Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אולי מישהו מחברי הפורום מכיר את האנטנות הללו. מדובר בעמודים גבוהים הנתמכים בתרנים בצדדיהם, ולא באנטנות רגילות המוצבות על מגדלי המתכת.

עד כמה מזיקות האנטנות הללו? מאיזה מרחק?

אני שוקל לקנות בית הנמצא צמוד למתחם אנטנות של בזק. במתחם הזה יש אנטנה גבוהה (רגילה, דומה לאנטנות הסלולריות) עם אנטנות מיקרוגל על המגדל שלה, וכמה אנטנות רדיו. קראתי המון חומר באינטרנט, ולא קיבלתי תמונה מקיפה, עדיין.

אשמח אם יגיבו אנשים המכירים את הנושא.

פורסם

נכון להיום אין הוכחות חותכות לכאן או לכאן. מה שבטוח, בריאות זה לא מוסיף. הוויכוח הוא רק על כמה קרינה אלקטרומגנטית מזיקה ובאיזה מינון.

תחומי המיקרוגל נחשבים, עד כמה שידוע לי, מסוכנים יותר מהתחומים הנמוכים יותר (רדיו, בשפתך). במקרה הזה יש גם כאלו וגם כאלו ולכן החגיגה כפולה. אם אתה חושב על לרכוש שם דירה לטווח ארוך ההמלצה שלי אליך היא לבצע בדיקה לעוצמת הקרינה שמתקבלת בתוך הבית. אני בטוח שלחברת בזק יש את כל האישורים הדרושים להפעלת אתר כזה והם לא חורגים מהעוצמות המותרות, אבל זה לא מבטיח כלום לגבי עוצמות הקרינה שיהיו בתוך הבית החדש שלך.

אגב, תורן הוא העמוד המרכזי שעליו בנויות האנטנות. מה שתומך בתורן מצדדיו הם כבלי פלדה ששכחתי כרגע את שמם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה על תשובתך.

אנטנות הרדיו שאני מדבר עליהן לא בנויות על עמוד, העמוד הוא האנטנה. תומכים אותן כבלי ברזל עבים שכיניתי (אולי בטעות) תרנים. אלה לא האנטנות הסלולריות הרגילות. הן מופעלות על ידי בזק עבור רשות השידור.

פורסם

לא באזור יבנה (למרות שהייתי רוצה...).

תדרים נמוכים זה טוב, או רע?

הבדיקות של המשרד לאיכות הסביבה מדברות על עמידה בתקן הישראלי. זה כמובן לא מרגיע אותי לגמרי (יש מומחים שאומרים שהתקן הישראלי מקל מדי). כרגע, נראה לי שאוותר על הרכישה.

פורסם

הצעה שלי: יש מבחר חברות שמתמחות בבדיקת קרינה.

הזמן בדיקה כזו לבית שאותו אתה מעוניין לקנות וכך תדע בוודאות את רמת הקרינה הקיימת בבית.

לא תצטרך השערות וספקולציות, אלא תדע באופן וודאי ומוחלט.

שווה להשקיע כמה מאות שקלים בשקט נפשי או בשביל לברוח בזמן

פורסם

לא כל האנטנות מזיקות:

יש לבזק אנטנות שנראות כמו מפלצות, את האנטנות האלה אפשר לראות על הגג של חברת 'יס' בכפר סבא וגם בתחנת הלוויינים שבעמק האלה (שבנתיים נמכרה לחברת RR).

בוודאי תשאל למה המפלצות הללו בלתי מזיקות? מהסיבה הפשוטה שאלו הן אנטנות לקליטת לוויינים.

אנטנות שמשדרות הן משהו אחר לגמרי, אני לא הייתי מוכן להתגורר בקרבתן גם בחינם (אולי זה רק פחד פרימיטיבי, אבל מה לעשות), גם אנטנות לתדרי AM ו- FM אינן מציאה בשל הספקי השידור הגבוהים שלהם.

מומחה לקרינה שיגיע למקום יוכל לבדוק את עצמת הקרינה הנוכחית, אין לך שום דרך לדעת אם מתוכננת הרחבת השידורים ובמקום יוצבו אנטנות נוספות.

שומר נפשו (ונפש משפחתו) יירחק.

• תוכן חדש...