Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לא אספנות אבל קרוב, גולף mk2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאחר ויש לי כמה רכבי אספנות, מאחר והגולף קרובה לשם ולדעתי רכב קלאסי לכל דבר, ומאחר והפורום הזה הכי רציני ומקצועי שיש, אני מקווה לקבל "הנחה" של כמה שנים ולשאול את השאלה כאן.

הגולף חדשה אצלי, והגיעה כמו כל הדברים הטובים במקרה. בהתחלה חשבתי להשתמש בה כרכב יום יום רגיל, אבל הספיק סיבוב אחד עם צמיגים מרובעים ובולמים לא קיימים כדי שאתאהב ואבין איזה רכב אדיר זה. מאחר שכך, היא הולכת לקבל את הטיפול הטוב ביותר.

יש כל כך הרבה דגמים, מנועים, תיבות הילוכים לרכב הזה שכשאני מזמין חלקים אני הולך לאיבוד. ניסיתי לקבל תשובות טובות מהאינטרנט ומאנשים, אבל רק יצאתי יותר מבולבל.

בעיקרון הייתי שמח אם מישהו היה מכוון אותי לאיש או מוסך שמכיר כמו שצריך את כל הדגמים מבחינה מכאנית ויודע מה מתאים למה. אם לאותו מישהו יש חלקים לגולפים ישנים זה יעזור עוד יותר.

תודה מראש לעונים

איתן

פורסם

איתן בוא תגדיר לנו ולעצמך מה אתה רוצה לדעת ככה נוכל לעזור לך כל אחד בתחומו:

לפי הרשיון (במידה ולא בוצעו ברכב שינויים) תן מס' דגם ונפח המנוע ונתחיל משם, תמונה

תעזור מאוד-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אהלן איתן

בתור אחד שמשפץ גולף ישנה (כבר הרבה זמן) ועוד אחת כזו שעברה ונדליזם לשמו אשמח להמליץ לך על מישהו אחד שהרכב תחת חסותו כרגע, אבל לפני זה בוא ואספר לך מה עבר/עובר על הגולף שלי...:wink:

נתחיל בזה שהרכב אצלי יד 15 מודל 84 שנחת בארץ רק ב 88 ביבוא אישי ע"י דיפלומט.

בכל מקרה ברכב הוחלף מנוע (לא אצלי) מהמנוע המקורי למנוע ADZ של דור 3 מחשב ניהול מנוע והזרקה חד נקודתית

המנוע החדש לא בדיוק מתאים לאוטו בגלל המחשב ונעשו כל מיני קומבינות כדי להתאימו.

המנוע פורק מהרכב בתחילת השיפוץ בשלב הצבע ונשלח לאוברול מלא, מי שעשה את האוברול לא טרח לטפל בהרבה בעיות מסביב והרכיב את המנוע בלי לטפל בתושבות מנוע גמורות, בידית הילוכים משוחררת, בחופש ענק בפרונט, בידית בלם יד שבורה וכבל קרוע ועוד... כל זה בכלל בלי לגעת בעובדה שהמנוע מצלצל ונכבה, שהאוטו לא סוחב ומהמנוע יש רעש של עדר פרות שלכל אחת יש לפחות 2 פעמונים על הצוואר:-) (המזל שלו הוא שהרכב הגיע אליי עם גרר לצורך הרכבה, רק פח ומנוע ולכן לא יכולתי לבדוק אותו)

כדי לקצר את הסיפור, לפני כשבועיים הרכב הועבר כלאחר כבוד לידידנו מר בני לוי, אולי יהיו שיגידו שהוא לא מומחה לפולקסווגן ולגולף בפרט אבל מי שיודע לעבוד נשאר תמיד כזה.

בשלב הראשון הוא טיפל בכל בעיות הפרונט, ידית ההילוכים, בלם היד, ציריות מיסבים ועוד, התברר שהאגזוז הורכב בקומבינה וישב על המוט המייצב התחתון והמנוע העביר רעידות לכל הפרונט של הרכב, בני שלנו חתך את האגזוז שיחרר את הלחץ והתאים את האגזוז כמו שכתבו הגרמנים בספר שלהם, היום ההילוכים נכנסים במדויק אחרי שהוא טרח לבנות חלקים בייצור עצמי וריתוכים, בלם היד מתפקד והאוטו לא מתפרק ורועד בדרך.

