Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אצלי בדירה היה מקרר של אמקור (יותר זקן ממני) ובהתחלה אמרתי שאני אחזיק אותו עד התקלה הראשונה , אבל התקלה לא הגיעה (ועברו חמש שנים). לאחר שיכנועים רבים מהחברה וגם מכל החברים שצחקו עליו שהוא מכוער (הוא באמת היה מכוער) הוחלט להחליפו במשהו "חדשני" , ובמקררים חדשים דוחפים ביטויים יוקרתיים לא פחות ממכנויות לדוגמא: "מסך פלזמה" מנוע "היברדי" ועוד כל מיני ....

בקיצור באמת אין כמו המוצרי חשמל של פעם מבחינת אמינות , אבל המקרר הקודם שלי קצת יצא מהאופנה (פעם חשבו שציפוי דמוי עץ זה ממש יפה :lol: ) היום נירוסטה זה ה"סטייל" החדש (פעם חשבו שזה תעשייתי).

מצחיק ! כל העיצובים החדשניים הולכים לכוון הרטרו .

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
קשקוש.

אין יצרן,יבואן או מעבדה מוסמכת מטעם היצרן שאין לו את הסכימות של כל המעגלים האלקטרונים.

האמן לי, אני מכיר את הנושא מקרוב מאוד:).

רוב התקלות בכרטיסים הם במגעים, הכרטיסים היותר בעיתיים הם מצופי סיליקון, ושם לרוב כשל של רכיב כזה או אחר,הוא הגורם.

אבל גם במקרה זה, החלפה של אותו הרכיב לרוב פוטרת את הבעיה, ונתקלתי במעט מאוד כרטיסים שהיו בלי ניתנים לתיקון, כולל בסביבות הכי עויונות שקיימות (מערכות אלק' בספינות חיל הים לדוגמא).

אל תשווה מערכות אלקטרוניות בספינות חיל הים או מטוסים מול מוצרי חשמל ביתיים.

עבדתי מספיק שנים אצל יבואנים ובמעבדות מוסמכות ,חברות מאוד מוכרות בתחום מוצרי חשמל ביתיים בכדי שאדע על מה אני כותב ,ואני עדיין בתחום ,אם כי כעצמאי.

לא נתווכח למי יש יותר גדול .

ואם אתה מהתחום ,אז אתה צריך לדעת על מורכבות של הלחמות SMT בהנחה שעלית על התקלה. צריך תנאים מיוחדים וידע על מנת להתמודד עם זה .

רק לצורך המחשה ,סרטון מצורף .עכשיו ,קח לך טכנאי מכונת כביסה או טכנאי מזגנים או אפילו טכנאי אלקטרוניקה שינסה לתקן כרטיס . אפילו לחברות עצמן ,לא תמיד משתלם .

פורסם

משום מה, אני נוטה לחשוב שהמשפט הזה נובע מאחת מתוך שתי סיבות אפשריות:

הטכנאי מבין שהמקרר/מכונת כביסה הוא/היא תרנגולת שמטילה ביצי זהב, וכי כל זמן שהלקוח משאיר אותו/אותה אצלו, צפויה לו עבודה בטוחה.

1. הטכנאי רואה במכשיר הישן את מה שאנו, חובבי הרכב, רואים במכוניות ישנות. הויכוח בין המצדדים ברכב החדש לעומת אלה שימכרו את אמם ולא את רכבם הישן ניטש רבות, גם בפורום זה וגם בקהילות מוטוריות אחרות. יכול להיות שאיכות הריתוכים במכשירים של פעם (סתם נתתי דוגמה, אני מבין בדברים האלה כמו שאני מבין את מצב החסה בשטחים) או שהחדשנות שהם הציגו לתקופתם מציפה את הטכנאים בגל של נוסטלגיה מימי תחילת הקריירה שלהם. מצד שני, כשהמקרר שלהם מתקלקל, הם - בניגוד אלי - לא צריכים לקרוא לטכנאי, ובטח שלא לשלם לו...

