Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

שמתי לב שלרכב שלי (קאוואליר 2000) יש בחו"ל למכירה 2 סוגי אלטרנטורים.

עם מאורר ובלי מאורר.

מה ההבדלים ביניהם? האם יש יתרון למאורר?

תודה.

פורסם

השאלה היא אם ניתן להתקין אלטרנטור עם מאוורר ברכב שלא היה אלטרנטור כזה, אולי הוא שונה מבחינת הזרם/גלגלת.

אני נתקלתי ב2סוגים עם מאוורר פנימי ומאוורר חיצוני(יחד עם הגלגלת).

פורסם

לאלטרנטור עם מאורר חיצוני יש בדרך כלל זרם מוצא קבוע גבוה יותר מאלטרנטור סטנדרטי עם מאורר פנימי בגלל יכולת הקירור עדיפה. אבל ראשית, האם בדקת את המפרט המכני והטכני?

השאלות הן:

האם בכלל אתה זקוק לזרם מוצא גבוה יותר?

האם האלטרנטור הקודם ברכב נהרס כתוצאה מחימום יתר בדיודות הישור?

האם אתה משתמש ברכב באזורים חמים ומאובקים?

פורסם

שמתי לב שברכבים האמריקאיים בארץ ישנה בעיה עם האלטרנורים,לכל תוצרת GM .

ומקריאות בפורום בחו"ל שמתי לב ששם הבעיה הרבה פחות נפוצה.

וחשבתי אולי באמת יש קשר לאקלים הישראלי,ואולי דווקא אלטרנטור עם מאורר יוכל לשפר את העניין.

ובואו נניח, שזה אותו מחיר - אם כן איזה חסרון יש למאורר?

פורסם

מיקום המאוורר של האלטרנטור תלוי בתיכנון האלטרנטור ובדרך כלל קיימים כ-4 סוגים שונים של מבנה אלטרנטור ואני התייחס לשאלתך שכנראה קשורה לשני הסוגים הבאים:

Compact alternator

Claw-pole alternators

אלטרנטורים מסוג Claw-pole alternators המאורר ממוקם מחוץ לאלטרנטור ובסוג השני קיימים בדרך כלל שני מאווררים פנימים המוציאים את החום הנוצר בתוך האלטרנטור מהצדדים. כלומר לא ייתכן שלא קיים מאוורר בכלל.

אלטרנטורים מסוג Compact alternator הינם קטנים יותר במידות ומתוכננים לעבוד במהירות סיבוב גדולה יותר וגם הנצילות שלהם גבוהה יותר.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק ,תודה על הפירוט.

ברור שמאוורר פנימי קיים,השאלה אם משתלם להתקין אלטרנטור עם מאורר חיצוני? חסרונות אני לא רואה רק יתרונות.

השאלה היא גם אם אפשרי.

כי בפועל ראיתי שאלטרנטור מתאים לרכב שלי, ונמכר לרכב כמו שלי.

ולמה דווקא בארה"ב שהיא יותר קרה מישראל הוא נמכר עם מאורר ופה שחם ויבש נמכר בלי?

ההפרש במחיר כ 25 דולר.

כדאי?

פורסם

אני לא רואה יתרון או חיסרון באלטרנטור עם מאוורר חיצוני לעומת אלטרנטור עם מאוורר פנימי כול עוד הייצרן תכנן נכונה את האלטרנטורים שניהם יעשו את העבודה.

אל תשכח שאחד השיקולים של הייצרן בבחירת אלטרנטור הינו מיקום ההתקנה וזרימת אוויר והחום הסביבתי בקרבת האלטרנטור לכן הצעתי לבחור באלטרנטור כפי שייצרן הרכב בחר.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...