?

תלוי בדרך כלל בגובה פס ההאטה עצמו, אבל מהירות שלא פוגעת ברכב היא 30 קמ"ש.

פורסם

המטרה העיקרית של מערכת הABS היא שמירה על יכולת ההיגוי כמו שנאמר כאן.

משמע, אם פתאום אתה רואה איזה עצם זר מולך ללחוץ בכל הכוח ולנסות להתחמק כמה שיותר מהעצם הזר בשביל למזער נזק ישיר.

• תוכן חדש...