Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל חברה כיום משתמשת בסלוגן מלבד לוגו החברה והשם שלה.

הסלוגן הוא כמו משפט מחץ שמאפיין את החברה או המותג שאליו הוא מקושר.

סלוגנים לרוב אמורים להיות דברים ניטרליים שאני לא אמורים למצא בהם משהו שיוצר קונפליקט אצלנו הצרכנים.

לדוגמא ניקח את הסלוגן של נוקיה: Connecting People זה אחלה סלוגן, הוא ניטרלי ולא אומר בהכרח משהו טוב או רע על המוצרים של נוקיה.

לאחרונה בארץ אני נתקל בסלוגנים שלא מריחים טוב בעיני. לדוגמא הסלוגן של רמי לוי "הסל הכי זול במדינה". רמי לוי הוא בעל רשת שהחליט למצא מוצר מפתח אחד כגון העופות ולשחק עליו קלף ולהוריד אותו למחיר תחתית וכך משך את לקוחותיו. בפועל, העופות היו בשקל והצרכן שילם על מוצרים אחרים טיפה יותר כדי לכסות את גימיק העופות. לא שהייתי בסניף הסופר של רמי לוי לאחרונה, אך לדעתי גימיק העופות נעלם מזמן והמחירים בטוח נשארו. אני בטוח שחלק מהקוראים פה יגידו "רמי לוי הכי זול", אני אגיד לכם בתגובה שבכנות אני לא יודע אם הוא הכי זול או לא, לטעמי זה בכלל עניין של סוג המצרכים שהצרכן קונה בסופר וזה בטח קטע אינדיוידואלי בהתאם לסל הנרכש אך אני בטוח בדבר אחד: רשת רמי לוי מעל לכל צל של ספק לא משאירה את מתחרותיה בתחום מאחור בעלויות המחירים, דהיינו סל המוצרים של רמי לוי הוא לא זול יותר באופן מובהק ממתחריו.

דוגמא נוספת שנתקלתי בה לאחרונה בשלטי חוצות ושכוללת את התמונה של עידו רוזנבלום שמדגמן מכונית חדשה מחברת "רנו". הסלוגן שמתנוסס לו ליד חיוך המיליון דולר של עידו הוא "רנו החדשה, לא רואה מוסך". הסלוגן הנ"ל מעלה אצלי הרגשה כאילו אף אחד לא מפקח על הסלוגנים האלה. ברשות המשפחה שלי רנו מגאן 2009 והיתה לנו גם ב-2002 אחת. המכונית כן רואה מוסך. מלבד הטיפולים הקבועים של התחזוקה הרכב כן מבקר מעת לעת במוסך ואני לא אכנס לויכוח עתיק הימים לגבי "איזה רכב יותר אמין: צרפתי או XXX" כי זה לא העניין.

אני לא סתם מתעלק על רמי לוי או רנו, אין לי שום זיקה לעולם הסופר מרקטים או לרכבים כאלו ואחרים. נהפוכו, אני סטודנט לכלכלה שגר אצל ההורים, לא עובד, לא עושה קניות, ובעליו של רכב צרפתי. פשוט תמוה בעיני צורת ההתנהלות של רשתות כאלה ביצירת סלוגן שהוא לא בהכרח משקף את המציאות, אפשר לומר אפילו: משמעותית רחוק מהמציאות.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

אתה מיתמם.

כל משמעות עולם השיווק והמכירות היא להציג באופן אטרקטיבי עובדות שאינן תמיד הכי רלוונטיות או אמיתיות.

רנו יגידו לך - מה אתה רוצה ? המכונית עצמה לא רואה מוסך, היא לא רואה כלום בכלל כי זה אוטו. כל המשמעויות שייחסת למשפט הן בראשך בלבד ועל אחריותך.

רמי לוי יגיד לך - הסל שלי הכי זול במדינה! איזו מדינה ? וולטה עילית, תוכיח שלא.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

זה בדיוק העניין. שלדוגמאת נוקיה והסלוגן שלהם אין להם איך לחרטט אותך, בעוד שרמי לוי ורנו צריכים להמציא תירוצים שיקריים כדי לגבות את הסלוגן.

