Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה תחזור לשם כמו גדול.

1. היתה לך ברירה גם עכשיו לא ללכת לשם ועובדה שבחרת ללכת

2. מה תעשה בפעם הבאה באותה הסיטואציה? תוותר ולא תלך לצימר? אז למה אתה כן הולך עכשיו?

מעבר לזה, ידוע שהישראלי מקבל את מה שאומרים לו (תראה את כל המיסים שמשלמים ואף אחד לא עושה משהו נגד), ועובדה שהם מעלים מחירים ואנשים גם משלמים.

אתה שוכח שאולי העלות הקמה היא 60 אלף, אבל מתוך ההכנסות יש להם הוצאות תחזוקה הרי רוב האנשים כשהם יוצאים לנופש, הם משאירים את המיזוג פתוח 24 שעות, התאורה דולקת 24 שעות ושלא לדבר על תצרוכת המים שהם מתפנקים וממלאים להם אמבטיה כל יום, עכשיו תוסיף את המשכורת בעל המקום צריך לעצמו כדי לחיות ככה שלא כל האלף שאתה משלם הולך ישירות לכיסוי העלות הקמה של הצימר. זה לא שתוך 60 חודשים כיסו עלויות ומעכשיו יש רווח.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איזו ברירה היתה לי עכשיו ? להמתין עד שבוע לאחר פסח ואז לנסוע לצימר במחיר הרגיל של 300 שקלים ללילה ?

ואתה תשלם לבוס שלי על הכסף שהוא מפסיד בזמן שאני נמצא בארץ ?

פעם הבאה אדע שעדיף לקחת עוד 2-3 לילות באירופה לחופשה מאשר 2-3 לילות ב"צימר המפנק",יעלה אותו מחיר,גם ככה אני לוקח טיסות.

ובקיצור,אם הייתי גר בארץ ממש,אבל ממש,לא הייתי משלם את המחיר המופקע הזה,הייתי ממתין לשבוע לאחר פסח ונוסע במחיר נורמלי.

למה אני הולך עכשיו ?

אני מגיע לארץ לביקור קצר יחסית,חשוב לי לבלות עם המשפחה איזה סופ"ש אחד של "ביחד" ומכיוון שאת הלילה הקודם אנחנו גם ככה מבלים בצפון (באוהלים כמובן) אז כבר הוחלט ללכת על צימר,בכל זאת יהיו שם ההורים שלי,גיסות שלי וילדים קטנים,אותם אי אפשר לזרוק באוהל (את ההורים שלי,הילדים דווקא יתלהבו מהרעיון).

אגב,תתפלא,את העלות של צימר כזה אתה מכסה בהרבה פחות מ-60 חודשים....אבל הרבה הרבה פחות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

יפה אמרת, הגיסות והילדים אתה לא יכול לזרוק באוהל.

אז זה או בית מלון או צימר, ככה או ככה אתה תשלם מעל אלף ש"ח, אז יש כאלה שיעדיפו את הצימר כי זה יותר פרטי ופחות המוני מהמלון. מבין על מה בונים מר וגברת צימר?

זה שפעם הבאה אתה תטוס לארץ אחרת, זה לא אופציה כי כשאתה בא לבקר בארץ, יש לך או את המלון או את הצימר. אנחנו מדברים עם סיטואציה בארץ, ובארץ כמו בארץ אין לך הרבה אפשרויות חוץ מלצאת לחו"ל.

הבוס שלך ישלם לבוס שלי כשאני אצא לצימר אחרי אחרי החופש בפסח? עכשיו אתה מבין עד כמה אנחנו כבולים בעניין הזה ובעל הצימר והמלון מנצלים את זה? הם יודעים מצויין שהרוב יצאו לחופש בחג מסיבות שונות והם מנצלים את העניין. אנחנו עדיין לא בפנסיה שיש לנו אפשרות לצאת שבוע אחרי החג ושכולם יקפצו לנו.

in the face

with a chair

פורסם

אנחנו לא ילדים,ברור לנו לחלוטין למה בעלי הצימרים מעלים מחירים,הדיון כאן לא נסוב סביב העניין הזה אלא ספציפית סביב האחוז הלא פרופורציונלי שהם מעלים.

אגב,אם הייתי גר בארץ הייתי מעדיף לקחת יום חופש אחד לאחר פסח ולצאת לצימר בסופ"ש,זה עדיין היה יוצא הרבה הרבה יותר זול מאשר לקחת את הצימר בפסח על חשבון חופשת החג.

