Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תוצאת בדיקת הבלמים יצאה שלילית ובעל הרכב לא מעוניין להשאירו שם ?

אוקיי, אני אחדד את השאלה. קודם זו הייתה שאלה כללית והתשובה עליה היא דיי פשוטה. מוסך מורשה מחויב לדווח למשרד התחבורה על רכב שתוצאת בדיקת הבלמים או כל מכלול בטיחותי אחר לא תקין.

עכשיו לסיטואציה :

נניח וקיים מכונאי בעל תעודות והסמכות. יום אחד אותו מכונאי הסתובב לו להנאתו באיזור המוסכים ומיכוון והוא עצלן, הוא החליט לקפוץ למוסך ולבצע טיפול. בבדיקה, גילו שהרכב חייב להחליף את מכלולי הבלמים כיוון שאותם מכלולים מהווים סכנה בנסיעה. בעל הרכב מעדיף לטפל בעצמו ברכבו כיוון שהמחיר לו הוצע גבוה מידי. המוסך ממליץ לבעל הרכב להשאיר את הרכב לטיפול אחרת הוא מחויב להודיע למשרד התחבורה שהרכב עבר בדיקת בלמים אך לא טופל.

עכשיו לשאלה, האם זכותו של המוסכניק לקחת את רכבו ולטפל בו בעצמו ? האם זה חוקי ? מה הדין לגבי חוקיות העניין ?

(הסיפור לא קשור אליי, והוא פרי דימיוני העשיר)

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

טפול ותקון רכב מותרים רק במוסך מורשה ע"י משרד התחבורה ובפקוח מנהל מקצועי בעל כתב הסמכה. לפיכך לא רשאי מכונאי, גם בעל כתב הסמכה לנהול מוסך, לתקן ולטפל ברכב כך סתם לא במוסך מסודר. בפרוש מבוצעת פה עבירה על החוק וביחוד בנושא הבלמים שהנו בטיחותי. באם תקרה, חס וחלילה, תאונה בעקבות הטפול והתקון בבלמים, יואשם אותו מכונאי גם בעבירה פלילית כגון, הריגה, גרימת נזק, רשלנות פושעת וכו'.

כמו שרופא הנו מקצוע מחייב רשוי והוא אינו יכול לטפל או לנתח ללא תנאי יסוד, כך בדיוק לגבי שרותי רכב המחייבים רשוי.

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם
טפול ותקון רכב מותרים רק במוסך מורשה ע"י משרד התחבורה ובפקוח מנהל מקצועי בעל כתב הסמכה. לפיכך לא רשאי מכונאי, גם בעל כתב הסמכה לנהול מוסך, לתקן ולטפל ברכב כך סתם לא במוסך מסודר. בפרוש מבוצעת פה עבירה על החוק וביחוד בנושא הבלמים שהנו בטיחותי. באם תקרה, חס וחלילה, תאונה בעקבות הטפול והתקון בבלמים, יואשם אותו מכונאי גם בעבירה פלילית כגון, הריגה, גרימת נזק, רשלנות פושעת וכו'.

כמו שרופא הנו מקצוע מחייב רשוי והוא אינו יכול לטפל או לנתח ללא תנאי יסוד, כך בדיוק לגבי שרותי רכב המחייבים רשוי.

בברכה - רפי לין :idea:

תשובה מקצועית!!

תודה רפי.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...