Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

חבר שלי מביא לי אוטו מתנה.

עכשיו רציתי לדעת מה אני צריך לעשות ולאן ללכת.

אגב לאוטו גם אין טסט אז צריך לעשות לו טסט.

חבר שלי אמר לי שצריך לעשות זיכרון דברים וזהו.

האם זה כל מה שצריך?

תודה לכל העוזרים.

Citroen volcane 2.0i

פורסם

כן בטח שיש. עוד חודש נגמר המלווה. =]

מספיק לעשות רק העברת בעלות וזהוא [זהו]?

ומישהו יכול להסביר לי מה זה זיכרון דברים ובשביל מה זה?

תודה=]

Citroen volcane 2.0i

פורסם

זיכרון דברים זה סוג של חוזה בין מוכר לקונה שבו אתם מכניסים את כל הפרטים החשובים לך ולמוכר ושלא יהיו אי הבנות אחר כך.

פעם היה דוגמא לזיכרון דברים באחד הנושאים בדביק, תנסה לחפש אני מניח שזה עדין שם.

פורסם

הוא עדיין נמצא בשרשור הדביק, במצבור המאמרים והטיפים.

במקרה הזה, היות והרכב ניתן ללא תמורה, ככל הנראה זכרון הדברים שמופיע שם לא יהיה לעזר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

זכרון דברים זה בעצם שם נרדף לחוזה מקדמי לפני העברת בעלות.

אמנם בדר"כ רשום שם מחיר הרכב וכדומה אבל אתה יכול לנסח הסכם שאומר שכל הדוחו"ת עד לתאריך X הם עליו וכל הדוחות החל מתאריך Y הם עליך.

פורסם
זכרון דברים זה בעצם שם נרדף לחוזה מקדמי לפני העברת בעלות.

אמנם בדר"כ רשום שם מחיר הרכב וכדומה אבל אתה יכול לנסח הסכם שאומר שכל הדוחו"ת עד לתאריך X הם עליו וכל הדוחות החל מתאריך Y הם עליך.

זכרון דברים הוא חוזה לכל דבר ויהיה מקדמי רק אם יציינו בו 2 בעלי הדין שהוא מקדמי ולאחריו צריך להופיע חוזה נוסף, במקרה של רכב סביר להניח שלא יהי חוזה נוסף ואל כן זהו חוזה תקף לכל דבר במישה ויעשה.

גם למתנה יש חוזה משלה וזו נחשבת אחת העיסקאות הבעיתיות.

יש לי שא', אם זו מתנה בין חברים, למה החבר רוצה ז.ד, לי זה כבר נראה חשוד כשלעצמו.

אם כבר עושים ז.ד ,דאג שיהיה כתוב כי מדובר במתנה ואינך נדרש לתת שום תמורה בכדי לקבל חזקה על הרכב.

נימה אישית, אני אישית לא אוהב מתנות ובטח ובטח שאני נידרש לחתום בשביל לקבל ם על חוזה.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

תודה לכולכם..=]

ממש מעריך את עזרתכם.

הוא פוחד שאני יעשה איזה עבירה והוא יצתרך לשלם עליה..(יש לו משפט עוד חודש על כזה דבר)

לאוטו אין טסט 3 חודשים.

זאת אומרת אני צריך להעביר את האוטו על שם אחד ההורים או לחתום על כך שכל הדוחות יהיו על שמי/הורים?(הבנתי נכון?)

ואחרי זה אני יכול לנסוע לעשות טסט?

מצטער שחופר לכם, פשוט חדש בעיניין.

תודה לכולם.

Citroen volcane 2.0i

פורסם

הבנת לא נכון.

כעיקרון, קודם כל צריך להעביר את הרכב טסט ורק אז לבצע העברת בעלות. אם אתה קטין מתחת לגיל 18 ומעוניין להעביר בעלות על שמך אתה צריך להגיע למשרד הרישוי עם אחד ההורים ולהעביר שם בעלות על הרכב. בכל מקרה אחר, אתה ניגש שבועיים אחרי שהרכב עבר טסט לסניף דואר ומעביר בעלות על שמך.

יש אופציה נוספת עליה למדתי מקריאה בפורום ולא ניסיתי בעצמי, והיא להעביר בעלות על הרכב למרות שאין לו טסט. את זה אפשר לעשות רק במשרד הרישוי.

ברגע שעשיתי העברת בעלות כחוק על הרכב כל הדוחות יגיעו על שמך ולא על שם המוכר, ולכן אין צורך בשום מסמך ובשום חתימה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם לרכב היה טסט עד לפני שלושה חודשים ,אז אתה יכול להעביר בעלות.

הזיכרון דברים נועד לכך שבמידה ולא תעשו העברת בעלות (עד שתעשו) יהיה לחבר שלך הוכחה לכך "שלמעשה" הרכב שייך לך , כביכול זה אמור להגן עליו מפני עבירות תנועה ,דוחות למינהם.

הייתי ממליץ לך לספר לנו איזה רכב חבר שלך רוצה לתת לך ומה המצב שלו

יכול להיות שזה בכלל לא יישתלם לך לקבל את רכב (למרות שזה מתנה).

אני כמעט בטוח שניתן לרשום את הרכב על שמך מגיל 17.(על קטנוע בטוח! אפשר).

בכל אופן ,אני מבין שאתה "חדש בעסק" ואין לך ידע וניסיון.כך בחשבון שלאוטו מתווסף עלות הטסט ,ביטוח , עלות הסידורים לרכב בכדיי שהוא יעבור טסט.

וכמובן ,יש לקחת בחשבון את השנתון של הרכב ,אם הוא מעל 20 שנה על הכביש יש אפשרות לקחת את הרכב לגריטה ולקבל עליו שלושת אלפים ש"ח.(צריך טסט)

rover r75 -2.5L v6 -177h.p

פורסם

אז ככה...

הוא מביא לי סיאט קורדובה משנת 96 מפני שהוא כבלן והוא קנה לאצמו רכב מסחרי...

אבא שלי בדק אותו ואמר שהרכב יעבור טסט בלי שום בעיה.

אני יודע שהטסט והביטוח יעלה כי סביבות ה 4.5 אלף שקל..

אבל כל הקטע של העברת בעלות ושהרכב יהיה רשום של שמי או על שם ההורים זה מסבך אותי..

עם אתם יכולים תעזרו לי בבקשה עם כל הקטע של הניירת והעברת בעלות..

תודה רבה!!!

ממש מעריך את העזרה.=]

Citroen volcane 2.0i

• תוכן חדש...