פורסם

ככה זה החגים, אני טס עם חברה שלי לגרמניה וחזרה מצרפת ב 630$, עכשיו המחיר של הכרטיס טיסה עומד על 752$ - מי שמזמין עכשיו. טיסה יום לפני ליל הסדר וחזרה יומיים אחרי חג שני. הזמנתי דרך לופטהאנזה.

לגבי מלונות, באמת זו שערוריה, אני לקחתי לי לילה בפרנקפורט במלון הילטון 5 כוכבים, שילמתי סה"כ 620 ש"ח לי ולחברה שלי בחדר עם מיטה זוגית כולל א. בוקר.

מלון 4 כוכבים בקלן בעלות של 400 ש"ח לשנינו וגם כולל א. בוקר.

זה מראה על הביזיון של המחירים בישראל. לא הגיוני שגרמניה תהיה זולה יותר מישראל.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

איזה חג יש בגרמניה? מי אמר לך ששם בחגים לא מעלים גם כן מחירים?

אל תעשה השוואה של יום חול אצלם לחג אצלנו. תבדוק בחגים אצלם כמה תעלה לך אותה החבילה. שהיום עולה לך 620.

in the face

with a chair

פורסם

תומר - 2 הערות:

א. מיסים - השוותי פעם עם ידידה שגרה בגרמניה (אם כבר בנושא) - אני מקבל X מינוס 1000 , היא מקבלית X ברוטו , נטו אני מקבל Y , והיא מקבלת Y מינוס 500 (כן - אני מרוויח פחות ברוטו ומקבל יותר נטו ממנה) , ואני לא בדרגת מיסוי נמוכה כ"כ.

ב. מלונות - הבחור נתן דוגמא של מלון 5 כוכבים , עם כל הכבוד , אולי יש בארץ מלון או 2 שהיו נקראים 4 כוכבים בכל סטנדרט עולמי (בארץ - מלונות מדרגים את עצמם, ולכן כל מלון בארץ הוא 5 כוכבים בערך , עצוב), רובם היו מדגדגים בין 2.5 ל3 (ואני מדבר על הגדולים , לא על האכסניות שקוראות לעצמן מלונות) - תשווה למלון 3 כוכבים בגרמניה , לא משנה מתי - המלון בגרמניה יהיה כנראה יותר זול , יותר נקי , יותר מסודר ויותר מאובזר.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
הטיעון שלך מציג עד כמה הישראלי התאב בצע ' צודק ' :?

אם כך אז למה לדרוש רק פי 3 ? אם ניתן לדרוש פי 7 ?

לתפארת מדינת ישראל .

רק לידיעתך - אם אני הייתי בעליו של צימר לא הייתי דורש פי 3 וכנראה גם לא פי 2 בעונה החמה !

רוצה לדעת למה ?

כי אם בעל צימר יכול לאכלס צימר בעונה לא חמה או באמצע השבוע בעלות של 450 ש"ח ללילה לדוגמא , זאת אומרת שההכנסה הזו מכסה לו את עלות התפעול ומותירה בידיו רווח ( אחרת היה סוגר את העסק ! )

רדיפת הבצע והכסף הקל לא תוביל אותנו למקום טוב יותר .

והגיע הזמן שאנשים יתחילו להפנים את זה .

א

כמו שכתב קארטום ואני מסכים איתו לחלוטין,לא צריך להיות תאבי בצע,מקובל שבתקופות החמות המחירים יעלו,אבל שיהיה איזשהו הגיון,תעלו 10%,יודע מה ? תשתוללו,תעלו 30%,אבל ראבק,לעלות 300% ? איפה זה נשמע ?

.

תלמדו קצת כלכלה חברים. המחיר נקבע בנקודת האיזון בין ההיצע והביקוש, לפי המחיר הכדאי ביותר לבעל הנכס. נראה לכם שמשהו ייתן מחירים זולים כי הוא מרוויח מספיק? שיעלו רק ב 30% בגלל העניים היפות שלכם???

תעשו סיבוב בהולנד ובגרמניה בזמן תערוכה, תראו איך מלונות של 100$ ללילה עולים פתאום 300$. נסו להזמין מקום באתר סקי בזמן החופש של הארופאים - תראו איך מחיר הלינה קופץ בפראות.

ותחשבו על עצמכם כבעלי צימר, שאתם יכולים לקבל 500 ש"ח ללילה בחופש או 1500 על אותו הצימר. מי שלא יעלה מחיר הוא לא רק פרייאר אלה גם טיפש...

