Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף vs tdi מגאן דיזל. מה עדיף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המגאן עושה טיפול כל 30K או 20K? האם גם הגולף כך?

גם אם היצרן ממליץ על טיפול כל 30K, אתה לא חושב שכדאי להחליף שמן מוקדם יותר ?

העלות היא נמוכה מאוד.

-

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתה בבעלותנו מגאן דיזל שנת 2005(עלתה ב06 על הכביש) ידנית.

הרכב עבר תחתנו 120K קילומטר ואין מילה אחרת שתתאר את הרכב חוץ ממצוין.

למעט מרים חלונות שהוחלף במסגרת האחריות לרכב לא היו שום תקלות.

מרחב הטיפולים היה גדול מאוד(כול 30K) כמו שהוזכר.

רכב נוח, בטוח, שקט יחסית לדיזל וחסכוני מאוד מאוד, 4.7 ליטר ל100 היה הממוצע שלנו.

חסרונות-ירידת ערך גבוהה(לא צריך להדאיג בקניה מיד 2), איטית ביציאה מהמקום לאחר מכן משתפר מאוד לנו זה הספיק בהחלט ולא מעט נסענו משפחה שלמה(5 אנשים) ברכב.

ממליץ מאוד על הרכב בגירסה הידנית מכיוון שאני חושב שהרכיב שהכי מועד לפורענות ברכבים כאלה הוא הגיר.

כמו שקודם הוזכר טיפולים טיפה יקרים, המסנן אכן יקר.

מה שכן אין הרבה רכבים שיכולים לסגור 1400 קילומטר על מיכל דלק אחד, כך שאם מוצאים רכב כזה פרטי עם קילומטראז' סביר זה בהחלט שולי.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מה כולם קופצים על משאבת הזרקה, אפשר לחשוב שזה רכיב שמחליפים כל טיפול.

מתעקשים להכניס את המשאבה הזאת לתחשיב? סבבה, אבל למה לא תכניסו לתחשיב גם שמנוע דיזל עושה חצי מיליון ק"מ לפני שיפוץ, מנוע בנזין בכזה ק"מ גם יפתח ראש וגם יחזיר את נשמתו לבורא.

בנוסף, מישום מה שכחתם להכניס לתחשיב את הנסועה לליטר העדיפה של הדיזל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא מדוייק:

מה הכמות הנסיעות השנתית שלך?

מגאן מאוד מאוד נוחה ומאוד חיסכונית.

אתה , עם כמות הנסיעות שלך, תחסוך בסביבות 5000 ש"ח בשנה .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם אתה קונה רכב בעל ק"מ גבוה, יש מצב טוב שתתקל באחד מהטיפולים האכזריים.

מספיק שאתה צריך לחדש את הטורבו בעלות של 10K, ושנתיים של חיסכון בדלק ירדו לטמיון.

זה עוד לפני שסידרת בלאי באחד מהטיפולים, בלאי שבוודאות יהיה במידה וקנית רכב עם ק"מ גבוה.

פורסם

מתעקשים להכניס את המשאבה הזאת לתחשיב?

אני חושב שאני הבנתי למה בגירה התכוון (תקנו אותי בבקשה אם אני טועה)

לא צריך להכניס משאבת הזרקה לכל תחשיב.

אני מכיר רכבים של מורי נהיגה/מוניות שלא נגעו בה כבר חצי מיליון ק"מ.

זה קיים, אבל זה לא נפוץ ולא קורה לכולם.

נ.ב.

כשחבר רוצה טויוטה אז מכניסים לתחשיב ממיר קטליטי/ ותיקון 'בוצה'?

כשחבר קונה מזדה אז מכניסים חישוב של גומיות שסתומים ?

אז למה כל דיזל חייב לדעתכם להחליף משאבה?

-

פורסם

ממיר ותיקון בוצה בטויוטה, כנראה, תקלה סדרתית או אופיינית למודל מסויים ולשנתונים בודדים.

אני לא מדבר על זה ולא על תקלות בלתי צפויות.

אני מתכוון לבלאי טבעי של כל רכב אחרי 200- 250 אלף ק"מ.

למשאבת ההזרקה ולטורבו יש אורך החיים או משאבים.

אם קונים רכב שמתקרב לזה, לדעתי, כן צריך לקחת בחשבון הוצאות רציניות, הרבה יותר רציניות מהחלפת גומיות שסתומים.

אני לא מכיר רכב שלא נגעו בו חצי מיליון ק"מ.

אולי אתה מדבר על המנוע בלבד, אבל רכב זה לא רק המנוע.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני לא מכיר רכב שלא נגעו בו חצי מיליון ק"מ.

אולי אתה מדבר על המנוע בלבד,

אני מדבר על המנוע בלבד.

