Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת רכב מליסינג קב' 2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא יאומן ש"מהפכת" הליסינג, שבפני עצמה איננה מהפכנית כלל משום שלא השוותה בכלל את עלות רכב הליסינג לאחזקה הנורמאלית, עוד אפשרה פרצות שכאלה. אין גבול כנראה לכוח של אנשי הלובינג.

לא הישוותה ?

רכב ליסינג עולה לעובד כ 2600 ש"ח ברוטו לחודש, על פי התקנה החדשה שווי השימוש יהיה כ 2.19% מערך הרכב כחדש (ד"א לכל תקופת הליסינג למרות שיש אובדן ערך מרגע קבלת הרכב) , לרכב שעולה 115K , עלות שווי השימוש תהיה 2530 ש"ח ברוטו.

צריך להביא בחשבון את העובדה שאתה משלם גם מס הכנסה נוסף על שווי השימוש כיוון שהוא נחשב כהכנסה נוספת כלומר עוד תוספת של 2500 לברוטו לפני מס..

אז מה יוצא שם..

2600 - עלות הליסינג

2530 - שווי שימוש

2500 - תוספת להכנסה למס בלבד.

סה"כ 7630 ש"ח ברוטו לחודש, כ 3800 ש"ח נטו לחודש X 36 חודש = 136,800 ש"ח לכל התקופה.

חינם נכון ?

אדם פרטי יכול לאחר 3 שנים למכור את הרכב ולקבל כ 60% מערכו כחדש, בליסינג ..

אז קצת פרופורציות בבקשה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לא יאומן ש"מהפכת" הליסינג, שבפני עצמה איננה מהפכנית כלל משום שלא השוותה בכלל את עלות רכב הליסינג לאחזקה הנורמאלית, עוד אפשרה פרצות שכאלה. אין גבול כנראה לכוח של אנשי הלובינג.

לא הישוותה ?

רכב ליסינג עולה לעובד כ 2600 ש"ח ברוטו לחודש, על פי התקנה החדשה שווי השימוש יהיה כ 2.19% מערך הרכב כחדש (ד"א לכל תקופת הליסינג למרות שיש אובדן ערך מרגע קבלת הרכב) , לרכב שעולה 115K , עלות שווי השימוש תהיה 2530 ש"ח ברוטו.

צריך להביא בחשבון את העובדה שאתה משלם גם מס הכנסה נוסף על שווי השימוש כיוון שהוא נחשב כהכנסה נוספת כלומר עוד תוספת של 2500 לברוטו לפני מס..

אז מה יוצא שם..

2600 - עלות הליסינג

2530 - שווי שימוש

סה"כ 7630 ש"ח ברוטו לחודש, כ 3800 ש"ח נטו לחודש X 36 חודש = 136,800 ש"ח לכל התקופה.

חינם נכון ?

אדם פרטי יכול לאחר 3 שנים למכור את הרכב ולקבל כ 60% מערכו כחדש, בליסינג ..

אז קצת פרופורציות בבקשה.

אף פעם לא הבנתי האם כשמתחילים עסקת ליסינג חדשה מתחילים מ-0? לא מקבלים את אחוז המחירון כמקדמה לרכב הבא??

אם ככה אז זה בכלל לא משתלם...

פורסם

3800 ש"ח נטו לחודש X 36 חודש = 136,800 ש"ח לכל התקופה.

חינם נכון ?

אז קצת פרופורציות בבקשה.

לגישתך, אני צריך לרחם על כל מי שמקבל רכב ליסינג, והם בכלל היו צריכים להיעלם כי זה לא כדאי...

הבה נראה פרופורציות אמיתיות (לקחתי מחירים משוערים), בהנחה שה- 3,800 שלך מדוייק:

115K מחיר הרכב

10K טיפולים ושונות ל- 3 שנים (לקחתי ממוצע שכולל גם אפשרות של מצבר, ברקסים, צמיגים, תיקון קל שלא במסגרת האחריות וכו')

21K ביטוח (לכל נהג כולל אשתו ובניו)

72K דלק (והייתי עדין בחישוב)

6K טסט

סה"כ: 224,000.

ועוד לא כללתי אובדן שעות וימי עבודה בטסט/טיפול/ביטוח וכו'.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
כן, מתחילים מאפס, אבל המחיר כולל הכל. דלק, טיפולים, ביטוחים וכו'.

אתה טועה , המחיר אינו כולל דלק, המחיר כולל רכב +טיפולים + ביטוחים בלבד.

פורסם
לגישתך, אני צריך לרחם על כל מי שמקבל רכב ליסינג, והם בכלל היו צריכים להיעלם כי זה לא כדאי...

115K מחיר הרכב

10K טיפולים ושונות ל- 3 שנים (לקחתי ממוצע שכולל גם אפשרות של מצבר, ברקסים, צמיגים, תיקון קל שלא במסגרת האחריות וכו')

6K טסט

72K על דלק זה עדין? ליטר דלק היום עולה סביב ה-6 שקלים. 12 אלף ליטר דלק ל-3 שנים. גם אם האוטו צורך 1:8 זה מגיע ל-100 אלף קילומטר ב-3 שנים. לא עדין בכלל.

פורסם

115K מחיר הרכב

6K טסט

מי ביקש רחמים ?

ואכן להרבה מאוד בעלי רכב צמוד אשר אינם עושים מעל 16K בשנה מוטה להם מבחינה כלכלית להחזיר את הרכב .

כל מי שעובד עם הרכב וגומא ק"מ רבים ואו גר הרחק ממקום העבודה, רכב צמוד הוא עדים בגדר משתלם.

ד"א הערכות המחיר שלך גבוהות מאוד..