בסופו של דבר כל העסקים מעלים מחיר בחגים, החוויה של הלקוח תהיה קשורה יותר בתמורה מאדר המחיר הראשוני, אותו הרי - הם כבר הסכימו לשלם...

פורסם

אין מה ללמוד כלכלה ידידי,ואם כבר ציינת תערוכות ומקומות אחרים בעולם,בבקשה כמה דוגמאות:

1.שנה שעברה טסתי עם אישתי לתאילנד לירח דבש ב-CHINESE NEW YEAR,זהו החג\תקופה הכי יקרה במזרח הרחוק (יותר יקר מהקיץ או מחג המולד לצורך העניין).

שילמתי על מלון שבדרך כלל עולה 350$ ללילה 450$ (בערך 30% יותר יקר),וזו כאמור התקופת שיא של השיא.

2.אני נוסע למקאו לפחות פעמיים בשנה להשתתפות\ביקור בתערוכות ולוקח בית מלון (ווניז'ן).

המלון משאיר בתערוכות את אותם תעריפים ללא כל שינוי.

אלה רק חלק מהדוגמאות שאני יכול לתת לך.

זה נחמד לדבר על "כלכלה יבשה" של נקודות איזון וכו',גם אני הייתי שם,אבל אפילו הכלכלה לא מצליחה להבין את המחירים חסרי הפרופורציות האלה.

פורסם

אני יכול לומר שמצב דומה למה שעידן מתאר קורה גם במדינות רבות באירופה במהלך החגים. יש פרמיום של 10-30 אחוז, תלוי במקום, אבל לא של מאות אחוזים כמו בישראל.

למען האמת, הופתעתי לגלות שבשיא עונת התיירות בברצלונה המחירים אפילו יורדים בשיעור הזה. בעלי העסקים יוצאים מנק' הנחה שגם ככה אנשים יגיעו, אז לפחות שיגיעו אליהם למלון ולא אל המתחרה. וזה ההבדל בין שיעור עיוני בכלכלה לשיעור מעשי.

בעניין התיירות הישראלית, המחירים, הצימרים, אילת וכל מה שהיא מייצגת וכו' - כפי שכתוב בחתימה של אחד מחברי הפורום, "לרשעים לא תהיה מחילה". כל עוד הם ימשיכו לנצל את המצב באופן ציני ולפעול כנגד הלקוח ולא בעדו, שלא יתפלאו שהתיירות בשפל כל השנה (חוץ מהחגים כמובן).

פורסם
איזה חג יש בגרמניה? מי אמר לך ששם בחגים לא מעלים גם כן מחירים?

אל תעשה השוואה של יום חול אצלם לחג אצלנו. תבדוק בחגים אצלם כמה תעלה לך אותה החבילה. שהיום עולה לך 620.

אני טס בפסח, גם באותה תקופה זה הפסחא. (כמה ימים לאחר פסח)

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם
אני יכול לומר שמצב דומה למה שעידן מתאר קורה גם במדינות רבות באירופה במהלך החגים. יש פרמיום של 10-30 אחוז, תלוי במקום, אבל לא של מאות אחוזים כמו בישראל.

למען האמת, הופתעתי לגלות שבשיא עונת התיירות בברצלונה המחירים אפילו יורדים בשיעור הזה. בעלי העסקים יוצאים מנק' הנחה שגם ככה אנשים יגיעו, אז לפחות שיגיעו אליהם למלון ולא אל המתחרה. וזה ההבדל בין שיעור עיוני בכלכלה לשיעור מעשי.

בעניין התיירות הישראלית, המחירים, הצימרים, אילת וכל מה שהיא מייצגת וכו' - כפי שכתוב בחתימה של אחד מחברי הפורום, "לרשעים לא תהיה מחילה". כל עוד הם ימשיכו לנצל את המצב באופן ציני ולפעול כנגד הלקוח ולא בעדו, שלא יתפלאו שהתיירות בשפל כל השנה (חוץ מהחגים כמובן).

פעמיים בשנה המפעל שלנו שולח נציגים לתערוכות באמסטרדם ובארה"ב, מלון של 120-110 יורו עולה 300. בארה"ב המחירים מוכפלים. ניתן להשיג מלון במחיר סביר אם לוקחים מלון במרחק של מעל 10 ק"מ מהתערוכה.