הטכנאים לא כל כך אוהבים להתעסק עם מכשירים ישנים. במיוחד במקררים זה לחפש מדחס ובאמקורים ישנים זה מדחס מיוחד ולעשות התאמות למדחס נורמאלי והגז של המקררים הישנים קצת קשה למצוא ואם כבר יש הוא יקר. וחוץ מזה החלפת מדחס זה עבודה יקרה גם למקרר חדש. זה עבודה שלוקחת הרבה זמן והעלות של החלק גבוה

אני בטוח שלא כל הטכנאים חושבים שמכשיר ישן זה תרנגולת שמתילה ביצי זהב כי כי יש טכנאים שלא רוצים לגעת במכשירים ישנים אבל עדין הם מעריכים את המכשיר הישן בגלל או שלפני שנים המכשיר סיפק פרנסה יפה או בגלל שהם רואים את הזבל שמיוצר היום או שיש זכרונות ממכשיר כזה שהיה להם

כתבתי את הדברים האלה מתוך נק' מבט בתור אחד שמתעסק בתחום. ואם המקרר חשוב לך ואתה מעונין להשתמש בו אני מוכן לסדר אותו בעלות סמלית

פורסם
מצד שני, אם היית בא לקנות רכב חדש היום, והיו מציעים לך דגם עם קרבורטור, בטענה שהוא יותר אמין, ויותר זול לתיקון, היית קונה?

כן.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אל תשווה מערכות אלקטרוניות בספינות חיל הים או מטוסים מול מוצרי חשמל ביתיים.

עבדתי מספיק שנים אצל יבואנים ובמעבדות מוסמכות ,חברות מאוד מוכרות בתחום מוצרי חשמל ביתיים בכדי שאדע על מה אני כותב ,ואני עדיין בתחום ,אם כי כעצמאי.

לא נתווכח למי יש יותר גדול .

ואם אתה מהתחום ,אז אתה צריך לדעת על מורכבות של הלחמות SMT בהנחה שעלית על התקלה. צריך תנאים מיוחדים וידע על מנת להתמודד עם זה .

רק לצורך המחשה ,סרטון מצורף .עכשיו ,קח לך טכנאי מכונת כביסה או טכנאי מזגנים או אפילו טכנאי אלקטרוניקה שינסה לתקן כרטיס . אפילו לחברות עצמן ,לא תמיד משתלם .

מוטי, אף אחד לא בא להתווכח "למי יש יותר גדול".

ואני לא השוואתי מערכות של ספינות או מטוסים למוצרי חשמל ביתיים.

רק ציינתי שראיתי מעט מאוד כרטיסים שהיו בלתי ניתנים לתיקון וצייינתי את ספינות חיל הים כסביבה עויינת, זה הכל.

דבר שני, אתה סתם מגזים, זה נחמד שאתה מעלה סרטון של SMD, אבל בפועל זה לא המצב.

הנה דוגמא לתקלה נפוצה של מדיחי כלים תוצרת בוש, כמובן בעיית כרטיס ש"הלך".:

remove-Bosch-Dishwasher-SHU43-Circuit-board.jpg

לא נראה יותר מידי "מאיים", מתחתיו יושב הכרטיס המיוחל.

רק לשחרר את הקליפסים, אפילו לגו כבר יותר מסובך.

remove-circuit-board-second-clip.jpg

והנה הכרטיס המהולל:

repair-heater-circuit-solder-joint-bosch-shu43-dishwasher.jpg

וכמובן הבעיה הנפוצה ביותר(עד כדי שיש ממש מדריכים כאלו באינטרנט כמו פטריות אחרי הגשם) ההלחמה השוררת:

bosch-heater-circuit-board-repair-shu43016.jpg

עכשיו אני אשמח להסבר ממצא והגיוני, למה אני בתור לקוח אמור לשלם 800 ש"ח+ביקור על החלפת כרטיס כאשר הטכנאי גם ככה מפרק את הכרטיס הישן לפני ההחלפה, והוא יכול עם מלחם ו3 דקות עבודה לפתור את הבעיה בעלות של,נניח 100ש"ח + ביקור.

under construction..

פורסם
כתבתי את הדברים האלה מתוך נק' מבט בתור אחד שמתעסק בתחום. ואם המקרר חשוב לך ואתה מעונין להשתמש בו אני מוכן לסדר אותו בעלות סמלית

מודה לך על הנכונות לסייע, אולם היום המקרר הישן עזב את הבית, ובמקומו נכנס הרכש החדש:

1OD61151_3.jpg

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אכן רזה. הבעיה היא שיש לי נישה מיוחדת במטבח למקרר, והיא אינה סובלת ממותניים רחבות במיוחד, ככה שלא יכלתי לרכוש דגם רחב יותר. זה מה יש.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...