Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רוני,אני לא משווה את האלפאסוד לרכבים מודרנים . הסוד היא הסנונית הראשונה של מכונית קונפקטית בעלת הנעה קדמית מודרנית. גירסת ה-Ti הושקה בשנת 1974 (שלוש שנים לפני הגולף).

האוטו רחוק מלהיות מושלם , הברקסים כבר לא בסטנדרט (במיוחד בכביש רטוב), האורות חלשים.

הסוד מעלה חיוך וכיף גם כעבור שלושה עשורים מהשקתה .

ללא ספק 306xsi/gti/s16 הם אבולוציה של הסוד ,ה-306 טובה מהסוד בכל דבר פרט לכך שצריך "לתקוף את הפניה" בכדי להרגיש את האוטו.

הסוד יכולה לזכות בתואר במדור "רכבי אספנות".

אורן

לא ממש מדוייק.

הסוד לא היתה הקומפקטית הראשונה בעולם - הסימקה 1100 והרנו 16 הקדימו אותה, ואילו הסיטרואן GS שדמתה לסוד במובנים רבים הוצגה גם היא ב 71'.

הסוד TI הוצגה ב 74', יחד עם הגולף - ה GTI של הגולף הוצגה ב 76'.

האלפא סוד היתה מכונית נהנדרת לזמנה, שנהנתה מתכנון מתקדם, מה שהתבטא במרכב קשיח יחסית למקובל, מיתלים שכויילו בדקדקנות ויחדות הינע בעלות צליל ואופי פעולה נעימים.

ברור שבמונחי ימינו אין לסוד הרבה מה להציע, גם לא בגירסת ה TI, למעט היגוי נפלא, נקודה שלא מעט מכוניות מודרניות ניכשלות בו.

ככלל, אם היה איזשהוא יתרון מוחשי להוטהאצ' של פעם, זה רק בתחום ההיגוי.

עם כל הכבוד להתקדמות הנחשונית של תעשיית הרכב, בנהיגה בגרנדה פונטו למשל, לא יכולתי שלא לחוש געגועים להיגוי המעולה של הפיאט 127.

אפילו את ההיגוי המצויין של המזדה 3 הצליחו לקלקל במתחית הפנים האחרונה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני בחרתי ב Other

רכב מהאחרונים מההוט האטצ' הקלאסי.

עם ביצועים של WRX בקו ו S2K ברינג.

מנוע וגיר שיא טכנולוגייה לתקופה ויופי יפני אמיתי.

Omnia mea mecum porto

פורסם

אופציה תמוהה לגמרי שמופיעה ברשימה לדעתי היא דווקא הGOLF GTI MK5, שעולה פי כמה, שוקלת פי כמה, ומלבד מבנה 5 דלתות - לטעמי אין לה כלום עם הוט האצ', שכן היא אולי מאוד הוט, אבל במימדים היא כבר מזמן לא האצ' קלאסית אלא יותר סוג של בועה עגלגלה ושמנמנה.

רון.

כיוון שהדור השלישי והרביעי של הגולף GTI היו אנמיות ובלי קסם מיוחד.

הדור החמישי החזיר עטרה ליושנה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הבחירה היא קשה מאד

ואני הולך על הקליאו וויליאמס שהיתה ברשותי כשנה בצרפת

ואל תזלזלו בה היא משהו מיוחד .

והבחירה השניה היא ה 205 GTI האגדית ,כל מילה מיותרת .

היו גם אלפא סוד 1350 שנת 79 וגם 1.5 שנת 82 נוסטלגיה עד שאני נזכר בבעיות שהן עשו .

CITROEN XM V6 BVM AMBIANCE

CITROEN XM V6 BVA EXCLUCIVE

CITROEN XM TURBO CT BVA VSX

פורסם
רוני,אני לא משווה את האלפאסוד לרכבים מודרנים . הסוד היא הסנונית הראשונה של מכונית קונפקטית בעלת הנעה קדמית מודרנית. גירסת ה-Ti הושקה בשנת 1974 (שלוש שנים לפני הגולף).

האוטו רחוק מלהיות מושלם , הברקסים כבר לא בסטנדרט (במיוחד בכביש רטוב), האורות חלשים.

הסוד מעלה חיוך וכיף גם כעבור שלושה עשורים מהשקתה .

ללא ספק 306xsi/gti/s16 הם אבולוציה של הסוד ,ה-306 טובה מהסוד בכל דבר פרט לכך שצריך "לתקוף את הפניה" בכדי להרגיש את האוטו.

