Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מציע שאת ההשערות שלך תשאיר לבוחני תאונות.

אין לי שום כוונה להעליב אותך או משהו כזה, פשוט כשאני קורא כל מיני השערות שאנשים כותבים על סמך תמונה שהם רואים, זה מיותר ומרגיז.

emotion of motion

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ג'רמי, אתה צודק ב 100%, אני לא יכול לדעת על בטוח מה תהיה התוצאה של תאונה זו או אחרת, אבל עדיין התאונה הזו היא דומה מאוד לבדיקה של ENCAP, אך התוצאה הפוכה(מכל זווית) מתכנון היצרן. אפילו בבדיקה של רכבים סיניים של ENCAP המנוע לא אף לו.

כלומר, משהו כאן לא בסדר.

הנה:

והנה תאונה דומה מאוד של אותו רכב:

התאונות האלה לא דומות לתאונה של נושא השרשור. אפילו לא כמעט.

כאן מתחילה חוסר ההבנה שלך בנושא.

לכספר - כנראה שאתה צודק. התרגלתי לשילוט מקדים 1600 מטר לפני העבודות בכביש, השתלבות נתיבים 300 מטר לפני מקום העבודה, ותאורה וסימון ברורים.

עובדה שאפשר אחרת.

נזכרתי במקרה שראיתי עבודות בכבישבכניסה מכביש החוף צפונה לקראת חוף הכרמל, בדיוק בסיבוב של סוף הישורת.

היה צוות עובדים בנתיב הימני, בלי שום שילוט מקדים, הפרדת תנועה או כל דבר אחר. בגלל גדר הבטיחות בצד ימין של הסיבוב היה קשה לראות אותם לפני הכניסה לסיבוב.

התקשרתי מיד למוקד של מע"צ והתרעתי שיש צוות עובדים בלי שילוט ראוי.

המוקדנית שענתה לי אמרה באדיבות "תודה על פנייתך, אנחנו נטפל", ועמדה לנתק.

"רגע!" צעקתי לה. "לא מעניין אותך לדעת איפה המפגע?"

לא. לא עניין אותה בכלל. ואין לי שום ספק שאף אחד לא עשה שום דבר עם ההודעה הטלפונית שלי, אפילו אחרי שהתעקשתי לדווח מיקום מדוייק.

ועוד סיפור קצר על בוחנים, שעוברים איזושהי הכשרה בסיסית של מספר חודשים.

הגעתי לזירת תאונה מעניינת מאוד, אחרי שהפצועים כבר פונו, ומצאתי בוחן שמגרד בפדחת ולא מצליח לחבר את הפאזל ביחד ולהבין מה קרה שם.

לא נכנס לכל הפרטים, אבל עזרתי לו לשחזר את השתלשלות הארועים על סמך common sense וקצת ידע במכאניקה.

אם לא הייתי שם, סביר להניח שעד היום לא היה לו מושג מה בדיוק קרה שם.

אבל כל עוד אין לאף אחד בארץ אינטרס אמיתי לחקור תאונות באמת, ולמצוא באמת את הגורם האמיתי לתאונה (דהיינו "נרדם ליד ההגה" ולא "סטה מנתיב"), אין שום סיבה שרמת חוקרי התאונות תעלה.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אני "מהמר" שהתאונה קרתה ב100 קמ"ש או יותר. במהירות כזאת זה רק עניין של סטטיסטיקה.

אפשר להריץ סימולציות עד צאת הנשמה ובחיים לא לקבל "פתרון" שנראה כמו בתמונות.

EURONCAP בכלל לא מדמה את מה שקרה כאן. ולגברת הצעירה יש המון מזל שהיא פגעה במה שהיא פגעה ובמיקום הפגיעה.

לדעתי האישית אם היא הייתה פוגעת במרכז - אז המצב היה גרוע הרבה יותר בשבילה.

מקווה שהיא למדה את הלקח.

נסיעה בקטע כביש זה במיוחד בשעות אחר הצהרים - פשוט סכנת נפשות.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

הנה הסבר קצר, למה אני חושב שהתאונה דומה לבדיקה של ENCAP.

בבדיקה של ENCAP מרוסק רכב על קוביית ברזל(אם אזור קטן שסופג אנרגיה) הגובה של הקוביה הוא בממוצע הגובה של מכסה מנוע של רכב פרטי כאשר הרכב הנבחן מוסט כך שהפגיע תהיה בצד הנהג כלומר בחצי אחד של הרכב, בגלל סיבה זו הרכב לרוב נזרק לצד בזמן "התאונה".