ביטוח ממוצע לרכב יעלה כ 3K לשנה - 9K לכל התקופה

דלק לרכב ממוצע לכל התקופה 54K

טסט - 4.5

טיפולים - 7.5

סה"כ 190 , תוריד בבקשה 70K מחיר מכירת הרכב = 120K

בעל הליסינג משלם 137K .

פורסם
אתה טועה , המחיר אינו כולל דלק, המחיר כולל רכב +טיפולים + ביטוחים בלבד.

זה כבר תלוי איפה אתה עובד.

ברוב החברות דלק כלול במחיר.

emotion of motion

פורסם

אבל אם בוחרים לא לקחת רכב ליסינג, לא משלמים לך החזרי נסיעות? בשורה התחתונה החברה שמעסיקה אותך משלמת על הדלק, ולא חברת הליסינג, ולכן זה לא נכון לשקלל דלק בחישוב כדאיות הליסינג. החישוב הנכון הוא הוצאות הדלק הכוללות פחות החזרי הדלק, וכך מתקבל הכסף על הדלק שיצא מהכיס הפרטי שלך.

פורסם

ביטוח ממוצע לרכב יעלה כ 3K לשנה - 9K לכל התקופה

דלק לרכב ממוצע לכל התקופה 54K

טסט - 4.5

טיפולים - 7.5

אנחנו קצת סוטים מהנושא, הערתי שתי שורות והתפתח דיון ארוך...

הדלק לא יוצא מכיסו של מי שמקבל את הרכב, ולכן צריך להיות משוקלל בהטבה. דלק עולה בד"כ מעל 6 ש"ח. ניקח נניח 6.3 (ואני לא מדבר על זה שהמחירים כמעט תמיד רק עולים משמעותית ולא יורדים על פני תקופה של 3 שנים). צריכה ממוצעת של נהג ליסינג היא, במקרה הטוב, 1:8-1:9, ולפעמים יותר, בהתחשב בכל המנהליות.

ביטוח ממוצע 3K למקיף+חובה לכל נהג? תראה לי את הסוכנות אני רץ לשם עכשיו.

אם זה לא היה כדאי (וקומבינה חריגה בנוף הרכב העולמי), לא היו עשרות אלפי (או מאות אלפי) רכבי ליסינג על הכבישים שלנו. אם הייתי שכיר - גם אני הייתי שמח על התופעה, אבל לא הייתי מתעלם מההשלכות שלה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

[quote

אז מה יוצא שם..

2600 - עלות הליסינג

2530 - שווי שימוש

לא ברור לי כ"כ החישוב...

מדובר ב3000 ש"ח ברוטו הורדה..

ועוד כיום 1860 ש"ח נוספים למס (הם לא משולמים אבל נניח והמשכורת שלך הייתה לפני ההורדה 13, אז הורדנו ל10 והמס שלפיו יחושב הנטו שלך יוצא 11860)

זה יוצא משמעותית פחות לא?

פורסם
[quote

אז מה יוצא שם..

2600 - עלות הליסינג

2530 - שווי שימוש

לא ברור לי כ"כ החישוב...

מדובר ב3000 ש"ח ברוטו הורדה..

ועוד כיום 1860 ש"ח נוספים למס (הם לא משולמים אבל נניח והמשכורת שלך הייתה לפני ההורדה 13, אז הורדנו ל10 והמס שלפיו יחושב הנטו שלך יוצא 11860)

זה יוצא משמעותית פחות לא?

לא מצליח להבין את ההודעה שלך..

פורסם
אנחנו קצת סוטים מהנושא, הערתי שתי שורות והתפתח דיון ארוך...

הדלק לא יוצא מכיסו של מי שמקבל את הרכב, ולכן צריך להיות משוקלל בהטבה. דלק עולה בד"כ מעל 6 ש"ח. ניקח נניח 6.3 (ואני לא מדבר על זה שהמחירים כמעט תמיד רק עולים משמעותית ולא יורדים על פני תקופה של 3 שנים). צריכה ממוצעת של נהג ליסינג היא, במקרה הטוב, 1:8-1:9, ולפעמים יותר, בהתחשב בכל המנהליות.

ביטוח ממוצע 3K למקיף+חובה לכל נהג? תראה לי את הסוכנות אני רץ לשם עכשיו.

אם זה לא היה כדאי (וקומבינה חריגה בנוף הרכב העולמי), לא היו עשרות אלפי (או מאות אלפי) רכבי ליסינג על הכבישים שלנו. אם הייתי שכיר - גם אני הייתי שמח על התופעה, אבל לא הייתי מתעלם מההשלכות שלה.

הדלק יוצא מהכיס של החברה , אבל למען השם מה זה הענין שלך ?

החברה משלמת מס על הדלק באופן מלא , המדינה לא נפגעת מהסידור הנ"ל (ואולי אף מרוויחה ממנו) .

הצריכה הממוצעת שציינת רחוקה מהמציאות שבה אני חי בחברה שלי, כיוון שהחברה נמצאת בפריפריה הממוצע קרוב יותר ל 1:12 , ואל תשכח שמרבית אם לא רוב החברות הגבילו את הנסועה של העובדים שלהם.

מי אמר לכל נהג ?, שוב מרבית החברות על מנת להוזיל את עלות הליסינג מתירות רק לנהג \ רעיתו לנהוג ברכב.

פרופורציות.

פורסם

אתם מוכנים בבקשה לחזור לנושא שלשמו התכנסנו כאן יחדיו ?

זה משעמם, אבל ברמות, וזה גורם לי לנקר קלות על המקלדת.

כך שאם יצא לי - כחשןגרחןם/'ר'יכחלמכ

תבינו שהנושא מוצה עד תום..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...