Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום חמישי האחרון הגיעו לסיומם חרחורי הגסיסה של המקרר הקשיש שלי (אמקור 1300, כנראה יותר מבוגר ממני - עשו את החשבון לבד) ומנועו נדם לעד, לא לפני שהוא הקפיץ את החשמל בבית. ממש שמשון הגיבור בגירסה המודרנית.

התקשרתי לטכנאי, שכנראה כבר יודע לזהות את קולי בטלפון, רק כדי להתבשר על כך שמנוע חדש עולה 800 ש"ח, מגיע עם שנתיים אחריות וייתן למקרר חיים חדשים כאילו רק עכשיו הוא יצא את מפעל אמקור, בתקופה שהוא עדיין היה בישראל.

ההחלטה לא היתה פשוטה. ככלות הכל, זה כבר התיקון השלישי שלו מאז קיבלתי אותו, לפני קצת יותר משנה. מה שכן, הטכנאי לא שכח לציין את מה שציין גם בפעמיים הקודמות שבהן הוא קפץ אלי לביקור: "המקרר הזה מעולה, היום כבר לא מייצרים כאלה!".

בסופו של יום, החלטנו זוגתי ואני להוסיף עוד אי אילו מרשרשין ולהתחדש לנו באלקטרה נוצץ עם שלוש שנות אחריות וכנראה גם שקט נפשי לתקופה ארוכה (מאוד).

והנה, במעין צירוף מקרים מעניין שכזה, מכונת הכביסה של חבר טוב שלי שבקה גם היא (הפסיקה לסחוט, אם זה באמת חשוב לכם לדעת). גם במקרה זה מדובר בענתיקה אורגינל (קונסטרוקטה, סימנס... לא זוכר, אבל גם כן עם פז"מ שמתקרב אלי). "חשבנו לתקן אותה, הטכנאי אמר שהיום לא מייצרים כאלה, אבל בסוף נשבר לנו וקנינו חדשה" - כך סיפר לי החבר.

רגע, לא שמעתי כבר את המשפט הזה? מה נהיה פה? "היום כבר לא מייצרים כאלה" הפך להיות הסלוגן הלא רשמי החדש של טכנאי ישראל? האומנם קם יורש ל"אלמנט" המיתולוגי של המכונאי הצבר?

משום מה, אני נוטה לחשוב שהמשפט הזה נובע מאחת מתוך שתי סיבות אפשריות:

1. הטכנאי מבין שהמקרר/מכונת כביסה הוא/היא תרנגולת שמטילה ביצי זהב, וכי כל זמן שהלקוח משאיר אותו/אותה אצלו, צפויה לו עבודה בטוחה.
  2. הטכנאי רואה במכשיר הישן את מה שאנו, חובבי הרכב, רואים במכוניות ישנות. הויכוח בין המצדדים ברכב החדש לעומת אלה שימכרו את אמם ולא את רכבם הישן ניטש רבות, גם בפורום זה וגם בקהילות מוטוריות אחרות. יכול להיות שאיכות הריתוכים במכשירים של פעם (סתם נתתי דוגמה, אני מבין בדברים האלה כמו שאני מבין את מצב החסה בשטחים) או שהחדשנות שהם הציגו לתקופתם מציפה את הטכנאים בגל של נוסטלגיה מימי תחילת הקריירה שלהם. מצד שני, כשהמקרר שלהם מתקלקל, הם - בניגוד אלי - לא צריכים לקרוא לטכנאי, ובטח שלא לשלם לו...

אז זהו, האמקור הישן עומד לו מבוייש בפינה. כבל החשמל שלו מלופף סביבו, כאילו כדי להסתיר אותו. אם האנשים של וואלה-שופס יזדרזו, תוך ימים ספורים אוכל לשוב לשתות כוס קפה בבוקר, ואז האמקור יפרד לשלום מהדירה בה הוא עמד בשנים האחרונות ויעבור לו לעולם שכולו טוב. אם יש כאן טכנאי מקררים רומנטיקן או סתם מישהו שחושב ששווה לו להשקיע בו 800 שקל ולקבל מקרר פועל עם מנוע חדש, הוא מוזמן לבוא ולקחת אותו מפה חינם אין כסף לפני שאני מעיף אותו.

IMG_1698.jpg

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה חתיכת נוסטלגיה, אצלי היה כזה ירוק.

