Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עוסק פטור, מאיפה מתחילים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לפתוח עוסק פטור רק שאני לא יודע כלכך איך כמה ולמה.

אני יודע שצריך לגשת למס הכנסה, אבל אין לי מושג מה אני צריך להביא איתי כדי שהכל ילך חלק ולא ישלחו אותי להביא טפסים כאלה ואחרים. גם ככה ממה שזכור לי הטורים שם באורך הגלות והסניף שלהם עבר לעיר אחרת. מה לגבי ביטוח לאומי?

מעבר לזה, העסק בהתחלה ירוץ מהבית, כרגע אני גר עם אמא שלי והבית על שמה. בנוסף יש לה גם הטבות בארנונה בגלל המצב המשפחתי.

איך יהיה התשלום ארנונה על החלק היחסי בבית שישמש אותי לעבודה? הרי הבית לא על השם שלי ואני גם לא שוכר פה שום חלק מהבית, אז איך תחושב הארנונה? האם בגלל שהעסק בבית ודורש למשל הוצאות של מים, זה יתן סוג של תוספת לכמות מים שמותר לבית לצרוך? האם אני מחוייב לדווח לעריה על קיום העסק בבית או שלא חובה?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מתחילים מחיפוש.

אם תרשום בגוגל יופיע לך מקורות מידע מקיפים.

אפילו אם היית עושה חיפוש בפורום, היית מוצא שהשאלה הזאת עלתה כאן בשבוע שעבר וקיבלה מענה, שלא לדבר על כך שהיא עלתה מס' פעמים בפורום.

בקשר לארנונה - אם תדווח לעיריה שאתה עובד מהבית, מותר להם להשית עליך ארנונה המותאמת לעיסוק והיא בד"כ ארנונה יקרה יותר (תחסוך מכאן ותשלם משם).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אתה שואל שאלה על עסק פטור עוסק זעיר ושואל שאלות שרק התשובות יוסיפו לך להוצאות אלפי שקלים.

לך תתיעץ עם בעל מקצוע רו"ח, לא חייב מהשורה הראשונה יעלה לך שקלים בודדים.

פורסם

פשוט וקל..

אתה ניגש למע"מ עם תעודת זהות, ממלא טופס עם פרטים על העסק.

אחרי זה הולך למס הכנסה, ממלא גם שם טופס פרטים אישיים. שם אתה רק מראה להם את תעודת העוסק הפטור שקיבלת 5 דק' לפני..

אחרי הכל אתה צריך גם לגשת לביטוח לאומי ולהצהיר שם שאתה עוסק פטור.

וזהו. אתה עוסק פטור חוקי.

אני עשיתי את זה ברבע שעה נטו (רק מע"מ ומס הכנסה). 45 דק' כולל זמני המתנה. (לא יודע מאיפה אתה בארץ, אבל בירושלים מע"מ ומס הכנסה נמצאים באותו הבניין.אני מניח שזה כך בכל הארץ)

אחרי זה הולך ומוציא פנקס קבלות. (לא חשבוניות.)

אם אתה עובד גם כשכיר אז אתה צריך לעשות תיאום מס.

לגבי כל השאלות על ההנחות בארנונה וכו', אתה תצטרך לפנות לאיש מקצוע שיסביר לך איך להתנהל מול הרשויות.

אבל אצל רוב רואי החשבון פגישת הייעוץ לא עולה כסף, בתנאי שאתה מנהל אצלם את התיק שלך.

בדרך כלל ניהול התיק מסתכם בלהגיש בשמך את הסיכום השנתי לרשויות. לא הרבה עבודה (לעוסק פטור) ולא הרבה כסף.

בהצלחה!

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

אין צורך בכלום.

אם אתה רוצה, אז אתה יכול לרשום את שם העסק. אני לא זוכר איפה אני עשיתי את זה.

אני רק זוכר ששלחו אותי ממקום אחד לשני עד שלבסוף מצאתי את המקום שבו אתה רושם את שם העסק ואז יש לך בלעדיות.

כעוסק פטור אתה לא יכול לגשת לרשם החברות, כי אתה לא חברה.

אם אני אזכר באיזה מקום בדיוק זה קרה אז כמובן שאעדכן.

אך זה לא חובה.

בטופס שאתה ממלא במע"מ, אתה רושם את שם העסק. זה יכול להיות גם השם הפרטי שלך.

להם לא משנה אם לעסק שלך יקראו "ארומה" לצורך העניין. מבחינתם תשבור את הראש לבד מולם (ארומה) אם וכאשר יעלו עליך..

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

• תוכן חדש...