Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יאמר לזכות רנו שהם ניסו לשחזר את קיסמה של הרנו 5 טורבו II עם הקליאו V6 שנבנתה סביב אותו רעיון.

הרעיון היה טוב, הביצוע פחות, בעיקר בשל הפרש ביצועים אפסי בינה לבין הקליאו ספורט בשל משקל כבד בהרבה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מה זה מי קבע? אמרתי שבמקור ככה זה היה, ומאז הרבה דברים השתנו. לטעמי, אגב, זה עדיין צריך להיות ככה. אבל אולי יש לך הגדרה טובה יותר? חוצמזה, מה אתה עושה פה? :wink:

אתה יודע, בדרך מפה לשם :-P

לגבי הגדרה - לא יכול להגיד שיש לי כזאת. אבל בהתחשב בכך שכבר בהתחלה הייתה הוט האצ' עם הנעה אחורית (ה-5 שהוזכרה קודם),

אני לא חושב שהנעה קדמית זו הגדרה מחייבת. הייתי הולך יותר לכיוון של קומפקטית, מחוזקת, מכויילת. זו פחות או יותר התמצית.

פורסם

Alfa Sud TI

מי שלא ניסה פשוט לא מבין את ההבדל בין העולם לפניה והעולם אחריה.

היא ההצבק הראשון מבין אלו המופעיות ברשימה (חלקם פשוט לא הצבק ...) ופתחה את הדלת לכל אלו שקמו בשנות ה-80.

פורסם

מצטרף להמלצה AlfaSud , אני חולה במחלה משנת כמעט 20 שנה.

הרכב הראשון שלי, אחריו באו והלכו 106,306 והסוד נשארת.

הסוד מצליחה להיות מהנה לנהיגה גם במהירויות נמוכות.

ההגה הפטפטן שלה טוב יותר מ-106,205,306

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם
מצטרף להמלצה AlfaSud , אני חולה במחלה משנת כמעט 20 שנה.

הרכב הראשון שלי, אחריו באו והלכו 106,306 והסוד נשארת.

הסוד מצליחה להיות מהנה לנהיגה גם במהירויות נמוכות.

ההגה הפטפטן שלה טוב יותר מ-106,205,306

האמת שנהגתי על אלפאסוד, אמנם לא מייצגת כי היא לא הייתה במצב תקין לחלוטין והמנוע היה חלשלוש, אבל ת'כלס, במובנים מודרניים ממש לא מדובר במשהו מרשים במיוחד. אני לא יודע מהן המהירויות הנמוכות שאתה מדבר עליהן (פניות פרסה ב-30 קמ"ש?) אבל הגה זה לא הכל באוטו. אם אני צריך לבחור בין אחיזה טובה, איזון שלדה, תגובות מדויקות להעברות משקל ויכולת משחק עם הזנב - רק עם הגה שתקן לחלוטין - לבין הגה שמחובר לי לדיבורית ברכב שאין לו את הדברים האלה... אז הבחירה קלה מאוד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הבחירה שלי היא 306GTI-6. שילוב מדהים של נוחות וספורטיביות.

נ.ב כתבתי בשרשור הפנטזיות המוטוריות (שרץ בתת הפורום של LTDA) שיום אחד, בעזרת ד', יהיה לי אוסף שיורכב מ-306GTI-6, 106GTI וכמובן 205GTI 1.9. מכוניות שפשוט ראויות לשימור. (לטעמי ה-106GTI וגם ה-306GTI עדיפות על הקליאו ספורט מהצורה כמו שלי, וכל שכן על ה-182.).

נ.ב2 חסרות שם זיפת (סוויפט) GTI ו-ZX וולקן (או 16V). גם סיאט איביזה -16V GTI. (רכב נחמד שכמעט קניתי פעם,

ההתנהגות בגרסה האטמוספרית עדיפה בהרבה על מה שמוכר לנו מהקופרה.)

נ.ב3 הייתי שמח לנהוג על אלפאסוד מתי שהוא.

פורסם
יאמר לזכות רנו שהם ניסו לשחזר את קיסמה של הרנו 5 טורבו II עם הקליאו V6 שנבנתה סביב אותו רעיון.

הרעיון היה טוב, הביצוע פחות, בעיקר בשל הפרש ביצועים אפסי בינה לבין הקליאו ספורט בשל משקל כבד בהרבה.

וגם בגלל שהקליאו מכוערת לעומת ה 5 טורבו 1/2 היפייפיה, עם פרופורציות מושלמות ורקורד מירוצים ,מספיק טובה לדחוק את ה 205T16 על אספלט בקורסיקה '85.