אמנם הרכב עדיין לא מושלם ובשבוע הבא יתחיל שלב 2 שבו בני התחייב שגם המנוע יתקתק כמו שעון שוויצרי (אוי לו אם לא:lol: ) אבל אני מאמין שאני בדרך לשם.

אז אם אתה מחפש המלצה לבעל מקצוע שיוכל לאבחן לך את הבעיות במדויק וגם לטפל בהם בצורה הטובה ביותר צור איתו קשר ואני מאמין שלא תתאכזב.

אל תתן ל"מומחים" להאכיל אותך בסיפורים, לך תשמע יותר מחוות דעת אחת לפני שתחליט.

בהצלחה.

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

תודה לכל המגיבים.

חייב לומר שבלי קשר לכך שאני צריך בעיקר אינפורמציה, ההמלצה על בני לוי שאני מניח שהוא בני ל המפורסם משרשור הרולס רויס מרשימה ביותר, כמו גם השרשור שלו. אמנם זה לא מה שאני מחפש בגולף אבל אשמח לדעת היכן הוא עובד בשביל פרוייקטים אחרים.

בנוגע לגולף, מה שאני צריך לדעת בעיקר הוא דגמי המנועים, בעיקר איזה דגם מנוע gti דור שני (pb?) ואיזה גירים ממאימים לאיזה מנועים. ידוע לי שהקלאץ בגולף הפך הידראולי בשלב מסוים ובדגמים מסוימים, אך לא ידוע לי מתי, ואני מקבל על זה תשובות סותרות. בעיקר מענין אותי לדעת האם בדגם המנוע האמור, הקלאץ הוא הידראולי או מכאני.

מעבר לזה חשוב לי לדעת עד כמה המנוע הזה ממוחשב, כלומר האם הוא בא עם חיישנים למיניהם, או שמדובר במנוע של פעם, מכאני לחלוטין בתוספת הזרקת דלק (k jetronic?)

זאת פחות או יותר הדילמה

תודה

איתן

פורסם

gti דור שני 8 שסתומים היה בהתחלה EV עם הזרקה מכנית K-JET, ואח"כ PB עם דיגיפנט.

אם כי היו מנועים כאלה גם בדגמים אחרים של פולקסווגן ואודי, שנקראו בשמות שונים. הדיגיפנט עם 112 כ"ס היה קיים רק בגולף דו שני.

שמעתי שה-K-JET בעייתי, והדיגיפנט הרבה יותר מוצלח, למרות שלשניהם היה אותו הספק. הדיגיפנט היא אלקטרונית וממוחשבת. קידום ההצתה למשל נעשה ע"י המחשב ולא ע"י ואקום, וכן- יש בה חיישנים.

למנועים האלה היה משודך הגיר הפשוט עם קלאץ' רגיל ממשפחת 020, וזה הגיר שאתה רוצה לשים בלי להתברבר. רק צריך לבחור את הדגם הספציפי לפי יחסי ההעברה המבוקשים.

באתר הזה תקליק על motoren (מנועים) ו-getriebe (גירים), אם כי יש שם כמה אי דיוקים. הבעיה היא שלא רשום איזה גיר שייך לאיזה דגם...

http://www.doppel-wobber.de/wbb2/jgs_portal.php?id=119

הנה עוד אתר על גירים ממשפחת 020:

http://brokevw.com/

פורסם

ה KR היה 1800 16V.

היה בשלהי ימי הMK2 גם מנוע 2000 16V ששכחתי את שמו (משהוא עם A).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מתעלק על השירשור זו לא מודעת מכירה או משהו אבל , יש לי גולף דור 2 בחנייה שאין עליה טסט כבר שנה + (ביוני תהיה שנתיים בלי טסט) , היא שלמה מאוד וחלקי הגולף שלה דיי מושלמים , אז יקירי גולף 2 אם מישהו מעוניין לקחת אותה תמורה סכום סימלי זה יהיה נפלא. אה הגיר שבור ומצב המנוע לא משו, פשוט אינני בעל ידי זהב שיכול להחליף את המנוע והגיר לבד , אם הייתי כזה היא הייתה על הכביש מזמן.

