Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בחלק האחורי של דוח התנועה יש רוביקות וסעיפים אותם השוטר שממל"ז ממלא או שמסמן X.

אחד הסעיפים הוא "נקודת ההצבעה האדומה הייתה מכוונת כל זמן המדידה על מרכז רכב המטרה, עד לקבלת צליל אישור מדידה".

ליטל,

הדוח הוא 2 דפים. אחד הודעת הקנס ומאחורה סעיפי ביטול/המרה באזהרה/רצון להישפט. בשני יש כתובות יחידות התנועה וטלפונים ובצד השני את הספח של התשלום.

זה אמור להיות בהעתק שניתן לי?

עדכון:

היום דיברתי והתייעצתי בנושא עם הפרקליטות הצבאית (התובע), הסנגוריה הצבאית ויחידת התנועה שפלה (תובעת משטרתית).

כל אחד אומר משהו אחר,

הסנגורית הצבאית אמרה שבכלל אי-אפשר להמיר את הדו"ח לצבאי, ועליי לפנות למש"קית ת"ש כדי לקבל עזרה כספית בייצוג עו"ד אזרחי בבית דין אזרחי לתעבורה.

התובעת המשטרית אמרה לי שלא כדאי לי להמיר לדו"ח צבאי כי אני יכול לקבל "זמן בפנים", אבל אם אני רוצה - לשלוח להם מכתב בדואר רשום עם הבקשה, היא תשלח לי חזרה הודעה לביטול הדו"ח, ודבר העבירה יעבור למ"צ.

התובע הצבאי (שאגב היה גבר-גבר) אמר לי שכדאי לי להמיר את הדו"ח לדו"ח צבאי, לקחת ייצוג משפטי צבאי, ולסגור את הנושא בחודשיים שלילה על תנאי וקנס כספי (75-100 ש"ח). כמובן שהסברתי לו את הנכתב בדו"ח, כולל המהירויות והכל.

בכל מקרה, לשלם 750 ש"ח אני לא יכול. לשלם על ייצוג משפטי אזרחי גם לא.

האם לבקש להמיר באזהרה באזרחות או להיות מורשע בדין צבאי?

משכנתא זה קל

פורסם

אני הייתי הולך על הצעת התובע (וזה מה שעשיתי כמה וכמה פעמים בצבא כשניתפסתי על מהירות)

פורסם
ליטל,

הדוח הוא 2 דפים. אחד הודעת הקנס ומאחורה סעיפי ביטול/המרה באזהרה/רצון להישפט. בשני יש כתובות יחידות התנועה וטלפונים ובצד השני את הספח של התשלום.

זה אמור להיות בהעתק שניתן לי?

ניר צודק טעות שלי, זה העתק החלק שנשאר אצל השוטר ומשמש את התביעה במידה וניגשים למשפט, הוכחה כי המכשיר כוייל, וכי השוטר פעל לפי כל הסעיפים הרשומים לו מטה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

האפשרות להעביר דו"ח לסמכות הצבא תקפה לגבי כל החיילים או רק בתפקיד? (או אפילו רק נהגים עם רכב צבאי)?

מה לגבי דו"ח על תאונת דרכים?

Seat Leon 1.4TSI, Manual

--

Will Vag-Com For Food

פורסם

היום שלחתי את המכתב עם הבקשה להעביר את נושא העבירה למ"צ.

אילו נק' כדאי "לתקוף" כדי לצאת כמה שיותר בזול?

משכנתא זה קל

פורסם

בקשר להערה על המהירות של המשאית , אני אישית הגעתי ל125 עם אינטר צבאית כשהיתי צעיר וטיפש :roll:

אין כזה דבר גנוב , יש כזה דבר נפל בטעות מהמשאית לידיים הלא נכונות ! D:
פורסם

פיטצ',

משתף אותך בניסיון דומה שהיה לי בצבא:

נהגתי על הרכב של המפקדת שלי (רס"ן עם יונדאי אקסנט), כשאר עצר אותי שוטר וטען שעברתי רמזור באור אדום.

קיבלתי קנס בסך 1000 ש"ח ונקודות.

בבוקר למחרת הגשתי בקשה לביטול הקנס באגף התנועה.

לאחר כשבועיים קיבלתי מכתב שלשונו: " הרכב המדובר הינו רכב צבאי. הועבר לטיפול משטרה צבאית ".

לאחר מכן, בדקתי באתר המשטרה לפי מספר הדו"ח, והדו"ח לא היה קיים.

עד למועד השחרור שלי לא פנו אלי ממשטרה צבאית וככל הנראה גם לא יפנו...

בהצלחה.

Nissan Maxima QX 2.0L V6

פורסם

היום שמתי לב כי התאריך שאדון שוטר רשם על הדוח הוא 03/01/10 ולא 01/03/10.

יכול להועיל או להזיק לי?

משכנתא זה קל

פורסם

כל דוח שנכתב, נרשם בדוח עיסוק האישי של אותו שוטר.

אם תשים לב לכל דוח ישמספר סידורי ארוך בתחילת העמוד.

ניתן לבדוק בדיוק מתי הדוח ניתן, כך שלדעתי לא יכל לא להועיל ולא להזיק.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

ואני לתומי חשבתי שעל 121 הוא לא "יטרח" בכלל לעצור אותך בכביש מהיר...

אני לא אכנס לנושא של תקנות התעבורה של מהירות 90 בכביש מהיר וההתיישנות המטורפת של החוק הזה (כי לא ניצא מזה) אבל המסקנה הידועה פשוט לנסוע על 110 מקסימום...