אני לא מכיר רכב שנוסע בלי בלאי :-).

-

פורסם

מתעקשים להכניס את המשאבה הזאת לתחשיב? סבבה, אבל למה לא תכניסו לתחשיב גם שמנוע דיזל עושה חצי מיליון ק"מ לפני שיפוץ, מנוע בנזין בכזה ק"מ גם יפתח ראש וגם יחזיר את נשמתו לבורא.

ולעיתים אף הרבה יותר מזה.

הקפדה על טיפולים בזמן, שמן מנוע איכותי, סולר איכותי, המתנה של דקה לפני דימום מנוע בדגמי הטורבו, יבטיחו לרכב הרבה ק"מ של נסיעה עד שהמנוע יחזיר נשמתו לבורא.

רק לצורך הדוגמא, אני מכיר מישהו עם טולדו TDI שכבר עשה בסביבות ה-600K ק"מ ללא שום בעיה, וגם בעל מרצדס E-קלאס שעשה ראש מנוע בפעם הראשונה אחרי כ-950K ק"מ.

פורסם

מה אני אגיד, כנראה שאתם צודקים וכנראה שאני, תושבי יבשת אירופה וכלל יצרני הרכב האירופאים טועים כשהם שמים את מלוא יהבם על מנועי הדיזל כמנועי העתיד.

פורסם

דר. סובארו כבר כתב - אנחנו לא באירופה.

אין קשר בין מה שחושבים באירופה לבין המצב של רכבי דיזל משומשים כאן.

זה לא עניין של צודקים או לא.

אני חוזר 4-5 שנים אחורה, כאשר אגרת רישוי לרכב דיזל היתה 3,900 ש"ח במקום 1300 ש"ח לרכב בנזין (שניהם מקבוצת 2).

היו 3 סוגים של רוכשי מכוניות :

1.- (אחוז גדול מאוד, כמעט מוחלט) שראו את מחיר הטסט, לא עשו שום חשבון, וקנו רכב בנזין.

2- (אחוז קטן) שראו את מחיר הטסט, עשו חשבון וקנו רכב בנזין.

3 ( אחוז קטן מאוד) שראו את מחיר הטסט, עשו חשבון וקנו רכב דיזל.

עכשיו יש למכירה מבחר רכבי דיזל, מיד שניה, מאלה ששייכים לקבוצה השלישית.

רוב הרכבים כבר נסעו המון (אחרת המוכרים לא היו שייכים בזמנו לקבוצת 3) והמצב בהתאם.

אני כבר לא מדבר על מצבם של רכבי חברה\מוניות לשעבר\ממשלתיות\ השכרה.

אבל גם זה לא הכל.

המחירים של סולר עלו בצורה משמעותית - את זה כולם ראו על המחירונים בתחנות דלק.

אבל, עד עכשיו יש המון אנשים שלא יודעים (וזה משתמע ממה שהם כותבים כאן בפורום), שמחיר הטסט בין רכבי בנזין ודיזל זהה.

לכן, גם אחרי הירידה במחירי הטסט לרכבי דיזל אנשים לא התחילו לקנות אותם.

וגם זה לא הכל - המון אנשים לא מודעים ליתרון של צריכת סולר מול צריכת בנזין ברכבים זהים.

שכחתי גם לציין את ירידת ערך של רכבים דיזל יותר גבוהה.

צר לי מאוד שזה המצב, כי אני שייך לאחוז זניח של מחיזיקי רכב דיזל לצרכים משפחתיים,

אבל לפחות אני רואה אותו איך שהו, ולא כותב משהו שלקוח מהמציעות ("רכב דיזל משתלם מהקילומטר הראשון" - ועוד משומש).

פורסם

לדעתי נקודת האיזון לטובת הסולר היא איפושהוא בין 0-1 ק"מ.

אתה לא יכול לכתוב דבר כזה כהצהרה כללית, כי זה פשוט לא נכון.

למשל, אם מדברים על רכב חדש מיבואן, צריך לקחת בחשבון את מחיר הרכישה היקר יותר של דיזל.

לפני כמה ימים בדקתי מחירים של סקודה פאביה, יש הבדל של 25000 ש"ח בין גירסת בנזין לגירסת דיזל מקבילה.

עשיתי חישוב זריז, שלקח בחשבון נסועה של 40000 ק"ם בשנה, יצא שהדיזל מתחיל להשתלם רק אחרי 3.5- 4 שנים, בלי לקחת בחשבון את מחיר הביטוח, שיקר ב50% בדיזל (במקרה של האוטו הספציפי הזה).

כלומר, לא מהקילומטר הראשון, אלא מקילומטר 160001.