עד כאן אני לא רואה הבדל ממשי, חוץ העובדה שכאן הפגיע היתה בצד הנוסע וכנראה במהירות גבוהה יותר מהמהירות של בדיקת הENCAP שהיא 64 קמ"ש.  

לפי התמונות ,כאן הגברת התנגשה חזיתית במעקה אם הסט לצד הנוסע, המעקה ספג את רוב האנרגיה עד שהתקפל עד למעקה בטון(ניתן לראות זאת בתמונה 13 מלמאלה).

ההסבר ההגיוני היחידי שיכול להיות לכך שמנוע עף ,הוא שהגברת התנגשה במעקה תוך כדי שהקדימה של הרכב היה באוויר. 

נ.ב. כרגע ראיתי מהחלון איך שמישהי מנסה להחנות את רכבה בחניון,הגברת לחצה יותר מדי על הגז והצליחה לשבור את הגדר שבחניון ולפנצר את שני הצמיגים האחוריים של רכבה על הגדר. טוב,כאשר אני חושב על זה שוב אם כשרונות כאלה כנראה שבאמת אי אפשר לדעת מה קרה שם באמת.:roll:

לילה טוב לכולם.

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם
.

בבדיקה של ENCAP מרוסק רכב על קוביית ברזל

ההסבר ההגיוני היחידי שיכול להיות לכך שמנוע עף ,הוא שהגברת התנגשה במעקה תוך כדי שהקדימה של הרכב היה באוויר.

.

הנה הבנת לבד למה התאונה הזאת לא דומה למבחן.

הגדר הרימה את הרכב באויר ועקרה את המנוע מהמקום.

במהירות שזה קרה המנוע התעופף באויר.

אולי זה לא תקין ואולי NCAP צריכים לעשות סימולציה של התרסקות על גדרות מע"צ

פורסם

Asfanut: המנוע כאן לא זז לשום מקום, החלק הכסוף שאתה רואה, זה רק הכיסוי פלסטיק עליון שנתלש.

ד"א זה נראה כאילו הרכב אף מעל גדר הביטחון. איך? :shock:

פורסם

היה פה מזמן שירשור שדיבר על תאונה של מאזדה 3, שנסעה באחת מהערים, החליקה על מים ממטרות ונכנסה בעץ דקל על אי הפרדה. וגם במקרה ההוא המנוע התנתק קומפלט.

אז, משום מה, אף אחד לא האשים את המהנדסים היפנים בכלום. אלא רק דיברו שבחים על הבטיחות המעולה של הרכב ואיך המנגנון ניתוק עובד כמו שצריך.

הנה זה (לי אין שום קשר לכותרת של השרשור)

:|

יואב

יואב :arrow:

פורסם
רק ממראה התמונות- בלי הרבה מידע נוסף אני רק יכול לנחש שזה התחיל באזור המסומן:

crashkt.jpg

אם זה קרה כמו שאתה משער, אז איך הוא טיפס על החומה שהוא נמצא בראשה?

לדעתי הוא הגיע מהכיוון השני - שמחוץ לתמונה בצד ימין.

אני משער שגם שם הגדר מסתיימת, ואיכשהו הוא הגיע אל מאחוריו, והוא פגע עם פינה שמאלית-קדמית בחומת הבטון (רואים את הבטון הסדוק מהפגיעה), והאוטו הסתבסב ימינה בפגיעה וכך הגיע לעמידה במצב הזה.

כמובן שזו רק הערכה, אבל נראה לי הכי סביר עם הנתונים המוגבלים שאפשר לראות בתמונות.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
היה פה מזמן שירשור שדיבר על תאונה של מאזדה 3, שנסעה באחת מהערים, החליקה על מים ממטרות ונכנסה בעץ דקל על אי הפרדה.

סליחה, אני עדיין לא מבין על איזה מהירות צריך לנסוע, על איזה צמיגים שחוטים, ואיזה מתלים דפוקים, ואיזה נהג להיות כדי להחליק על מים מממטרה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
סליחה, אני עדיין לא מבין על איזה מהירות צריך לנסוע, על איזה צמיגים שחוטים, ואיזה מתלים דפוקים, ואיזה נהג להיות כדי להחליק על מים מממטרה.

בלי קשר למהירות,צמיגים,מתלים ונהג אחרי הקיץ האספלט ספוג בשמנים וכדומה, כאשר ניתזים עליו מים, הוא נהיה לא פחות חלק מקרח(בלי הגזמה), לכן ועוד איך אפשר להחליק על המים ממטרות גם אם אתה נוסע על 10קמ"ש.

• תוכן חדש...