הדוגמה של ברצלונה נכונה כאשר יש עודף היצע על ביקוש, ואז בעלי המלונות רוצים שהלקוחות יגיעו אליהם ובשל כך מעלים מחירים. שיש תפוסה כללית של 90% כמו שיש בפסח המצב שונה ועדיף להשכיר 80% במחיר גבוה פי שלוש מאשר 100% במחיר גבוה ב 30% מהרגיל...

בכל מקרה זה לא שיעור בכלכלה אלה במציאות, אם לכם היה נכס שאתם יכולים להשכירו ב 300 ש"ח או ב 1000 - גם אתם הייתם מעדיפים להשכיר אותו ב 1000. ואם אתם מעדיפים להשכיר ב300 אז אתם לא אנשים טובים יותר - אולי פשוט אנשי עסקים גרועים...

פורסם

לא השתכנעתי.

אתה משווה תפוחים לתפוזים. הסיפור עם התערוכות הוא דרכם של בעלי המלונות לגזור קופון על הלקוח המוסדי, וכללי המשחק במקרה זה שונים. אני יכול לומר שבחברה שלנו, אחת מעשר חברות ה-IT הגדולות בעולם, יש מדיניות מאד ברורה נגד הסחטנות הזאת. אנחנו בד"כ מתמקמים במלונות במרחק 15-30 ק"מ מהמקום ושוכרים רכב לכל 3-4 אנשים, או חולקים מונית. בערים הגדולות אנחנו מקפידים להתאחסן ליד תחנת מטרו ומשתדלים לנצל גם את השירות הזה אם אפשר לנסוע בקו אחד עד ליעד. במלונות הצמודים לגני התערוכה יצא לי להתאכסן מספר בודד של פעמים, ואני לא יכול לומר ששמתי לב להבדל גדול בפרודוקטיביות שלנו כתוצאה מכך. אם יש בעלי עסקים שמוכנים לשלם על הנוחות הזאת 200% פרמיום, שיבושם להם. פראיירים לא מתים, הם רק מתחלפים, ומבחינה כלכלית זה לא חכם במיוחד.

ללקוח המוסדי אין פנים. היום זה פקידה א' שעושה את ההזמנות, מחר פקידה ב', לכן אפשר לדפוק אותם בלי סנטימנטים. הלקוח הפרטי הוא סיפור אחר. לקוח מרוצה יזכור את השירות הטוב שקיבל, יחזור ויביא חברים, בעוד שלקוח לא מרוצה "יצביע ברגליים" ובפעם הבאה ילך למתחרה. אם לבעלי הצימרים היה טיפת שכל לחשוב לטווח רחוק, הם היו מבינים את זה.

פורסם

השאלה היא גם כמה מהלקוחות בצימרים הם לקוחות חוזרים. הניחוש שלי, לא יותר מדי. עמישראל אוהב חידוש.

לגבי דפיקת המטייל המוסדי, יש דרגה עוד יותר גבוהה של זה, והיא כשאתה יוצא לנסיעה על חשבון לקוח שלך. אז באמת ההוצאות יכולות להתחרפן.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

סתם נזכרתי בשרשור הזה בעקבות שיחת טלפון עם חבר מהארץ ומשיחה עם סוכנת הנסיעות שלי.

החבר סיפר לי על כתבה שהיתה באחד העיתונים בארץ שעיקרה היה שבעלי הצימרים בצפון חטפו סטירה מצלצלת בפסח לאחר ביקוש מאוד נמוך (יחסית) לצימרים מהסיבה שהמחירים פשוט היו גבוהים מדי ואנשים העדיפו לטוס לחו"ל.

סוכנת הנסיעות שלי סיפרה לי על כוס קפה שהשנה היה גידול מטורף במספר היוצאים לנופשונים בתורכיה בפסח, ובאמת הרבה אמרו לה דברים בסגנון "במחירים שדורשים היום על צימר בצפון כבר עדיף לקחת קלאב כולל הכל בתורכיה".

משמע, בעלי הצימרים אכלו השנה את הדייסה אותה בישלו בעצמם, וחבל שזה המצב.

הייתי מאוד שמח לשמוע שכל הצימרים בצפון היו בתפוסה מלאה ושמספר היוצאים לתורכיה שואף לאפס אבל כמו תמיד, ללקוח (הישראלי?) זכרון קצר וארנק לא עמוק ולכן מה שקובע את היעד זה המחיר (מצד אחד הגיוני לחלוטין,מצד שני גם אם ישלמו לי אני לא טס לתורכיה עד שהם יתחילו להתמתן עם הניגוחים שלהם עם ישראל).

• תוכן חדש...