אחרת זה משחק של חתול ועכבר עד לתפיסה.

בהצלחה בכל מקרה.

פורסם

מה שמראה הצג של האקדח לייזר זה המהירות לפני ההורדה. נתפסתי מספיק פעמים ועוד לא קרה לי שנתקלתי בשוטר שהראה לי את המהירות אחרי ההורדה. בנוסף, את המרחק מדידה גם רואים על גבי אותו צג (השוטר צריך ללחוץ שם על איזשהו כפתור).

בכל מקרה, 121 קמ"ש או 116 קמ"ש זה לא משנה. כל עוד זה עבר את ה-115 קמ"ש בכביש של 90 הקנס הוא 750 שקל ו-8 נקודות (יותר מ-25 קמ"ש מעל המהירות המותרת). לגבי מכוניות אחרות שהיו וגם לגבי המשאית, אתה יכול לנסות לבדוק את זה האם שווה להשקיע בזה זמן שאולי הוא מדד אותן ולא אותך אבל זה די מילה שלך מול המילה שלו ועכשיו לך תוכיח. אם אין ראיות או הוכחות מיוחדות לרוב יקחו את המילה של השוטר.

פורסם

הבעיה בדרך אכיפת המהירות בארץ, היא שלא באמת רוצים להגביל מהירות - ממש לא.

הרצון הוא שנהגים יסעו מהר וישלמו מס מהירות.

כשאתה יודע שמכמונת היא ענין נקודתי, אתה מהמר וממהר ובד"כ לא נתפס.

אילו היו עוברים לאכיפ ע"י בדיקת מהירות ממוצעת, נהג היה יודע שאין צורך למהר כי בוודאות מוחלטת הוא ישלם מס מהירות אם יחרוג מהמותר.

לדוגמה:

בקטע כביש באורך 21 ק"מ שהמהירות המותר בו היא 90 קמ"ש, משמע לוקח 14 דקות לעבור את הקטע במהירות החוקית.

אם רכב יסע במהירות 100, הוא יסיים את הקטע תוך 12 דקות ו-36 שניות.

אם מכוונים שחריגה בבדיקת מהירות ממוצעת תהיה על 12. דקות ו-30 שניות, משמע כל רכב שיחלוף את הקטע בפחות זמן, ישלם מס מהירות. במקרה כזה, נהג יודע באופן מוחלט שאין טעם לנסוע מהר כי אין סיבה לצאת מהכביש לפני 12 וחצי דקות אלא אם הוא רוצה לשלם 250 ש"ח.

השיטה הזאת תחסוך זמן אכיפה, ושוטרים יוכלו להתפנות למשימות חשובות יותר.

השיטה הזאת תגרום לכך שנהגים רבים יתחילו לנסוע במהירות המותרת כי אין כאן ענין של מזל - אולי תהיה מכמונת, אולי לא תהיה. המכמונת קיימת לאורך כל המקטע.

השיטה הזאת לא תעבוד, כי זה יקטין את הכנסות המדינה מקנסות, ואת זה האוצר לא רוצה.

האוצר רוצה שניסע מהר ושנשלם יותר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
הבעיה בדרך אכיפת המהירות בארץ, היא שלא באמת רוצים להגביל מהירות - ממש לא.

הרצון הוא שנהגים יסעו מהר וישלמו מס מהירות.

כשאתה יודע שמכמונת היא ענין נקודתי, אתה מהמר וממהר ובד"כ לא נתפס.

אילו היו עוברים לאכיפ ע"י בדיקת מהירות ממוצעת, נהג היה יודע שאין צורך למהר כי בוודאות מוחלטת הוא ישלם מס מהירות אם יחרוג מהמותר.

לדוגמה:

בקטע כביש באורך 21 ק"מ שהמהירות המותר בו היא 90 קמ"ש, משמע לוקח 14 דקות לעבור את הקטע במהירות החוקית.

אם רכב יסע במהירות 100, הוא יסיים את הקטע תוך 12 דקות ו-36 שניות.

אם מכוונים שחריגה בבדיקת מהירות ממוצעת תהיה על 12. דקות ו-30 שניות, משמע כל רכב שיחלוף את הקטע בפחות זמן, ישלם מס מהירות. במקרה כזה, נהג יודע באופן מוחלט שאין טעם לנסוע מהר כי אין סיבה לצאת מהכביש לפני 12 וחצי דקות אלא אם הוא רוצה לשלם 250 ש"ח.

השיטה הזאת תחסוך זמן אכיפה, ושוטרים יוכלו להתפנות למשימות חשובות יותר.

השיטה הזאת תגרום לכך שנהגים רבים יתחילו לנסוע במהירות המותרת כי אין כאן ענין של מזל - אולי תהיה מכמונת, אולי לא תהיה. המכמונת קיימת לאורך כל המקטע.

השיטה הזאת לא תעבוד, כי זה יקטין את הכנסות המדינה מקנסות, ואת זה האוצר לא רוצה.

האוצר רוצה שניסע מהר ושנשלם יותר.

.

לצערי הרב מה שאתה מפרט פה כבר בתהליכים לבנייה בעתיד. לפי הפרסומים לפחות.

ולמה לצערי הרב? אין לי בעיה עם הגבלת מהירות הגיונית, אבל הם ימשיכו עם ה-90 קמ"ש מקסימום בכבישים בינעירוניים ועוד הגבלות מהירות הזויות בשולי הערים.

• תוכן חדש...