ברור לי שעולם השיווק מציג דברים בצורה יפה, אבל במקרה של 2 הדוגמאות שנתתי האמת לא יכולה להיות שונה יותר מהסלוגן.

Connecting people - "מחברים אנשים", זה המוצר של נוקיה.

האם רמי לוי מוכר את הסל הזול ביותר ? התשובה היא לא. האם רנו לא רואה מוסך ? לא. הסלוגן משקף את ההפך המוחלט מהמוצר.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

קודם כל שהמחוקק יפסיק לשקר לנו ואז נתחיל לחשוב על המשווקים..

חוץ מזה, הסלוגנים בד"כ כל כך מפגרים וחסרי כל שנינות ומחשבה (בניגוד לסלוגן של נוקיה למשל) שאני לא מבין על מי בדיוק זה "עובד".

הטובים ביותר לדעתי הם ערוץ הקניות, "יותר זול מהכי זול בארץ", אה הא..

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

בתור אחד שיש לו חנות, אני יתייחס למה שאמרת על רמי לוי.

ובכן זה לא חדש שרמי לוי לא הכי זול, ובעצם שום מקום אינו זול משמעותית.

אצלנו בכפר סבא פתחו סניף של ויקטורי, שיגעון פתיחה: 5 ירקות במחיר של שקל לקילו.

מדהים כמה שזה יכול להיות זול, בתור אחד עם חנות ירקות אני יודע שהם מוכרים בשקל משהו שאני אישית קונה אותו בשלוש ארבע שלש.

ואז מה קרה, אחריי שבועיים שלוש הסופר קצת בהפסדים, מה שהם עשו זה פשוט מאוד, על מנת שתקנה מלפפון לדוגמא בשקל, אתה צריך לקנות עוד דברים עד שהם יגיעו למחיר של 50 שקל, וכמובן ששאר המחירים הם ללא ספק יקרים להפליא, וכמובן שאתה לא יכול לקחת כמה מלפפונים שאתה רוצה אלא רק 3 קילו(נכון זה לא מעט אבל מה במידה ויש למישהו אורחים? או לפני החג שקונים הרבה יותר מ3 קילו?), במידה ולקחת 4 קילו אז 3 קילו יהיו לפי שקל אבל הקילו הנותר עולה לך כמעט כפול ממה שאני מוכר בחנות, וכמובן שאנשים ממלאים את השקיות ואין להם משקל בידים אז תמיד הם שמים מעבר ל3 קילו וחושבים שהם קנו בזול.

דוג' נוספת לכך שאם מורידים במקום מסויים, מעלים את הסכום במקום אחר: נכנס אליי לפני חודש לקוח, ביקש פטרוזיליה, הבאתי לו חבילה והוא אמר שזה יותר מידי בישבילו, אז הוא לקח חצי מחבילה. ברגע שהוא שאל אותי כמה זה יעלה לו הוא נדהם, לקחתי ממנו שקל וחצי. ואז הוא מזיז את החולצה שלו, ומראה לי שהוא עובד בסניף של וויקטורי, וככה הוא אמר: אצלנו חצי כמות מחבילה שאני קניתי(משמע רבע חבילה) עולה 7 שקל, אצלך זה רק שקל וחצי.

מיותר לציין שברגע שהוא עשה סיבוב הוא עצמו קלט איך עובדים על אנשים בכל הרשתות מזון ומאז הוא לקוח שלי.

קובי

פורסם

זה לוסט לידר, טכניקה ידועה ולגיטימית במיוחד בענף המזון.

אני בא לקנות רק לוסט לידרים, למשל חיתולים האגיס אין מצב שאני קונה ביותר מ48 לחבילה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אם התחלת ברמי לוי - קח כמה עובדות.

1. בכמעט כל סקר בלתי תלוי שנעשה הוברר מעל לכל ספק שהסל הכולל של הקניה זול יותר אצלו - בממוצע של 5-15 אחוז.