עד היום אני אוכל את עצמי שלא קניתי את ההיא מהמגרש בבית ליד.

פורסם
האמת שנהגתי על אלפאסוד, אמנם לא מייצגת כי היא לא הייתה במצב תקין לחלוטין והמנוע היה חלשלוש, אבל ת'כלס, במובנים מודרניים ממש לא מדובר במשהו מרשים במיוחד. אני לא יודע מהן המהירויות הנמוכות שאתה מדבר עליהן (פניות פרסה ב-30 קמ"ש?) אבל הגה זה לא הכל באוטו. אם אני צריך לבחור בין אחיזה טובה, איזון שלדה, תגובות מדויקות להעברות משקל ויכולת משחק עם הזנב - רק עם הגה שתקן לחלוטין - לבין הגה שמחובר לי לדיבורית ברכב שאין לו את הדברים האלה... אז הבחירה קלה מאוד.

רוני

רוני,אני לא משווה את האלפאסוד לרכבים מודרנים . הסוד היא הסנונית הראשונה של מכונית קונפקטית בעלת הנעה קדמית מודרנית. גירסת ה-Ti הושקה בשנת 1974 (שלוש שנים לפני הגולף).

האוטו רחוק מלהיות מושלם , הברקסים כבר לא בסטנדרט (במיוחד בכביש רטוב), האורות חלשים.

הסוד מעלה חיוך וכיף גם כעבור שלושה עשורים מהשקתה .

ללא ספק 306xsi/gti/s16 הם אבולוציה של הסוד ,ה-306 טובה מהסוד בכל דבר פרט לכך שצריך "לתקוף את הפניה" בכדי להרגיש את האוטו.

הסוד יכולה לזכות בתואר במדור "רכבי אספנות".

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

כל התגובות בנושא אלפאסוד מעלות חיוך נוסטלגי על פני. מאז ומתמיד היה לי יחס אמביוולנטי כלפיה - והיא אף פעם לא ממש עשתה לי את זה, גם כשלחבר בתיכון היתה אחת(1.3 שנת 79'), עליה נהגתי לא מעט. ההגה היה נפלא, היכולת הדינמית טובה מאד, כל השאר, כולל המנוע, חXX.

כשסיימתי את שירותי הצבאי, בשלהי שנות השמונים, חיפשתי רכב וניגשתי לבדוק אחת. 1.2, בז'(רובן היו כאלה), שנת 83' עם דלת חמישית(לאחר 12 שנה הם נזכרו). המכונית היתה יד ראשונה מפנסיונר, עם קילומטראז' נמוך, אך היו קצת חלודות, חלק מהמתגים לא בדיוק הגיבו והסחיבה היתה חלשה. ככל שנהגתי יותר, על אף ההגה הנהדר, היה לי ברור שאלפאסוד כבר לא תהיה לי לעולם.

עשרים ומשהו שנים מאז, אני לא מרגיש שהפסדתי משהו.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

כמו רבים אחרים בשרשור הזה, אני חושב שה-306GTI עשתה את זה טוב מכולן.

הקטע בהוטהאטצ' אמור להיות שימושיות יומיומית, הנאה מנהיגה ומחיר שפוי.

ה306 עשתה את כל אלה בצורה מושלמת, היא היתה נוחה מאוד לנהיגה מנהלתית, היא היתה זולה יחסית, היא היתה מדהימה מבחינת ניהוג.

ה106 היתה אפילו יותר קצת טובה יותר מבחינת ניהוג (בגלל המשקל הקל) אבל החבילה היתה שלמה יותר ב 306.

פורסם

AX

ג'י טי

blogs200810_06.jpg

זו הבחירה שלי. מכונית לא שפויה שנולדה וחייתה בצילה של האחות המיושבת לבית פג'ו [ה106]

משהו בקסם האנדרדוגי, במשקל הזעום של האוטו הזה, ביחס ההספק-משקל ובספרטניות של האוטו הזה מדבר אלי מאוד - כרכב הוט האצ' [ושמרבית חלקיו יכולים לשמש מאכל גמלים כי לעולם לא יחלידו]

הבאות אחריה היו בוודאי ה205GTI לבית פג'ו ואחר כך הגולף GTI MKI.

אופציה תמוהה לגמרי שמופיעה ברשימה לדעתי היא דווקא הGOLF GTI MK5, שעולה פי כמה, שוקלת פי כמה, ומלבד מבנה 5 דלתות - לטעמי אין לה כלום עם הוט האצ', שכן היא אולי מאוד הוט, אבל במימדים היא כבר מזמן לא האצ' קלאסית אלא יותר סוג של בועה עגלגלה ושמנמנה.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• תוכן חדש...