Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני עוזר להוריי לרכוש רכב משפחתי קומפקטי ואוטומאטי חדש (חדש מהסוכנות, כך מסתמן). התקציב עד 120K, עדיף טיפה פחות, אפשר, אולי, טיפה יותר.

הם כרגע נוהגים בניסאן אלמרה פרפקט 2001 שנקנתה כחדשה והפגינה אמינות יוצאת דופן (5 שנים ראשונות ללא תקלה יחידה). הם זוג שנוסע די הרבה (~25K לשנה), אבל בעיקר רק שניהם באוטו (אנחנו הילדים עזבנו את הבית מזמן).

מאחר ונראה לי שנוחות ובטיחות צריכים להיות בראש מעייניהם - ניסיתי לכוון אותם לשלוש אופציות עיקריות - פג'ו 308, קיה סיד ופורד פיאסטה החדשה.

בנוגע לפג'ו - הם היו על סף קניה, אבל הם דיברו עם חבר שיש לו כזו מליסינג ושטען שהיא מבקרת המון במוסך. ניסיתי להסביר לאבי שזה נובע ככל הנראה מאחזקת שבר של הליסינג, ולאו דווקא מהדגם עצמו, אבל קשה לשכנע מישהו בדבר כזה אחרי עדות של חבר מגוף ראשון. חבל, לי זו נראתה האופציה הטובה ביותר.

פורד פיאסטה הייתה נחמדה בנסיעת מבחן, אבל נראה לי שהם מעדיפים משהו טיפה יותר גדול ומרווח (למרות שאין באמת צורך ממשי).

קיה סיד נראה שירדה מהפרק, אני לא בטוח למה.

וכאן אני זקוק לעצתכם - מה כדאי לי להמליץ להם לבדוק?

הם שמו עין על ניסאן טידה, שככל הנראה תפגין אמינות טובה מאוד (האמנם? כמו האלמרה?) אבל לי היא נראית אוטו טיפה מיושן, אולי אני טועה. נראה שהם פשוט מאוד מרוצים מהניסאן שלהם (שאינה נוחה או בטוחה במיוחד, ולא חסכונית במיוחד)

אני אשמח לקבל עוד רעיונות - כאשר סדר העדיפויות הן בטיחות, נוחות ואמינות. לא בטוח באיזה סדר. אם אפשר גם משהו חסכוני, מה טוב.

תודה רבה, וסליחה על החפירה, פשוט ניסיתי לתת תמונה מלאה של המצב.

דניאל

פורסם

לפי הפרמטרים שסיפקת, הייתי ממליץ לשקול את ה-i30 דיזל אוט' (1.6 CRD). זהו הדגם המוצלח ביותר של ה-i30 (הטובה מאד באופן כללי)- מנוע דיזל מ-ע-ו-ל-ה וחזק, אשר מספק האצות ביניים מרשימות עם בונוס של צריכת דלק חסכונית יותר בכ-20% מדגמי הבנזין המקבילים ובתוספת מחיר קטנה יחסית שלדעתי שווה כל שקל.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אם כבר פורד בתקציב הזה אז למה לא פוקוס?

מכונית נוחה ומרווחת עם אבזור בטיחותי מלא ואבזור נוחות טוב. נחשבת מעט חלשה אך לא משהו שיורגש בנסיעות שיוט רגועות.

גם הפולקסוואגן ג'טה היא רופציה טובה. לאחרונה נוספה למבחר גרסת 1.6 מוזלת (מנג'ר) בשילוב גיר ה-DSG המעולה שתורם לביצועים זריזים מאשר הגיר הרגיל ולצריכת דלק מופחתת.

גם סקודה אוקטביה היא אופציה טובה אך בשונה מהג'טה היא לא קיבלה את גיר הDSG עם מנוע ה-1.6. גם המאזדה 3 נמצאת בסביבה, השברולט קרוז והרנו פלואנס שתגיע בקרוב.

הטידה אכן מיושנת לעומת מתחרותיה והיא גם צפופה עקב הבסיס שהגיע בכלל מקבוצת הסופר מיני (קליאו).

בהצלחה וחג שמח!

פורסם

האמת שכשהיינו בסוכנות, אבא שלי די התרשם מהפורד פוקוס - מישהו יודע איך היא בנוחות, בטיחות, אמינות וחסכון?

ג'טה אופציה מעניינת, אבל אני תחת הרושם שהיא פחות מאובזרת ממתחרותיה, היתכן? איך הנוחות והבטיחות?

אוקטביה טיפה גדולה עליהם, אני חושב...

תודה!