אתה מוזמן לבדוק את זה בYNET - יש חברה שעושה להם את הסקרים האלו בכל סופשבוע.

רמי לוי מעולם לא אמר שהמחירים שלו הם הכי זולים. הסלוגן אומר "סל הקניות הזול במדינה". וזה בדוק.

לפני שנה שופרסל תבעו את הרשת בדיוק על המשפט הזה - והפסידו.

2. בכל מקום שבו יש סניף של רמי לוי, באורח פלא המחירים של המתחרים יורדים בעשרות אחוזים כדי להכנס לתחרות.

מה זה אומר על המחירים לפני כן?

3. דוגמת העופות לא נכונה בכלל מאחר ואת הגימיק הזה רמי מפעיל בכל סניף שהוא פותח לזמן מוגבל וגם המוצר הזה מוגבל ליחידה בודדת. ובניגוד גמור למה שאתה כותב, אף מוצר לא סיבסד את מחיר העוף בשקל הזה ולהיפך.

ואני יכול לומר לך שלא רק שהמחירים לא עלו, אלא שהם ברוב המקרים ירדו.

אתה יכול לרענן את זכרונך בהפגנה שעשו סוחרי השוק בטבריה כנגד רמי לוי בגלל שהוא זול מהם.

אסטרטגית השיווק של לוי אומרת שאת ההנחה שהוא מקבל מהיצרן/ספק הוא מוריד מיד לצרכן ולא דוחף לכיס.

לסיכום - דוקא כאן הדוגמא שלך לא נכונה כי הסלוגן נכון. לרמי לוי יש את הסל הזול ביותר (כמעט) תמיד.

גילוי נאות: אני עובד ברשת.

פורסם

אל תפגע קאררה, אבל אתה פשוט סטודנט לכלכלה.

אם היית מתמחה בשיווק היית מבין - זהו פרסום, מטרתו למשוך את העין ואת הלקוח, ולעשות זאת תוך גריפה מקסימלית של רווחים ולקוחות.

בחוקי הפרסום הכל מותר כל עוד זהו לא שקר מובהק.

הפרסומים שאתה מציין הם ברי משחק, הרי אף אחד לא באמת ברר את המוצרים שרמי לוי טוען שנמצאים בסל.

זה נמצא היום בכל הפרסומות שאתה רואה, אם זה בחברות הסלולר, אינטרנט, ומוצרי הצריכה.

פשוט צריך לפתוח את הטלוויזיה ולהנות מאוסף הפולישטיקים שנמכרים.

עצה לחיים - אל תלך אחרי הפרסומת, תיהיה צרכן חכם ותבדוק מה אתה צריך ורק אז תפנה למקום הרלוונטי, אל תלך שבי אחר הפרסומות.

Confidence In Motion

פורסם

את סל המוצרים בוחרים לא לוי, לא שופרסל ולא קואופ.

זה סקר בלתי תלוי של חברה חיצונית שבכל שבוע בוחרת משהו אחר.

תבדוק ב LEYNET בצרכנות. זה מופיע שםץ

פורסם
אם התחלת ברמי לוי - קח כמה עובדות.

1. בכמעט כל סקר בלתי תלוי שנעשה הוברר מעל לכל ספק שהסל הכולל של הקניה זול יותר אצלו - בממוצע של 5-15 אחוז.

אתה מוזמן לבדוק את זה בYNET - יש חברה שעושה להם את הסקרים האלו בכל סופשבוע.

רמי לוי מעולם לא אמר שהמחירים שלו הם הכי זולים. הסלוגן אומר "סל הקניות הזול במדינה". וזה בדוק.

לפני שנה שופרסל תבעו את הרשת בדיוק על המשפט הזה - והפסידו.

2. בכל מקום שבו יש סניף של רמי לוי, באורח פלא המחירים של המתחרים יורדים בעשרות אחוזים כדי להכנס לתחרות.

מה זה אומר על המחירים לפני כן?