עכשיו לגבי נושא הדיון עצמו - אני תומך בכל מילה של vladclar, ואת הרעיון הזה אני ניסית לדחוף אין ספור פעמים, בשירשורים השונים.

ובחזרה למכוניות דיזל חדשות מיבואן - פה זה לא אירופה, והממשל כאן יצר מצב כזה, שגרם ל 100% הרוכשים הפרטיים ו 99% הרוכשים המוסדיים לא לבחור במכונית פרטיות מונעת דיזל.

אם מישהוא מכיר בן אדם פרטי, שרכש לעצמו מכונית משפחתית או קטנה עם מנוע דיזל אחרי אוגוסט 2009, מוזמן לכתוב כאן.

וגם, יש נסיגה מאסיבית ממכוניות מונעות דיזל גם בצי רכב של חברות. שימו לב, שרכב טכנאים קלאסי, שהיה בעשור האחרון אך ורק עם מנוע דיזל, מוחלף היום ברומסטרים בנזין, בקנגו וברלינגו בנזין, רנו לוגאן בנזין, ואני מניח, שיהיו דוגמאות נוספות בעתיד הקרוב.

אני בטוח, שנעשו כאן חישובי עלויות.

בנוסף יש עיוות רציני בהצגת מחיר הסולר בתחנות. בן אדם מן השורה, שמתדלק בבנזין את המאזדה 3 שלו, ורואה בצג המשאבה הסמוכה את המחיר הרשמי לליטר סולר, שעומד היום על 11.40 ש"ח לליטר, יכול לא לתאר לעצמו, שיש מקומות, שמוכרים סולר ב 5.5 . הוא פשוט לא יסתכל לכיוון הדיזל וזהו.

פורסם

יש פער משמעותי במחיר הרכבים החדשים, הפער הזה כמעט ונעלם (ולפעמים מתהפך) במשומשות ועליהן הרי השרשור מדבר.

כל הדיונים פה על מה יש בשוק ובאיזה מצב בכלל לא רלוונטים כרגע כי עכשיו אנחנו מדברים אם בכלל כדאי לקנות דיזל.

ברכב משומש ב 50-55K ש"ח:

עלויות האחזקה השוטפת של גולף סולר וגולף בנזין יהיו ממש זהים.

אגרת הרישוי תהיה זהה.

מחיר הסולר (נומינלית) זול בכ 1 ש"ח לליטר.

הנסועה לליטר בסולר עדיפה בכ 20%.

ואלה הסיבות שקניית רכב סולר משומש משתלמת החל מרגע הקניה והתדלוק הראשוני, 20 שניות אחרי העברת הבעלות.

אם עכשיו אתם רוצים לנהל דיון על המצאי בשוק המשומשות, על מצב המכוניות, על דעות קדומות ועל אופן הצגת המחירים בתחנות (מה הקשר בכלל?) אתם בהחלט מוזמנים אבל זה עדיין לא סותר את מה שכתבתי כאן.

דרך אגב, בדיוק עם אותן הערות לא ענייניות אפשר לשלול קניה של כל מה שהוא לא 1600 אוטומטי, מזל שיש אנשים שלא כלואים בסטיגמות האלה.

פורסם

אי אפשר לדבר על כדאיות, בלי לקחת בחשבון את המצאי בשוק, כי זה חלק בלתי נפרד מ"כדאיות", והדיונים רלוונטיים ועוד איך.

ואין סיכוי, שעלות אחזקה שותפת תהיה זהה.

הרי ברור לך, שאין כל בעיה למצוא גולף בנזין שנת 2001 עם 100000 ק"מ במצב כמעט חדש, ועלות אחזקה שלה תהיה זולה מגולף TDI שנת 2001 עם 300000 ק"מ.

ניתן לדבר על עלות אחזקה זהה, רק כשמדובר ברכב חדש מיבואן, וכאן אתה נדפק עם מחיר רכישה גבוה.

גולף TDI חדשה, עולה, דרך אגב, 180000 ש"ח, ולכן לא יהיו יותר מוניות גולף, וגם לא ללימוד נהיגה, וגם לא פרטיות, רק אולי למיליונרים, שמשוגעים על דיזל.

פורסם

וואוו, אתם משגעים אותי, אתם לגמרי מגזימים ומקצינים את המציאות.

תראה את הרכב הזה (וזה סתם הראשון שנפלתי עליו), מה הבעיה איתו?

יד 1, 250K ק"מ, ספר טיפולים מלא אך ורק במוסך מרכזי, שנת 2005, 59K ש"ח (בתקציב של פותח השרשור.

בתחזוקה נכונה אין שום בעיה לרכוש אותו, לנסוע 3 שנים ולמכור אותו רק לאחר שעשית טיפולים שוטפים.

עריכה - והנה עוד אחד.

• תוכן חדש...