Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם .

אני גר כרגע בשכירות . בימים אלה אני רוכש דירה ורציתי לדעת האם אני מחוייב למצוא דייר אחר במקומי לדירה.

בחוזה רשום שאני אמור למצוא דייר חלופי לשביעת רצונו של בעל הדירה , אבל האם אין חוק שמגן במקרה של רכישת דירה?

אם אני נותן התראה של 60 יום?

כמו כן השכירות שלי היא נמוכה מאוד ( בגלל חוזה עם בעל הדירה הקודם) וכיום המחירים הם גבוהים יותר.

בעל הדירה מעוניין לעלות את השכירות בתום התקופה. אז לפי איזה סכום אני אמור למצוא דייר מחליף?

נשארו לי חמישה חודשים לסיום החוזה .

תודה מראש .

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

כל מה שמותר ואסור מעוגן בחוזה שלך.

אם כתוב בחוזה שלך שאם יהיו לך 8 ילדים אז תקבל פטור מלא משכירות, זה מה שמחוייב להיות.

אם כתוב בחוזה שלך שאם תרכוש דירה, אתה יכול לעזוב את הדירה ללא צורך במציאת דייר, אז זה מה שצריך להתבצע.

אם לא כתוב, אז לא כתוב.

גרתי פעם בשכירות, ובחוזה שלי היה כתוב שאם אני רוצה להתקין וילונות בדירה, אזי בעל-הבית ישלם למתקין (ולא אני).

אין שום חוק שנותן לך הקלות במקרה כפי שתארת.

לגבי דייר מחליף - ההגיון אומר שהמחליף ישלם שכ"ד זהה למה שאתה אמור לשלם עד לסוף החוזה ואח"כ יטפלו באופציה, מישכה ותמורתה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

חתמת על חוזה, למה שיהיה חוק שיגן עליך בגלל איזה סעיף שלא מתאים לך?

כשדייר יוצא מדירה לפני תום התקופה, מקובל שהוא צריך להביא את הדייר החדש.

לענייננו, אני לא יודע באיזו עיר אתה נמצא, אבל במקומות מבוקשים קל מאוד למצוא דייר חדש,

ומכיוון שהמחיר נמוך, כמו שציינת, אז בכלל...

תפרסם את המחיר החדש ותוסיף "הנחה לתקופה הראשונה"

(פשוט תכתוב, למשל: 2,000 לחודש עד אוגוסט, 2,500 מאוגוסט).

בירושלים הדייר החלופי חתם על החוזה תוך 3 שעות מפרסום המודעה ביד2:shock:.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

דווקא יש חוק (חוק השכירות והשאילה), והוא אומר שבאופן עקרוני אין לשוכר זכות להעביר שכירותו, אבל המשכיר לא יסרב לעסקה כזו מסיבות בלתי סבירות. כלומר אתה כן יכול להעביר את השכירות.

אם אתה מוצא שוכר חליפי "סביר", כלומר עם משכורת, חייכן, ערב, הבנת את העיקרון - אסור לבעל הבית לסרב, במיוחד שיש סיבה לעזיבה שלך. לגבי גובה שכ"ד: אתה חייב גילוי לשוכר החליפי שכעת זה XXX ועשוי להיות יותר בעוד חמישה חודשים.

אני חושב שבתור בעל הבית - אם הדירה מבוקשת (אגב, היכן היא?), הייתי כבר עכשיו משכיר לבד ביותר כסף. אולי כדאי שתציע לו זאת?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הבנתי את העקרון .

בקיצור צריך למצוא דייר חדש , לדעתי במחיר עדכני להיום וזהו.

תודה

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

בהמשך למה שבר כתב, חובת הגילוי שלך היא להגיד לאותו אדם שמחליף אותך כי המחיר להיום הוא עד תום תק' השכירות שלך ולאחר מכן יכול והוא יעלה.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

timur2008,

לפני שאתה רץ למצוא דייר חדש, דבר עם בעל הבית - אולי הוא עצמו לא מעוניין להאריך את השכירות ומחכה על קוצים שהחוזה שלך יפוג?

