Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, בעבר קניתי מכוניות בזול ומכרתי ביותר .

ועכשיו אני שוב עוסק בזה...

אבל, אמרו לי שאני צריך לפי חוק לדווח לקונה על כל תאונה או מנוע חלש וכדומה .

אבל, שאני קונה רכב אני בעצמי לא בודק, אני לוקח כמציאה ומוכר כמציאה .

האם זה נכון ? ואם כן איך אני פוטר את זה ?

כשאני מוכר את הרכב, אני אומר לקונה אני מוכר "ברזל". יכול להיות האוטו מצוין, יכול להיות האוטו לא מצוין .

איך אני פוטר את זה מבלי סיבה לתביעה עתידית ?

תודה

פורסם

אתה לא יכול להחתים את הקונה על טופס שבו הוא חותם שנאמר לו שלך בתור המוכר אין שום ידע לגבי תאונות/תקלות והוא מתחייב לא לדרוש ממך פיצוי על דבר שיתגלה בעתיד?

פורסם

אז אתה אומר שבעצם יש שוק שלם של מכירת חתולים בשק? מעניין מאוד.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

אין כזה דבר למכור "ברזל" ברזל מוכרים בזול מאוד לעומת המחיר שאתה תמכור את הרכב.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לא פלא שאומרים לא לקנות מסוחרים:roll:

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
פורסם

לא מדוייק, שימו לב למכרזים של כונסי נכסים, משרד הבטחון וכו'.

את הרכבים שם לא ניתן לקחת לבדיקה וניתן לבדוק אותם ויזואלית בלבד וכך גם נכתב בחוזה.

אם הכל בחוזה והקונה מודה שהרכב נמכר AS IS, אזי לדעתי אין מקום לתביעה עתידית.

כמובן שלא תוכל להציג את הרכב כ"נקי".

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
כשאני מוכר את הרכב, אני אומר לקונה אני מוכר "ברזל". יכול להיות האוטו מצוין, יכול להיות האוטו לא מצוין .

ברגע שתגיד לי שאתה מוכר ברזל - מבחינתי הרכב עבר טוטאל לוסט וחזר לכביש.

סמוך עליי, אני קונה רציני, אני לא הולך להתמקח על רכב שהוא שווה את המחיר רק כדי להוציא את המוכר פרייר ולספר על זה לחבר'ה.

פורסם

מה עם היושר והאמינות? זה לא נחשב? לא ינקוף לך המצפון אם הוא שילם לך במיטב כספו על באמת חתיכת ברזל?

אם הקונה עם טיפה הגיון ומחשבה בריאה, בתשובה כמו שנתת, הוא אומר יפה שלום ומעדכן ביד 2 ובכל פורום שאתה מוכר ברזל ולא רכב. לך תדע אולי תקבל הצעה מכמה סוחרי מתכת.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

אם אתה מוכר רכב ואינך יודע מה מצבו האמיתי - אינך משקר.

אתה לא חייב לקחת רכב שברשותך לבדיקה רק כדי שאתה תדע מה מצבו האמיתי.

אם אתה יודע שיש לרכב בעיה ואתה מסתיר או משקר, כאן אתה נכנס לבעיה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

המעניין בכל הסיפור הזה שהחק גילוי נאות לגבי מכירת מכונית משומשת כולל את מגרשי המכירה ,טרייד אין ,ואנשים פרטיים נמוכרים את מכוניתם .

אבל החוק הזה שהמדינה מיישמת איננו תופס לגבי מכירה של מכוניות הנמכרות במכרזים ,שם הצורך בגילוי נאות פשוט נעלם, אין הצהרה לגבי תאונות וישנם מכרזים שאין מידע לגבי מד הק"מ.

שוב חוקים שחקקו לגבי אזרחי מדינת ישראל אך משום מה לא רלוונטים עבור המדינה .

פורסם

לפותח השרשור,

בהנחה ואתה לא בודק את הרכב שאתה קונה, איך אתה באמת יודע שהוא מציאה ?..

כדי לדעת שמה שאתה קונה באמת מציאה אתה צריך לדעת מה מצב הרכב,בין אם על ידי בדיקה במכון בדיקה ובין אם באמצעות בדיקה עצמית שלך ושימוש בנסיון וידע שיש לך.

מחיר הוא לאו דווקא אינדיקציה ל"מציאה",כמו שכולנו לומדים במהלך החיים, לרוב אין מתנות בחינם וכשיש "מציאה" צריך לבדוק אותה ב-7 עיניים.

אני נוטה להאמין שיש לך את היכולת לבדוק רכב ולדעת אם הוא באמת מציאה או שאתה מודע לכך שאתה קונה "ברזל" על גלגלים.

אי לכך,כנראה שאין חוק שיכול לגונן עלייך מפני הסתרת מצבו האמיתי של הרכב בפני הקונה העתידי,הרי אם הרכב באמת היה מציאה (קרי מצב טוב במחיר מוזל בהשוואה למחיר השוק של רכבים במצב דומה) לא היית צריך לפתוח את השרשור הזה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אבולושיין,

דווקא מדינת ישראל היא צדיקה בסדום בענין הזה.

רכבים שהם במצב סביר יותר למכירה, בד"כ מצורף אלייהם טופס בדיקה שלרוב כולל סידרת תקלות לא מחמיאות.

רכבים שהם שחוטים יותר, כגון ניידות, אין צורך להעביר בדיקה שכן מצבם כה רעוע שממילא בדיקה לא תוסיף ולא תגרע.

יחד עם זאת, ליקויים עיקריים שידועים, דווקא כן מוזכרים בטופס המוצמד לכל רכב, כנ"ל לרכבי צה"ל/משהב"ט.

להלן דוגמה מטופס בדיקה של רכב שהוצע למכירה במכרז של מינהל הרכב הממשלתי (הרכב נמכר ב-29,150 בחודש שעבר).

בדיקה.pdf

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

דווקא ראיתי פעם אחת צדיק אמיתי בסדום.

התעניינתי אצלו על משאית לעסק.הוא פשוט פרש לי את כל הנתונים כולל קבלות על מחיר הקנייה של הרכב,החלפות פריטים שנעשו,העברת טסט וכו' (כמובן שהוא התחייב לי בבדיקה) והמחיר שהוא רצה היה כמה אלפים מעל המחיר שעלו לו כל הסידורים.

האמת,מאוד הרשימה אותי הכנות שלו-לא ראיתי עוד כזה דבר.הכסף הגיע לו וביושר- זוהי הפרנסה שלו ולא קומבינה/זיוף/שקר/

כזה או אחר.

חבר,אתה חופר

• תוכן חדש...