פורסם

מאחר וכבר עשיתי מחקר קטן...

ה kr אכן 16 שסתומים, וה a משהו הוא abf 2000

שניהם מנועים חזקים מאוד אבל לפי מה שקראתי פחות אמינים ויותר מסובכים להרכבה.מאחר וחיפשתי משהו שייסע יותר טוב אבל בלי להשתגע ובתקציב סביר ובלי לאבד את האמינות המדהימה של הגולף העדפתי 1.8 פשוטים יותר.

אגב, דבר שהפתיע אותי, למרות תוספת ההספק המאוד משמעותית לעומת ה gti ה"רגילה" תוספת הביצועים לא נראית היסטרית במיוחד לעומת הסטנדרטית. יכול להיות שהם מנועים כבדים יותר?

אם כן, זה עוד שיקול נגד. הייתה לי אלפא 75 טווין ספארק (זכרונות...) וכשהיגעתי לאנגליה לקנות חלקים לאלפתא בעל המקום נדלק כי הגעתי עם מרצדס 190 2.3 16 (עוד זכרונות...) ראיתי בחצר מילאנו 3.0, ושאלתי אותו איך היא נוסעת. הבנאדם לקח אותי לסיבוב ובסוף שאל אותי בפרצוף מלא גאווה "נו? מה אתה אומר?" אמרתי לו שאני מעדיף את המנועים הסטנדרטיים כי היא אולי נוסעת חזק אבל לא עולה בטורים כמו אלפא ויש יותר מידי משקל מקדימה, ולכן ה 75 הרגילה יותר מאוזנת. הוא כולו התעצבן, אבל אמר לי "אתה צודק"...

ולמה הסיפור? כי יותר הספק לא תמיד מביא דברים טובים.

לילה טוב

פורסם
מאחר וכבר עשיתי מחקר קטן...

ה kr אכן 16 שסתומים, וה a משהו הוא abf 2000

שניהם מנועים חזקים מאוד אבל לפי מה שקראתי פחות אמינים ויותר מסובכים להרכבה.מאחר וחיפשתי משהו שייסע יותר טוב אבל בלי להשתגע ובתקציב סביר ובלי לאבד את האמינות המדהימה של הגולף העדפתי 1.8 פשוטים יותר.

אגב, דבר שהפתיע אותי, למרות תוספת ההספק המאוד משמעותית לעומת ה gti ה"רגילה" תוספת הביצועים לא נראית היסטרית במיוחד לעומת הסטנדרטית. יכול להיות שהם מנועים כבדים יותר?

אם כן, זה עוד שיקול נגד. הייתה לי אלפא 75 טווין ספארק (זכרונות...) וכשהיגעתי לאנגליה לקנות חלקים לאלפתא בעל המקום נדלק כי הגעתי עם מרצדס 190 2.3 16 (עוד זכרונות...) ראיתי בחצר מילאנו 3.0, ושאלתי אותו איך היא נוסעת. הבנאדם לקח אותי לסיבוב ובסוף שאל אותי בפרצוף מלא גאווה "נו? מה אתה אומר?" אמרתי לו שאני מעדיף את המנועים הסטנדרטיים כי היא אולי נוסעת חזק אבל לא עולה בטורים כמו אלפא ויש יותר מידי משקל מקדימה, ולכן ה 75 הרגילה יותר מאוזנת. הוא כולו התעצבן, אבל אמר לי "אתה צודק"...

ולמה הסיפור? כי יותר הספק לא תמיד מביא דברים טובים.

לילה טוב

יש מסקנות ?

לי יש גטה נוסעת עם טסט שנת 83 מנוע 1300 אני מניח שהבדיקות שלך לגבי הגולף תקפות גם לגטה

יש אפשרות למנועים 2 במחיר 1 ?

• תוכן חדש...