הסוד יכולה לזכות בתואר במדור "רכבי אספנות".

אורן

צר לי לאכזב אבל אני חושב שמיני קופר (s) הקדימה בכעשור, תקנו אותי אם אני טועה אבל אני חושב שהיא נולדה בתחילת שנות השישים.

רכב פורץ דרך בתפיסה של מכונית קטנה, מנוע רוחבי, הנעה קידמית, ביצועים טובים, עיצוב צעיר עגלגל ושובב.

מה יותר הוט האץ' מזה?

למרות החיבה האישית הגדולה מאד ל 306 היא די ממשיכת דרכה של ה 205 GTI שהיא פורצת דרך בדרכה כמיני ספורטיבית שלטמי הציגה שילוב יחודח בזמנו של רכב עם אחיזה טובה, היגוי מדהים ועם זאת נוחות מפתיעה וסוג של אלגנטיות שהיא מעבר לנוסחאת ה כח+מיתלים קשיחים.

ה 205 הביאה לעולם קסם של גאומטריה וכיול מיתלים פילאי שנותן תחושה שקשה לתאר במילים, כיף גם בכיכר ליד הבית ואפילו במהירות לא גבוהה!.

מבחינתי :

מיני ו 205.

פורסם
AX

ג'י טי

אופציה תמוהה לגמרי שמופיעה ברשימה לדעתי היא דווקא הGOLF GTI MK5, שעולה פי כמה, שוקלת פי כמה, ומלבד מבנה 5 דלתות - לטעמי אין לה כלום עם הוט האצ', שכן היא אולי מאוד הוט, אבל במימדים היא כבר מזמן לא האצ' קלאסית אלא יותר סוג של בועה עגלגלה ושמנמנה.

רון.

חבוב, אני לא יודע אם עדכנו אותך אבל הGTI דור 5 מגיעה בעיקר במרכב של 3 דלתות, אפשר לקנות גם ב 5 בשביל השימושיות.

אני בדיוק חוזר מנהיגת התחרעות ברכב הזה, ולדעתי מדובר ברכב מעולה לנהג. אין מה לומר. כנראה שלא יצא לך להתחרע כמו שצריך על אחת כזו.

אם מורידים את ה MK5 אז אפשר גם לנפות את המגאן הסיביק טייפR הפוקוסRS והקופרה R ששייכות לאותו דור.

מה שאני כן מסכים איתך זה שהרכבים האלה חדשים מדי מכדי להיחשב לקלאסיקות, אבל מצד לא מדובר בשאלון על קלאסיקות.

נ.ב. אני אישית נותן את הכבוד לממציאת הז'אנר - GTI MK1.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אני מתפלא שאף אחד לא בחר באסקורט קוזוורט'

מצטרף לתהיה, אבל לדעתי הקליאו וויליאמס היא אחת הטובות אם לא הטובה מכולן.

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

פורסם

אני בדיוק חוזר מנהיגת התחרעות ברכב הזה, ולדעתי מדובר ברכב מעולה לנהג. אין מה לומר. כנראה שלא יצא לך להתחרע כמו שצריך על אחת כזו.

אם מורידים את ה MK5 אז אפשר גם לנפות את המגאן הסיביק טייפR הפוקוסRS והקופרה R ששייכות לאותו דור.

מה שאני כן מסכים איתך זה שהרכבים האלה חדשים מדי מכדי להיחשב לקלאסיקות, אבל מצד לא מדובר בשאלון על קלאסיקות.

נ.ב. אני אישית נותן את הכבוד לממציאת הז'אנר - GTI MK1.

ללא ספק, ה GTI MK5 עדיפה בהרבה על ה GTI MK4 שהיתה יותר גולף חזקה מהוטהאצ', אך גם היא כבר לא ממש הוטהאצ' אלא מזכירה יותר מכונית GT טובה, הן מבחינת התחושה הכללית והן מבחינת הניהוג.

אין זה אומר שזה רע, זה פשוט שונה מההוטהאצ'ים של פעם.

למען האמת, גם הגולף GTI MK2 שהוצגה ב 84' איבדה את הקסם של הגולף המקורית, אבל כמכונית היא היתה שימושית וטובה ממנה בהרבה.

את ה GTI MK3 אף אחד לא ממש זוכר, הויא סבלה בעיקר מהעדר אופי וחסתה בצל אחותה הגדולה, ה VR6.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...