חג שמח,

דניאל

פורסם

אם ההורים שלך מחפשים איבזור נוחות ובטיחות עם מרחב גדול יותר מהפיסאטה, לדעתי C4 זו התמורה הכי טובה לשקל.

אני לא בטוח שהג'טה פחות מאובזרת, מה חסר בה שיש באחרים? שליטה מההגה על הרדיו? לדעתי זה הפרמטר היחיד.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

אני ממליץ לבדוק את סוזוקי SX4 בצורת 5 דלתות:

http://www.suzuki.co.il/?catid=%7B225AB60A-7C43-4401-8698-4187FC19B847%7D

היא זריזה (מנוע 120 כ"ס), בטיחותית (נוסף ESP), מאובזרת, יותר מרווחת מפיאסטה, אבל עדיין יותר קומפקטית מפוקוס או ג'טה,

ולא מרגישים מחסור בכח בהשוואה לפוקוס או ג'טה בגרסא הבסיסית שלהן. .

SX4 מכונית יותר גבוהה משאר משפחתיות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני גם הופתעתי לשמוע על ה-308. באמת מוזר עניין התקלות, ובאמת מוקדם מדי לטיפולים לא מוצלחים שיגרמו להן. אולי סתם לימון, אולי משהו שיטתי - יש למישהו ניסיון עם ה-308 שיכול לספק עוד עדות?

בנוגע לג'טה - בהחלט אבדוק זאת, שליטה מההגה ממש לא משנה להם, תודה!

C4 אופציה מעניינת, למרות שאני לא מאמין שההורים שלי ילכו על כזו.

הביקורות שקראתי על הסוזוקי SX4 אומרות שהנוחות בה בינונית, אשמח לשמוע דיעות אחרות אם יש.

תודה רבה לכל העוזרים!

דניאל

פורסם

הביקורות שקראתי על הסוזוקי SX4 אומרות שהנוחות בה בינונית, אשמח לשמוע דיעות אחרות אם יש.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=260079&highlight=SX4

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=271312&highlight=SX4

בנוסף, לחבר טוב שלי יש סוזוקי SX4 האצ'בק.

גם הוא ערך נסיעות מבחן רבות, כולל פיאסטה.

מאוד מרוצה מהנוחות, אחיזה, חיסכון וכח .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הנוחות של ה SX4 בינונית? בינונית ביחס למה? למייבאך? כנראה שכן. ביחס לשאר המתחרות בקטגורייה? לא ממש.

אין לי מושג למה ה SX4 חמש דלתות לא צוברת תאוצה בארץ, אבל לדעתי היא אחלה תמורה לאגרה. בידוד הרעשים מצויין, המושבים נוחים ומרווחים, הרכב נוסע מעולה עם שידוך מוצלח של מנוע ותיבה אוטומטית פשוטה אך יעילה, "מרגיש טוב" על הכביש ומעניק תחושת בטחון. תנוחת נהיגה גבוהה ושולטת עם מראות צד גדולות משמעותית מהסטדנרט, אני מצאתי את זה חיוני ונוח מאוד.

אם לא הייתי צריך כסף ה SX4 שלי לא הייתה הולכת כל כך מהר. לדעתי זה רכב שבהחלט שווה לקחת עליו נסיעת מבחן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נראה שבהחלט יש תמיכה בסוזוקי - בהחלט אמליץ להוריי! על הנייר, זה רכב די מושלם בשבילם.

נראה מה הם יאמרו.

תודה רבה לכל העוזרים!

פורסם

עדכון מהשטח - ההורים ראו את הסוזוקי SX4 והתרשמו מאוד לטובה.

נראה שזו תהיה הבחירה - גם נמכרת עכשיו בהנחה - 105000 ש"ח לגירסה המאובזרת.

יש משהו שצריך לשים לב אליו או לייעץ להם לקראת רכישה אפשרית?

תודה רבה על העזרה!

דניאל

פורסם
עדכון מהשטח - ההורים ראו את הסוזוקי SX4 והתרשמו מאוד לטובה.

נראה שזו תהיה הבחירה - גם נמכרת עכשיו בהנחה - 105000 ש"ח לגירסה המאובזרת.

יש משהו שצריך לשים לב אליו או לייעץ להם לקראת רכישה אפשרית?

תודה רבה על העזרה!

דניאל

כמו שכתבתי ב"דביק"

שישבו ברכב, שיעשו שניהם נסיעת מבחן ושיסתכלו על הדברים הקטנים כמו הפשטות בתפעול הרדיו, מזגן וכו'.

הקפידו גם על חיישני רוורס. לא כל המבוגרים יכולים לסובב את הראש בקלות.

סבא בני

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...