האמת שהיום כנראה באמת לא מייצרים כמו פעם, אחרת לך תסביר את זה שמקרר בן 30 עובד בזמן שמקרר חדש של היום כבר בגיל 10 מתחיל לגסוס.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אני מבין למה זה נשמע רומנטי אבל במקרה הזה הטכנאי צודק - כבר לא מייצרים דברים כאלו.

מקררים, מכונות כביסה, מייבשים, מדיחים - מאז שהמחירים שלהם ירדו הדגש על איכות המוצר ירדה והדגש עבר למחיר. בדיקות איכות מחמירות וחומרים איכותיים עולים יותר ובשוק התחרותי של היום שאפשר למצוא מקרר חדש ב1500 ש"ח אי אפשר להצדיק את זה בפני הלקוח.

אל תצפה לקבל מהאלקטרה החדש שלך שקט נפשי ל30 שנה. סביר מאוד להניח שבעוד מספר חד-ספרתי של שנים כבר תראה אותו מקרטע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אלעד אל תשכח דבר אחד, גם אם הית משקיע 800 במנוע חדש, זה עדיין מנוע חדש, לא כמו המנוע של פעם, ככה שזה סוג של מקרר חדש בתוך גוף ישן, עדיין החלק החדש באיכות של היום וסביר להניח שיתקלקל כמו מקרר חדש מהיום.

וזה עוד לפני שדיברנו על החלפת גומיות ושא המכלולים שכדאי לחדש למקרר ישן, והנה הגעת אולי למחיר גבוהה יותר מהמקרר החדש.

in the face

with a chair

פורסם

זה בסדר, בעוד מספר חד-ספרתי של שנים אני גם מצפה לעבור לדירה מרווחת יותר, שבה אוכל לשים מקרר גדול יותר. אז ילך בעוד חמשה-שה שנים? מצוין! גם ככה התכוונתי לקנות חדש.

תומר, גומיות ותרמוסטט כבר הוחלפו אצלו בפעמיים הקודמות שהטכנאי ביקר אצלי. למעשה, הטכנאי טוען שהמקרר כולו מורכב ממנוע ותרמוסטט. הואיל והאחרון כבר הוחלף, לדבריו, החלפת המנוע תשלים את הליך חידוש המקרר לחלוטין.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כאן אני חושב שהוא קצת הגזים -

יש גם צינורות גז שפה ושם מתחילים לדלוף ואז מתחיל חוסר מעצבן בגז.

יש גם גופי חימום (אם מדובר במקרר נו-פרוסט) ואז מתחילה הצטברות של קרח במקפיא, שלא לדבר על נזילות של מים לתא הקירור.

יש גם פלסטיקים וזכוכיות שנשברות והופכות את השימוש ללא נעים.

יש עוד כמה חלקים שיכולים להתקלקל. כמו ברכב אספנות, עד שלא פירקת את האמא שלו ועברת בורג-בורג התקלות כבר ימצאו את דרכן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

האמקור אצל ההורים שלי גדול ממך ב-10 שנים לפחות, ולא עבר שום תיקון רציני,

אולי מילוי גז בשנת 90 ומשהו. לא מדחס, לא גומיות, לא נעליים. לא רק זה, הוא שקט. :shock:

הסיבה היחידה שאני מוצא לקניית מקרר חדש היא במידה והוא מוגדר כחסכני

(בענתיקה שלי, פריג'ידר, רשום F... אופס) - אבל המקררים האלה משום-מה יקרים מאוד.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אותו מקרר שירת אותנו 30 שנה עד שהחל לברוח גז מכל מיני מקומות והוא הוחלף באמקור תוצרת ישראל (יש תוצרת תורקיה) חדש שמשרת נאמנה 5 שנים ללא שום בעיות. לאחרונה נשברה מגירה והיא הוחלפה ע''י אמקור ללא תשלום מצידנו.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

מקרר זה, עקרונית, קופסא עם מזגן. אם הלך המנוע, מה שנשאר זה הקופסא. אז נכון, הקופסא זה מה שמייקר את המקרר (נפח הובלה), אבל אין שומדבר יוצא דופן באמינותו בקופסא, שמצדיק התקנת מנוע חדש.

לגבי איך שייצרו דברים פעם, יש בזה אמת, אבל הם עלו פי 3 ו-4, באופן יחסי. היום קונים ה-רבה יותר בזול, ואם מתקלקל, קונים חדש. ואל תשכחו להגיד תודה לביבי, שהוריד את המס.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כמה פעמים שמעתי טכנאי אחר טכנאי מזהיר אותנו שלא להחליף את מכונת הAEG ז"ל שלנו, בת ה11, כי "כבר לא מייצרים כאלה".