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לא זה לא המקרה.

דיברתי איתו והוא מבקש שאני אמצא דייר אחר. אבל לפי המחיר שהוא רוצה.

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

הוא לא יכול להתנות לך מחיר, אתה סגרת איתו חוזה על מחיר X ואכן חובה עליך למצוא דייר אחר שיסכים למחיר הנ"ל עד תום החוזה שלך, קרי אם לדוג', נשארו לך עוד חודשיים אתה צריך להביא דייר לעוד חודשיים שישלם את המחיר שאתה הסכמת לשלם לאותם חודשיים, מה יהיה אח"כ כבר לא ממש מעניינך.

בעיה: הרי רשום שבעל הבית צריך להיות שבע רצון מהבחור שהבאת במקומך, אבל במידה ולא יהיה מרוצה אם תגיד לו את מה שרשמתי למעלה, הוא יערים קשיים ולא יהיה מרוצה בכוונה.

פיתרון, במידה והוא עושה כך, הרי שהוא נוהג בחוסר תום לב ובמידה שזה ברור ומובן אתה מוזמן להבהיר לו שבמידה והא ינהג כך אתה תראה עצמך כפתור מין החוזה (אני מקווה כמובן שזה לא יגיע לכך).

זו, דעתי האישית בכל מקרה.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

העניין הוא כזה :

בעל הדירה הקודם השכיר לי את הדירה ב1100 ש"ח

בעת הרכישה בעל הבית החדש לא היה מעוניין להשכיר במחיר הנ"ל.

בעל הבית הקודם הסכים לתת לו למשך שנה את ההפרש של השכירות (500 ש"ח לחודש) למשך שנה בכדי שהעסקה תצא לפועל.

היום אני משלם 1100 - בעל הדירה מקבל כאילו 1600 .

אני צריך למצוא דייר לפי החוזה ובו רשום 1100 - בעל הבית רוצה 1600

אני לא יכול למצוא דייר ל חמישה חודשים כי רוב האנשים רוצים דירה לתקופה ארוכה יותר.

פה נוצרת בעיה שהבעל הבית לא רוצה לפרסם את המחיר 1100 בכדי לא לצור ויכוח בינו לדייר החדש .

הדבר הנ"ל מקשה עליי למציאת הדייר המחליף.

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

אתה מחוייב למצוא שוכר במחיר שרשום בחוזה שלך. מה בעל הבית הראשון, השני, השכנה או הנכדה שתירש את הדירה אחרי שהוא ילך לעולמו - לא עניינך.

למצוא שוכר חדש ל5 חודשים אכן יהיה קצת בעייתי.

היות והשכ"ד לא גבוה במיוחד והתקופה שנותרה לא ארוכה במיוחד - תנסה לספוג את ה5.5 אלף ש"ח הללו.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

כשאני הייתי במצב דומה, הצבתי לבעל הדירה שתי אפשרויות, לבחירתו:

1. או שאני מוצא שוכר במחיר שאני שילמתי ליתרת תקופת החוזה שלי

2. או שהוא משחרר אותי מהחוזה תוך חודש, ומוצא בעצמו שוכר באיזה מחיר שהוא רוצה

בסופו של דבר הוא בחר באופציה 2 - כך הוא הרוויח יותר ואני הייתי פטור מחיפוש שוכר.

תגלגל את הכדור אליו.

פורסם

למקרה שלא שמתם לב:

נכון להיום בעל הבית מקבל 1,600 ש"ח כל חודש.

אם הוא יקבל משוכר חדש 1,600 ש"ח, זה אומר שהוא מקבל 2,100 ש"ח - הרי הוא כבר קיבל את ה- 500 שקלים מהמוכר.

5 חודשים = 2,500 ש"ח.

.

• תוכן חדש...