3. דוגמת העופות לא נכונה בכלל מאחר ואת הגימיק הזה רמי מפעיל בכל סניף שהוא פותח לזמן מוגבל וגם המוצר הזה מוגבל ליחידה בודדת. ובניגוד גמור למה שאתה כותב, אף מוצר לא סיבסד את מחיר העוף בשקל הזה ולהיפך.

ואני יכול לומר לך שלא רק שהמחירים לא עלו, אלא שהם ברוב המקרים ירדו.

אתה יכול לרענן את זכרונך בהפגנה שעשו סוחרי השוק בטבריה כנגד רמי לוי בגלל שהוא זול מהם.

אסטרטגית השיווק של לוי אומרת שאת ההנחה שהוא מקבל מהיצרן/ספק הוא מוריד מיד לצרכן ולא דוחף לכיס.

לסיכום - דוקא כאן הדוגמא שלך לא נכונה כי הסלוגן נכון. לרמי לוי יש את הסל הזול ביותר (כמעט) תמיד.

גילוי נאות: אני עובד ברשת.

אני לא מסכים איתך, אז נכון המחיר היה נמוך לעופות.

אבל בתור אחד שעובד בחנות עצמאית, אני יודע שכאשר אני פותח את החנות אני חייב לתת מחירים זולים ממחירי השוק ולאורך זמן. אני לא יכול לעשות למשך שבוע שבועיים אלא חודשיים מינימום.

אחרת הלקוחות לא יבואו.

קובי

פורסם
את סל המוצרים בוחרים לא לוי, לא שופרסל ולא קואופ.

זה סקר בלתי תלוי של חברה חיצונית שבכל שבוע בוחרת משהו אחר.

תבדוק ב LEYNET בצרכנות. זה מופיע שםץ

היינוח.

לא אני ולא אתה בוחרים את סל המוצרים ולכן הפרסום אינו מטעה.

Confidence In Motion

פורסם

דוגמא נוספת שנתקלתי בה לאחרונה בשלטי חוצות ושכוללת את התמונה של עידו רוזנבלום שמדגמן מכונית חדשה מחברת "רנו". הסלוגן שמתנוסס לו ליד חיוך המיליון דולר של עידו הוא "רנו החדשה, לא רואה מוסך". .

חייב לתקן,

אין לו חיוך מליון דולר, יש לו חיוך יונית לוי

yonit_levi_new_c_.jpg

נ.ב

ברוך הבא לעולם הפרסום, מה אתה מצפה שיגידו לך, כמעט הכי זולים ובמחירים למוצרים מאוד מסויימים?.

ושרנו היא כמו כל אוטו שצריך מוסך? , אז מדגישים שהיא יותר אמינה כי זו הבעיה של המותג.

פה בעל האינטרס למכור מפרסם לך, ומה אתה חושב "וואלה אמרו אז זה בטוח ככה"?

פורסם

אני לא מסכים איתך.

יש עשרות מבצעים מוגבלים ליום יומיים או יותר.

כל עוד הלקוח יודע שזה מבצע מוגבל לתאריך או לרגל אירוע מסוים והכל משולט כמו שצריך - מה הבעיה?

עידן זה לא מה שכתבת. אמרת שאף אחד לא יודע מה בדיוק מכניס רמי לוי לסל. כתבתי בתגובה שלא רמי מכניס את המוצרים לסל (אחרת מה שווה ההשוואה?) ואת המוצרים אפשר לבדוק - הם מפורסמים.

פורסם
אל תפגע קאררה, אבל אתה פשוט סטודנט לכלכלה.

ההתמחות שלי בחוג היא בשיווק.

כולכם נכנסתם לנושא הסל הזול, תאכלס זה נתון שניתן לויכוח, אז נגיד ניחא. מה דעתכם על רנו שלא רואה מוסך ? גם פה אפשר לחרטט קצת ולגרום לזה להיות המציאות או שפה מדובר על סלוגן שהוא בדיחה ?

• תוכן חדש...