מיותר לציין שהוא אמר זאת כל פעם שהוא בא לתקן אותה מחדש:?.

Insane things comes from insanely people.

פורסם
בסופו של יום, החלטנו זוגתי ואני להוסיף עוד אי אילו מרשרשין ולהתחדש לנו באלקטרה נוצץ עם שלוש שנות אחריות וכנראה גם שקט נפשי לתקופה ארוכה (מאוד).

אל תבנה על זה :wink:

מה שכן, השירות שלהם ראוי לשבח, ואחרי שנתיים של שימוש לקבל מקרר חדש מהניילונים זה בהחלט שירות יוצא דופן. זאת הסיבה שלאחרונה רכשתי מזגן שלהם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מצד שני, ריאלית, המקררים של גם היום הרבה יותר זולים מהמקררים שלפני 30 שנה. מה עדיף?

לגבי איך שייצרו דברים פעם, יש בזה אמת, אבל הם עלו פי 3 ו-4, באופן יחסי. היום קונים ה-רבה יותר בזול, ואם מתקלקל, קונים חדש. ואל תשכחו להגיד תודה לביבי, שהוריד את המס.

בואו ונניח שאתם צודקים , ואכן זה עלה פי 3 או 4 (וזה ממש לא נכון , מקסימום פי 2 ,אבל נניח שכן) , והחזיק 30 שנה .

אז מה עדיף ?!

4X ל 30 שנים ? אתם יודעים מה ,בואו נוריד את הממוצע ל-20 שנים !

או 1X ל3 שנים ?

X=מחיר.

ולא לשכוח פרמטרים חשובים :

ביקור טכנאי יקר יותר היום ,וכמעט לכל מכשיר יש כרטיס אלקטרוני שעלותו הממוצעת היא כמו החלפת מנוע ( כ-800 ש"ח).

זול יותר היום ?! - מיתוס ,גם אם ביצעת "הרחבת אחריות".

לא לקחתי פרמטרים של "בזבוזי זמן" בהמתנות לטכנאי או אפילו בקניית חדש.

ברור שצריך להתחדש מתישהו ,אבל זול יותר -לא.

פורסם

בעולם שכל שבוע יוצא דגם חדש עם שיכלול נוסף, למה לך להשקיע במוצר לעוד 20 30 שנה? הרי בעוד 10 שנים טכנולוגית הוא יהיה כבר מיושן ואתה תחליף אותו.

הרי בתחום הטלויזיה, אנשים קנו LCD\פלזמה לא כי התקלקלה להם הטלויזיה הישנה בבית, אלא כי זאת אופנה והם רוצים להיות חלק מהאופנה הזאת.

השבוע דיברו בחדשות הרבה על ביגוד (נו מעניין למה), סטייליסטית אחת אמרה שם שהיום מחפשים בגדים בזול כי ממילא בשנה הבאה כבר לא תלבש אותם אז למה להשקיע בהם הרבה כסף. קונים בזול ולא כואב לזרוק בעוד שנה.

in the face

with a chair

פורסם
בעולם שכל שבוע יוצא דגם חדש עם שיכלול נוסף, למה לך להשקיע במוצר לעוד 20 30 שנה? הרי בעוד 10 שנים טכנולוגית הוא יהיה כבר מיושן ואתה תחליף אותו.

הרי בתחום הטלויזיה, אנשים קנו LCD\פלזמה לא כי התקלקלה להם הטלויזיה הישנה בבית, אלא כי זאת אופנה והם רוצים להיות חלק מהאופנה הזאת.

השבוע דיברו בחדשות הרבה על ביגוד (נו מעניין למה), סטייליסטית אחת אמרה שם שהיום מחפשים בגדים בזול כי ממילא בשנה הבאה כבר לא תלבש אותם אז למה להשקיע בהם הרבה כסף. קונים בזול ולא כואב לזרוק בעוד שנה.

אנחנו מדברים על מוצרים לבנים .איזה שכלול אתה צריך במקרר או מכונת כביסה או מייבש ?! אתה צריך שיעשו את העבודה ותו לא.

טלוויזיה ?! על זה אפשר להתווכח ,אם כי אני מעדיף את איכות התמונה והאמינות של CRT.

בגדים בזול ?! אחלה ,כל עוד לא יגרדו לי את הגוף .

אני לא אוהב להיות חלק מה"עדר" אלא אם זה משרת את צרכיי . כמו לדוגמא רכב יפני אמין , ואפילו נוח (כן ,יש דבר כזה ):lol:

• תוכן חדש...